marcin841 07.07.05, 15:10 wolf61.fm.interia.pl/chorzow/kino.jpg Kaj to bylo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yasmin_ch Re: Kino 07.07.05, 16:27 kino Colosseum bylo niegdys tam gdzie obecnie jest targowisko - na Wolce na przeciw Banku Slaskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
eichendorff Re: Kino 07.07.05, 19:19 yasmin_ch napisała: > kino Colosseum bylo niegdys tam gdzie obecnie jest targowisko - na Wolce na > przeciw Banku Slaskiego. Byłem tam jeden raz w życiu, jaki kilkuletni bajtel, z babcią na "Calineczce". A teraz jest tam hala targowa... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
reden6 Re: Kino 07.07.05, 20:09 Pedzcie mie ale co to je za film? I kaj tyn plakat boł rozprowodzany? W Niymcach? I sie bankom ze Beuthen przijeżdżali na seans? Abo we "Poln. Oberschlesien"? ------------------ SILESIA SUPERIOR *FIDE NON ARMIS* Odpowiedz Link Zgłoś
marcin841 Re: Kino 07.07.05, 23:53 To nie plakat tylko program www.allegro.pl/show_item.php?item=56173246 Odpowiedz Link Zgłoś
yasmin_ch Re: Kino 07.07.05, 22:29 a ja tam bylam na "goraczce sobotniej nocy" i na jakichs innych filmach tez, ale musialam byc napradw mloda bo nie pamietam. czesciej bywalam w Pionierze, Panoramie i Polonii Odpowiedz Link Zgłoś
eichendorff Re: Kino 08.07.05, 10:19 yasmin_ch napisała: > czesciej bywalam w Pionierze, Panoramie i Polonii Panorama uchodziła w latach 80-tych za kino ekskluzywne. Leciały tam wszelkie "nowości" po 2 tygodniach od regionalnej premiery w katowickich Kosmosie czy Rialcie i ...5 latach po premierze światowej :-) Pionier był fajnym kinem typu "non stop" :-) Filmy leciały tam cały czas. Jeden seans się skończył, a drugi zaraz zaczynał (dodam, że był to ten sam film). "Wejście smoka" obejrzałem w ten sposób 2,5 raza :-)))))))) Polonia to coś pomiędzy Panoramą a Pionierem. Taka "średnia półka", jak na tamte komunistyczne czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
amoremio Re: Kino 07.07.05, 22:20 Hallo Jasminka: czy Bank Slaski to "wiezowiec" ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
yasmin_ch Re: Kino 07.07.05, 22:27 tak, to on;-) a kino Colosseum bylo miedzy obecna kwiaciarniaa sklepem sportowym, wlazi sie w brame i juzz sie jest na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś