wronki12 18.03.09, 22:20 Dziewczyny komputer naprawiony i odcinek się nagrywa :) Co do drugiego odcinka już jest do ściągnięcia - udało się wszystko skompresować i ponaprawiać. oto linka do stronki : bialelaki.pl/effuniak/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewik-mysza Re: Effuniak 18 marca 18.03.09, 22:24 ja wlasnie ogladnelam - coraz wiecej wiadomosci podawanych dotyczacych dobierania i wkladnia biustonoszy :) natomiast mam chętkę na ten twoj pas gorsetowy :) Odpowiedz Link
dziwna_dziewczyna Re: Effuniak 18 marca 18.03.09, 22:25 Właśnie nerwowo przeglądałam wątki i zastanawiałam się czemu jeszcze nie ma nowego :D Kolejny raz utrwalone wygarnianie i pokazanie, że nie wystarczy tylko zmniejszenie obwodu. Tyci tyci brakowało żebym też łęzkę uroniła ;) No i ten gorseeeet Odpowiedz Link
ania.kar Re: Effuniak 18 marca 18.03.09, 22:30 W tym odcinku była metamorfoza jednej osoby, więc fragment o bieliźnie przez to chyba krótszy. Konieczność wygarniania z odcinka na odcinek powinna się wszystkim nienawróconym kobitkom utrwalić ;-) Odpowiedz Link
cielecinka Re: Effuniak 18 marca 18.03.09, 22:28 gorset cudny. Ja też taki chcę. Szkoda tylko,ze w tym odcinku p. Ewa miała chyba mniej czasu, ale wiedza przekazana. A bielizna cudna. Już nie mogę doczekać się zlotu . Odpowiedz Link
przyjaciolka288 Re: Effuniak 18 marca 19.03.09, 20:48 Potwierdzam... marzę o gorsecie... Jestem niska, i żaden z dostępnych nie pasuje - a raczej jest niewygodny :( Co ja bym dała za uszycie mi gorsetu na miarę... ale nawet nie marzę, że na zlocie w Warszawie dopcham się do Ewy... Ponad 100 osób, więc jak to mówią po francusku "marn'e szans'e" :( Odpowiedz Link
semele2 Re: Effuniak 18 marca 18.03.09, 22:29 A ja tak pochwalę niepolitycznie, że teoria stanikowa teorią stanikową, wiedza wiedzą, a mnie urzekł ten bordowy stanik :). Cudo! Odpowiedz Link
aleksandralm Re: Effuniak 18 marca - jak bylo? 18.03.09, 22:30 Piszcie, pls... Ja za granica jestem i TVN Style nie posiadam:( Odpowiedz Link
bell9 Re: Effuniak 18 marca 18.03.09, 22:32 coś króciutko dziś Ewę dali, szkoda!!! Przydałoby sie poglądowe pokazanie jak się poprawnie zmierzyć oraz przy każdej Pani zderzenie: jaki nosi rozmiar oraz jaki Ewa dobiera.Z cyfrkami i literkami!!! Odpowiedz Link
agacia2025 Re: Effuniak 18 marca 19.03.09, 11:09 wiesz to jest fajne, ze dziewczyny maja nagle swietnie dobrane staniki. Ale co jak taka dziewczyna uslyszy od Ewy w jakim rozmiarze ma Effuniaka i pozniej bedzie chciala sobie kupowac staniki? Jak bedzie kupowac Ewy to ok, ale jak bedzie szukac w internecie to trafi najbrawdopodobniej na brytyjczki, ktorym to bedzie musiala odjac 1-2 oczka mniej w obwodzie i dodac 2-4 literki w misece, a tego nie zrobi, wiec i tak dalej bedzie nosic zle dobrane staniki, bo za luzne w obwodzie. Nie mowiac juz o niekompatybilnych krojach, duzo-malomiseczkowcach i innych haczykach Odpowiedz Link
