Dodaj do ulubionych

Maine coon - pomocy

IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.09.09, 18:58
witam serdecznie.
Chcemy powiększyć naszą rodzinkę o kota rasy Maine coon'a. Ciekawa jestem czy
ktoś z forumowiczów ma już takiego futrzaka. Kto w naszym regionie opiekuje
się nim/nią (opieka weterynaryjna). I najważniejsze....z jakiej hodowli?
Widziałam kilka w regionie, ale szukam godnej polecenia. Pozdrawiam i dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: door Re: Maine coon - pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.09, 20:13
      Wydaje mi się,że powinnaś szukać na forach tematycznych.Pozdrawiam.
      • Gość: kociara Re: Maine coon - pomocy IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.09.09, 21:22
        witam, nie znalazłam Forumowicza z regionu, szukam dalej tylko troszkę z innej strony :) zobaczymy może się uda. Pozdrawiam
        • Gość: Liliena Re: Maine coon - pomocy IP: *.ip.netia.com.pl 10.09.09, 13:56
          Witam:-)
          Jeśli jesteś ze świecia podejdź do weterynarza na rynku, Pani doktor która tam
          pracuje ,ma hodowlę tych kotów, w razie czego wszystko ci opowie i
          pomoże:-)Polecam bo to naprawdę dobra specjalistka:-)
          • Gość: daria Re: Maine coon - pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 16:07
            mam dwa maine coony:)
            • Gość: daria Re: Maine coon - pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 16:17
              Z bardzo dobrej i pewnej hodowli ale nie ze Świecia,niestety nie mam
              dobrej opinii o świeckiej hodowli,dobra hodowla przede wszystkim ma
              swoją strone internetową,koty posiadaja chipy no i najwazniejszy
              jest dobry kontakt z hodowca,po wzięciu kotka na kolanka.Hodowca
              powinien interesowac sie gdzie i do jakiego domu idzie jego kot i
              tyczy sie to odwrotnie:powinnas widziec warunki w jakich przebywaja
              kociaki,hodowca nie może zabronic Ci wizyty u siebie a dobry hodowca
              jeszcze sam przywozi ci malca by samemu móc sprawdzic warunki
              bytowe.U mnie tak właśnie było:) powinien poinformowac Cie również o
              żywieniu,szczepieniach,dac wyprawke dla malce itp...Maine coony to
              koty niesamowicie towarzyskie i mądre,mają spore rozmiary chociaz
              kotki sa stosunkowo mniejsze od kocurów.Hodowle w Polsce(dobre)
              sprzedaja koty jedynie na kolanka badz z zastrzezeniem w umowie o
              kastracji badz sterylizacji.koszt przeciętny kota na kolanka 1500-
              2000zł.Pamietaj równiez o tym,że kot rasowy to kot rodowodowy.Nie ma
              rasowego kota bez rodowodu,jeżeli tak jest to kot NA PEWNO nie jest
              rasowy.Rodowód to koszt zaledwie około 50 zł:)No i
              najważniejsze:zwierze to nie rzecz:):)ale to z pewnościa juz wiesz.
              • Gość: kociara Re: Maine coon - pomocy IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.09.09, 13:16

dziękuję bardzo za uwagi, zgadzają się z tym co już czytałam na rożnych stronach
                :) Pytam o regionalną hodowlę bo chciałam oszczędzić maleństwu trudów podróży.
                Skoro jesteś zadowolona ze "swojej" hodowli, to proszę o namiary na nią. Moje GG
                774179

Co do Pani Weterynarz(która ma gabinet na rynku)to naczytałam się różnych
                dziwnych opinii, mam mieszane uczucia.

Dziękuję i pozdrawiam
                • Gość: daria Re: Maine coon - pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 15:30
                  o.k jak wróce dzis do domu około godz.19-20 na pewno sie odezwę:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka