22.03.10, 10:49
Witam mam pytanie:
Czy ktoś z was już próbował zarejestrować w Świeciu auto z angli z kierownica po prawej stronie??
Obserwuj wątek
    • elias26 Re: Auta z UK 22.03.10, 11:28
      forum.angliki.info/index.htm
      kolejna przegrana Grzegorza Dorobka i kolejna sprawa, znowu to sie w czasie
      odwlecze:
      kielce.gazeta.pl/kielce/1,47262,7501790,Kierownica_z__lewej___Kolejna_przegrana.html
      Nie da rady w całym kraju tego zrobić, jest kilka urzędów w Polsce, gdzie sie to
      udało, ale w kuj-pom nie słyszałem o takim przypadku.Poki co trzeba:
      -przegląd "negatywny" przed przekładką (po co to to wiedzą tylko urzędasy z
      naszego powalonego urzędu- nie zgodne z prawem unijnym,100zł wyrzucone w błoto)
      -przekładka (albo tanio, albo dobrze - poczytaj watki o polecanych warsztatach
      na angliki.info)
      -przegląd po przekładce, z przetłumaczonym V5 (wysłuchiwanie pana na
      chełmińskiej, że to już końcówka
      anglików :) )
      -akcyza lub przesiedlenie mieńcze(akcyza odpada, ale zakaz sprzedaży auta przez
      najbliższe 12miesięcy)
      - wydział komunikacji, blaszki i miękki dowód.

Koszty trzeba liczyć, ale wiesz co masz, wg mnie lepiej dobrze przełożony
      anglik, niż holender lub niemiec składany z 4 ćwiartek i sprzedany jako
      bezwypadkowy :)
      • oskar169 Re: Auta z UK 22.03.10, 11:54
        wiem, że w Świeciu jeżdżą conajmniej 2 takie autka bo sam widziałem jeden to vw passat B5 w kombi a drugi to PT pt cruiser, dowiedziałem sie również że w toruniu można czasem spotkać pare takich aut, a w zeszłm roku w okolicach szczecina zarejestrowano okolo 200takich aut wiec cos w tym musi być
        • elias26 Re: Auta z UK 22.03.10, 11:58
          Jestem ciekaw, jak z przeglądem sprawy sie u nich mają ??
          Bo auto RHD legalnie nie otrzyma polskiego przeglądu.
          • oskar169 Re: Auta z UK 22.03.10, 13:09
            Teraz możesz zarejestrować auto majac przegląd zrobiony poza granicami naszego kraju ponieważ jesteśmy w uni
      • Gość: ????????????? Re: Auta z UK IP: *.blutmagie.de 22.03.10, 12:00
        [i]Przesiedlenie mieńcze[i]? :)
        Jesteś pewny, że nie chciałeś napisać mienie przesiedleńcze?
        • elias26 Re: Auta z UK 22.03.10, 12:47
          Jestem pewny, że masz racje :)
    • Gość: k Re: Auta z UK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.10, 15:23
      co wy wymyślacie!Pojechał jeden z drugim na rok do angli pokupowali tanie bryki
      i walą głupa a u nas to do roboty nie łaska! A od kiedy w polsce mamy ruch
      lewostronny!? U nas jezdzimy prawą stroną a takie auta wykluczają to! Chyba musi
      dojść do nieszczęścia wtedy jeden z drugim na oczy zobaczy!Ale może być już za
      pózno...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka