stanzii 23.07.09, 14:43 Szukam i szukam i się zastanawiam... Czy mogłabyś mi któraś z Was polecić jakiś model, który nie będzie umieszczał biustu pod pachami przy dużym rozmiarze (28j)? Może coś w stylu Georga? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koza-1985 Re: Coś co nie umieszcza biustu pod pachami 23.07.09, 15:24 ja bym polecała sienne panaszową, tylko nie wiem czy uda Ci się znależć bo to zeszłosezonowy stanik i wybitny małomiseczkowiec i pewno powinnaś celować w 28JJ. a próbowałaś Effuniaka? Odpowiedz Link
wera9954 Re: Coś co nie umieszcza biustu pod pachami 23.07.09, 15:52 Obwody Sienny zaczynają się od 30. Lepiej spróbować Effuniaka. Odpowiedz Link
stanzii Re: Coś co nie umieszcza biustu pod pachami 23.07.09, 16:38 Kurczę, effuniaka się trochę boję a poza tym średnio mi się widzi ta gąbka. Odpowiedz Link
stanzii Re: Coś co nie umieszcza biustu pod pachami 23.07.09, 17:06 Przekopując się przez miliony postów i oglądając tyleż zdjęć zastanawiam się - cokolwiek curvy kate odpada? Odpowiedz Link
moniiiq Re: Coś co nie umieszcza biustu pod pachami 23.07.09, 17:36 w moim przypadku sprawdziła się princess. Mam czarną, mierzyłam też czerwoną. Natomiast Portia robiła mi cyckowego zeza rozbieżnego ;) Odpowiedz Link
czerwona_pomadka Re: Coś co nie umieszcza biustu pod pachami 23.07.09, 21:23 ja też polecam Princess. Odpowiedz Link
luincir Re: Coś co nie umieszcza biustu pod pachami 23.07.09, 23:34 A Princess jest dużo ściślejsza i wąskofiszbinowa niż Portia? Bo Portia była strasznie luźna, a fiszbiny, może nie z tych szerokich, ale raczej ze średnich niż wąskich. Odpowiedz Link
stanzii Re: Coś co nie umieszcza biustu pod pachami 23.07.09, 23:37 Najbardziej się zastanawiałam nad Emilką, ale po analizie zdjęć pokazujących większe rozmiary stwierdzam że tak sobie, za to portia robi megakluchy (z tego co widac ;) pewnie też dużo zależy od kształtu. Odpowiedz Link
drzazga1 Re: Coś co nie umieszcza biustu pod pachami 23.07.09, 22:58 Ze wszystkich stanikow (kilkadziesiat), ktore do tej pory mierzylam i nosilam jeden jest bezkonkurencyjny w ukladaniu piersi do przodu i zbieraniu spod pach - Pure Bra z Vanity Fair. Nie dosc, ze mocno zbiera z bokow, to jeszcze unosi biust - mam w nim prawie tyle samo w obwodzie co w tzw. zwisie, w pozostalych (dobrych rozmiarowo) mialam co najmniej 3 cm mniej. Wygoda w noszeniu - niesamowita! To pierwszy stanik, w ktorym moge przespac cala noc bez budzenia sie i sciagania w akompaniamencie dosc plugawych mamrotan:D. Pierwszy stanik w dobrym rozmiarze, ktory nie zostawia mi fioletowo-czerwonych sladow od fiszbin na mostku ani pod pachami i pierwszy, w ktorym fiszbiny okalaja piersi a nie siegaja na plecy. Jest skrojony inaczej niz wszystkie Panache, Freye itp. - obwod jest zrobiony z mniej elastycznego, mocnego materialu, wiec paski sa stosunkowo dlugie i w noszeniu nie odczuwa sie mocnego sciskania. W tym modelu NIE jest to oznaka zbyt luznego obwodu, bo zbyt luzny obwod nie trzymalby biustu, a u mnie biust podnosi pod zeby;), a ramiaczka po calodziennym noszeniu zostawiaja ledwie widoczne (nawet nie zaczerwienione) slady, wiec na pewno ciezar biustu opiera sie na obwodzie. Sam obwod jest wykrojony lukowato - podkrojony pod pacha (wreszcie jakis konstruktor obejrzal zdjecia w atlasie anatomicznym?), dolna krawedz obwodu tez nie jest linia prosta tylko lekkim lukiem i tak ma lezec na plecach. Powtorze po raz enty: to jest nietypowa konstrukcja! Byl na forum wpis dziewczyny, ktora przymierzyla ten stanik w sklepie i z punktu stwierdzila, ze obwod za luzny, bo nie cisnie i nie lezy idealnie prosta pozioma linia na plecach, a miski za wielkie. Miski sa stosunkowo waskie i glebokie, trzeba do nich "wstrzasnac" cale piersi w pochyleniu, a obwod jest tak skonstruowany, ze nie cisnie a trzyma. W wiekszosci stanikow musimy brac obwody, ktore nas przynajmniej na poczatku sciskaja, bo producenci robia te obwody ze zbyt elastycznych tkanin i gum, przy mniejszych biustach moze nie jest to tak widoczne, ale czym literka w rozmiarze wyzsza tym problem powazniejszy (slynne staniki na trojkatne kobiety, na ktore tu na forum psioczylysmy). Cisniecie nie jest zadnym wyznacznikiem tego, ze obwod jest dobrze dobrany, tym wyznacznikiem jest to, ze obwod trzyma. A u mnie ma co trzymac - z reguly musze brac 32HH w brytyjczykach i tyle tez wzielam w Pure. Jesli ktos jest na graniy rozmiarow to w Pure powinien celowac raczej w miske rozmiar mniejsza, ale pod warunkiem, ze nic nie ma juz do zmigrowania. Tyle, ze to jest gladki, skromny i dosc zabudowany model (miski pokryte mila w dotyku bawelna), dostepny w czerni i bieli, w Bravissimo jeszcze pudrowy roz (ale pod biala srednioprzezroczysta bluzka niestety odcina sie od jasnej skory). W ciagu najblizszych paru dni powinnam miec okazje do zrobienie fotek porownawczych Pure na biuscie w porownaniu z tym samym biustem odzianym w TangoII, Elize i Sienne (kolor mint). Nie wiem, czy na zdjeciach to wyjdzie, ale roznica w naturze, zwlaszcza ksztalt pod ubraniem jest bardzo widoczna na korzysc Pure. Odpowiedz Link
stanzii Re: Ale pure bra jest chyba od obwodu 30? n/t 23.07.09, 23:38 No właśnie zrobiłam mały risercz i wychodzi na to że od 30 :( Odpowiedz Link
drzazga1 Uuups, przepraszam 24.07.09, 00:02 rzeczywiscie dopiero od 30:( Ja swoje 32HH nosze przy wymiarach: podbiuscie na scisk 77-78 cm, w biuscie w zwisie 113 cm (a w Pure 112:)) Jesli zamawialabys cos np. z Bravissimo to moglabys probowac z 30HH, chociaz pewnie bylby zbyt luzny w podbiusciu:(. I podszycie tutaj nic by nie dalo, bo on ma dosc dlugie w spoczynku paski obwodu (jak napisalam - nie rozwlekaja sie na ciele). Na wszelki wypadek podam wymiary: moje podbiuscie na scisk - 77-78 cm, luzno miarka 85 cm (scisliwa jestem i sama umiem sie scisnac) Obwod Pure 32HH czarne (stanik noszony prze ok. 3 tygodnie): 78 cm do najluzniejszej haftki, nosze zapiety na srodkowej - naprawde trzyma. Pure 30HH rozowe - obwod w spoczynku do najluzniejszej haftki: 70 cm Zamowilam go z ciekawosci, miski oczywiscie za male, obwod przy mierzeniu wydaje sie scislejszy, co oczywiste, ale nie ugniata tak jak chocby Polyanna czarna (32HH) czy Rio (34H). Zaczynam podejrzewac, ze dla naszych odczuc wzgledem scislosci obwodu sporo zanczenie ma jakos materialu - przy milym i gladkim w dotyku nie czujemy uciskania az tak bardzo. To Pure 30HH zamowilam z ciekawosci, teraz czekam na 30J - bede mogla porownac wszystkie, ale sadze ze i tak zostane przy swoim 32HH (o ile mi sie wymiary nie zmienia), bo nosi sie cudnie, zapominam, ze w ogole mam stanik, inne staniki zakladam wylacznie pod konkretne ciuchy, kiedy potrzebuje np. nieco nizej zabudowanego na mostku czy straplessa, trzyma biust wysoko i nie zostawia brzydkich sladow na ciele. To po co zmieniac? Odpowiedz Link
ko_kartka Re: Uuups, przepraszam 24.07.09, 09:34 Ale w związku z tym, że się nie naciąga, to trzeba brać regularny rozmiar? (jak w innych markach) Bo się gubię już z tym przeliczaniem... Odpowiedz Link
drzazga1 Re: Uuups, przepraszam 24.07.09, 23:40 Ja wzielam regularny, jak pisalam, w brytyjczykach najczesciej nosze 32HH i Pure takie tez pasuje najlepiej. To nie jest tak, ze ten obwod sie wcale nie rozciaga, on sie mniej ciagnie, raz, ze boczki sa ze zwartej, elastycznej, ale mocnej tkaniny, dwa - z powodu roznic konstrukcyjnych. Wydaje mi sie, ze jesli np. ktos nosi rozmiar 32 najczesciej, ale jest to rozmiar na styk "w dol";), czyli w obwodzie 30 bylo mu ciut zbyt ciasno - dopiac sie dopial przy mierzeniu, ale przy dluzszym noszeniu musialby jednak doszyc przedluzke - niech z Pure bierze 30. Z miskami analogicznie - jesli ktos nosi HH, bo w HH bylo minimalnie zbyt ciasno (np. w drugiej polowie cyklu) to w Pure niech bierze H. Powyzsze to moje spekulacje, wezcie pod uwage, ze jak do tej pory mam doswiadczenia wylacznie z rozmiarem 32HH (30HH mierzony, nie noszony), trudno mi ocenic, jak wypada w innych rejonach. W Pure nie ma zjawiska, ktore jest wlasciwie regula w stanikach Panache, Freyi, Fantasie w moim rozmiarze - poniewaz fiszbiny sa daleko za pacha, czesc materialu miski (jej objetosci) lezy na tulowiu, wiec nie moze byc liczona jako miejsce na sama piers. W Pure miska obejmuje piers i nic wiecej, slady po fiszbinach sa u mnei dokladnie na granicy, tam gdzie z tulowia uwypukla mi sie cycek:), na ciele te miski sa glebsze i wezsze od innych brytoli (i polskiej Melissy w rozm. 70L np.) Za 3 tygodnie bede mogla sprawdzic jak sprawuje sie Pure w rozm. 38G - no nie, nie zamierzam pobic swiatowego rekordu w tyciu:), sprawdze na nosicielce w/w rozmiaru:D Odpowiedz Link
wolffie Pure Bra i lużny obwód pod biustem 01.08.09, 17:42 Drzazgo dzięki za jak zwykle wyczerpujące opisy. Dzięki temu, że podałaś jaki masz wymiar luźno pod biustem rozpracowałam dlaczego na tobie się trzyma a na joannea jedzie w górę. 70 jest na tobie bardzo zaniżonym obwodem (z 77 a w zasadzie z 85, to o 7 albo aż 15 cm). Joannea 71cm pod (nie podała luźnego obwodu ale sądząc po zdjęciach jakieś 74 ;) to w najlepszym razie tylko 5 cm zaniżenia. Tak jak napisała nie ma siły by ten stanik jej nie jechał w górę. Ja mam prawie takie same wymiary pod biustem jak drzazga (77-8 ścisło, 86 luźno) i wszelkie staniki, które muszę nosić z obwodem 32 uznaję za obrzydliwie rozciągliwe(maskaradki - minerwa, pandora i casablanca). Staram się nosić 34 (biała pollyanna, białe i brązowe retro, antośka, avocadowy cancan) A dopiero trzymającą 80tkę uznałabym za fajnie ścisły stanik. Do tej pory z takich trafiłam na Avocado Aurorę i Malagę, Effuniaczka halfcupa) Więc tak, niestety Pure Bra jest dla mnie z całą pewnością rozciągliwcem koszmarnym, co nie zmienia faktu, że 32 pewnie będzie się na mnie trzymała dobrze i wygodnie, podobnie jak na tobie. A z tego co widziałam w galerii jest naprawdę fajnie skonstruowana i warta wypróbowania, ale na pewno nie dla wszystkich, nie dla tych, co jak joannea od luźnego obwodu pod biustem zaniżają niewiele. I mam taki postulat, by podawać dwa wymiary pod biustem. ścisły i luźny. Podobnie jak w biuście podajemy teraz dwa (normalny i w zwisie) To daje lepszy obraz sytuacji (aczkolwiek i tak nie do końca eliminuje błędy w mierzeniu) może uda się w końcu rozpracować tę mityczną indywidualną ściśliwość ja w każdym razie mam jeszcze inną obserwację związaną ze ściśliwością (głównie na podstawie obserwacji i dyskusji balkonetkowych - ale też lubelskie dopasowania dostarczyły mi materiału do przemyśleń, a potem balkonetkowe dyskusje trochę wyklarowały obraz) Zauważyłam, że im większy ( i cięższy) realny biust (a nie literka oczywiście) tym większego zaniżenia obwodu potrzebuje, by jego właścicielka czuła się podtrzymana, a obwód nie podjeżdżał. Ma to zresztą w prawach fizyki uzasadnienie. Co o tym sądzicie? Najbardziej słynny przypadek mauzonki, która bierze 30tki na 77 pod biustem. Ale pewnie luźno pod biustem ma niewiele więcej, a biust realnie duży. Wierzę, że mauzonka mierzy się dobrze, a i tak naprawdę potrzebuje obwodu 65. Drzazga przy prawie identycznych jak moje wymiarach pod (luźnych 85 i ścisłych 77) celuje w 32, ja w 34 ale ja mam dużo mniejszy biust(ona 113 w, ja 104). Jakbym miała jeszcze mniejszy to może 36 też by mi nie podjeżdżały (np 36D 36F niestety już jest za ciężkie) Na balkonetce bardzo dużo jest nawoływań do brania luźniejszych obwodów (czasami zresztą słusznych) Ale dwa najgłośniejsze w tym głosy to posiadaczki stosunkowo małych biustów. I jeszcze wyznam, że od początku wydawało mi się, że stanikologia jest, albo raczej może być nauką jak najbardziej ścisłą tylko operujemy na zbyt małej ilości (albo niedokładnych - niedokładnie zmierzonych) danych. Och, żeby już było tych biustonoszy pełno na rynku i cała ta ścisła wiedza do niczego niepotrzebna. Odpowiedz Link
stanzii Wielkie dzięki 24.07.09, 16:22 Za tak szczegółowe opisy i w ogóle. Tymczasem zdobywam doświadczenie w podszywaniu, bo wygląda na to, że z moim obwodem wszelkie przeróbki to codzienność. Fajnie jest mieć mały obwód, ale nie jest fajnie przerabiać :( Trzeba będzie popracować nad zmniejszeniem miski i dobiciem do bardziej "normalnego" rozmiaru ;) Odpowiedz Link
drzazga1 Stanzii 24.07.09, 23:42 Bedziesz wmasowywac piersi pod obwod;) Daj znac jak Ci sie uda, bo ja tez bym wolala np. 34H miec:D Odpowiedz Link
stanzii Re: Stanzii 25.07.09, 12:00 A da się tak ? ;) Ja planuję schudnąć i naiwnie liczę na schudnięcie biustu, chociaż nigdy mi się to jeszcze nie udało :( Mogę schudnąć baaardzo mocno, a to, co miało schudnąć ani drgnie! szkoda ze nie ma ćwiczeń na boust, tak jak np na brzuch :) Odpowiedz Link
drzazga1 Re: Stanzii 25.07.09, 18:46 No wlasnie nie wiem, a ze to bylaby nudna i meczaca robota to wole, zeby ktos inny za kroliczka porobil;P Niestety, u duzobiusciastych czesto jest tak, ze chudniecie owocuje spadkiem obwodu, a miska bez zmian - co pogarsza tylko sprawy stanikowe:( Jak w Biblii - kto ma duzo, temu bedzie dodane... Odpowiedz Link