ania.kar Re: Effuniak 18 marca 19.03.09, 11:25 A może Ewa mówiła im, że jej biustonosze trzymają się rozmiarówki, a przy innych trzeba zaniżać obwody? O liczbach i literkach w programie (oprócz jednego przypadku) w ogóle nie było wspomniane, więc widzowie w sumie nie dowiadują się o effuniakowych rozmiarach. Najważniejsze, żeby nauczyć kobiety jakie są objawy źle dopasowanego stanika. Może przez to same dopytają się później w sklepie o ciaśniejsze obwody i większe miski. Odpowiedz Link
agacia2025 Re: Effuniak 18 marca 19.03.09, 13:07 Jezeli tak jest jak mowisz to super:) choc watpie aby kazda po tym programie przeszla na super staniki, bo dobra dobieranie sobie stanikow wymaga takze praktyki i czesto takze konsultacji z innymi. Jak beda skazane same na siebie to moze wcale nie byc tak kolorowo. Nie mnie jednak wydaje mi sie ze ich staniki beda lepiej dobrane niz te co nosily wczesniej a to i tak plus. Odpowiedz Link
ania.kar o asymetrii 18.03.09, 22:35 Ale chyba po raz pierwszy o asymetrii było wspomniane i o konieczności dobierania miseczki do większej piersi. Odpowiedz Link
roza_am Re: Effuniak 18 marca 18.03.09, 22:45 Bardzo sympatyczny odcinek! Tym razem dłuższa była część o ubraniach. Ale choć Ewy mniej, to i tak ciekawie :) Było pokazane, jak stanik, który "wydaje się dobrze leżeć", w rzeczywistości jest źle dobrany. Nowość: asymetria + info o dobieraniu stanika na większą pierś. Duży plus. Kolejna lekcja wygarniania - z bliska i dokładnie. A dla miłośniczek - gorset :) Bardzo pozytywnie - trochę powtórzenia, trochę nowości. No i ten gorset jako wisienka na torcie :) Odpowiedz Link
wronki12 Re: Effuniak 18 marca 18.03.09, 23:19 oj mam chrapkę na taki gorset, bo 2 miesiące po porodzie będę świadkową na ślubie i dobrze by było nie mieć sflaczałego brzuszyska ;) co do Ewy, to krótko i treściwie przekazana wiedza - dobrze, że o asymetrii, bo to "problem" każdej z nas. Odpowiedz Link
maith Ewa, jesteś czarodziejką :) 18.03.09, 23:17 Coraz bardziej mi się ten program podoba - cały :) Tym razem widać, że Ewka jest fajna i że jest stanikową wróżką. To "nie ma" zabrzmiało, jak czar odchudzający :) A ten gorseeeeeet :) No właśnie :) I kolejna krótka lekcja, tym razem o asymetrii i pokazali, jak dziewczyna sama sobie układa biustonosz, super. No i było wyraźnie widać, jak takie niby to ładne sutkozasłaniacze działają. Było widać, że biust wypada dołem, porównanie z procą fajne i pokazanie, co będzie, jak taki zły stanik zostanie nawet zwężony. Kolejna mądra przydatna pigułka :) Zwróćcie też uwagę, że tym razem stroje na wybiegach pokazali pod kątem pasującej kolorystyki, nie było podejrzenia, że chcą ją ubrać w stroje pasujące tylko szczuplutkim modelkom. I sam prowadzący też zrobił się bardziej naturalny. Rozbawiło mnie to jego "zobacz, Twoja bluzka jest taka sama, zostaw ją tutaj" ;) Jeżeli miałabym się do czegoś przyczepić, to tylko do strojów odcinanych pod biustem na brzuszek. One jeszcze muszą być odpowiednie. Zwykłe odcinane grożą wyglądem ciążowym i tak naprawdę wyglądały dobrze głównie dzięki gorsetowi. Aczkolwiek rozumiem, że kupienie dobrej bluzki odcinanej, z wystarczająco szerokim pasem w zwykłych sieciówkach jest pewnie niemożliwe. Przy końcówce był niezły szok, jak jej córeczka nie poznała. Odpowiedz Link
