Dodaj do ulubionych

Sklep effuniak już ruszył?

25.05.09, 13:42
Takie coś znalazłam w googlach, jak sobie szukałam staników tej marki z
drugiej ręki, po wpisaniu frazy: >michalak "effuniak" stanik<
Wrzucam, mojego rozmiaru nie ma, ale może ktoś inny skorzysta, kilka staników
jeszcze jest:
ewamichalak.blogspot.com/
Tylko nie wiem, czy to oryginalne staniki, czy jakieś podróbki, ale raczej
wyglądają na effuniaki - ten sam styl.
Obserwuj wątek
    • wera9954 Re: Sklep effuniak już ruszył? 25.05.09, 13:52
      Ooo :) Mojego rozmiaru też nie ma, ale i tak fajnie :) To są Effuniaki, poznaję je.
    • wielebnna Re: Sklep effuniak już ruszył? 25.05.09, 14:39
      sklep to chyba nie jest
      ale jak na kogoś rozmiar to brać trzeba :)
    • luliluli Re: Sklep effuniak już ruszył? 25.05.09, 14:44
      o ile wiem, to jest info dla tych, którzy się zgłosili do Ewy z chęcią kupienia
      effuniaka, czy jak kto woli "wpisali się w kolejkę";) reszta z nas będzie miała
      okazję kupić effuniaki w czerwcu, bo podobno wtedy ruszy sklep:)
      • effuniak :DDD 25.05.09, 15:37
        no i skończyło się rumakowanie ...
        • tfu.tfu Re: :DDD 25.05.09, 21:04
          ;]] Effu! ;) nie rumakuj! otwieraj! ja chcę moje 80 Fy!
    • sekretariat_effuniak Re: Sklep effuniak już ruszył? 25.05.09, 15:44
      To nie jest jeszcze sklep, tylko faza przejściowa przed ruszeniem sklepu :)

Nie ogłaszałyśmy na forum, bo chciałyśmy dać prawo ''pierwokupu'' dziewczynom,
      które składały wcześniej zamówienia, a się nie doczekały.

Teraz, jak już się wydało, to zapraszamy wszystkie chętne.

Jutro będzie dostawa dużych misek (min. K, KK, L).

Pozdrawiam,

Ula
      • wielebnna Re: Sklep effuniak już ruszył? 25.05.09, 15:52
        a obwody na szczupłe inaczej kiedy ???
        do czerwca wytrzymam ale co to za życie? :P
        • effuniak 85- już od jutra 25.05.09, 15:59
          a tak wogle to co to za szczupłe inaczej, coooo????
      • magdalaena1977 Re: Sklep effuniak już ruszył? 25.05.09, 16:10
        sekretariat_effuniak napisała:

> Jutro będzie dostawa dużych misek (min. K, KK, L).
        A co z większymi obwodami ? (np. 85 ?)
        • sekretariat_effuniak Re: Sklep effuniak już ruszył? 25.05.09, 16:22
          Moja szanowna szefowa już napisała post wyżej - JUTRO :)
      • your_ajemhepi Re: Sklep effuniak już ruszył? 25.05.09, 16:40
        naprawdę sklep ruszy w czerwcu??
        mojego rozmiaru też teraz nie ma, a maże o takim plungu od dawna...
        pozdr,
    • imp18 A half-cupy będą ? :) 25.05.09, 16:42
      tak niebawem, czy raczej nie ujrzę takiego jeszcze długo?
      • effuniak Re: A half-cupy będą ? :) 25.05.09, 16:53
        Będą, ale na razie w waskiej rozmiarówce
        • agafka88 Re: A half-cupy będą ? :) 25.05.09, 17:06
          effuniak napisała:

> Będą, ale na razie w waskiej rozmiarówce
          >
          <upierdliwość włączona> Ewcia, a wąska rozmiarówka to do jakiej miseczki? I
          chodzi Ci o sklep właściwy, czy szufladę? <koniec upierdliwości>
          • effuniak Agafka 25.05.09, 17:11
            my sie jeszcze łapiemy :)
            I rozmiar w góre też
            W dół - do końca tabelki :DD
            • agafka88 Re: Agafka 25.05.09, 17:13
              effuniak napisała:

> my sie jeszcze łapiemy :)
              > I rozmiar w góre też
              > W dół - do końca tabelki :DD

No tak, zapomniałam, że jestem bezpieczna, dopóki mam rozmiar zbliżony do Twojego ;)

PS. Słyszałam, że znowu byłaś w jakimś piśmie branżowym, może nie byłabyś taka
              skromna i wrzuciła skany? :P
              • effuniak Re: Agafka 25.05.09, 17:24
                ale ja ich nie mam - pytaj Malagracji - ona mnie poinformowała :)
                • malagracja effuniak 25.05.09, 19:00
                  Poczytałyśmy sobie na głos na zlocie ;-)
              • marciasek a Twój rozmiar to jaki? n/t 25.05.09, 20:33
                • imp18 70FF jeżeli dobrze pamiętam ;> n/t 25.05.09, 20:44
                  • marciasek no to klops :( 25.05.09, 22:06
                    bo miałam nadzieję na half-cupa na wakacje...

No trudno, będę uważnie śledzić rozwój firmy!
            • ciemnogrodzianka Re: Agafka 25.05.09, 19:32
              70GG będzie? Tyle mi wyszło na zlocie wrocławskim
    • inez69 OJ OJ OJ!!! 25.05.09, 17:04
      OK, teraz to już sie napreawde wkurzyłam!!!
      Czekam rok na stanik, nie narzucałam się, nie poganiałam, nie
      zasypywałam meilami tylko grzecznie czekałam i pouczałam inne
      dziołchy coby spokojnie czekałay tak jak ja. Następnie czytam: to
      przed-sklep dla dziewczyn, które już dawno ustawiły sie w kolejce,
      żeby miały szanse wreszcie sobie kupić stanik.
      Więc DLACZEGO NIKT MNEI NIE POINFORMOWAŁ o tej akcji?
      Foch!
      • effuniak Re: OJ OJ OJ!!! 25.05.09, 17:08
        jak stałaś w kolejce to Ula MUSIAŁA Cię powiadomić - bo wysyłała wiadomość do
        wszystkich
        Jeśli nie dostałaś - to przepraszam i serdecznie zapraszam
        Plungów ci u nas dostatek :)
        • mrb62 A kiedy będą też większe obwody? 25.05.09, 17:23
          Z tabelki wynika, że powinnam brać 85G/GG. Kiedy jest szansa na takie rozmiary?
          • psuj-ka Od jutra ;) 25.05.09, 17:24
            Effuniak pisała parę postów wyżej :P
          • effuniak Re: A kiedy będą też większe obwody? 25.05.09, 17:24
            jutro !!!!
            • mrb62 Re: A kiedy będą też większe obwody? 25.05.09, 17:28
              Aaaaaaaaaaaa, no to super! Do jutra chyba jakoś wytrzymam. :)
              • bebe.lapin Re: A kiedy będą też większe obwody? 26.05.09, 11:37
                Moze malo pojetna jestem :P , ale czegos nie kapuje : to mozna sobie juz zamowic
                stanik, ktory jest dostepny wg tabelki, ktora sie dzisiaj pojawila, czy po
                prostu te rozmiary beda w sklepie do kupienia w czerwcu? I od ktorego czerwca?
                A jak zamawiac juz teraz, to skad mam wiedziec, jaki model?

A w ogole, jak zobaczylam te rozmiarowke i sie zmierzylam, to pozostalo mi
                tylko: "kurcze, jakie ja mam jednak wielkie cyce..." :( U Effuniak wypada mi
                85JJ, moze nawet K. Beda takie montra dostepne od razu? Bo Biubiu otworzyla
                sklep, ale w moim rozmiarze na razie nic nie ma i nie wiadomo, kiedy bedzie.
                Czasem to czuje sie dyskryminowana :(
                • sekretariat_effuniak @ bebe.lapin 26.05.09, 12:40
                  Tabelka pokazuje, jakie rozmiary będą w sprzedaży, jak ruszy nasz sklep.

Teraz dostępne jest to, co widać na blogu. Wieczorem będzie dostawa.

Pozdrawiam,

Ula
                  • bebe.lapin Re: @ bebe.lapin 26.05.09, 13:29
                    Dzieki za odpowiedz.
                    Tydzien czekania powinnam wytrzymac ;)
                • marisella Re: A kiedy będą też większe obwody? 26.05.09, 14:30
                  bebe.lapin napisała:
                  > A w ogole, jak zobaczylam te rozmiarowke i sie zmierzylam, to pozostalo mi
                  > tylko: "kurcze, jakie ja mam jednak wielkie cyce..." :( U Effuniak wypada mi
                  > 85JJ, moze nawet K.

Bebe.lapin, mnie z tego co mnie Ewa wymierzyła, wychodzi 90K czy KK, więc wiesz,
                  w razie czego możemy założyć jakieś kółko wzajemnej adoracji :-)

A informacji o blogu też nie dostałam :-(((

Wprawdzie i tak nic tam dla mnie nie było i nie ma, ale i tak chyba miło by było
                  wiedzieć. Dobiło mnie jeszcze, że half-cupów nie będzie jednak, choć tak mi się
                  marzył madzioreck :-((( No ale trudno się mówi, żyje się dalej, przynajmniej nic
                  nie jest w stanie mi już dziś humoru pogorszyć....
                  • silie Re: A kiedy będą też większe obwody? 26.05.09, 15:38
                    No dobra, dobra, a kiedy sklep??:)))

s.

ps. Ula, no nie mogłam się powstrzymać :DD
                    • sekretariat_effuniak @ silie 26.05.09, 15:50
                      Kiedy sklep?

Jak zadziała, to będzie...
                  • sekretariat_effuniak @ marisella 26.05.09, 15:52
                    Edytko,

nie gniewaj się, tylko powiedz, jakie kolory by Cię uszczęśliwiły z tego 90K, to
                    uwzględnimy przy następnej dostawie (najszybciej to może być czarno-biały).

Ula
                    • bebe.lapin Re: @ marisella 26.05.09, 21:08
                      Ha! A to ja tez unizenie prosze o uwzglednienie mnie i mojego biustu :), jesli
                      laska, przy nastepnej dostawie. Wielce rada będę.
                      • effuniak Pytanie do adminek 26.05.09, 21:13
                        czemu wycinacie pytanie dotyczące mojej współpracy ze sklepami stacjonarnymi ?
                        Z ciekawosci pytam
                        • effuniak Ło matko jedyna !!! 26.05.09, 21:15
                          to nie w tym wątku było !!!

Ojjjj....starość nie radość
                          :)
                          • dziwna_dziewczyna Re: Ło matko jedyna !!! 26.05.09, 21:24
                            Ewuś, to ja Ci odpowiem tu, chociaż ja nie adminka.
                            Posty moją dotyczyć jedynie opinii i informacji o stanikach co Maheda dość jasno sprecyzowała ;)
                        • borysa Re: Pytanie do adminek 27.05.09, 12:00
                          Ewuniu, to może tutaj odpowiesz na pytanie o ewntualną współpracę ze sklepami
                          stacjonarnymi ? Jeśli już coś się wykluło, co możesz zdradzić, ofkors.
                          • sekretariat_effuniak SKLEPY STACJONARNE 27.05.09, 13:36
                            W imieniu Ewy, po raz drugi, opowiadam na pytanie o dostępność effuniaków w
                            sklepach stacjonarnych. Mam nadzieję, że tym razem w odpowiednim wątku.

Tak, owszem, planujemy współpracę z ''uświadomionymi'' sklepami i jesteśmy w
                            trakcie negocjacji :)

Jednak trochę to zapewne potrwa i effuniaki pojawią się w sklepach najwcześniej
                            na jesieni.

Pozdrawiam,
                            Ula
                            • kuraiko Re: SKLEPY STACJONARNE 27.05.09, 15:49
                              czyli chodzi o tylko i wyłącznie te sklepy, które się poleca na
                              Lobby?
                              • malagracja Re: SKLEPY STACJONARNE 27.05.09, 16:10
                                To logiczne :-)
                                • kuraiko Re: SKLEPY STACJONARNE 31.05.09, 23:47
                                  nie uważam, żeby to było takie logiczne :P ale niestety bardzo
                                  prawdopodobne :(
                                  • effuniak Re: SKLEPY STACJONARNE 01.06.09, 07:22
                                    Kuraiko to jest bardzo logiczne !

O ile Panach czy Freya czy Curvy Kate ze swoją ciągliwością - od wczoraj do dziś
                                    - spokojnie sprzedawać sie mogą w każdym sklepie a nawet na bazarkach a tyle
                                    moje staniki już nie !
                                    Do sprzedawania staników tak opracowanych jak moje potrzebna jest
                                    wykwalifikowana i uświadomiona kadra ekspedientek bo inaczej zwyczajnie się nie
                                    sprzedadzą jako , że będą uznane za za ciasne

Jeśli chodzi o wymiar w rozciągnięciu - jest to do niczego nie potrzebne bo i
                                    tak nic Ci to nie powie i parametrze sprężystości zarówno gum użytych do
                                    produkcji jak i surowców na boczkach
                                    I co Ci da informacja, że w linii prostej trzymając tylko za zapięcie jesteś w
                                    stanie rozciągnąć stanik powiedzmy o 15cm skoro nie wiesz jak zachowa się cała
                                    szerokość boków podczas noszenia i jak mimo takiej ciągliwości będziesz to
                                    realnie odczuwała

Dlatego nie uważam, by ten wymiar miał jakiekolwiek znaczenie a nawet może
                                    zaciemniać obraz
                                    • kuraiko Re: SKLEPY STACJONARNE 01.06.09, 16:36
                                      no to tylko oznacza, że na mojej wsi nie będzie ani effuniaków, tak
                                      samo jak frei czy panache się nie uświadczy, mimo że jak piszesz
                                      mogłyby być sprzedawane na bazarach ;)

a z rociągliwością, no cóż. jeśli jakiś stanik rozciąga się np max
                                      do 70cm, to jak go może nosić osoba z np 75cm pod biustem. mówię
                                      oczywiście o przypadkach zaniżania obwodu, kiedy staniki jednej
                                      firmy mają różną rozciągliwość. rozumiem, że w przypadku Twoich
                                      staników to inna bajka ;)
                                      • malagracja Re: SKLEPY STACJONARNE 02.06.09, 17:35
                                        Ja sobie nie wyobrazam, jaki Ewa by miała biznes w tym, ze jej staniki bylyby
                                        sprzedawane razem z "pusiapkami". Nawet cena 100zł za Effuniaka nie byłaby
                                        konkurencyjna do cen "pusiapkowych" :-) Poza tym potrzebne sa wykfalifikowane
                                        brafitterki, ktore beda potrafily dobrac jej bieliznę dla kobiet.
                                        Inaczej to nie ma sensu.
                                        • kuraiko Re: SKLEPY STACJONARNE 02.06.09, 21:08
                                          a skąd ci się np "pusiapki" wzięły?? są sklepy z bielizną, gdzie nie
                                          sprzedają "pusiapków", ale też nie ma super wyboru rozmiarów. chyba
                                          że masz na myśli sklepy z "chińczykami", a to by chyba nikomu do
                                          głowy nie przyszło.
                                          jeśli chodzi o brafitterki, to chwała Ewie za to, że stara się aby
                                          jej bielizna była dobrze dobrana, zwłaszcza jeśli chodzi o
                                          tzw "dziwne" rozmiary. bo "normalne" rozmiary (czyli pewnie obwody
                                          od 70 i miski powiedzmy do G) to moim zdaniem sprzedałyby się dobrze.

a to co piszesz "nawet cena 100zł (...) nie byłaby konkurencyjna" to
                                          moim zdaniem jest śmieszne - 100zł za stanik to wcale nie jest mało,
                                          w porównaniu do tego jak się kształtują ceny na rynku bielizny. mam
                                          na myśli odczucia przeciętnej konsumentki, a nie "uświadomionej".
                                          dla "chińczyków" konkurencją mogą być staniki za 30-40zł, nie więcej.
                                          • scarlet_agta Re: SKLEPY STACJONARNE 02.06.09, 21:32
                                            > a to co piszesz "nawet cena 100zł (...) nie byłaby konkurencyjna" to
                                            > moim zdaniem jest śmieszne - 100zł za stanik to wcale nie jest mało,
                                            > w porównaniu do tego jak się kształtują ceny na rynku bielizny. mam
                                            > na myśli odczucia przeciętnej konsumentki, a nie "uświadomionej".
                                            > dla "chińczyków" konkurencją mogą być staniki za 30-40zł, nie więcej.

Ale malejgracji chodziło chyba dokładnie o to samo. Napisała, że cena 100 zł nie
                                            jest konkurencyjna. ;)
                                            • kuraiko Re: SKLEPY STACJONARNE 02.06.09, 22:06
                                              moim zdaniem słowo "nawet" nadaje zdaniu znaczenie, takie do którego
                                              się odniosłam. (że nawet cena 100zł nie robi konkurencji, tzn że
                                              cena 100zł jest konkurencyjna, ale nie w stos. do staników za 15zł.
                                              konkurencyjna może jest, ale w stos. do stacjonarnych brytyjczyków
                                              czy Feliny :P dla ogólnie pojętego rynku nie jest)
                              • sekretariat_effuniak @ Kuraiko 27.05.09, 16:25
                                Nic więcej nie zdradzę.
                  • bebe.lapin Re: A kiedy będą też większe obwody? 26.05.09, 21:13
                    Adoruje na odleglosc, biusciaste rulez! :D
                    Ja to z plandza tez zadowolona bede wielce, gdyz na razie to same zabudowance
                    mam, nie ma jak z walorow skorzystac ;) No i moze w koncu nie bede miala piersi
                    rozstawionych na boki w tych stanikach, bo w dotychczasowych to niesetty tak...

Choc "zwykly panasz" tez nie taki zly, w jednym z nich zdalam dzis egzamin na
                    prawo jazdy :D
                    • malagracja Re: A kiedy będą też większe obwody? 27.05.09, 17:37
                      W plungu to byś nawet nie musiała wyjeżdżać do miasta... :D :D :D
                      • ter-be Re: tak was lubie... 01.06.09, 12:23
                        Oj, dziewczyny, lzy mi same leca jak was czytam...
                        A Effuniaka, od czasu jak trzeba sie mierzyc "w zwisie", to juz nawet nie odwaze
                        sie zamowic, takie mna watpliwosci co do rozmiaru targaja...
            • aksanti Nowa effuniako-dostawa na blogu:) 04.06.09, 20:11
              Mam nadzieję,że tym razem w stosowne miejsce post pójdzie..
              To nie moje okolice rozmiarowe ale zauważyłam nową dostawę na blogu:)
              od 70GG.
              • kalia2010 Re: Nowa effuniako-dostawa na blogu:) 04.06.09, 20:14
                Oo faktycznie, moje rozmiaru też nie ma ale trudno poczekam:). Model z obwodem w
                'zebre' - rewelacja:)))
                • beniutka_bo Re: Nowa effuniako-dostawa na blogu:) 06.06.09, 20:15
                  raczej mniejsze rozmiary
                  a ja nadal czekam na swój
                  • beniutka_bo Re: Nowa effuniako-dostawa na blogu:) 06.06.09, 20:25
                    duża dostawa,rozmiarów dużo i wzorów plunge też
                    • psuj-ka Re: Nowa effuniako-dostawa na blogu:) 06.06.09, 20:45
                      Przepiękne gatki do lodowych plungów i ten zielony plunge :) za to w moim rozmiarze upolowałam niebieski :P
                      • cielecinka Re: Nowa effuniako-dostawa na blogu:) 06.06.09, 23:00
                        o bożę ja chce ten niebieski o ile rozmiar 85j/jj będzie dobry , to mam
                        nadzieje, że się w tym rozmiarze pojawią :)
                    • kuraiko Re: Nowa effuniako-dostawa na blogu:) 07.06.09, 00:36
                      łaa piękny ten turkusowy w kratkę i niebieski w kratkę!!!
                      no ale ja czekam na inne odcienie i widzę, że znowu "średnie"
                      rozmiary szybko zeszły :/ boję się, że jak będzie co chcę to
                      przegapię :(((
                      • tuonetar Re: Nowa effuniako-dostawa na blogu:) 07.06.09, 01:53
                        Jasnoniebieski jest przecudny :)))
                        Zielone grochy też piękne :)

Bardzo się cieszę, że udało mi się w ostatniej chwili chapsnąć;) jeden z
                        czarnych :) Czarny biustonosz - artykuł pierwszej potrzeby :)
                        • estrelka84 Re: Nowa effuniako-dostawa na blogu:) 07.06.09, 08:30
                          Weszłam wczoraj na blog i oniemiałam. Pięć różnych staników w moim rozmiarze.
                          Ciężko mi było zdecydować i w końcu wzięłam turkusowy.
                          Ja to bym chyba jakąś ambasadorką marki musiała być bo mi się wszystkie
                          podobają, wszystkie chciałabym mieć. Jakaś choroba normalnie :D:D:D
                          • chocochoco Re: Nowa effuniako-dostawa na blogu:) 07.06.09, 12:58
                            A ja sobie zarezerwowałam zielony, a kuuuusi mnie jeszcze ten brzoskwiniowy i
                            jak na złość mój rozmiar nie chce zniknąć, już na długo mi silnej woli nie
                            starczy :P, niech ktoś weźmie to 65G :P.
                            • psuj-ka Re: Nowa effuniako-dostawa na blogu:) 07.06.09, 13:15
                              A ja nie miałam nic kupować, a jak zobaczyłam tego turkusowego w krateczkę, musiałam go mieć :D zawsze miałam słabą wolę ;)
                              • kuraiko Re: Nowa effuniako-dostawa na blogu:) 07.06.09, 16:45
                                w gruncie rzeczy dobrze, że mam kasę na tylko jeden stanik ;) bo ten
                                turkusowy był śliczy, a i te czarne ładne ;) a pewnie jeszcze jakieś
                                inne fajne się pojawią :PPP szkoda, że nie mam sponsora ;)
              • kizombalover Re: Nowa effuniako-dostawa na blogu:) 07.06.09, 20:46
                A ja się czaję, żeby kupić koleżance stanik w prezencie.
                Bidulka ma wzorcowe 75B (75/89 - szczupła, wysoka, żadna rosyjska pływaczka),
                ale Effuniaka w tym rozmiarze jeszcze nie widziałam...
                • beauty-gosiek Re: Nowa effuniako-dostawa na blogu:) 13.06.09, 08:18
                  to już są 75B, właśnie zakupiłam mojej siostrze która też jest
                  szczupła i wysoka, żadna tam rosyjska pływaczka :)
              • dwa_przecinki hej, kiedy nowa dostawa, wie ktoś? :) 13.06.09, 15:14
                • maja_sara Re: hej, kiedy nowa dostawa, wie ktoś? :) 13.06.09, 15:33
                  No właśnie teraz była/jest ;-)
                  • dwa_przecinki Re: hej, kiedy nowa dostawa, wie ktoś? :) 13.06.09, 16:21
                    tę już widziałam, w południe,wszystkie w moim rozmiarze już były upolowane :[
                    Kurcze nie mogę zarywać nocy, żeby móc kupić stanik, to chore :(
                • jelonek_k Re: hej, kiedy nowa dostawa, wie ktoś? :) 13.06.09, 15:36
                  Polecam czytanie komentarzy na blogu:
                  ewamichalak.blogspot.com/2009/05/masz-pytania.html?commentPage=2
                  Najnowsze doniesienia mówią o końcu tygodnia ;)
                  • dwa_przecinki o, dzięki 13.06.09, 16:24
                    dzięki za link, jak wchodziłam w ten wątek, to kończył się na:
                    ametyst89 pisze...
                    Dziewczyny... To nie jest chyba do końca normalne :D
                    12 czerwiec 2009 13:13

Nie było buttona z wielkim napisem "strona 1/2" więc nie przyszło mi do głowy,
                    że mogą być nowsze wpisy.
                    <gułp łup głową w ścianę>
                    • kasikk68 kiedy nowa dostawa? 17.06.09, 16:25
                      czy wiadomo już kiedy będą jakieś nowe staniczki? na blogu jest inf ze pod
                      koniec tygodnia, ale czy wiadomo już konkretnie w jaki dzień?
        • butters77 Re: OJ OJ OJ!!! 25.05.09, 22:57
          effuniak napisała:

> jak stałaś w kolejce to Ula MUSIAŁA Cię powiadomić - bo wysyłała wiadomość do
          > wszystkich

Hmm... No chyba nie do wszystkich:) Żałuję, ale również nie wiedziałam.
          • butters77 Re: OJ OJ OJ!!! 25.05.09, 23:01
            Sprawdziłam - niestety, w spamie również nie:(
            Ulko, czy na pewno wysyłałaś do mnie maila? Pytam, bo ostatnio poczta gazetowa
            wydawała się działać bez zarzutu.
            • effuniak Butters 25.05.09, 23:03
              Kogo jak kogo , ale Ciebie by z pewnością ula nie pominęła
              Było by to grubym nietaktem
              Czyli z tego wniosek, że jednak coś szwankuje
              Przepraszam
              • butters77 Re: Butters 25.05.09, 23:08
                Eee, żaden tam nietakt - niektóre dziewczyny czekają dłużej;) Dzięki za odpowiedź!
                • aksanti też nie dostałam maila.. 25.05.09, 23:24
                  I spam regularnie sprawdzam. Ale to nic, w kolejkę nie wpisywałam się dawno:) poczekam na sklep:)
                  • sekretariat_effuniak Re: też nie dostałam maila.. 25.05.09, 23:54
                    Dziewczyny, które nie dostały ode mnie maila, a czują, że powinny - PRZEPRASZAM!
                    Nie wiem, co pożarło Wasze adresy - spam, moja nieuwaga, czy Tajemnicza Zła
                    Siła. Nikogo nie chciałam pominąć.

Mam nadzieję, że już teraz wszystkie zainteresowane wiedzą o istnieniu naszego
                    bloga i czują się zaproszone.
                    • aksanti :) 26.05.09, 01:20
                      Chciałam tylko potwierdzić możliwość ''poczto-awarii'' :P
                      czekam na przypływ gotówki i ruszam na zakup Effuniaka:]
                      cieszę się bardzo na samą myśl;]]]
      • sekretariat_effuniak @ inez69 25.05.09, 17:30
        Inez, wysłałam dwa tygodnie temu maila z informacją o tym blogu do WSZYSTKICH
        osób z kolejki. Nie mam możliwości sprawdzenia, do kogo moja wiadomość dotarła,
        a do kogo nie. Niestety, w niektórych przypadkach została przechwycona przez
        SPAM, więc i u Ciebie mogło tak być.
        • malagracja Spam - to prawda. 25.05.09, 18:59
          Ja znalazlam to wśród spamu.
        • inez69 Re: @ inez69 25.05.09, 21:21
          Ok, więc sie odobrażam:) Spam kasuje bez przeglądania, a nic innego
          do mnie nie dotarło. Dzięki, że odpisałyście.
    • astrulek Re: Sklep effuniak już ruszył? 25.05.09, 17:25
      Już sobie tam byłam nawet upewnić się co do rozmiaru:))Bardzo się
      cieszę,i nawet jeśli na razie nie będzie rozmiaru to te kilka dni do
      otwarcia sklepu już jakoś przeczekam:))
    • pana.cotta Half cupy od czerwca? 25.05.09, 19:06
      Ewo, half cupy od czerwca czy mzoe jakos wczesniej?
      a gacie tez beda? :)

Twoj stanik jako jedyny mnie nie usilowal skrzywdzic (mam nadzieje ze half cup
      tez nie bedzie), wiec sie niecierpliwie na sklep ;p

• pana.cotta Re: Half cupy od czerwca? 25.05.09, 19:09
        Tj ta waska rozmiarowka half cupow (jakies 60ff /65e).
    • kuraiko pytanie dot. normalnego sklepu ;) 25.05.09, 22:51
      czy w opisach staników będzie podane do ilu cm rozciąga się
      obwód? ;) myślę, że taka inf by się przydała :>
      • effuniak Re: pytanie dot. normalnego sklepu ;) 25.05.09, 22:54
        A jakie to ma znaczenie ?
        Zwłaszcza, że i tak to jest subiektywny pomiar i nijak sie ma do realnego odczucia
        • imp18 Re: pytanie dot. normalnego sklepu ;) 25.05.09, 23:05
          to prawda ... miałam staniki które do 80cm się naciągały i jeden był całkiem luźny, drugi odczuwałam jako ścisły :) wszystko zeleży też jakich gum się użyje :P bo niektóre są łatwo rozciągliwe, niektóre ciężko się naciągają - a w rękach to wszystko naciągniesz
        • kuraiko Re: pytanie dot. normalnego sklepu ;) 25.05.09, 23:11
          no wydawało mi się to potrzebne :P
          ale jak nie, to spoko :PP
          • kuraiko Re: pytanie dot. normalnego sklepu ;) 25.05.09, 23:13
            mam tylko nadzieję, że się naciągają więcej niż 2cm :P
            • bluemacia Re: pytanie dot. normalnego sklepu ;) 26.05.09, 08:35
              Mogę potweirdzić z całą stanowczością, że wiedza o naciąganiu
              stanika nie jest przydatna, jeśli nie wiemy jak elastyczny jest
              materiał boczków. Wczoraj dotarł do mnie drugi plunge i jest o 2 cm
              dłuższy od noszonego od ponad miesiąca innego plunge'a w tym samym
              rozmiarze. Trzyma się równie dobrze, myślałam, że będzie potrzeba
              zapinania na środkowe haftki, ale jest mi wtedy zbyt ciasno.

bluemacia
              • kuraiko Re: pytanie dot. normalnego sklepu ;) 31.05.09, 23:52
                jeśli ta wiedza nie jest przydatna, to czemu w ogóle się na LB pisze
                o wymiarach obwodów naciągnięciu itd? ;)
                • bluemacia Re: pytanie dot. normalnego sklepu ;) 02.06.09, 09:07
                  kuraiko,
                  tak jak napisałam. Mam dwa plunge w tym samym rozmiarze. W stanie
                  spoczynku jest między ich obwodem różnica, mimo tego oba zapinam na
                  ten sam rządek haftek. Dlatego nie do końca sprawdza się ta wiedza.
                  Jeden jest z bardziej sprężystego materiału a drugi chyba nie.
                  Dlatego ogólna informacja, że 70tka naciąga się do ileś tam nie
                  pomoże. Takie jest moje zdanie.
                  Poza tym, mam taki sam obwód ciasno zmierzony jak inna forumka i ona
                  musi kupić 75, bo jej zbyt ciasno, a ja swobodnie (czyli z
                  komfortem) noszę 70. Obie mamy 72 cm pod biustem.

bluemacia
    • imp18 A jeszcze pytanie o doły do kompletu 25.05.09, 23:16
      Będą? kiedy i w jakich cenach jeżeli wiadomo już :)

gdzieś chyba ktos już pytał, ale nie mogłam znaleźć wiec moze nie w tym wątku :/
      • lafere Re: A jeszcze pytanie o doły do kompletu 25.05.09, 23:51
        A te half-cupy to do jakiego rozmiaru w końcu będą dostępne w sklepie??? Pewno jestem gapa ale nie zauważyłam na to jednoznacznej odpowiedzi. Aha, dane z sygnaturki są już nieaktualne, więc trzymam kciuki za ciut większe rozmiary :D
    • sekretariat_effuniak DOSTĘPNOŚĆ ROZMIARÓW u EFFUNIAK 26.05.09, 00:38
      ewamichalak.blogspot.com/2009/05/dostepnosc-rozmiarow.html
      • myszanka_88 Re: DOSTĘPNOŚĆ ROZMIARÓW u EFFUNIAK 26.05.09, 00:42
        Będą straplessy (info z tabelki)? Rewelacja! :)
      • lafere Re: DOSTĘPNOŚĆ ROZMIARÓW u EFFUNIAK 26.05.09, 01:07
        Dzięki za tabelkę!Co prawda, nie pozostawia ona złudzeń co do half cupów, ale za to widzę, że z plungami będzie szaleństwo :)
    • marciasek pytanie o half cupy 26.05.09, 01:51
      mam pytanie odnośnie dostępności większych rozmiarów half-cupów: czy planujecie poszerzenie rozmiarówki (a jeśli tak, to czy można prosić o orientacyjne określenie kiedy to nastąpi), czy raczej nie ma na co liczyć?

