Dodaj do ulubionych

Coś się zaczyna dziać, Gaia szyje 65

08.04.09, 14:56
Nie pisze w wąktu producentów bo pewnie zginie a myśle, że wiadomość warta
rozpowszechnienia.

Dziś mialam w łapkach biustonosz polskiej Gai w rozmiarze 65F :)
Niestety sklerotycznie zapomniałam nazwy modelu, ale ladne toto było :)
Balkonetka z lekko usztywnionym dołem, góra z koronki. Dól biało-srebrne
paseczki, góra biała koronka ze srebrnym haftem. Materiał z przewaga bawelny,
koronka niegryząca.
Zapinany zaskakująco na jedna haftke. Obwód naprawdę mocno ściśliwy, ledwie
dopięłam sie na ostatnią haftkę. Ramiączka odpinane, waskie.
cena 70 zł u mojej Pani.

Nie kupiłam bo kasy brak, a Pani na hurtowni powiedzieli ze będą mieć coś od
obwodów 60 w naprawdę dużej rozmiarówce i bardzo przyzwoitych cenach, jak
poznam szczegóły to też sie podzielę.

W kazdym razie podsumowując może sredniobiuściaste powoli będą mogły siegać
do oferty polskich producentów. Może nie byl to fason szczyt ideał, ale rakiet
nie robi, kaczych dziobów tez, naprawdę przyzwoicie sie uklada.

Moja pani nie umiała powiedziec, czy sa już inne modele, bo na hurtowni mieli
tylko jeden, wzięła też miskę E i F, bo pewnie jestem jedyna która pyta tam o
65 pod biustem, także nie wiem czy większe miski tez szyją, ale to F
odpowiadało rozmiarem angielskiemu 30FF bo ja przy wymiarach 70/92 dobry
miałam ten 65E, gdy angielskie noszę 30F
Obserwuj wątek
    • agafka88 Re: Coś się zaczyna dziać, Gaia szyje 65 08.04.09, 15:01
      chyba jednak warto tego posta przekopiować do wątku producenckiego, bo jak ktoś
      będzie szukał info o stanikach gai, to nawet tej informacji nie zauważy
    • kiokodyl Re: Coś się zaczyna dziać, Gaia szyje 65 08.04.09, 15:07
      Nie mogę uwierzyć. To wspaniale. Może w końcu da się kupić coś
      stacjonarnie i za przyzwoitą cenę.
      Ja nawet nie liczę, bo 65 to jest tylko mój wymysł i żadna firma
      tego nie szyje a nawet jak szyje to jest to nieprawda:-)
      Będę jednak lobbować
    • kiokodyl Re: Coś się zaczyna dziać, Gaia szyje 65 08.04.09, 15:12
      www.kontri.pl/index.php?action=szukaj2&SID=4eaf42c984729d3a437acd7ab530bf41&oferta=0&producen
      t=1&kategoria=&konstrukcja=0&rozmiar=139&sortowanie=

ten model jest w rozmiazrech 65D E i F. No to się wysilili ale dobre
      i to
      • kiokodyl Re: Coś się zaczyna dziać, Gaia szyje 65 08.04.09, 15:14
        link troszkę nie działa, trzeba wybrać producenta i rozmiar.
    • justinehh Re: Coś się zaczyna dziać, Gaia szyje 65 08.04.09, 15:14
      parę miesięcy temu w Arkadii widziałam Gaię w rozmiarze 65h ...
      • ptasia Re: Coś się zaczyna dziać, Gaia szyje 65 08.04.09, 17:53
        > parę miesięcy temu w Arkadii widziałam Gaię w rozmiarze 65h ...

a gdzie?? w jakim sklepie??
        • justinehh Re: Coś się zaczyna dziać, Gaia szyje 65 08.04.09, 19:23
          Gdzieś po prawej stronie, koło Zary
    • mamami Re: Coś się zaczyna dziać, Gaia szyje 65 08.04.09, 15:17
      Przekopiuję w takim razie posta do poducenckiego a ten wątek za dzien lub dwa
      można skasowac, zresztą poddaję sie woli służb porządkowych :0