velika Re: Effuniak 18 marca 18.03.09, 23:46 Włączyłam tylko na effuniaka:) Super, że wspomniała o asymetrii i dokładnie pokazano wygarnianie. Bardzo sympatycznie to wypadło:) Ewo, prezentujesz się naprawdę super. Oj, chyba zapiszę się do kolejki, bo ten effuniak był taki śliczny...;) Odpowiedz Link
szolem-a Re: Effuniak 18 marca 19.03.09, 00:13 super. "z tego obwodu można by zrobić procę i strzelać do wrogów" :) Odpowiedz Link
ania.kar Re: Effuniak 18 marca 19.03.09, 00:17 > "z tego obwodu można by zrobić procę i strzelać do wrogów" :) hehe - a ja zrozumiałam, że do wron :) Odpowiedz Link
turzyca Ide spac, a jak sie obudze... 19.03.09, 00:17 to na pewno bedzie juz kolejny odcinek wstawiony przez kochanych Wronki i Jej meza. Na pewno, na pewno, na pewno. To jak z Gwiazdka, prawda? Strasznie nie moge sie doczekac. :) I strasznie sie juz ciesze na te pare minut filmu i jestem wdzieczna za uczynnosc. :) Odpowiedz Link
ziireael Re: Ide spac, a jak sie obudze... 19.03.09, 00:24 Już jest :) Wlaśnie skończyłam oglądać. Z odcinka na odcinek podoba mi sie coraz bardziej :0 I w każdym powiedziane jest cos nowego - ważnego. Super! "Strzelanie do wron" :D Odpowiedz Link
turzyca Faktycznie juz jest :) 19.03.09, 00:46 przegapilam te linki na dole. :D A odcinek superasny, Ewa sie rozkreca z tygodnia na tydzien. Swietnie. :) Wronki, dzieki jeszcze raz! Odpowiedz Link
aleksandralm Re: Effuniak 18 marca 19.03.09, 01:23 Fajne:) Ale tego gorsetu to prawie nie widac...:( Odpowiedz Link
yo_anka WYGANIANIE < WYGARNIANIE < WYGARNIANIE 19.03.09, 01:57 Wam mówię - to teraz będzie hit! To słowo zagości w świadomości Polki Tak się wiedza stanikowa szerzy w narodzie! Ewa - SUPER! Odpowiedz Link
effuniak Dziękuję :) 19.03.09, 06:50 Słuchajcie , ja nie widziałam wcześniej odcinków wiec dla mnie to też niespodzianka co w nich bedzie (co zostanie a co wytną) i to nie tylko jeśli chodzi o mój występ. I powiem Wam, że wczorajszy odcinek podobał mi się baaaaardzo , mimo że mało mnie było . Ale to w dużej mierze zasługa samej bohaterki Kasi, bo była spontaniczna , wesoła i jakoś tak żywiołowo reagowała i widać było u niej prawdziwe emocje . Po prostu super! A ten moment jak nie poznała Jej córeczka .... po prostu perełka !!! Żałuję tylko, że nie została pokazana w gorsecie , bo powiem Wam nieskromnie , że wygladała bosssko Odpowiedz Link
abw-online Re: Dziękuję :) 19.03.09, 07:15 Im więcej oglądam Twoich Effuniaku staniczków tym bardziej nie mogę doczekać się kiedy ruszy Twój sklep. Zaczyna mi chodzic po głowie myśl, że skoro borykasz się z niedostateczną ilościa funduszy na rozkrecenie interesu, może my lobbystki zrobiłybyśmy jakąś zrzutkę na kapitał poczatkowy dla Ciebie ;). Przecież chętnych na Effuniaki jest cała rzesza! Wkład finansowy moglybysmy odliczać w kolejnych zakupach w sklepie ;). Odpowiedz Link
ania.kar Re: Dziękuję :) 19.03.09, 08:40 > Słuchajcie , ja nie widziałam wcześniej odcinków wiec dla mnie to też > niespodzianka co w nich bedzie (co zostanie a co wytną) i to nie tylko jeśli > chodzi o mój występ. A możesz powiedzieć czy jakaś małobiuściasta będzie? > A ten moment jak nie poznała Jej córeczka .... po prostu perełka !!! Mnie się jakoś smutno wtedy zrobiło... Chociaż może trochę ta cała sytuacja (kamery itp.) ją trochę onieśmieliła. Odpowiedz Link