ellenell Re: Stanzii 22.08.09, 10:57 Stanzii, znam dwa rewelacyjne ćwiczenia na ujędrnienie biustu: 1) Zgięte w łokciach ręce złącz przed sobą na lini biustu dłońmi plasko skierowanymi w górę (jak do modlitwy, tylko łokcie uniesione). Trzymając złączoną górną część palców lekko rozchylaj i energicznie łącz z powrotem dolną część dłoni (coś jakby klaskanie dołem dłoni przy złączonych palcach). Patrz na biust - powinien zacząć podskakiwać. 2) Ręce znów poziomo wystawimy przed siebie na lini biustu, ale łączymy je nie dłońmi, tylko zakładamy jedną na drugąi opieramy dłonie na ramionach tuż nad łokciem. Energicznie poluzowujemy i dopychamy dłonie do ramion (sściskamy i rozsuwamy leciutko ręce). Znowu biust powinien zacząć podskakiwac. Najlepiej po 50-100 powtórzeń kqażdego dziennie - efekt murowany. Odpowiedz Link
stanzii Re: Stanzii 22.08.09, 22:49 A jak nie podskakuje to co? IMHO jesli jest dobrze opakowany, to nie powinien podskakiwać. Odpowiedz Link
ellenell Re: Stanzii 22.08.09, 23:05 Mocno nie ma skakac, tylko lekko, jak się napinaja mięśnie pod nim podtrzymujące. Odpowiedz Link
irenka65f Re: Uuups, przepraszam 24.07.09, 20:44 Właśnie opanował mnie zakupowy szał i zamawiam co się da to i ten stanik też chcę zamówić. Polly ivory noszę 30FF, Gretę czarną 30FF, Lunę zieloną 30F (ale 30FF już ma luz w miseczce tylko na mniejszej piersi), Pandora czarna była za duża 30FF (i miska i obwód za duże). Moje wymiary to 70-76/91-94, w zwisie 96. Czy mając te dane możesz mi podpowiedzieć rozmiar? Obwód 30 to wiem, ale co z miseczką? F, FF? Bo chyba nie G? Jeszcze migruję to chciałabym mieć malutki zapas. A może orientujesz się jak wypadają rozmiarowo majtki do kompletu? Na moje prawie 100 w biodrach noszę figi freyowe S, a szorty M bo niżej jestem najgrubsza. Czy w tym modelu mam celować podobnie? Odpowiedz Link
irenka65f pytanie do drzazga1 24.07.09, 21:01 irenka65f napisała: > Właśnie opanował mnie zakupowy szał i zamawiam co się da to i ten stanik też > chcę zamówić. Polly ivory noszę 30FF, Gretę czarną 30FF, Lunę zieloną 30F (ale > 30FF już ma luz w miseczce tylko na mniejszej piersi), Pandora czarna była za > duża 30FF (i miska i obwód za duże). Moje wymiary to 70-76/91-94, w zwisie 96. > Czy mając te dane możesz mi podpowiedzieć rozmiar? Obwód 30 to wiem, ale co z > miseczką? F, FF? Bo chyba nie G? Jeszcze migruję to chciałabym mieć malutki zap > as. > A może orientujesz się jak wypadają rozmiarowo majtki do kompletu? Na moje > prawie 100 w biodrach noszę figi freyowe S, a szorty M bo niżej jestem > najgrubsza. Czy w tym modelu mam celować podobnie? Odpowiedz Link
drzazga1 Moge tylko zgadywac 24.07.09, 23:51 Polyanne mialam tylko czarna - 32HH byla ok, choc z racji rozciagania miski przez obwod, co ja splaszczalo miski byly na styk, a w Pure mam wrazenie, ze wreszcze piersi maja dosc miejsca "w glebokosci" i im wygodnie. Grety nie mialam, a o reszcie moge pomarzyc, bo producenci w nosie maja jakies mutanty powyzej G miski:/ A Lun ato chyba usztywniany plunge? To nie ma co brac jej pod uwage, Pure jest miekka miska, w zasadzie wypada jak full-cup, tyle, ze estetyczny full-cup. Jelsi mozesz, wez dwa sasiednie rozmiary - 30F i 30FF, ale mysle, ze ten 30FF bedzie lepszy = pamietaj, ze muszisz bardzo dobrze wygarniac piersi w mocnym pochyleniu tulowia, zeby cale wpadly do misek. No i Pure z racji mniej ciagliwego obwody wypada na nieco bardziej waskofiszbinowe, choc w rozmiarach ponizej G waskofiszbinowa jest Freya - wiec pod tym wzgledem moze nie byc roznicy. O majtkach na razie nic nie moge powiedziec, dopiero czekam na zamowione. Odpowiedz Link
irenka65f Re: Moge tylko zgadywac 25.07.09, 00:26 Dzięki. Zamówiłam 30FF. Uznałam, że skoro moja migracja szaleje to nie ma co kupować mniejszych. Najwyżej będę wymieniać ;-). A majtek S nie było (chcę różowe) to uznałam, że M muszą być dobre. Jak dostanę to zdam relację. Pierwszy raz zamawiam w Bravissimo. Mam nadzieję, że obejdzie się bez przygód. Odpowiedz Link
joannea Re: Uuups, przepraszam 25.07.09, 14:00 drzazga1 napisała: >Pure 30HH rozowe - obwod w spoczynku do najluzniejszej haftki: 70 cm drzazgo, nie wiem, czy pisząc o forumce, która Pure tylko przymierzyła, masz na myśli mnie i opis w galerii, ale jeżeli tak, to podtrzymuje wszystko to, co tam napisałam: stanik rzeczywiście nadaje super kształt, zbiera i wogóle, jest też bardzo mało zabudowany pod pachami, jak zauważyły dziewczyny w komentarzach. Ale nie ma siły, żeby na mnie, przy 71 pod biustem, obwód, który ma w spoczynku 70cm nie podjeżdżał na łopatki. Myślę, że dla dziewczyn z wiekszym obwodem może być idealny, dla tych poniżej 75+ moim zdaniem jest bez szans. Odpowiedz Link
drzazga1 Joannea, juz pisalam, ze nie przegladam galerii 25.07.09, 18:54 Wiec sila rzeczy nie moglam pisac o Tobie. Zaznaczylam tez, ze moge sie wypowiadac tylko w okolicach swojego rozmiaru i tych, ktore mialam w rekach/na biuscie, podalam zarowno swoje wymiary jak i rozmiary stanikow. Nie mam pojecia jak ten stanik lezalby np. na osobie potrzebujacej 30F szerokofiszbinowego, nie wiem tez jak lezalby na kims, kto zwykle potrzebuje obwodu 60. Za to wiem, z doswiadczenia, ze dokladnie ten sam obwod pod biustem w stanikach moga nosic osoby, ktore na oko sa zupelnie roznej tuszy, bo w gre wchodzi tzw. scisliwosc (szerokosc zeber, umiesnienie i warstwa tluszczu). Odpowiedz Link
joannea Re: Joannea, juz pisalam, ze nie przegladam galer 26.07.09, 10:54 drzazga1 napisała: > Wiec sila rzeczy nie moglam pisac o Tobie. > a, widzisz, nie przeczytałam całego wątku, miałam wklejoną w galerii pod moimi fotami Twoją wypowiedź, i do niej się odniosłam. Ze ściśliwością się zgadzam, nie jest to termin nowy na forum, ja się tylko próbuję odwołać do zdrowego rozsądku: przy niższych obwodach staniki o takich wymiarach siłą rzeczy nie mają prawa się trzymać (niezależnie od ściśliwości, zresztą od dawna piszemy, że przy mniejszych rzeczywistych obwodach ściśliwość jest też mniejsza - u dziewczyn w okolicach 60tek to już są same żebra przecież). Odpowiedz Link
marciasek Pure: konstrukcja dla 75+ 12.08.09, 12:42 Zgadzam się z Tobą, Joanneo, że konstrukcja Pure jest doskonała, ale dla dziewczyn o obwodzie (ścisło mierzonym) co najmniej 75 cm. Na moje 78 pod (samodzielnie zmierzone - Effuniak ściska mnie do 76), 82 luźno zmierzone, zamówiłam ten sam rozmiar co Drzazga1 - 32H - i był za duży. Jechał w górę na plecach, nie było szans by go zatrzymać w miejscu nawet na najciaśniejszej haftce. Wymieniłam na 30HH i teraz leży perfekcyjnie. Wygodny, ładny, biust cudnie zebrany i uniesiony - poezja! Stanik jest naprawdę wart polecenia, niestety tylko dla obwodów 75+ Ja mam taką koncepcję, że producent chciał zrobić dobrze dużoobwodowym i celowo wyprodukował model z zaniżoną rozmiarówką. Tak jak sieciówki typu C&A czy H&M, w których rozmiar 38 odpowiada niegdysiejszej 40tce. No wiesz - ma się te 80 pod biustem, ALE kupując Pure Bra można się cieszyć że się nosi sześćdziesiątkę piątkę. Niskie obwody wszak są trendy, zupełnie jak małe rozmiary konfekcyjne. I dają złudzenie posiadania ciała mniejszego niż w rzeczywistości. Vanity Fair to jest chyba amerykański producent, nieprawdaż? Odpowiedz Link
roza_am Re: Pure: konstrukcja dla 75+ 12.08.09, 13:29 Krótko mówiąc Vanity Fair = vanity sizing :P Odpowiedz Link
kryklu Re: Coś co nie umieszcza biustu pod pachami 24.07.09, 09:52 Drzazgo, pozwoliłam sobie wkleić w całości Twoją opinię w galerii LB pod recenzją dziewczyny, która go mierzyła w sklepie i skreśliła właśnie za zbyt luźny obwód. Mam nadzieję, że nie masz mi tego za złe. Wydaje mi się, że różnorodność opinii jest zawsze cenna. Odpowiedz Link
drzazga1 Wklejajcie wszystko co chcecie:) 24.07.09, 23:57 Ja akurat nie mam dostepu do galerii, ale z gory daje blogoslawienstwo, pod jednym warunkiem - prosze wyraznie zaznaczyc, ze moje uwagi dotycza rozmiaru, ktory ja nosze i ze moj opis dotyczy staniika sprawdzonego w dluzszym noszeniu. To ostatnie uwazam za niezwykle istotne. Jesli tylko mierzymy stanik majac go najwyzej pol godziny na ciele nie jestesmy w stanie odpowiednio go ocenic. Gdybym trafila na Pure kilkadziesiat stanikow temu, z malym doswiadczeniem w noszeniu, a do tego mierzyla go razem z dziesiatka innych - pewnie uznalabym obwod z punktu za luzny. I nadal codziennie przeklinalabym przy ubieraniu sie rano, a wieczorem ogladala paskudne slady i obtarcia na ciele (zaznaczam, ze powstawaly one na skutek zlej konstrukcji, a nei noszenia zbyt ciasnych stanikow). Odpowiedz Link
drzazga1 PS. 24.07.09, 23:59 W przyszlym tygoniu spodziewam sie paczki z 30J, wtedy wszystko porzadnie obmierze (tzn. rozmiary: 30HH, 32HH i 30J), porobie zdjecia i wkleje na forum porzadny opis w watku Vanity Fair. A za miesiac - zdam relacje jak nosi sie 38G na mojej Mamie. Odpowiedz Link
nathd Re: Coś co nie umieszcza biustu pod pachami 25.07.09, 11:52 Ja zmodyfikowałam moją Portię i zrobił się z niej bardzo fajny stanik :) Wymieniłam fiszbiny i doszyłam przedłużkę. Efekt - piersi są na miejscu, zebrane, podniesione. Odpowiedz Link
drzazga1 Re: Coś co nie umieszcza biustu pod pachami 25.07.09, 18:43 A dokladniej jak zmodyfikowalas? Fiszbiny na wezsze? I obwod z przedluzka, zeby nie rozciagal fiszbin? Podszywalas obwod, zeby sie nie rozciagal, czy zostawilas jaki byl? Portia byla w Twoim regularnym rozmiarze? Wypytuje, bo chce sprawdzic moja teorie n/t wlasciwej konstrukcji na mozliwie duzej liczbie przypadkow:) Odpowiedz Link
nathd Re: Coś co nie umieszcza biustu pod pachami 25.07.09, 23:25 Już opisuję:) Normalnie noszę 65H, ale Portię kupiłam 60J, bo chciałam spróbować coś "ścisłego". Obwód byłby nawet ok (nie udusiłam się ;p), ale potwornie wyginał fiszbiny i lądowały mi one na plecach. Cycki się rozłaziły po bokach, ręce odpiłowane, tasiemka wrzynała, ogólnie efekt tragiczny :( Najpierw dodałam przedłużkę licząc na cud. Nie było cudu ;p Potem w akcie desperacji rzuciłam się na starego Debenhamsa i wyjęłam z niego fiszbiny i przeszczepiłam do Portii. Fiszbiny trochę (nie wiele) węższe, za to dużo mniej elastyczne. Przedłużkę przeszyłam ponownie (dałam ciut dłuższą), poregulowałam ponownie ramiączka i mam zupełnie inny stanik. (Aha, obwodu nie podszywałam) Dalej nie jest to ten efekt co u mojej koleżanki 70E :) Ale jestem zadowolona z wyglądu. Zaznaczam, że pomimo przedłużki obwód jest ścisły. A mam 71cm "pod". Odpowiedz Link
drzazga1 Ha! 26.07.09, 21:13 Masz <buziak>:) Wychodzi na to, ze nosicielki stanikow znaja sie znacznie lepiej na ich konstrukcji niz "konstruktorzy". Teraz szukam sposobu w jaki sposob tych konstruktorow przekonac, zeby raczyli wreszcie nas posluchac i skorzystac z wiedzy, ktora im oferujemy calkiem za darmo... pistolet przylozony do glowy to chyba nie jest najlepszy pomysl?;) Odpowiedz Link
selvermane Re: Ha! 01.08.09, 22:13 Zastanawiam sie czasem, czy ze wszystkich stanikow, ktore mierzymy, daloby sie wybrac idealne cechy. Ja to bym chciala material jak w Harmony, wzorek jak w Clarissie, fiszbiny szerokosci jak z Antoinette, ale twardosci jak w Siennie, wykrój pod pachami jak Showgirl, obwód dolny też jak z Harmony. I tak, tez mnie zastanawia upor niektorych producentow w zakresie niereformowania metod postepowania (fiszbiny Panache w duzych miskach). Moze jakas pikieta? :> Odpowiedz Link
stanzii Emily czy princess? 28.07.09, 11:27 To tak podsumowując moje zastanawiania - co będzie najwęższe fiszbinowo - Emily czy princess? Odpowiedz Link
ellenell Zbieranie piersi i buły podpachowe 22.08.09, 11:26 witam, może mi bardziej doświadczone doradzą. Miałam 84(?lub więcej, nie pamiętam))/106 do 108 w biuście kiedy kupiłam sobie prawie idealny stanik. Fantasie Olivia Cappucino 32HH. W sklepie dopasowano mi 34Hale chudnąc wzięłam mniejszy obwód, zachowując miseczkę. Leżał prawie idealnie - trochę pustawa koronka była na górze piersi. Minimalnie. Schudłam. Fiszbiny na plecach dały mi tak w kość, że kupiłam pierwszy rozmiarowo prawie dobry stanik, używany bo dalej chudnę. Moje rozmiary to 86/96 (86 normalnie mierzone, zawsze staram się mocno zaniżać. Celowałam w 65FF lub 70G. Dostałam Freyę Polyannę 70FF. I tu pojawił sie problem: freya jest mocniej wycięta pod pachami i "bulkuje". Odrobinę mniej zbiera i bardziej spłaszcza niż fantasie olivia. Czy możecie mi powiedzieć, czy to cecha freyi (jest niekompatybilna z moim biustem, zawsze będę miała bułki), czy po prosu przy wiekszej misce powinno być OK? Na razie myslę i oglądam, kupowac będę dopiero po schudnięciu tych 7kg, które jeszcze myślę zrzucić. Na razie noszę polyannę, z nadzieją, że jak trochę schudnę to bułki się zmniejszą a obwód jest dość ścisły. Może ktoś pokusi sie o porównanie buł podpachowych w freyach i fantasie? (Lub zna adres/dział na forum). Albo spróbujcie chociaż mnie zdiagnozowac, bo to dopiero mój drugi zakup i nrazie nie umiem sama zdiagnozować problemu. Aha, moja mama ma podobne problemy z freyą jak ja - ale z fantasie też. Ma mniejszy biust, ale wiecznie wychodzą jej buły podpachowe.;( Nawet w milli we Wroclawiu nie dobrali jej stanika... Może mamy nieco podobne ułożenie piersi (obie wąskofiszbinowcami jesteśmy, w sklepie powiedzieli mi, że w panache się utopię). Czy żadna freya nie będzie na mnie dobra?!!! Mogę tylko fantasie? Bo w aktualnej rozmiarówce mało fantasii mi się podoba (65G/70FF). Odpowiedz Link