Rozumiem, że w przypadku straplessów zakres możliwych rozmiarów jest ściśle związany z dostępnością skorupek, z których szyje się miski. I tego się nie da przeskoczyć. Mam jednak wielką nadzieję, że halfcupów ten problem nie dotyczy i kiedyś - a może niebawem - pojawią się w ofercie. Bo mi się te wasze zjawiskowe halfcupy śnią po nocach, a niestety dźwigam cyc 75HH wg Waszej rozmiarówki...
      Czy mogę mieć nadzieję???
      • effuniak Re: pytanie o half cupy 26.05.09, 07:51
        Prawdę mówiąc mam ten model stanika "wyprowadzony" do baaaardzo wysokiego
        rozmiaru ale skutecznie zniechęciły mnie komentarze typu biust mi się porusza
        czy mam go za wysoko i dlatego na razie nie zamierzam produkowac tego modelu w
        szerszej rozmiarówce bo to się wiąże z zamawianiem specjalnych surowców czyli z
        innymi kosztami
        :)
        • nati_88 Re: pytanie o half cupy 26.05.09, 08:41
          A to mnie Effuniaku zmartwiłaś. Liczyłam po cichu na ładnego half-
          cupa a tu się okazuje, że nie będzie. A mojego prawdopodobnego
          rozmiaru w tabelce nie ma zaznaczonego na kolorowo. Ba, nawet go nie
          ma.
          Bu ;(
          • effuniak nati_88 26.05.09, 08:50
            Ale plungi są w Twoim rozmiarze
            • nati_88 Re: nati_88 26.05.09, 09:12
              Wiem, że są ;)
              Jeno umarzył mi się ten ciemny w jasną krate ( madzioreck bodajże
              się zwie)
              Ale na plunga też się cieszę :D
        • kwiatek04 Re: pytanie o half cupy 26.05.09, 09:26
          No to ja powiem szczerze nie rozumiem tych komentarzy :/ Half-cup to half-cup a
          nie full-cup, wiec trudno, zeby sie w ogole nie poruszal, jak cala gora jest
          odslonieta. Poza tym nie zauwazylam, zeby twoj half-cup za wysoko unosil biust.
          Jak dla mnie jest on wlasnie idealnie uniesiony i wysuniety do przodu, dajac tym
          samym efekt schudniecia bez diety. :)Ewuniu biust do gory i czekamy na
          udoskonalone half-cupy :D

(Powiedziala ta, ktorej plunge nie leza :P)
        • nathd Re: pytanie o half cupy 26.05.09, 09:32
          Ewa ma wąskie obwody, to się weźmie większy obwód i pasująca miskę :)
          • kwiatek04 Re: pytanie o half cupy 26.05.09, 09:42
            Akurat tak sie sklada, ze je sie mieszcze w dostepnej rozmiarowce half-cupow :D
            • lafere Re: pytanie o half cupy 26.05.09, 10:58
              Myślę, że bardzo dużo dziewczyn czeka właśnie na half cupy i będzie zawiedziona ich brakiem. Zwłaszcza, że jak piszesz rozmiarowkę masz dopracowaną. Takie to nie fajne - mogłabym uszyc dla wszystkich, ale póki co pozostanę przy mniejszych rozmiarach :( Piszesz też o rachunku ekonomicznym - mam nadzieję, że wkrótce po otwarciu sklepu interes rozkręci się na tyle, że będziesz mogła spokojnie zainwestowac w te droższe materiały i wszyscy będą zadowoleni:)
              • akj77 Re: pytanie o half cupy 26.05.09, 11:41
                > Myślę, że bardzo dużo dziewczyn czeka właśnie na half cupy i będzie zawiedziona
                > ich brakiem. Zwłaszcza, że jak piszesz rozmiarowkę masz dopracowaną.

Noo, mi co prawda Ewa doradziłam 85G (jeszcze nie sprawdzone), ale halfcupa 85F
                będę musiała przynajmniej spróbować zmierzyć, nie ma opcji żeby nie ;-) Podobnie
                straplessa, chociaż nie bardzo wierzę w działanie (nie lubię mieć biustu nisko,
                a bez ramiączek to tylko gorset ma szansę go podnieść - moim skromnym zdaniem).
              • imp18 Re: pytanie o half cupy 26.05.09, 11:46
                Ale przecież Ewa pisała, że nie były zadowolone dziewczyny z tych half-cupów, wiec widocznie nie jest taka dopracowana...
                • lafere Re: pytanie o half cupy 26.05.09, 12:05
                  Nie, nie nie:) Ewa napisała, że ma dopracowaną rozmiarówkę - ja jej wierzę, zna się dziewczyna na tym co robi. A te zgłaszane uwagi to zupełnie inna broszka. Ja to odczytałam tak, że Ewie jest smutno, bo dziewczyny wydziwiają i w związku z tym złapała małego foszka . No bo kurcze biust za wysoko - to co ma tak przerobic staniki żeby nie podnosiły biustu??? Serio? No a druga uwaga - sory ale chyba to jasne, że half cup to raczej nie jest model sportowy i ma prawo trzymac słabiej niż cemenciak tango II. No. A teraz zostanę zamordowana pospołu przez klientki o których napisałam, że wydziwiają i przez producenkę za wzmiankę o fochach:D To ja się lepiej pożegnam i zmykam w siną dal;)
            • nathd Re: pytanie o half cupy 26.05.09, 12:43
              A ja się właśnie nie mieszczę :( No nic, podszywania obwodów ciąg dalszy... Ale
              dla takiego half-cupa to warto :)
              • wera9954 Re: pytanie o half cupy 26.05.09, 12:45
                Nie martw się, Effuniaki są naprawdę ścisłe :) Ja mogę nosić 70 i ani trochę nie
                lata :)
                • marciasek Re: pytanie o half cupy 26.05.09, 12:47
                  hm, mnie akurat ze 114 w zwisie to niewiele ratuje :(
        • marciasek Re: pytanie o half cupy 26.05.09, 11:42
          Ja osobiście marzyłam właśnie o tym, żeby mieć biust "za wysoko" i żeby mi się
          "poruszał" - po to się kupuje halfcupa w końcu! Kurczę, szkoda :( Ewo, a czy
          poza produkcją seryjną będziesz realizować także prywatne zamówienia? Uszyłabyś
          mi halfcupa na mój biust? Takiego z rozmiarówki (skoro masz wyprowadzoną) albo
          na miarę - ?
        • koza-1985 buuu 26.05.09, 18:54
          wyć się chce :/
          ale cierpliwie poczekam, i tak nie ma alternatywy dla Effuniakowych
          half-cupów.
          natomiast wydaje mi się, że nawet cena wyższa( taka jak sklepowego panasza
          czy maskaradki) nie zniechęci potencjalnych klientek G+ ani J+
          tymbardziej.
          • babka-lancetowata A cel Lobby? 02.06.09, 00:20
            koza-1985 napisała:
            > natomiast wydaje mi się, że nawet cena wyższa( taka jak sklepowego panasza
            > czy maskaradki) nie zniechęci potencjalnych klientek G+ ani J+
            > tymbardziej.