agacia2025 Re: Dziękuję :) 19.03.09, 13:28 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50580&w=91995339&a=92767766 Odpowiedz Link
maith Gorset 19.03.09, 19:35 No właśnie ja kilka razy przewijałam i łapałam go na pauzę, bo tak mignął tylko, ale faktycznie 1 przebitka na to, jak wygląda w gorsecie byłaby ok. Odpowiedz Link
edytaf5 Re: Effuniak 18 marca 19.03.09, 08:18 Coraz bardziej zaczyna mi sie podoba :) Effuniak nie obraz sie, ale dziewczyny pisaly u gory, ze jestes taka dobra wrozka tego programu. A ja bym napisala, ze taka mala czarownica (porownanie jak z ksiazki o malej czarownicy) ;) Bo z takim slodkim usmieszkiem "wciskalas" Kasie w ten gorset :) Kasia tez jakas taka smielsza byla w porownaniu do wczesniejszych bohaterek JDWN. Odpowiedz Link
kulki Re: Effuniak 18 marca 19.03.09, 08:41 A może te linki do filmów gdzieś na górze przyczepić, albo do przewodnika - w jakieś łatwo dostepne dla każdego miejsce? Odpowiedz Link
effuniak Re: Effuniak 18 marca 19.03.09, 09:05 Dwie średniaczki :) A jesli chodzi o wiazanie gorsetu , to wprawdzie tego nie pokazano ale żeby do sznurować gorset musiałam Kasię przytrzymywać kolanem :)) Niczym Scarlet O'Hara Odpowiedz Link
ania.kar Re: Effuniak 18 marca 19.03.09, 09:23 > A jesli chodzi o wiazanie gorsetu , to wprawdzie tego nie pokazano ale żeby do > sznurować gorset musiałam Kasię przytrzymywać kolanem :)) > Niczym Scarlet O'Hara Ale było widać jak Kasią miotało na wszystkie strony ;-) Odpowiedz Link
anetaw2 Re: Effuniak 18 marca 19.03.09, 09:24 tym razem króciutko ale tresciwie, powtórzone kolejne magiczne słowo: Wygarnianie, dodane nowe: asymetria. I znowu pokazane wygarnianie nabiustnie przez bohaterkę programu - SUPER!! A pokazanie niby dobrze lezącego stanika, przecięcie biustu za małymi miseczkami i strzelanie z procy z pewnością przemówi do kobitek. A gorset REWELACJA!!! Odcinek fajny, Effuniak jak zwykle z uśmiechem na twarzy ale robi swoje a Piotr Sałata coraz fajniejszy się nam objawia. Odpowiedz Link
aaravis Re: Effuniak 18 marca 19.03.09, 10:14 Odcinek obejrzałam na stronce, genialny fragment o wygarnianiu. Jedno pytanie - po zapisie filmiku na dysku nie ma głosu - z poprzednimi nie miałam takiego problemu - ma ktoś pomysł dlaczego? Chciałam filmiki wykorzystać w celach edukacyjnych, a bez dźwięku to nie to samo. Odpowiedz Link
kuraiko Re: Effuniak 18 marca 19.03.09, 16:46 może problem ze sterownikami? lub konkretnym programem, w którym odtwarzałaś Odpowiedz Link
a_girl Fajna Ewa, fajny gorset, fajna bohaterka :) 19.03.09, 10:17 Nie widziałam, niestety, całego odcinka, ale fragment z Effuniak podobał mi się bardzo. Przez to, że bohaterka była taka bardziej z jajem, to od razu jakoś tak sympatyczniej i fajniej to wyszło - widać było, że słowa Ewy nie trafiają w próżnię. Podobało mi się, jak uczyła się wygarniania :D. Gorset czadowy! Odpowiedz Link
terepak Re: Fajna Ewa, fajny gorset, fajna bohaterka :) 19.03.09, 10:52 Fajnie fajnie ale i straszno... bo jak mi Ewa powygarnia i poprocuje towszystkie staniki znowu do wymiany;) Odpowiedz Link
