Dodaj do ulubionych

Effuniak 18 marca

18.03.09, 22:20
Dziewczyny komputer naprawiony i odcinek się nagrywa :)
Co do drugiego odcinka już jest do ściągnięcia - udało się wszystko
skompresować i ponaprawiać.
oto linka do stronki : bialelaki.pl/effuniak/
Obserwuj wątek
    • ewik-mysza Re: Effuniak 18 marca 18.03.09, 22:24
      ja wlasnie ogladnelam - coraz wiecej wiadomosci podawanych
      dotyczacych dobierania i wkladnia biustonoszy :)

natomiast mam chętkę na ten twoj pas gorsetowy :)
    • dziwna_dziewczyna Re: Effuniak 18 marca 18.03.09, 22:25
      Właśnie nerwowo przeglądałam wątki i zastanawiałam się czemu jeszcze nie ma nowego :D
      Kolejny raz utrwalone wygarnianie i pokazanie, że nie wystarczy tylko zmniejszenie obwodu. Tyci tyci brakowało żebym też łęzkę uroniła ;)
      No i ten gorseeeet
      • ania.kar Re: Effuniak 18 marca 18.03.09, 22:30
        W tym odcinku była metamorfoza jednej osoby, więc fragment o bieliźnie przez to
        chyba krótszy. Konieczność wygarniania z odcinka na odcinek powinna się
        wszystkim nienawróconym kobitkom utrwalić ;-)
    • cielecinka Re: Effuniak 18 marca 18.03.09, 22:28
      gorset cudny. Ja też taki chcę. Szkoda tylko,ze w tym odcinku p. Ewa miała chyba
      mniej czasu, ale wiedza przekazana. A bielizna cudna. Już nie mogę doczekać się
      zlotu .
      • przyjaciolka288 Re: Effuniak 18 marca 19.03.09, 20:48
        Potwierdzam... marzę o gorsecie... Jestem niska, i żaden z dostępnych nie pasuje
        - a raczej jest niewygodny :( Co ja bym dała za uszycie mi gorsetu na miarę...
        ale nawet nie marzę, że na zlocie w Warszawie dopcham się do Ewy... Ponad 100
        osób, więc jak to mówią po francusku "marn'e szans'e" :(
    • semele2 Re: Effuniak 18 marca 18.03.09, 22:29
      A ja tak pochwalę niepolitycznie, że teoria stanikowa teorią stanikową, wiedza
      wiedzą, a mnie urzekł ten bordowy stanik :). Cudo!
    • aleksandralm Re: Effuniak 18 marca - jak bylo? 18.03.09, 22:30
      Piszcie, pls... Ja za granica jestem i TVN Style nie posiadam:(
    • bell9 Re: Effuniak 18 marca 18.03.09, 22:32
      coś króciutko dziś Ewę dali, szkoda!!!
      Przydałoby sie poglądowe pokazanie jak się poprawnie zmierzyć oraz przy każdej Pani zderzenie: jaki nosi rozmiar oraz jaki Ewa dobiera.Z cyfrkami i literkami!!!
      • agacia2025 Re: Effuniak 18 marca 19.03.09, 11:09
        wiesz to jest fajne, ze dziewczyny maja nagle swietnie dobrane staniki. Ale co
        jak taka dziewczyna uslyszy od Ewy w jakim rozmiarze ma Effuniaka i pozniej
        bedzie chciala sobie kupowac staniki? Jak bedzie kupowac Ewy to ok, ale jak
        bedzie szukac w internecie to trafi najbrawdopodobniej na brytyjczki, ktorym to
        bedzie musiala odjac 1-2 oczka mniej w obwodzie i dodac 2-4 literki w misece, a
        tego nie zrobi, wiec i tak dalej bedzie nosic zle dobrane staniki, bo za luzne w
        obwodzie. Nie mowiac juz o niekompatybilnych krojach, duzo-malomiseczkowcach i
        innych haczykach
        • ania.kar Re: Effuniak 18 marca 19.03.09, 11:25
          A może Ewa mówiła im, że jej biustonosze trzymają się rozmiarówki, a przy innych
          trzeba zaniżać obwody? O liczbach i literkach w programie (oprócz jednego
          przypadku) w ogóle nie było wspomniane, więc widzowie w sumie nie dowiadują się
          o effuniakowych rozmiarach.
          Najważniejsze, żeby nauczyć kobiety jakie są objawy źle dopasowanego stanika.
          Może przez to same dopytają się później w sklepie o ciaśniejsze obwody i większe
          miski.
          • agacia2025 Re: Effuniak 18 marca 19.03.09, 13:07
            Jezeli tak jest jak mowisz to super:) choc watpie aby kazda po tym programie
            przeszla na super staniki, bo dobra dobieranie sobie stanikow wymaga takze
            praktyki i czesto takze konsultacji z innymi. Jak beda skazane same na siebie to
            moze wcale nie byc tak kolorowo. Nie mnie jednak wydaje mi sie ze ich staniki
            beda lepiej dobrane niz te co nosily wczesniej a to i tak plus.
    • ania.kar o asymetrii 18.03.09, 22:35
      Ale chyba po raz pierwszy o asymetrii było wspomniane i o konieczności
      dobierania miseczki do większej piersi.
    • roza_am Re: Effuniak 18 marca 18.03.09, 22:45
      Bardzo sympatyczny odcinek!
      Tym razem dłuższa była część o ubraniach. Ale choć Ewy mniej, to i tak ciekawie :)
      Było pokazane, jak stanik, który "wydaje się dobrze leżeć", w rzeczywistości
      jest źle dobrany.
      Nowość: asymetria + info o dobieraniu stanika na większą pierś. Duży plus.
      Kolejna lekcja wygarniania - z bliska i dokładnie.
      A dla miłośniczek - gorset :)

Bardzo pozytywnie - trochę powtórzenia, trochę nowości. No i ten gorset jako
      wisienka na torcie :)
      • wronki12 Re: Effuniak 18 marca 18.03.09, 23:19
        oj mam chrapkę na taki gorset, bo 2 miesiące po porodzie będę świadkową na
        ślubie i dobrze by było nie mieć sflaczałego brzuszyska ;)

co do Ewy, to krótko i treściwie przekazana wiedza - dobrze, że o asymetrii, bo
        to "problem" każdej z nas.
    • maith Ewa, jesteś czarodziejką :) 18.03.09, 23:17
      Coraz bardziej mi się ten program podoba - cały :)
      Tym razem widać, że Ewka jest fajna i że jest stanikową wróżką. To "nie ma"
      zabrzmiało, jak czar odchudzający :)

A ten gorseeeeeet :) No właśnie :)

I kolejna krótka lekcja, tym razem o asymetrii i pokazali, jak dziewczyna sama
      sobie układa biustonosz, super.
      No i było wyraźnie widać, jak takie niby to ładne sutkozasłaniacze działają.
      Było widać, że biust wypada dołem, porównanie z procą fajne i pokazanie, co
      będzie, jak taki zły stanik zostanie nawet zwężony. Kolejna mądra przydatna
      pigułka :)

Zwróćcie też uwagę, że tym razem stroje na wybiegach pokazali pod kątem
      pasującej kolorystyki, nie było podejrzenia, że chcą ją ubrać w stroje pasujące
      tylko szczuplutkim modelkom.

I sam prowadzący też zrobił się bardziej naturalny. Rozbawiło mnie to jego
      "zobacz, Twoja bluzka jest taka sama, zostaw ją tutaj" ;)

Jeżeli miałabym się do czegoś przyczepić, to tylko do strojów odcinanych pod
      biustem na brzuszek. One jeszcze muszą być odpowiednie. Zwykłe odcinane grożą
      wyglądem ciążowym i tak naprawdę wyglądały dobrze głównie dzięki gorsetowi.
      Aczkolwiek rozumiem, że kupienie dobrej bluzki odcinanej, z wystarczająco
      szerokim pasem w zwykłych sieciówkach jest pewnie niemożliwe.

Przy końcówce był niezły szok, jak jej córeczka nie poznała.
    • agafka88 Re: Effuniak 18 marca 18.03.09, 23:39
      Ewcia, no super, super, super! :)
    • velika Re: Effuniak 18 marca 18.03.09, 23:46
      Włączyłam tylko na effuniaka:) Super, że wspomniała o asymetrii i dokładnie
      pokazano wygarnianie. Bardzo sympatycznie to wypadło:) Ewo, prezentujesz się
      naprawdę super. Oj, chyba zapiszę się do kolejki, bo ten effuniak był taki
      śliczny...;)
      • szolem-a Re: Effuniak 18 marca 19.03.09, 00:13
        super.
        "z tego obwodu można by zrobić procę i strzelać do wrogów" :)
        • ania.kar Re: Effuniak 18 marca 19.03.09, 00:17

> "z tego obwodu można by zrobić procę i strzelać do wrogów" :)

hehe - a ja zrozumiałam, że do wron :)
    • turzyca Ide spac, a jak sie obudze... 19.03.09, 00:17
      to na pewno bedzie juz kolejny odcinek wstawiony przez kochanych Wronki i Jej
      meza. Na pewno, na pewno, na pewno. To jak z Gwiazdka, prawda?
      Strasznie nie moge sie doczekac. :)
      I strasznie sie juz ciesze na te pare minut filmu i jestem wdzieczna za
      uczynnosc. :)
      • ziireael Re: Ide spac, a jak sie obudze... 19.03.09, 00:24
        Już jest :) Wlaśnie skończyłam oglądać.
        Z odcinka na odcinek podoba mi sie coraz bardziej :0
        I w każdym powiedziane jest cos nowego - ważnego. Super!
        "Strzelanie do wron" :D
        • turzyca Faktycznie juz jest :) 19.03.09, 00:46
          przegapilam te linki na dole. :D

A odcinek superasny, Ewa sie rozkreca z tygodnia na tydzien. Swietnie. :)

Wronki, dzieki jeszcze raz!
    • aleksandralm Re: Effuniak 18 marca 19.03.09, 01:23
      Fajne:)
      Ale tego gorsetu to prawie nie widac...:(
    • yo_anka WYGANIANIE < WYGARNIANIE < WYGARNIANIE 19.03.09, 01:57
      Wam mówię - to teraz będzie hit!
      To słowo zagości w świadomości Polki
      Tak się wiedza stanikowa szerzy w narodzie!
      Ewa - SUPER!
      • effuniak Dziękuję :) 19.03.09, 06:50
        Słuchajcie , ja nie widziałam wcześniej odcinków wiec dla mnie to też
        niespodzianka co w nich bedzie (co zostanie a co wytną) i to nie tylko jeśli
        chodzi o mój występ.
        I powiem Wam, że wczorajszy odcinek podobał mi się baaaaardzo , mimo że mało
        mnie było .
        Ale to w dużej mierze zasługa samej bohaterki Kasi, bo była spontaniczna ,
        wesoła i jakoś tak żywiołowo reagowała i widać było u niej prawdziwe emocje . Po
        prostu super!
        A ten moment jak nie poznała Jej córeczka .... po prostu perełka !!!

Żałuję tylko, że nie została pokazana w gorsecie , bo powiem Wam nieskromnie ,
        że wygladała bosssko
        • abw-online Re: Dziękuję :) 19.03.09, 07:15
          Im więcej oglądam Twoich Effuniaku staniczków tym bardziej nie mogę doczekać się kiedy ruszy Twój sklep.

Zaczyna mi chodzic po głowie myśl, że skoro borykasz się z niedostateczną ilościa funduszy na rozkrecenie interesu, może my lobbystki zrobiłybyśmy jakąś zrzutkę na kapitał poczatkowy dla Ciebie ;). Przecież chętnych na Effuniaki jest cała rzesza!

Wkład finansowy moglybysmy odliczać w kolejnych zakupach w sklepie ;).
        • ania.kar Re: Dziękuję :) 19.03.09, 08:40
          > Słuchajcie , ja nie widziałam wcześniej odcinków wiec dla mnie to też
          > niespodzianka co w nich bedzie (co zostanie a co wytną) i to nie tylko jeśli
          > chodzi o mój występ.

A możesz powiedzieć czy jakaś małobiuściasta będzie?

> A ten moment jak nie poznała Jej córeczka .... po prostu perełka !!!

Mnie się jakoś smutno wtedy zrobiło... Chociaż może trochę ta cała sytuacja
          (kamery itp.) ją trochę onieśmieliła.
          • agacia2025 Re: Dziękuję :) 19.03.09, 11:14
            bedzie malobiusciasta:)
            • ania.kar Re: Dziękuję :) 19.03.09, 11:27
              skąd wiesz? :)
              • agacia2025 Re: Dziękuję :) 19.03.09, 13:28
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50580&w=91995339&a=92767766
        • tfu.tfu Re: Dziękuję :) 19.03.09, 15:58
          ja też widziałam! :D Effuniaku! jesteś BOSKA!
        • maith Gorset 19.03.09, 19:35
          No właśnie ja kilka razy przewijałam i łapałam go na pauzę, bo tak mignął tylko,
          ale faktycznie 1 przebitka na to, jak wygląda w gorsecie byłaby ok.
    • edytaf5 Re: Effuniak 18 marca 19.03.09, 08:18
      Coraz bardziej zaczyna mi sie podoba :)

Effuniak nie obraz sie, ale dziewczyny pisaly u gory, ze jestes taka dobra
      wrozka tego programu. A ja bym napisala, ze taka mala czarownica (porownanie jak
      z ksiazki o malej czarownicy) ;) Bo z takim slodkim usmieszkiem "wciskalas"
      Kasie w ten gorset :)
      Kasia tez jakas taka smielsza byla w porownaniu do wczesniejszych bohaterek JDWN.
    • kulki Re: Effuniak 18 marca 19.03.09, 08:41
      A może te linki do filmów gdzieś na górze przyczepić, albo do przewodnika - w
      jakieś łatwo dostepne dla każdego miejsce?
      • effuniak Re: Effuniak 18 marca 19.03.09, 09:05
        Dwie średniaczki :)

A jesli chodzi o wiazanie gorsetu , to wprawdzie tego nie pokazano ale żeby do
        sznurować gorset musiałam Kasię przytrzymywać kolanem :))
        Niczym Scarlet O'Hara
        • ania.kar Re: Effuniak 18 marca 19.03.09, 09:23
          > A jesli chodzi o wiazanie gorsetu , to wprawdzie tego nie pokazano ale żeby do
          > sznurować gorset musiałam Kasię przytrzymywać kolanem :))
          > Niczym Scarlet O'Hara

Ale było widać jak Kasią miotało na wszystkie strony ;-)
    • anetaw2 Re: Effuniak 18 marca 19.03.09, 09:24
      tym razem króciutko ale tresciwie, powtórzone kolejne magiczne słowo:
      Wygarnianie, dodane nowe: asymetria. I znowu pokazane wygarnianie nabiustnie
      przez bohaterkę programu - SUPER!! A pokazanie niby dobrze lezącego stanika,
      przecięcie biustu za małymi miseczkami i strzelanie z procy z pewnością
      przemówi do kobitek.
      A gorset REWELACJA!!!
      Odcinek fajny, Effuniak jak zwykle z uśmiechem na twarzy ale robi swoje a Piotr
      Sałata coraz fajniejszy się nam objawia.
    • aaravis Re: Effuniak 18 marca 19.03.09, 10:14
      Odcinek obejrzałam na stronce, genialny fragment o wygarnianiu.
      Jedno pytanie - po zapisie filmiku na dysku nie ma głosu - z
      poprzednimi nie miałam takiego problemu - ma ktoś pomysł dlaczego?
      Chciałam filmiki wykorzystać w celach edukacyjnych, a bez dźwięku to
      nie to samo.
      • kuraiko Re: Effuniak 18 marca 19.03.09, 16:46
        może problem ze sterownikami? lub konkretnym programem, w którym
        odtwarzałaś
    • a_girl Fajna Ewa, fajny gorset, fajna bohaterka :) 19.03.09, 10:17
      Nie widziałam, niestety, całego odcinka, ale fragment z Effuniak podobał mi się
      bardzo. Przez to, że bohaterka była taka bardziej z jajem, to od razu jakoś tak
      sympatyczniej i fajniej to wyszło - widać było, że słowa Ewy nie trafiają w
      próżnię. Podobało mi się, jak uczyła się wygarniania :D. Gorset czadowy!
      • terepak Re: Fajna Ewa, fajny gorset, fajna bohaterka :) 19.03.09, 10:52
        Fajnie fajnie ale i straszno... bo jak mi Ewa powygarnia i poprocuje
        towszystkie staniki znowu do wymiany;)
      • nowokaina123 Re: Fajna Ewa, fajny gorset, fajna bohaterka :) 19.03.09, 10:59
        nie mam tvn style, wiec wielkie dzieki za umozliwienie obejrzenia
        Effuniaka :)
        Wszystko super, ale... - tylko błagam, nie linczujcie. Mam wrazenie,
        że tym kobietom staniki (nowe!) jakos dziwnie na plecach
        podjeżdżały... :/ - to tylko takie wrażenie?