Nie wywołuj wilka z lasu. W końcu te panachowe też są drogie, a celem Lobby jest przecież upowszechnienie w Polsce prawidłowo rozmiarowych staników, a co za tym idzie - przyczynienie się pośrednio do obniżenia ich ceny. Większy zbyt, większa konkurencja - niższe ceny.
            • babka-lancetowata Re: A cel Lobby? 02.06.09, 00:22
              Oczywiście nie mam żadnego prawa narzucać producentom cen ich wyrobów, ale chyba celem Lobby nie jest promowanie staników w cenie diamentów.
    • lau-rin Pytanko - kiedy straplessy? 26.05.09, 08:19
      Baaardzo potrzebuję na początek lipca, czy jest jakaś szansa, że się pojawią
      powiedzmy do połowy czerwca?
      • camilcia Re: Pytanko - kiedy straplessy? 26.05.09, 08:55
        się podłączę do pytanka :)
        • effuniak Re: Pytanko - kiedy straplessy? 26.05.09, 08:56
          camilcia :DDDDD
          • camilcia Re: Pytanko - kiedy straplessy? 26.05.09, 09:00
            no co ja na to poradzę ;P
            • elodia Re: Pytanko - kiedy straplessy? 26.05.09, 09:40
              hmm.. też nie dostałam:>
              Taaaaaka klientkę ominąć:P
              • pineapplegirl Re: Pytanko - kiedy straplessy? 26.05.09, 17:19
                elodia napisała:

> hmm.. też nie dostałam:>

Z tego wynika, że nikt nie dostał powiadomienia? Czy może ktoś dostał, może się przyzna?
                Hm, może jakiś tajemniczy wirus zjadł wszystkie wiadomości...

Nieważne, ważane, ze są Effuniaki, czekamy na więcej rozmiarów :)
                • amoureuse Re: Pytanko - kiedy straplessy? 26.05.09, 20:50
                  No to ja się przyznam, że dostałam. I wiem, że nie ja jedyna, bo dużo Lobbystek zamawiało w dniu, kiedy sklep otwarto :)
                  • rennya powiadomienie 26.05.09, 21:34
                    do mnie doszło, ale wówczas jeszcze nie było mojego rozmiaru
                    teraz już się zaczyna powoli:)

• maja_sara Re: Pytanko - kiedy straplessy? 26.05.09, 22:03
                    Ja też dostałam ;-)
                  • kotwtrampkach Re: Pytanko - kiedy straplessy? 26.05.09, 23:41
                    tez dostałam, zamawiałam i wiem, że duzo wpisów było pierwszego dnia ;-)
                    Przeciez tam są podane niki, jak komuś bardzo zależy na sprawdzaniu?
                • nisiaczek28 Re: Pytanko - kiedy straplessy? 27.05.09, 15:36
                  Ja tez dostałem :) I od razu zamówiłam :)
                • koza-1985 Re: Pytanko - kiedy straplessy? 27.05.09, 17:10
                  ja dostałam i się przyznaję;)
      • lau-rin Re: Pytanko - kiedy straplessy? 26.05.09, 22:35
        Ja nie pytałam o powiadomienie tylko kiedy będą straplessy, a wy mi tu gadacie
        nie na temat :P
        Ponawiam pytanie. Kiedy?
        • sekretariat_effuniak Straplessy będą w czerwcu. n/t 26.05.09, 23:08

• pineapplegirl Re: Straplessy będą w czerwcu. n/t 27.05.09, 08:11
            Hura!
            Oby tylko były około 1 czerwca, nie 31, bo się nie doczekamy :)
    • sybilla777 Już jest jutro czyli dzisiaj :)) 26.05.09, 09:49
      Wiem, nie była podana godzina:)
      • sekretariat_effuniak @ sybilla777 --> WIECZOREM!!!!! :) n/t 26.05.09, 10:22

• sybilla777 Dzięki za info:) 26.05.09, 12:00
          Bo się na pracy nie mogę skupić tylko odświeżam blog jak szalona, żeby nie
          przegapić plunge 70H
          • sekretariat_effuniak @ sybilla777 26.05.09, 12:11
            Nie odświeżaj. Jak będzie 70H, to Ci odłożę :) Napisz do mnie maila wieczorem.

Pozdrawiam,

Ula
            • sybilla777 Waw! Dzięki :)) 26.05.09, 12:51

• catsumi Re: Sklep effuniak już ruszył? 26.05.09, 10:49
      A ja już nie mogę się doczekać otwarcia sklepu i napewno zamówię
      half cupa - mieszczę się na samym końcu tabelki z prawdopodobnym
      70GG :))
    • paskudek1 Re: Sklep effuniak już ruszył? 26.05.09, 13:00
      no to pozostało mi się zmierzyc wg wskazówek podanych w opisie:) a i tak wychodzi mi po moich poprzednich pomiarach (fakt, nie pochylałam się) że jeżeli wezme na moje 72 pod effuniakowe 75 to w DD powinnam wejść:)) No nic, dzisiaj sie mierzę. Kurcze w czerwcu dojdzie mi kolejny wydatek do budżetu:( Ewa a czy istnieje ożliwośc pojechania do miasta Uć? I pomierzenia?
      • sekretariat_effuniak @ paskudek1 26.05.09, 13:06
        1) 72 zaokrąglij do 70, nie do 75 (przecież bliżej jest do 70!)

2) można podjechać do Łodzi, ale tam nic nie ma do mierzenia, bo wszystkie
        staniki są u mnie (= 150 km od Łodzi :D)
        • paskudek1 Re: @ paskudek1 26.05.09, 16:46
          buuuuuu, to na temat tego 150 km od Łodzi:) a co do 70 to się dzisiaj obmierze dokładnie i sprawdzę. Tyle ze jak na razie 100 nie wydam, musze pcozekać do wypłaty:) a te 70F jak będzie pasować to mi ktos zabierze sprzed nosa:)) Ale dzięki za radę
        • kwaczusia1 150 km od Łodzi.... 02.06.09, 18:14
          tzn gdzie dokladnie co by np przed ruszeniem sklepu moc przyjechac i
          dokladnie namacalnie dopasowac rozmiar jesli to mozliwe?????
          • sekretariat_effuniak Re: 150 km od Łodzi.... 02.06.09, 20:31
            Kwaczusiu1:

sklep internetowy z samej swojej natury jest internetowy i słabo przystosowany
            do przyjmowania gości. Siedziba mieści się pod Warszawą, z dala od wszelkiej
            sensownej komunikacji - dojazd tylko samochodem.

Uparte zapraszam :)

Ula
    • chocochoco A jak masz się ok 67-68 to jak?? 26.05.09, 13:23
      Sorki za offtop ale widzę 70F jest i się zastanawiam czy będzie ok :-). "W" mam
      ok. 96 cm, ale wszystkie plunge jakie dotychczas mierzyłam 65G były za małe, czy
      brać na to poprawkę i może wziąć 70FF/65GG??
      • bluemacia Re: A jak masz się ok 67-68 to jak?? 26.05.09, 13:36
        70F będzie za małe w miskach. Noszę taki rozmiar przy obwodzie 72 cm
        i 92 w biuście w wyproście, a zwyczajowo staniki brytyjskie pasują w
        rozmiarach 65F/ 65FF

bluemacia
    • magdalaena1977 Re: Sklep effuniak już ruszył? 26.05.09, 13:51
      No to się zmartwiłam, że nie będzie większych halfcupów :-(
      To właśnie te staniki podobały mi się najbardziej - były takie delikatne i
      koronkowe. Plunge są trochę nie w moim stylu (ale i tak pewnie kupię jak się
      pokażą).

W dodatku granica wydaje się być podobna do większości firm (czyli brytyjskie G).
      Noszę ostatnio okolice 34GG (np. Tango plunge), a G są jednak sporo za małe. U
      Effuniak powinnam wziąć obwód 85 (mierzyłam na zlocie i taki był ok.), ale w
      biuście mam jakieś 110 cm a zwisie 115
      czyli 85FF albo 85G - a halfcupy są do effuniakowego F :-(
      • sekretariat_effuniak @ magdalaena1977 26.05.09, 14:05
        A która brytyjska firma szyje miękkie halfcupy w takich rozmiarach, jak Effuniak?
        • magdalaena1977 Re: @ magdalaena1977 26.05.09, 17:19
          sekretariat_effuniak napisała:

> A która brytyjska firma szyje miękkie halfcupy w takich rozmiarach, jak
          > Effuniak?
          No właśnie żadna. Gdyby szyły, nie czekałabym tak na effuniaki.
          U Freyi czy Panache jest bardzo widoczna różnica między stanikami G a GG (a
          czasami te do G są małomiskowe).
          I jeśli przymierza się np. Eleanorkę 34G, która jest tylko ciut za mała, to nie
          chce się wierzyć, że akurat 34GG musi być dużo bardziej zabudowane.
          I dlatego miałam nadzieję, że cienkie miękkie effuniaki będą szyte także na
          biusty odrobinkę większe. A tu rozmiarówka w obwodach 85 kończy się na 85F na
          111,5 cm w zwisie. A to jest odpowiednik powiedzmy Freyowego 34G (tradycyjne
          106,5 cm w biuście).
    • sekretariat_effuniak NOWA DOSTAWA 26.05.09, 14:07
      Nowa dostawa już jest. Rozmiary:

70HH, 70K, 70KK, 70L, 70LL, 75H, 75HH, 75L, 80GG, 80H, 80HH, 80J, 80JJ, 80K,
      80KK, 85G, 85GG, 85H, 85HH, 85J, 85K

Zapraszam.
      • magdalaena1977 Re: NOWA DOSTAWA 26.05.09, 17:23
        Buu ! Przegapiłam :-(
        Myślałam, że dostawa będzie wieczorem, a tu 85G utrzymało się od 13:55 do 14:33
        • bebe.lapin Re: NOWA DOSTAWA 26.05.09, 22:54
          No i "po ptokach", 85K poszlo, zanim w ogole dane mi bylo dostrzec jego
          obecnosc... ;(
      • hermenegilda_k Re: NOWA DOSTAWA 01.06.09, 19:23
        raczej BYŁA :(
        o 17 śladu nie było
        • marciasek spokojnie :) 01.06.09, 21:26
          u Ewy produkcja dopiero się rozwija; jak już się Forumki obkupią, szaleństwo
          minie, relacja popyt/podaz się unormuje i będzie w czym wybierać :)
    • u-lotka Dostawa wieczorem? 26.05.09, 19:04
      Miała być. Czyli tamta to bonus, a teraz czekamy na drugą? Bo 14 nijak wieczorem
      nie jest ;p
      • sekretariat_effuniak Re: Dostawa wieczorem? 27.05.09, 00:00
        To była jedna i ta sama dostawa ;) Po prostu kurier przyjechał wcześniej niż się
        spodziewałam.
    • kura17 Re: Sklep effuniak już ruszył? 26.05.09, 20:10
      mam 2 pytania.

1) czy beda obwody 80 z mniejszymi miskami (F/FF/G)? i jesli tak, to kiedy
      mniej-wiecej?

2) czy mozliwa jest zaplata paypalem? czy mozliwa jest wysylka za granice? jakie
      sa koszty? mieszkam w niemczech i nie wiem, czy probowac zamawiac i placic stad,
      czy angazowac rodzine w polsce ;)
      • sekretariat_effuniak @ kura17 27.05.09, 00:02
        Ad 1) będą 80F/FF/G - najwcześniej w przyszłym tygodniu
        Ad 2) paypalem na razie nie (mamy to w planach). Wysyłka za granicę możliwa i
        kosztuje 19,30.

Pozdrawiam,

Ula
        • clarisse a kiedy 70J i 70JJ? 27.05.09, 00:34
          ... bo widzę, że jest 70HH - dziura - a potem 70K
          • sekretariat_effuniak Re: a kiedy 70J i 70JJ? 27.05.09, 00:50
            Były, ale poszły na wymiany.

Będą najwcześniej w przyszłym tygodniu.
    • mmm-mm Jak bedzie mozna placic w sklepie internetowym? 26.05.09, 22:54
      Chodzi mi konkretnie o paypal i karte. I co z wysylka zagraniczna, czy bedzie od
      razu dostepna?
      • sekretariat_effuniak Re: Jak bedzie mozna placic w sklepie internetowy 27.05.09, 00:04
        Wysyłka zagraniczna jest dostępna już w tej chwili. Na razie tylko za
        pośrednictwem poczty. Do Unii Europejskiej koszt = 19,30 PLN.

W sklepie planujemy możliwość płacenia przelewem, kartą i paypalem, ale dwa
        ostatnie z tych rozwiązań potrzebują trochę więcej czasu na wdrożenie.

Na chwilę obecną tylko przelew.
    • alex331 Re: Sklep effuniak już ruszył? 27.05.09, 10:56
      Już nie mogę się doczekać otwarcia sklepu, do tej pory tylko czytam
      i czytam oraz oglądam i oglądam w necie effuniaki i marzę choć o
      jednym, no ale do czerwca już tylko tuz tuż....
      Ale się rozmarzyłam:-)))) wracam po wczasach, siadam do komputera,
      wchodzę sobie do sklepu i bez problemu kupuję effuniaka...

Pozostaje mi się tylko wymierzyć i dobrać odpowiedni rozmiar, czy na
      moje 76/99/101 w zwisie dobry będzie 75E czy raczej 75F?? Może jakaś
      dobra dusza pomoże :-)
    • u-lotka 65F? 27.05.09, 11:25
      Kiedy, kiedy? I half cupy najchętniej, plunge mnie nie pociągają ;p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka