Gość: ja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.10, 10:38 Przeciekają coraz bardziej wały na działkach cukrownik i kopernik na starym mieście! Przyda się każda para rąk do pomocy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jucha Re: apel o pomoc!! IP: 81.219.127.* 26.05.10, 13:57 Przed momentem właśnie widziałam dwie duze straze pozarne, jadące na sygnale w tamtą stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: apel o pomoc!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.10, 14:09 To wały nie przeciekają tylko woda gruntowa wypływa sprzed wałów z powodu ciśnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: apel o pomoc!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.10, 15:20 ludzie nie panikujcie, tak jak przedmówca pisał, to są tylko wody gruntowe. byłem tam i widziałem to osobiście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: apel o pomoc!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.10, 15:24 Wodami gruntowymi nikt sie tam nie przejmuje bo wychodzą prawie co roku. Ale widać nie umiesz odróżnić gruntowej od wiślanej wody. Całą noc pracowali tam strażacy przy zabezpieczaniu wałów a informacje są z pierwszej ręki więc to Ty nie mieszaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: działkowicz Re: apel o pomoc!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.10, 15:54 dokładnie wiem że to woda wiślana więc jesli ktoś chciałby pomóc przy uszczelnianiu to prosimy o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec s. m. Re: apel o pomoc!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 21:07 Skąd wiecie że to woda Wisły ?? Mieszkam pośrodku Starego Miasta. Nie jest możliwe że na mojej działce jest woda z Wisły bo musiała by ona wsiąkać w grunt przemieścić się w poziomie i wybić. Więc uważam iż jest to woda gruntowa. Poza tym ta woda jest klarowna, a woda w Wiśle jest brudna. Na działkach cukrowniczych pod wałem Wiślanym byłem w okolicach godziny 19 i nie widziałem tam nikogo kto by układał i napełniał worki z piaskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: apel o pomoc!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.05.10, 21:21 Zgadzam się z przedmówcą. Byłam też na miejscu i widziałam. Ludzie nie znają podstawowych praw fizyki. Poza tym najlepiej pytać u źródła, czyli w straży pożarnej czy choćby u szefa zarządzania kryzysowego. Pytałam i odpowiedź dostałam. Więc ja apeluję - nie siejcie niesprawdzonych informacji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do elki Re: apel o pomoc!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 22:08 Tak się składa,że to prawda,że wały przesiąkały i straż bardzo dłuo tam walczyła. Woda gruntowa owszem wybiła ale na działkach a nie na wale. Info sprawdzone w straży pożarnej. A gdzie Ty się orientowałaś to nie wiem. No chyba,że zachowywałaś się tak,że ktoś uznał,że lepiej Ci prawdy nie mówić;)I przestań apelować tylko TY zajrzyj do podręcznika fizyki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do mieszkanca Re: apel o pomoc!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 22:03 Czy Ty czytac nie umiesz? Nikt nie napisał,że woda z Wisły jest na działkach tylko,że przesiąka przez wał i jest koło wału. Wodę gruntową to ja umiem od wiślanej odróżnić. Na razie skończyli układać worki bo zatrzymali przesiąkanie póki co. A układali je całą noc!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: apel o pomoc!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 00:22 z tego coja widzialem to strazacy robia zapory a dzialkowicze jak idioci stoja i sie patrza ,sorry za obraze ale wiadomo od patrzenia zwir do worka sam nie wskoczy ... jedyny podziw to dla strazy bo napierdalaja jak woly a reszta dzialkowiczow patrzy ,a najlepsze jest to ze idziesz a na dzialce ktora stoi 15m od walu siedzi babcia i sadzi kwiatki zamiast pomykac do domu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: działkowicz Re: apel o pomoc!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.10, 10:16 nie oceniaj tego co widziałeś może przez chwilę z tego co mi wiadomo to działkowicze pomagają (może nie wszyscy) ale znajdują się osoby które idą i napełniają te worki z piaskiem więc nie pierdziel głupot że tylko straż odwala robotę (czego nie kwestionuję bo i im należą się duże podziękowania) Odpowiedz Link Zgłoś