I jeszcze - misja na pewno jest szczytna, ale nie obawiacie się, że
        skoro bohaterki są ubierane wyłącznie w effuniaki, to w narodzie
        powstanie przekonanie, że dobrze dobrany stanik to tylko ten uszyty
        na miarę, dla zwykłych śmiertelniczek - absolutnie niedostępny?
        • a_girl Re: Fajna Ewa, fajny gorset, fajna bohaterka :) 19.03.09, 12:38
          > Wszystko super, ale... - tylko błagam, nie linczujcie. Mam wrazenie,
          > że tym kobietom staniki (nowe!) jakos dziwnie na plecach
          > podjeżdżały... :/ - to tylko takie wrażenie?

Była dyskusja na ten temat w wątku poprzedniego odcinka :) Odpowiedź Turzycy
          (mam nadzieję, że się nie obrazi za szastanie jej wypowiedziami ;) ):

No wlasnie Effuniaki sa inaczej szyte, jak sie polozy zapiety stanik, to on ma
          na spodniej linii takie lukowate wyciecie, wiec nie ma szans, zeby na kobiecie
          lezal w linii poziomej. Ale w kazdym innym staniku takie wygiecie to bylby
          jednoznaczny dowod, ze stanik podjezdza.
          Źródło: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=92527616&a=92581842

> I jeszcze - misja na pewno jest szczytna, ale nie obawiacie się, że
          > skoro bohaterki są ubierane wyłącznie w effuniaki, to w narodzie
          > powstanie przekonanie, że dobrze dobrany stanik to tylko ten uszyty
          > na miarę, dla zwykłych śmiertelniczek - absolutnie niedostępny?

Myślę, że samo pokazanie prawidłowego stanika i błędów przy dobieraniu zmusza
          kobiety do zastanowienia się, stwierdzenia, że Triumph nie jest jednak taką
          świetną firmą i poszukania lepszej bielizny. Oczywiście, że niektóre oleją
          sprawę, ale wydaje mi się, że sporo zacznie też szukać na własną rękę i może
          trafią do nas. Btw, pokazanie bohaterek w effuniakach może wytworzyć reakcję
          Effuniak=dobry stanik i da Ewie lepszy start, gdy ruszy z regularną produkcją. A
          im większe obroty jej sklepu, tym lepsza dostępność jej staników i tym
          poważniejsza jej pozycja na rynku. Im poważniejsza jej pozycja na rynku, tym
          wyższy stopień uświadomienia klientek i tym większa wola konkurencji do
          dostosowania się do effuniakowego standardu (ergo: więcej polskich
          probiuściastych marek). All in all, everybody's a winner ;)
          • effuniak Ja po prostu tego nie umiem , buuuuu :) 19.03.09, 12:59
            Jak mam stanik z koronkowymi bokami to za skarby świata nie potrafię tyłu
            wyprowadzić do linii prostej przy zachowaniu pewnej szerokosci boczka .
            Żeby go zrobić w linii prostej , musiałby być szerszy o jakieś 2cm , a to by
            była przesada

Dzianinowe boczki - bardzo proszę , bez problemu ale koronkowe, z zachowaniem
            brzegu koronki - wymiękam :))))

Odnośnie rozmiarów , to myslę, że tak jest czytelniej , bo dla osoby nie
            obeznanej z naszym Lobby informacja o zaniżaniu obwodów o 5,10 lub wiecej cm(o
            takich wartościach mówi na video pokazie doboru stanika przedstawicielka firmy
            So Chic) i jednoczesnym zwiekszaniu literek jawiłaby sie jak łamigłówka
            A tak to kobieta zobaczy jak powinien wygladać biust w staniku , jak powinien
            być ciasny czego nie powinien bezwzględnie robić oraz wszystkie inne informacje
            i zacznie szukać

A ponadto miłe moje , ja odpowiadałam w tym programie za dobór bielizny i jak
            już miałam za coś "oberwać" to przynajmniej za własne błedy

:)
          • turzyca Re: Fajna Ewa, fajny gorset, fajna bohaterka :) 19.03.09, 17:01
            Sie nie obrazi. :) Wrecz przeciwnie: pochwali. Bardzo ladne cytowanie i w ogole
            postawa obywatelska. ;)

A poza tym madrze mowisz o wplywie programu, tez mam taka nadzieje. :)
            • a_girl Re: Fajna Ewa, fajny gorset, fajna bohaterka :) 20.03.09, 11:00
              turzyca napisała:

> Sie nie obrazi. :) Wrecz przeciwnie: pochwali. Bardzo ladne cytowanie i w ogole
              > postawa obywatelska. ;)

:D
              Dziękować [płoni się i dyga wdzięcznie ;)]
          • maith Effuniaki pokazują-są CUDNE staniki na DUŻY biust 19.03.09, 19:44
            I to jest podstawa. W tym programie jest normą, że w czym by kobieta nie
            przyszła, to stanik z większymi miseczkami dostaje znaaaacznie piękniejszy.

Po Effuniakach namioty w brudnym beżu będą wywoływały u wszystkich reakcje "A co
            to za szmata? Prosiłam o stanik"
            I nikt już nie uwierzy w "nie szyją", skoro przecież widzieli w Tivi, że szyją :)
    • fiamma75 Re: Effuniak 18 marca 19.03.09, 10:52
      Bardzo mi się podobało :-)
    • quleczka Re: Effuniak 18 marca 19.03.09, 10:53
      wronki12 - jestes wielka :) dzieki :)

nalezy sie tobie i mezowi za to duze piwo albo winko jesli wolisz ...i to pojednym przynajmniej za kazdy odcinek i prace wlozona :)

ja wczoraj przegapilam odcinek i dzis nadrobilam - super jest - te odcinki to genialne "materialy propagandowe"

100 razy latwiej powiedziec komus by zobaczyl jak wygarniac niz to tlumaczyc opisowo :)
    • quleczka Re: Effuniak 18 marca 19.03.09, 10:58
      swietna ta dziewczyna, taka bardziej wesola i naturalna... i to jak sie uczy
      wygarniania :)

i jej mina jak pyta "juz?" i slyszy odpowiedz effuniak "jeszcze" ...no po prostu
      bezcenna :D

no i to zakladanie gorstetu tez mnie rozbawilo :))
      • nieco8 Re: Effuniak 18 marca 19.03.09, 12:22
        Mnie też bardzo spodobał się ten fragment. Świetne było też to, że Kasia z takim
        zapałem uczyła się wygarniania, widać, że wiedza trafiła na podatny grunt.
        Effuniak dobrze złapałaś kontakt z bohaterką programu i coraz lepiej wypadasz w
        telewizji:)
    • nightsong Re: Effuniak 18 marca 19.03.09, 12:52
      wczoraj udało mi się obejrzeć odcinek "na żywo" i mam bardzo podobne odczucia do
      Was. wydaje mi się, ze Kasia była dużo bardziej chętna do zmienienia siebie i
      swoich przyzwyczajeń niż wcześniejsze bohaterki programu, przynajmniej takie
      odniosłam wrażenie. szkoda, że tak mało było o stanikach, ale z drugiej strony
      wydaje mi się, że to co najważniejsze zostało przekazane :) oby tak dalej Pani
      Ewo :)
    • agacia2025 stanik 19.03.09, 13:10
      Ja wiem, ze ta Kasia miala fatalnie dobrana bielizne, chodzi mi o stanik, bo
      majtasy bardzo mi sie podobaly i ja tez takie nosze:) Ale ten stanik byl
      przeslicznej urody, choc pewnie dostepny tylko w "popularnej" rozmiarowce:(
      No i oczywiscie belizna Ewy- przepiekna:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka