claudia207 10.05.06, 06:01 Jakiego radia sluchacie w pracy albo w drodze do pracy? Nic nie moge znalesc ciekawego. Muuzyka wszedzie do niczego. Gadanie tez zazwyczaj odrzeczy. Mozecie cos polecic? Dostaje juz fiola dojezdzajac do pracy samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bigapple1 Re: radio w NY 10.05.06, 16:44 Ja slucham WNYC i od wielu lat wspieram to radio jako member. Genialna publicystyka, swietne aktualnosci i programy kulturalne, troche nieirytujacej muzyki (ale niewiele; to raczej talk radio, a wiezorem graja jazz albo klasyke),a przede wszystkim fenomenalni, ineligentni i dowcipni prezenterzy. Brian Lehrer i Leonard Lopate sa moimi bohaterami, przepadam tez za Johnem Shefferem prowadzacym popoludniowa audycje 'Soundcheck'. Goraco polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
bigapple1 Re: radio w NY 10.05.06, 16:49 z tego wszystkiego zapomnialam o najwazniejszym, czyli o namiarach na stacje - wszystkie informcje o czestotliwosciahc, programie i podcastach znajdziesz tu: www.wnyc.org. Odpowiedz Link Zgłoś
ru4d2 Re: radio w NY 10.05.06, 16:57 za bigapple1. WNYC i NPR. FM 93.9MHz i AM 820 KHz lepszego dziennikarstwa i ciekawszych tematow w tym kraju w radio chyba trudno znalezc. zero reklam, tylko muzyki malo. te mozna znalezc w radniach uniwersyteckich. czas podzielony jest jednak na bloki, tematycznie zalezne od DJa, ale powinnas znalezc cos dla siebie, a jesli nie, to zawsze pozostaje mp3 player i podlaczony do niego minitransmiter. i tez radia mozesz sluchac z muzyka jaka chcesz, bez reklam i gadania od rzeczy. <rs> Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: radio w NY 10.05.06, 22:43 nie jezdze prawie samochodem, ale ostatnio wypozyczylem jakis z satellite radio....bardzo mi sie to podobalo... dziala mniej wiecej na zasadzie cable tv :) masz liste kanalow z roznymi tematycznymi stacjami, hehe np "fungus" punk rock 24 godziny na dobe. do tego masz spory wybor kanalow z news (bbc, cnn, fox ect ect...) brak reklam! Odpowiedz Link Zgłoś
ru4d2 Re: radio w NY 11.05.06, 03:12 radio satelitarne to fajna rzecz, podobnie jak radio interentowe, tam gdzie masz WiFi. na razie jest bez reklam, ale to tylko reklama samej technologii. jak odbiorniki spadna w cenie i technologia wejdzie pod strzechy, to rusza reklamy. o to mozesz byc spokojny. <rs> Odpowiedz Link Zgłoś
claudia207 Re: radio w NY 11.05.06, 19:58 Dzieki za rady, poszukam tych stacji. Radia satelitarnego nie bede jednak instalowac. Odpowiedz Link Zgłoś
rogatadusza Re: radio w NY 13.05.06, 04:17 Ja slucham 106.7 FM. Light music station Odpowiedz Link Zgłoś
pahliszka Re: radio w NY 08.09.06, 05:24 jack fm i 1010 news czy jakos tak ;) i jeszcze trojki jak chce zeby mi sie za polska stesknilo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
macgier1 Re: radio w NY 10.09.06, 17:36 jesli radio to polecam ci dwa 104,3 i jack fm 92,3 Odpowiedz Link Zgłoś