nowokaina123 Re: Fajna Ewa, fajny gorset, fajna bohaterka :) 19.03.09, 10:59 nie mam tvn style, wiec wielkie dzieki za umozliwienie obejrzenia Effuniaka :) Wszystko super, ale... - tylko błagam, nie linczujcie. Mam wrazenie, że tym kobietom staniki (nowe!) jakos dziwnie na plecach podjeżdżały... :/ - to tylko takie wrażenie? I jeszcze - misja na pewno jest szczytna, ale nie obawiacie się, że skoro bohaterki są ubierane wyłącznie w effuniaki, to w narodzie powstanie przekonanie, że dobrze dobrany stanik to tylko ten uszyty na miarę, dla zwykłych śmiertelniczek - absolutnie niedostępny? Odpowiedz Link
a_girl Re: Fajna Ewa, fajny gorset, fajna bohaterka :) 19.03.09, 12:38 > Wszystko super, ale... - tylko błagam, nie linczujcie. Mam wrazenie, > że tym kobietom staniki (nowe!) jakos dziwnie na plecach > podjeżdżały... :/ - to tylko takie wrażenie? Była dyskusja na ten temat w wątku poprzedniego odcinka :) Odpowiedź Turzycy (mam nadzieję, że się nie obrazi za szastanie jej wypowiedziami ;) ): No wlasnie Effuniaki sa inaczej szyte, jak sie polozy zapiety stanik, to on ma na spodniej linii takie lukowate wyciecie, wiec nie ma szans, zeby na kobiecie lezal w linii poziomej. Ale w kazdym innym staniku takie wygiecie to bylby jednoznaczny dowod, ze stanik podjezdza. Źródło: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=92527616&a=92581842 > I jeszcze - misja na pewno jest szczytna, ale nie obawiacie się, że > skoro bohaterki są ubierane wyłącznie w effuniaki, to w narodzie > powstanie przekonanie, że dobrze dobrany stanik to tylko ten uszyty > na miarę, dla zwykłych śmiertelniczek - absolutnie niedostępny? Myślę, że samo pokazanie prawidłowego stanika i błędów przy dobieraniu zmusza kobiety do zastanowienia się, stwierdzenia, że Triumph nie jest jednak taką świetną firmą i poszukania lepszej bielizny. Oczywiście, że niektóre oleją sprawę, ale wydaje mi się, że sporo zacznie też szukać na własną rękę i może trafią do nas. Btw, pokazanie bohaterek w effuniakach może wytworzyć reakcję Effuniak=dobry stanik i da Ewie lepszy start, gdy ruszy z regularną produkcją. A im większe obroty jej sklepu, tym lepsza dostępność jej staników i tym poważniejsza jej pozycja na rynku. Im poważniejsza jej pozycja na rynku, tym wyższy stopień uświadomienia klientek i tym większa wola konkurencji do dostosowania się do effuniakowego standardu (ergo: więcej polskich probiuściastych marek). All in all, everybody's a winner ;) Odpowiedz Link
effuniak Ja po prostu tego nie umiem , buuuuu :) 19.03.09, 12:59 Jak mam stanik z koronkowymi bokami to za skarby świata nie potrafię tyłu wyprowadzić do linii prostej przy zachowaniu pewnej szerokosci boczka . Żeby go zrobić w linii prostej , musiałby być szerszy o jakieś 2cm , a to by była przesada Dzianinowe boczki - bardzo proszę , bez problemu ale koronkowe, z zachowaniem brzegu koronki - wymiękam :)))) Odnośnie rozmiarów , to myslę, że tak jest czytelniej , bo dla osoby nie obeznanej z naszym Lobby informacja o zaniżaniu obwodów o 5,10 lub wiecej cm(o takich wartościach mówi na video pokazie doboru stanika przedstawicielka firmy So Chic) i jednoczesnym zwiekszaniu literek jawiłaby sie jak łamigłówka A tak to kobieta zobaczy jak powinien wygladać biust w staniku , jak powinien być ciasny czego nie powinien bezwzględnie robić oraz wszystkie inne informacje i zacznie szukać A ponadto miłe moje , ja odpowiadałam w tym programie za dobór bielizny i jak już miałam za coś "oberwać" to przynajmniej za własne błedy :) Odpowiedz Link
turzyca Re: Fajna Ewa, fajny gorset, fajna bohaterka :) 19.03.09, 17:01 Sie nie obrazi. :) Wrecz przeciwnie: pochwali. Bardzo ladne cytowanie i w ogole postawa obywatelska. ;) A poza tym madrze mowisz o wplywie programu, tez mam taka nadzieje. :) Odpowiedz Link
a_girl Re: Fajna Ewa, fajny gorset, fajna bohaterka :) 20.03.09, 11:00 turzyca napisała: > Sie nie obrazi. :) Wrecz przeciwnie: pochwali. Bardzo ladne cytowanie i w ogole > postawa obywatelska. ;) :D Dziękować [płoni się i dyga wdzięcznie ;)] Odpowiedz Link
maith Effuniaki pokazują-są CUDNE staniki na DUŻY biust 19.03.09, 19:44 I to jest podstawa. W tym programie jest normą, że w czym by kobieta nie przyszła, to stanik z większymi miseczkami dostaje znaaaacznie piękniejszy. Po Effuniakach namioty w brudnym beżu będą wywoływały u wszystkich reakcje "A co to za szmata? Prosiłam o stanik" I nikt już nie uwierzy w "nie szyją", skoro przecież widzieli w Tivi, że szyją :) Odpowiedz Link
quleczka Re: Effuniak 18 marca 19.03.09, 10:53 wronki12 - jestes wielka :) dzieki :) nalezy sie tobie i mezowi za to duze piwo albo winko jesli wolisz ...i to pojednym przynajmniej za kazdy odcinek i prace wlozona :) ja wczoraj przegapilam odcinek i dzis nadrobilam - super jest - te odcinki to genialne "materialy propagandowe" 100 razy latwiej powiedziec komus by zobaczyl jak wygarniac niz to tlumaczyc opisowo :) Odpowiedz Link
quleczka Re: Effuniak 18 marca 19.03.09, 10:58 swietna ta dziewczyna, taka bardziej wesola i naturalna... i to jak sie uczy wygarniania :) i jej mina jak pyta "juz?" i slyszy odpowiedz effuniak "jeszcze" ...no po prostu bezcenna :D no i to zakladanie gorstetu tez mnie rozbawilo :)) Odpowiedz Link
nieco8 Re: Effuniak 18 marca 19.03.09, 12:22 Mnie też bardzo spodobał się ten fragment. Świetne było też to, że Kasia z takim zapałem uczyła się wygarniania, widać, że wiedza trafiła na podatny grunt. Effuniak dobrze złapałaś kontakt z bohaterką programu i coraz lepiej wypadasz w telewizji:) Odpowiedz Link
nightsong Re: Effuniak 18 marca 19.03.09, 12:52 wczoraj udało mi się obejrzeć odcinek "na żywo" i mam bardzo podobne odczucia do Was. wydaje mi się, ze Kasia była dużo bardziej chętna do zmienienia siebie i swoich przyzwyczajeń niż wcześniejsze bohaterki programu, przynajmniej takie odniosłam wrażenie. szkoda, że tak mało było o stanikach, ale z drugiej strony wydaje mi się, że to co najważniejsze zostało przekazane :) oby tak dalej Pani Ewo :) Odpowiedz Link
agacia2025 stanik 19.03.09, 13:10 Ja wiem, ze ta Kasia miala fatalnie dobrana bielizne, chodzi mi o stanik, bo majtasy bardzo mi sie podobaly i ja tez takie nosze:) Ale ten stanik byl przeslicznej urody, choc pewnie dostepny tylko w "popularnej" rozmiarowce:( No i oczywiscie belizna Ewy- przepiekna:) Odpowiedz Link