A opisywałam ten model który usiłowała podlinkować kiokodyl.
      • malagracja Nie kasujcie watku 08.04.09, 16:01
        Zaraz odezwa sie białostockie biuściaste, ktore testują nowe modele Gai :-)
        • agafka88 Re: Nie kasujcie watku 08.04.09, 16:17
          malagracja napisała:

> Zaraz odezwa sie białostockie biuściaste, ktore testują nowe modele Gai :-)
          >

malagracjo, ale czemu testy modeli gai nie mogą być w wątku a gai?
          • malgos_j Re: Nie kasujcie watku 08.04.09, 16:27
            Jak na razie o testowaniu staników Gai na naszych białostockich biuściastych w
            wątku białostockim . Panie z gai były na naszym ostatnim białostockim zlocie i
            jak wiadomo rozpoczęły współpracę. Siamese Jolina może trzeba by to faktycznie
            napisać a wątku Gai:)
          • roza_am Re: Nie kasujcie watku 08.04.09, 16:57
            Agafko, jeśli to tylko nowe modele na starych warunkach to faktycznie lepiej w wątku Gai, ale jeśli jest to nowa rozmiarówka/nowe rozwiązania konstrukcyjne (dla nas interesujące) to postuluję za pozostawieniem tego wątku, coby więcej osób (nie śledzących losów Gai na bieżąco) mogło się o zmianach dowiedzieć.
            (Z jednoczesnym skopiowaniem/podlinkowaniem głównych informacji do gaiowego wątku celem przetrwania na dłużej i bycia w jednym miejscu :))
            • songor Re: Nie kasujcie watku 08.04.09, 17:21
              dobrze ze od razu nie napisalas w watku gai bo ja bym nie zauwazyla :) ale warto
              tez tam podlinkowac na przyszlosc
            • malagracja Re: Nie kasujcie watku 08.04.09, 17:51
              Z tego co mi wiadomo to sa nowe konstrukcje, wzory.
    • mamami skopiowalam 08.04.09, 18:46
      Skopiowałam swoją pierwszą wypowiedź do wątku gai, a z tym prosze zrobić co
      uznacie za stosowne :)
    • roza_am Testy nowych modeli/rozmiarów Gai 26.05.09, 11:01
      Podbijam wątek. Dziewczyny testujące nowe modele, a zwłaszcza rozmiary staników
      Gai - wpisujcie Wasze opinie w tym wątku. Na razie są one rozproszone w różnych
      miejscach, a przecież wszystkie chcemy mieć jakiś spójny obraz zachodzących zmian.
    • malagracja Maksymalnie pozytywne zaskoczenie testerki :-) 26.05.09, 22:37
      Dziś byłam pierwszy raz w siedzibie Gai i miałam okazję przymierzyć wiele
      różnych modeli oraz fasonów i kolorów :-)

Zacznę troche offtopem, bo powiem, że Pani Swietłana i Natalia to
      przesympatyczne kobitki. Wiedzę, i doświadczenie, mają ogromną, a co
      najważniejsze wykorzystują ją :-)

Mierzyłam różne modele o różnych typach fiszbin (coś na "b" mi się kojarzy, ale
      nie pamiętam fachowej nazwy) i cięć. Modele miękkie i usztywniane (w tym także i
      push-up). Panie zgodnie stwierdziły, że najlepiej na mnie leży "to coś na B"
      (przepraszam za brak pamięci do nazw) i wtedy mierzyłam tylko takie staniki. W
      różnych oczywiscie rozmiarach.

Wszystkie staniki, które dziś przymierzyłam będą gotowe za kilka dni. Zostaną
      naniesione poprawki lub zostaną przygotowane modele w odpowiednim dla mnie
      rozmiarze.

Być może Gaia kojarzy się Wam ze stanikami w bieli, czerni i beżu. Miałam takie
      same skojarzenia, do dziś, kiedy to zobaczyłam piękne koronkowe modele
      (najbardziej zapamietałam czarno-pudrowo różowy, którego miseczki były z czarnej
      koronki a reszta z pudrowo-rózowej) i o ile się nie myle były to half-cupy.
      Mierzyłam też bardzo wycięty push-up w kolorze nieba, z delikatnym drapowaniem u
      góry miseczki. Są jeszcze miękkie modele (balkoniki) w kolorze wrzosu i
      pudrowego różu. Mówie o modelach, które mierzyłam. Oczywiscie otaczały mnie
      jeszcze inne kolory :-)

Jakie było moje zdziwienie, ze mierzyłam stanik, ktory był na mnie za duży a
      miał dobrą (!) fiszbinę. Uważam, że fiszbiny Gai są wąskie lub średnie. Nie ma
      szerokich w stylu Panache. :-) Fiszbiny są bardziej stabilne niż kiedyś i jak
      juz wspominałam, że są różne ich rodzaje w różnych stanikach (co jest oczywiscie
      ogromnym plusem, wiecej osob bedzie moglo znaleźć coś w ich ofercie). Mostki są
      niskie, a fiszbiny na mostku delikatnie się stykają.

Cały dzień nosiłam stanik lekko usztywniany, o miseczce ciętej na 3. Na moje
      63cm pod biustem 65 leży - idealnie (!). Nie przesuwa się, ani nie tworzy tzw.
      bananka. Mam 2cm wiecej w staniku niż bez niego. Podoba mi się, że dobrze
      zgarnia biust, a mostek jest delikatny. Biustonosz nie jest zabudowany, ma
      odpinane ramiączka, oraz obwód zapinany na 1 rząd haftek :-) Materiał jest super
      miękki. Jedyne co zgłoszę do poprawki to to, żeby przybliżyć o 3mmm fiszbiny do
      siebie na mostku i żeby wstawić mniej rozciagliwe ramiączka (chociaż nie wbijały
      mi się, ale chciałabym zobaczyć jak to może być z innymi). Jestem zadowolona z
      kształtu jaki nadaje biustowi, ładnie odsłania biust.

Na koniec zostawiłam (według mnie) deser. Panie z Gai pokazały mi model podobny
      do tego:
      kataloglmb.blox.pl/2009/03/Mimi-Holliday-Heart-plunge.html
      Ten model Gai to według mnie prawdziwe cudo. I wizualne i konstrukcyjne (szczęka
      mi opadła jak zmierzyłam). Staniczek jest w kolorze matowego, opalizującego
      złota. Na nim są ciemno różowe i fioletowe kwiaty z dodatkiem zieleni w tym
      samym odcieniu (liscie) a wszystko jakby ręcznie malowane (stanik vintage ;)).
      Koronka u góry jest malutka, złota (ale nie błyszcząca), ramiączka cieniutkie.

W porównaniu do tego Mimi (kupilam kiedys na allegro, okazał sie klapa totalną)
      koronka jest przyjemniejsza, a sam stanik jest jeszcze niżej zabudowany. Koronka
      w Mimi mi się wbijała, w tym nie. Gaia bardziej jabłuszkuje (nawet Panie z Gai
      uzywaja tego określenia :P)) - przynajmniej na moim biuście.

Jak macie jakieś pytania to chętnie odpowiem :-)
      • plecha1 Re: Maksymalnie pozytywne zaskoczenie testerki :- 26.05.09, 22:44
        Ja mam jedno. Czy orientujesz się, kiedy (tak w przybliżeniu) te modele wejdą do
        sprzedaży?
        • malagracja Re: Maksymalnie pozytywne zaskoczenie testerki :- 26.05.09, 22:47
          Słyszałam coś o jesieni (wtedy też będzie więcej niż 2 modele 65, a może i nawet
          60) :-) Ale dopytam się jeszcze dokładniej.
          • agafka88 Re: Maksymalnie pozytywne zaskoczenie testerki :- 26.05.09, 22:49
            malagracja napisała:

> Słyszałam coś o jesieni (wtedy też będzie więcej niż 2 modele 65, a może i nawe
            > t
            > 60) :-) Ale dopytam się jeszcze dokładniej.

No to nieźle. A do jakiej miseczki? Mi wystarczy 70tka, jeżeli obwody będą tak
            ścisłe, jak mówiłaś :)
            • malagracja Re: Maksymalnie pozytywne zaskoczenie testerki :- 26.05.09, 22:54
              Obwody, no właśnie. Dziewczyny, nie nastawiajcie się na jakieś staniki
              "ortopedyczne", które jak nas ścisną to bułki znikną :-) Fiszbiny są bardziej
              delikatne (i podszyte jakimś miekkim materiałem od środka - dla mnie to duży
              plus), a obwodu się nie wyczuwa (a i tak nie mam tzw. "bananka" na plechach).
              Nie są wysoko zabudowane pod pachami ani na dekolcie :-)
      • agafka88 Re: Maksymalnie pozytywne zaskoczenie testerki :- 26.05.09, 22:47
        super malagracjo! Cz wiesz coś na temat rozmiarówki, w której mają być szyte te
        cuda?

I od kiedy?

Świetnie, świetnie :)
        • malagracja Re: Maksymalnie pozytywne zaskoczenie testerki :- 26.05.09, 22:52
          65 na 100% (juz teraz są 2 modele), nad 60 się wahają ale juz ja ich przekonam
          (najwyzej schudne:P ).
          A miseczki, hmm. Wredluka aktualnie testuje stanik w rozmiarze 65J co odpowiada
          jej brytyjskiemu rozmiarowi 65HH :-) Ale spróbuję się dopytać :-)
          • agafka88 Re: Maksymalnie pozytywne zaskoczenie testerki :- 26.05.09, 23:02
            malagracja napisała:

> 65 na 100% (juz teraz są 2 modele), nad 60 się wahają ale juz ja ich przekonam
            > (najwyzej schudne:P ).
            > A miseczki, hmm. Wredluka aktualnie testuje stanik w rozmiarze 65J co odpowiada
            > jej brytyjskiemu rozmiarowi 65HH :-) Ale spróbuję się dopytać :-)
            >

No to fajnie :) Już niedługo Panache i Freya jeżeli będą chciały ocalić polski
            rynek będą musiały zacząć się poważnie starać :)
          • klymenystra Re: Maksymalnie pozytywne zaskoczenie testerki :- 27.05.09, 08:44
            Gracjo, zapowiada sie bardzo dobrze :)))) Strasznie sie ciesze :)
            • malagracja Re: Maksymalnie pozytywne zaskoczenie testerki :- 27.05.09, 16:56
              Juz nie mogę się doczekać następnej wizyty :-) Mam nadzieję, że będzie jeszcze
              lepiej (więcej modeli) :)
          • scarlet_agta Re: Maksymalnie pozytywne zaskoczenie testerki :- 27.05.09, 09:12
            Jak będziesz pytać o rozmiarówkę to zapytaj nie tylko do jakiej miseczki będzie
            rozmiarówka, ale też od jakiej. Ciekawa jestem czy małobiuściaste też się załapią.
            • malagracja Małobiuściaste 27.05.09, 10:31
              O to jest dobre pytanie, ale ja tam ze swoimi wymiarami bardziej reprezentuje
              Małobiuściaste :-)
              • scarlet_agta Re: Małobiuściaste 27.05.09, 10:46
                Aż taka całkiem małobiuściasta to Ty nie jesteś. Chodziło mi bardziej o zupełne
                początki alfabetu w obwodzie 65, takie 65B-D na przykład. ;)
                • malagracja Re: Małobiuściaste 27.05.09, 15:12
                  Według mnie do bedzie rozmiarówka pełna, ale jeszcze się upewnię :)
      • yaga7 Re: Maksymalnie pozytywne zaskoczenie testerki :- 27.05.09, 08:54
        A czy mogłabyś się dowiedzieć, czy mają mieć jakieś cuda w obwodach 75 i 80 ale
        w miskach dużych, czyli od brytyjskiego FF/G w górę?

Z góry dzięki!
        • malagracja Re: Maksymalnie pozytywne zaskoczenie testerki :- 27.05.09, 10:29
          Wiem, że inne dziewczyny testują obowdy 75, 80 :-) I to chyba w tych miseczkach
          co pisałaś.
          Ale zapytam ich o to dokładniej w Waszym imieniu :-)
          • yaga7 Re: Maksymalnie pozytywne zaskoczenie testerki :- 27.05.09, 10:39
            O, to super, że też testują.

No to może albo one tu napiszą, albo Ty jak będziesz coś wiedzieć :)
      • martvica Re: Maksymalnie pozytywne zaskoczenie testerki :- 27.05.09, 11:59
        Och, gdyby było coś podobnego krojowo do tego halfa z MH, to może dam jeszcze
        szansę Gai. Bo niestety ale mam trzy ich staniki, czarny, wiśniowy i w różyczki
        (najładniejszy ale najgorzej kształtujący) i nie jestem zachwycona. Jeśli
        zmieniają ten swój stały krój, najlepiej bez zmian w cenach, to super :)
        • malagracja Kroje Gai 27.05.09, 15:06
          Ale oni nie mają stałego kroju, z tego co widziałam to maja ich 4 albo 5 :-)
          • martvica Re: Kroje Gai 27.05.09, 15:36
            A to nie wiem, mam Isabelle (znośny kształt, ogólnie łaadny, miły w dotyku),
            Giorginę (lekkie stożki, rozczarowanie wyglądam bo totalnie inny niż na zdjęciu)
            i Flavię (stożki patrzące w dół, piękny materiał). Mierzyłam kilka innych i
            wszystkie wyglądały na podobnie cięte, stożkowały. Lepiej rokowała Sonia, ale
            mierzyłam ją na granicy rozmiarów i 70E była sporo za mała.
            Może coś pozmieniali, nie wiem. Na razie Isabelle czasem noszę, chociaż jest
            rozciągnięta już, a pozostałe leżą w szufladzie i się kurzą. Aha, wszystkim
            trzem odprułam ramiączka, bo 15mm plus ta ozdóbka z nitek po obu stronach
            wyglądało fatalnie. Teraz mam już mnóstwo innych, ładniejszych i lepiej
            kształtujących staników, niemniej jeśli wypuszczą lepsze kroje (zaokrąglony
            kształt bez dziobów, niskie zabudowanie) w _naprawdę ładnym wzornictwie_ bez
            zmiany ceny, to zaryzykuję.
            • malagracja Re: Kroje Gai 27.05.09, 16:11
              Na Zlocie Panie z Gai mówiły, że ich każdy krój jest szyty na inne kobiety.
              Czyli, że jak pasuje na Ciebie kroj nr. 1, to kroj nr. 2, 3, 4 nie będą pasowały
              na 100% :-)
              • martvica Re: Kroje Gai 27.05.09, 17:12
                Ale z tego co zrozumiałam to była mowa o nowych krojach?
                A jeśli nie, to fajnie by było je oznaczyć jakimiś kodami albo cos takiego i
                podawać je na stronie, żebym wiedziała że jak nie pasuje na mnie stanik A, to
                nie będzie pasował również P i Z, za to mogę sprawdzić jak będzie leżał F i M.
                Taka sugestia gdybyś z nimi rozmawiała następnym razem ;)
                • malagracja Re: Kroje Gai 27.05.09, 17:36
                  Okej, nie ma sprawy :-)
      • roza_am Re: Maksymalnie pozytywne zaskoczenie testerki :- 27.05.09, 13:37
        Super! Mam nadzieję, że dziewczyny z innych rejonów rozmiarowych będą równie
        zadowolone z testów.
    • malagracja 80J (europejskie J) 27.05.09, 16:51
      Kopiuje opinię siamese67:

"A ja testuję właśnie kolejny stanik Gai, ecru, usztywniane miseczki, rozmiar
      80J (europejskie J).
      I powtarzam za tekstem mojej ulubionej piosenki: "Jest dobrze, jest dobrze, ale
      nie najgorzej jest" ;-)
      Wreszcie stanik, który nie gryzie. Miękkie wszystkie brzegi. Nie jest szorstki,
      nie obcina pach, nie drapie, nie złazi mi z ramion. Ramiączka dość szerokie, ale
      idzie wytrzymać. Przetestuję go jutro dokładniej - na dyżurze, bez zdejmowania
      przez 24-godziny. Zobaczymy co mi zrobi.

Podziękowania dla Gai - że im się chce. Że się coś naprawdę zaczęło."
    • asiabudyn11 Co tam panie u Gai? 30.06.09, 22:07
      Malagracjo, milczysz coś na temat testów...
      Szczególnie mnie interesuje czy jesienią rzeczywiście wypuszczą 65 i czy to
      będą fajne 65?
    • malagracja Samira - recenzja 15.07.09, 21:40
      bialostockibiust.blogspot.com/2009/07/pozory-myla.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka