ms135pt 28.03.09, 07:53 Jakoś w tym tygodniu otwarta została nowa galeria Malta. Podobno jest tam Marks & Spencer. Czy ktoraś z Was była w tym sklepie? Jak jest z rozmiarówką i wyborem staników. Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiamat00 Re: Poznanianki! 28.03.09, 09:16 Zapewne tak samo jak we wszystkich M&S w Warszawie, czyli dno. Za to polecam przyjrzenie się ich bluzkom koszulowym, dość biustoprzyjazne :) Odpowiedz Link
turku.turku Re: Poznanianki! 28.03.09, 09:57 Kasiamat ma niestety rację. Udalo mi sie znalezc 2 (DWA) staniki o obwodzie 30, z czego jeden z miseczka B, a drugi D. DD to podobno najwieksza miska, ale nie kojarze, zebym widziala ja przy jakimkolwiek obwodzie. Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Poznanianki! 28.03.09, 10:15 Mi chyba mignęło gdzieś 30dd, ale na pewno nic więcej :P Odpowiedz Link
landora Re: Poznanianki! 28.03.09, 10:35 Ja znalazłam dwa 30DD, jeden niebieski i jeden biały push up. Ale żaden mi nie leżał, niestety :( Odpowiedz Link
ms135pt Re: Poznanianki! 28.03.09, 11:53 Szkoda, juz się cieszyłam na M&S . Dziękuję za info, przynajmniej nie przeżyje rozczarowania w sklepie. Odpowiedz Link
mordo.klejka Re: Poznanianki! 28.03.09, 13:19 A może udałoby się napisać list z naszymi podpisami do M&S? Byłoby w Poznaniu trochę zainteresowanych dziewczyn. Nawet mogłoby pasować "nowy sklep, nowe rozmiary".. Nie mam pojęcia czy to możemy tak coś wskurać z nimi.. Odpowiedz Link
a_girl Re: Poznanianki! 28.03.09, 13:27 Jestem za tym. Ewentualnie z koleżanką chciałyśmy jeszcze zrobić wielką akcję, żeby jednego dnia zebrały się wszystkie lobbystki z Poznania i jedna po drugiej prosiły o jakieś 60GG czy inne 70J. Jakby przez godzinę 40 klientek zaczęłoby im głowę suszyć, to by może podziałało. Ale z tego, co słyszałam jest w M&S jakaś pani, która jest dość obcykana w temacie i mówiła, że będzie się starała o poszerzenie rozmiarówki. Odpowiedz Link
kk345 Re: Poznanianki! 28.03.09, 18:34 Dziewczyny, to fajny pomysł, możemy o tym pogadać przy okazji spotkania, które planujemy na 17 kwietnia. Jeśli jeszcze nie widziałyście, to zgłaszamy swoją obecność tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=80896920 Zapraszam serdecznie, im nas będzie więcej, tym lepiej. Odpowiedz Link
ewka36jj Re: Poznanianki! 28.03.09, 18:45 Warto odwiedzić M&S dla wspomnianych bluzek koszulowych,jedną z nich nabyłam i leży fantastycznie, ale na kolana sklep nie powala. Kolejnym sklepem wartym odwiedzin w galerii Malta jest Olsen, nie ma w nim staników, ceny są zawrotne, ale mają sukienki z dzianiny podobnej do tej, z której szyje Paryżanka i w zbliżonym fasonie. Przy moim 36jj kupiłam letnią sukienkę (wybór w kolorach ), a i kilka bluzek skrojonych dla dziewczyn z odpowiednio ładnym i wydatnym ( to lepiej brzmi niż: ojej, taki wielki)można w nim kupić. Odpowiedz Link
chess_queen Re: Poznanianki! 30.03.09, 19:26 A ja w M&S byłam w czwartek. Zgodnie z obmyślonym wcześniej planem podeszłam do lady i wyjechałam do pani z tzw. pyskiem, czemu mają taką ograniczoną rozmiarówkę. Biedna istota chyba się mnie trochę przestraszyła i nie zrozumiała zbytnio (może jej mózg nie był w stanie ogarnąć takiego rozmiaru jak 65f). Prawie natychmiast do akcji wkroczyła jej bardziej kompetentna koleżanka, która oznajmiła, że wie o brakach w ich rozmiarówce. Powiedziała, że po części jest to kwestia nierozpakowanych kartonów z towarem (byłam dzień po otwarciu) i że ogólnie jej też na tych 65tkach zależy i postara się coś z tym zrobić (tzn. ściągnąć je). W dyskusję o wielkości miseczek się nie wdawałam - nie miałam dość czasu. Planuję jeszcze wpaść pod koniec tygodnia do M&S i zobaczyć, czy pani była gołosłowna czy nie. I tak sobie myślę... może warto byłoby zrobić im taki nalot jak wspominała a_girl?? W kupie ponoć drzemie siła... Odpowiedz Link
veebee Re: Poznanianki! 31.03.09, 13:24 ja mam bardzo nie po drodze do tej galerii, ale mogę dzwonić. widzę, że nie podają numeru telefonu do sklepu :/ ale może to się zmieni za jakis czas Odpowiedz Link
a_girl Re: Poznanianki! 31.03.09, 16:30 chess_queen napisała: > słowna czy nie. I tak sobie myślę... może warto byłoby zrobić im taki nalot jak > wspominała a_girl?? W kupie ponoć drzemie siła... No, warto, warto. W końcu sama żeś wpadła na ten pomysł, flatmejcie ;p :D Odpowiedz Link
plecha1 OT 01.04.09, 20:04 Nie wiem, czy to po prostu niefortunne sformułowałaś post - na to liczę. Chciałam po prostu zwrócić uwagę, że wyskakiwaniem "z pyskiem" wyjdziemy na nawiedzone furiatki, a nie świadome i poważnie wyglądające konsumentki. Od złośliwości człowiek się czasem nie powstrzyma, ale to raczej w sytuacji, kiedy sprzedawczyni ewidentnie chamska albo uparcie wmawia, że jest idealnie. Odpowiedz Link
chess_queen Re: Poznanianki! 01.04.09, 07:25 Byłam znowu w M&S wczoraj. Miła pani spełniła obietnicę - dostępne były staniczki w rozmiarach 30A-DD. Posucha, fakt, ale to oznacza, że grunt tam jest podatny (nie to, co ponoć w W-wie), więc tylko trzeba się zastanowić, jak zawalczyć o większe miseczki :) Odpowiedz Link
zooba Re: Poznanianki! 01.04.09, 09:51 A były miękkie w tych rozmiarach? Ja mam daleko na Maltę, ale gdyby były miękkie to chętnie pojadę. Odpowiedz Link
chess_queen Re: Poznanianki! 01.04.09, 16:03 Niestety nie. W ogóle w całym sklepie był tylko 1 model miękkich. W tamtejszym Atlanticu mają też cały jeden model (w całych trzech kolorach) miękki w rozmiarach 65-70 do F (które chyba wypada jak brytyjskie E). Tyle się zdołałam rozeznać. Jeżeli masz daleko, to nie ma sensu, żebyś się wybierała po sam stanik (bo jest duże prawdopodobieństwo, że nie znajdziesz). Za to przy większych zakupach warto zajrzeć. Odpowiedz Link