justinehh 26.04.09, 20:37 www.groszki.pl/groszki/1,95942,6534891,Porada_Groszkow__mam_za_duzy_biust_.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malagracja KOMENATRZE! 26.04.09, 20:46 Ostatni apel o tego TYPU komentarze nic nie dał. "Jeżeli masz 80E i wysiada Ci kręgosłup, to prawdopodobnie masz zły rozmiar stanika. Jesteś szczupła, czy pulchna? Bo żeby nosić stanik z obwodem 80 musiałabyś mieć pod biustem prawie 90cm, czyli sporo. Zajrzyj na www.biusciaste.prv.pl i wpisz się w wątku Jaki powinnam nosić rozmiar stanika - jest przyklejony na górze." Nie wiem komu przyszlo znowu na mysl, zeby oceniac ile to jest sporo pod biustem. Dziewczyny, to naprawde zniecheca kobiety do wchodzenia na Lobby! Odpowiedz Link
agafka88 Re: KOMENATRZE! 26.04.09, 20:57 malagracja napisała: > Nie wiem komu przyszlo znowu na mysl, zeby oceniac ile to jest sporo > pod biustem. 0_o da mnie 190 cm wzrostu u kobiety to sporo. Widzisz coś w tym złego? To już opinii nie można wyrażać? Przecież to nie było obraźliwe czy niegrzeczne. Może jeszcze przestaniemy mówić na 60 i 65 staniki z małymi obwodami, bo ktoś się obrazi, że wcale taki chudy nie jest? > > Dziewczyny, to naprawde zniecheca kobiety do wchodzenia na Lobby! > Ja bym nie popadała w przesadyzm - szczerze, nie widzę w zacytowanym komentarzu niczego złego. Nikt tu nie napisał o pływaczkach, grubasach czy innych obraźliwych rzeczach. A lobbowanie na forach i w komentarzach jest przydatne, bardzo wiele osób do nas stamtąd trafia. Chyba, że masz lepszy sposób jak przyciągnąć tu ludzi? Wracając do meritum - myślę, że jeden czy kilka komentarzy pod tekstm wystarczy i nie ma co robić zbiorowej napaści ;) Odpowiedz Link
malagracja Nie widzisz roznicy miedzy wzrostem a biustem? 26.04.09, 21:27 Wzrost nie jest tak intymna sprawa jak biust. Moze ta dziewczyna naprawde potrzebuje obwodu zblizonego do tego co nosi? Moze one czuje sie naprawde źle ze swoim cialem? Takie wyrazanie opinii jest bardzo ryzykowne i moze zrobic wiecej zlego niz dobrego. > A lobbowanie na forach i w komentarzach jest przydatne, bardzo wiele osób do na > s > stamtąd trafia. Chyba, że masz lepszy sposób jak przyciągnąć tu ludzi? W watku poswieconym tego typu "komentarzom", "masowym napadom" itp wyrazilam juz swoje zdanie na ten temat. Odpowiedz Link
eponak Re: Nie widzisz roznicy miedzy wzrostem a biustem 26.04.09, 21:35 A pardon, mój wzrost jest moją intymną sprawą. Wnerwia mnie nieziemsko, gdy ktoś mi bezczelnie wytyka ile powinnam mieć wzrostu i ile to jest już źle. Komentarz też widziałam, nie zbulwersował mnie tak bardzo, bo nie pojawiły się piękne epitety, jak często się to zdarzało. Myślę, że autorka przestudiowała wątek dotyczący komentarzy pod róznymi artykułami i próbowała się dostosować. A to, że oceniła, iż 90 cm pod może być sporo (nie powiesz chyba że to jest bardzo niewiele?) to jest jej subiektywna opinia i ja bym to raczej potraktowała jako niezręczne stwierdzenie i tyle. Chciała uzmysłowić dziewczynie z 80E, że taki stanik pasuje osobie, która ma większy obwód pod biustem niż 90 cm. IMHO - taki komentarz jest o wiele lepszy niż krytykowane do tej pory i nie wygląda jak agresywna napaść. Ja i mój niemały obwodzik wcale się nie obraziliśmy o to co napisała autorka ;) Odpowiedz Link
agafka88 Re: Nie widzisz roznicy miedzy wzrostem a biustem 26.04.09, 21:43 malagracja napisała: > Wzrost nie jest tak intymna sprawa jak biust. Tam była mowa o obwodzie pod biustem, a nie o samym biuście, nie widzisz różnicy między biustem a żebrami? Moze one czuje sie naprawde źle z > e > swoim cialem? A przeczytałaś ten list do groszków zanim zaczęłaś się bulwersować? Z listu wynika, że autorka nie ma żadnych problemów z wagą. Osoby wysokie też mogą mieć kompleksy na temat swojego wzrostu, ewentualnie inne osoby z powodu dużych stóp więc Jak we Wrocławiu było ostatnio "Spotkanie tylko dla dużych obwodów i biustów" z Effuniak, to czemu nie zwracałaś tak uwagi, żeby nie pisać "duży obwód" tylko odwód 90/100/120? Jakoś żadna z dziewczyn nie poczuła się tym urażona. "Duży" ma dla mnie dobitniejsze znaczenie niż "spory" Ja bym nie przesadzała z tą polityczną poprawnością. Odpowiedz Link
malagracja Re: Nie widzisz roznicy miedzy wzrostem a biustem 26.04.09, 21:52 > Ja bym nie przesadzała z tą polityczną poprawnością. Wiec tego nie rob :-) Odpowiedz Link
daslicht Nie przesadzajcie, dziewczyny drogie 26.04.09, 21:53 Apel dotyczył głupich komentarzy typu "masz 90 pod biustem to nie chwal się nadwagą". Ten na Groszkach jest w porządku. Jak dziewczynę noszącą 80E bolą plecy, to ma na pewno za luźny obwód. Gdyby miała dobrze dobrany, to nic by nie bolało, nawet brak staników, bo wybór na 80E jest ogromny. 90 pod biustem to dużo. 180 cm wzrostu to też dużo. Nie da się ukryć. Ale my tu na LB nie wyśmiewamy czyichś gabarytów, tylko staramy się dobrać odpowiednie ubrania do tego typu sylwetki. Nie ma złych wymiarów, są tylko nieodpowiednie ubrania. A M., która chce sie dobrze ubrac, mogę powiedzieć tylko, że przy obecnym asortymencie w sklepach szerokie ramiona + duży biust + wysoki wzrost = MASAKRA. Napisze w komentarzach żeby zajrzała na BiuBiu.pl. Odpowiedz Link
agafka88 Re: Nie przesadzajcie, dziewczyny drogie 26.04.09, 21:56 daslicht, podpisuję się pod Twoją wypowiedzią w 100% Odpowiedz Link
malagracja Re: Nie przesadzajcie, dziewczyny drogie 27.04.09, 15:19 Uwazaj, bo zraz zostaniesz i Ty skrytykowana za polecanie BiuBiu :-) Odpowiedz Link
agafka88 Re: Nie przesadzajcie, dziewczyny drogie 27.04.09, 15:39 malagracja napisała: > Uwazaj, bo zraz zostaniesz i Ty skrytykowana za polecanie BiuBiu :-) > Ach, te delikatne aluzje :) BiuBiu polecam sama, ale w sytuacjach do tego odpowiednich ;) Zresztą to Ty byłaś przeciwniczką lobbowania na forach internetowych więc oso chodzi? :) Odpowiedz Link
malagracja Re: Nie przesadzajcie, dziewczyny drogie 27.04.09, 16:46 Nie ma delikatnych aluzji. Wiec nie wiem dlaczego zarzucono mi lobbowanie firm ktore nie isteja (BiuBiu, Effuniak)? Nigdy nie powiedzialam, ze jestem przeciwiniczka lobbowania na forach (tak wiem, jak nie ma argumentow to sie je wymysla - ale bez przesady). Nie widze nic nieodpowiedniego w tamtej sytuacji, poza tym uwazam, ze nie Tobie o tym decydowac a autorce tamego pytania. Odpowiedz Link
panistrusia Re: KOMENATRZE! 26.04.09, 22:58 Malagracjo, a jak określić Twoja wypowiedź na Forum Moda, gdzie polecasz kobiecie, która szuka sukni wieczorowej, suknię 'firmy' Biubiu. Pod artykułem Groszków też taka wcale nienachalna reklama jest czegoś, co w ogóle jeszcze nie istnieje. Jeśli Biubiu Ci jakoś zleciło 'promocję' to odszczekuję, ale jesli to jakaś spontaniczna inicjatywa, to może jednak nie ma sensu chwalić na wyrost, bo można odnieść odwrotny skutek. Odpowiedz Link
effuniak Re: KOMENATRZE! 27.04.09, 12:51 Jak to - nie istnieje ? Z czego wnosisz, że BiuBiu nie istnieje ? Jakie kategorie musi Twoim zdaniem spełniać firma byś zechciała łaskawie zauważyć, że istnieje ? Odpowiedz Link
agafka88 Re: KOMENATRZE! 27.04.09, 13:05 effuniak napisała: > Jak to - nie istnieje ? > Z czego wnosisz, że BiuBiu nie istnieje ? > Jakie kategorie musi Twoim zdaniem spełniać firma byś zechciała łaskawie > zauważyć, że istnieje ? Effuniaku, wydaje mi się, że panistrusi chodziło o to, że biubiu nie wystartowało jeszcze z oficjalnym sklepem, co zresztą jest napisane na ich stornie internetowej. Poza tym chodziło o sytuację, w której dziewczyna szukała sukni wieczorowej, czy balowej a BiuBiu zwyczajnie takich NIE szyje. Nie uważasz, że to jest antyreklama? Bo dziewczyna wejdzie na stronę, zobaczy same bluzki i więcej tam nie wejdzie. Dlatego czasem lepiej się wstrzymać z promowaniem czegoś, co jeszcze istnieje (czyli promowanie przez malagracje sukien, których nie ma jeszcze w sklepie i na allegro) Odpowiedz Link
agafka88 Re: KOMENATRZE! 27.04.09, 13:08 > Dlatego czasem lepiej się wstrzymać z promowaniem czegoś, co jeszcze istnieje powinno być jeszcze NIE istnieje Odpowiedz Link
malagracja hahahahaha :) 27.04.09, 13:12 Boki zrywam. A nie pamietacie, ze spytalam tamta dziewczyne na jaka okazje potrzebuje sukienki? :-) Czytajcie. :-) Odpowiedz Link
agafka88 Re: hahahahaha :) 27.04.09, 13:20 malagracja napisała: > Boki zrywam. > > A nie pamietacie, ze spytalam tamta dziewczyne na jaka okazje potrzebuje > sukienki? :-) > > Czytajcie. :-) To pokaż mi chociaż JEDNĄ sukienkę na aukcjach biubiu. tu masz linka: www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=7526916 Nie ma ŻADNEJ, więc sama łaskawie zacznij czytać :) Odpowiedz Link
malagracja Re: hahahahaha :) 27.04.09, 13:22 Naprawde nie widzialas sukienek BiuBiu? Na nawet kilka widzialam na ostatnim zlocie. :-) Odpowiedz Link
agafka88 Re: hahahahaha :) 27.04.09, 13:29 malagracja napisała: > Naprawde nie widzialas sukienek BiuBiu? > Na nawet kilka widzialam na ostatnim zlocie. :-) Widziałam, mierzyłam też też prototypy żakietów. Ale nie ma ich na razie w sprzedaży na allegro, nie wiedziałam, że są do kupienia przez galerię, mój błąd, kiedyś wszystkie rzeczy biubiu były do kupienia przez allegro. Odpowiedz Link
malagracja BiuBiu 27.04.09, 13:47 Wiem także, że można pisać do Paryżanki, poniewaz posiada rozmiary, kolory i fasony - ale nie chce ich sprzedawac przez allegro, bo prowizje są zbyt wysokie. Odpowiedz Link
malagracja Sukienki 27.04.09, 13:23 picasaweb.google.pl/sekretariat.BiuBiu/BiuBiuKolekcja?feat=directlink# Odpowiedz Link
panistrusia Re: KOMENATRZE! 27.04.09, 23:04 Dzięki Agafko, dokładnie o to mi chodziło. Odpowiedz Link
kontraszpilka Re: KOMENATRZE! 27.04.09, 13:18 effuniak napisała: > Jak to - nie istnieje ? > Z czego wnosisz, że BiuBiu nie istnieje ? > Jakie kategorie musi Twoim zdaniem spełniać firma byś zechciała łaskawie > zauważyć, że istnieje ? Ja spędzam wiele czasu na forum moda i ostatnio zaskoczyło mnie, że dziewczyna w wątku o kompletach mówi, że komplety można kupić z firmy Effuniak. Sklep od prawie roku nie powstał, wg. żali w wątku producenckim większość zamówień od czerwca zeszłego roku nie jest zrealizowana... I co tu promować? Dla mnie firma Effuniak nie istnieje i dziwię się cierpliwości klientek, że tak długo w spokoju czekają (przecież była usta umowa i powinna być zrealizowana). Ciekawe, czy na zamówione meble, stół czy buty też by czekały z taką cierpliwością. Wystartuje sklep internetowy, lub stacjonarny, na normalnych warunkach, a nie jakichś szemranych listach kolejkowych, gdzie kolejność zgłoszeń wcale nie jest respektowana, to firma zacznie dla mnie istnieć. Odpowiedz Link
malagracja Re: KOMENATRZE! 27.04.09, 13:21 Komplety widzimy w JDWN, obu galeriach. Mozna je kupic. Dlaczego by nie? Ani w 1% swojej wypowiedzi na Forum Moda nie sklamałam. Odpowiedz Link
malagracja I jeszcze jedno. 27.04.09, 13:13 Przynajmniej nie przypuszczam na lewo i prawo, ze ktos jest pulchny :-) Odpowiedz Link
agafka88 Re: I jeszcze jedno. 27.04.09, 13:21 malagracja napisała: > Przynajmniej nie przypuszczam na lewo i prawo, ze ktos jest pulchny :-) > Czy ja coś takiego przypuszczałam? Masakra, jaka Ty jesteś dziecinna, rozumiem normalne argumenty, ale nie takie urojone. Pokaż mi jedno zdanie, gdzie tak napisałam. Odpowiedz Link
malagracja Re: I jeszcze jedno. 27.04.09, 13:24 Czy To bylo do Ciebie, ze sie bulwersujesz Dorosła? :) Odpowiedz Link
agafka88 Re: I jeszcze jedno. 27.04.09, 13:30 malagracja napisała: > Czy To bylo do Ciebie, ze sie bulwersujesz Dorosła? :) Drzewko gazetowe pokazuje mi, że do mnie, ze mogłaś więc napisać do kogo to piszesz, żeby nie było niedomówień. Odpowiedz Link
malagracja panistrusia 27.04.09, 13:20 > Malagracjo, a jak określić Twoja wypowiedź na Forum Moda, gdzie > polecasz kobiecie, która szuka sukni wieczorowej, suknię 'firmy' > Biubiu. Pod artykułem Groszków też taka wcale nienachalna reklama jest czegoś, co w ogóle jeszcze nie istnieje. A co komentarz na groszkach do mojej wypowiedzi? Ktora z reszta brzmiala: "A na jaka okazje to jest suknia? Firma BiuBiu ma piekne sukienki szyte od razu z miejscem na biust (mozna kupic z roznej wielkosci miejscem na biust) :-) " Natomiast dziewczyna milo mi odpowiedziala, ze szuka czegos na wesela. Nie wiem w czym problem. > Jeśli Biubiu Ci jakoś zleciło 'promocję' to odszczekuję, ale jesli to jakaś spontaniczna inicjatywa, to może jednak nie ma sensu chwalić na wyrost, bo można odnieść odwrotny skutek. To jest moj pierwszy raz kiedy polecilam BiuBiu. Zawsze mozesz uzyc wyszukiwarki i sprawdzic. I przestan sie bulwersowac. Zamiast to robic, moglas odpisac na moj post na Forum Moda. I juz :-) Odpowiedz Link
daslicht Re: Groszki radzą 26.04.09, 22:02 M. ma rację, szerokie ramiona i duży biust poszerzają, dodają kilogramów, widze po sobie. Wszystkie ciuchy wiszą na tej najszerszej części ciała tworząc skrócony worek. Najlepszy fason to dekolt V z poszerzanymi rękawkami sięgającymi od połowy ramienia do łokcia. Najgorszy jest dekolt łódka/kwadrat lub cienkie ramiączka oraz bardzo krótkie obcisłe rękawki - strasznie bydlaczą ramiona i ręce. Przy szerokich ramionach często też dochodzi do przesunięcia się rękawów - w jednym szew leży na ramieniu, drugi przesuwa się w kierunku szyi, skracając rękaw z jednej strony. Wygląda to dziwnie. Odpowiedz Link
masza.s Do mojej figury... 27.04.09, 16:58 Ich porady pasują. :) Biust 65GG/70FF, niska ( 161) klepsydra. Ale to tylko pokazuje, że "samym biustem" to niczego nie zdziałamy, liczy się całościowe podejście do figury. Złota sukienka od Donny Karan jest za to przepiękna. :)) Szkoda, że poza zasięgiem, ale prześliczna. Odpowiedz Link
szarsz Re: Do mojej figury... 27.04.09, 17:03 masza.s napisała: > Złota sukienka od Donny Karan jest za to przepiękna. :)) Szkoda, > że poza zasięgiem, ale prześliczna. Mnie też zachwyciła, poza ceną :) No i nie wiem, czy miałabym okazję, aby się w nią ubrać Odpowiedz Link