Dodaj do ulubionych

apel o pomoc!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.10, 10:38
Przeciekają coraz bardziej wały na działkach cukrownik i kopernik na
starym mieście! Przyda się każda para rąk do pomocy!
Obserwuj wątek
    • Gość: Jucha Re: apel o pomoc!! IP: 81.219.127.* 26.05.10, 13:57
      Przed momentem właśnie widziałam dwie duze straze pozarne, jadące na
      sygnale w tamtą stronę.
      • Gość: ela Re: apel o pomoc!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.10, 14:09
        To wały nie przeciekają tylko woda gruntowa wypływa sprzed wałów z
        powodu ciśnienia.
        • Gość: znawca Re: apel o pomoc!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.10, 15:20
          ludzie nie panikujcie, tak jak przedmówca pisał, to są tylko wody gruntowe.
          byłem tam i widziałem to osobiście
          • Gość: ja Re: apel o pomoc!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.10, 15:24
            Wodami gruntowymi nikt sie tam nie przejmuje bo wychodzą prawie co
            roku. Ale widać nie umiesz odróżnić gruntowej od wiślanej wody. Całą
            noc pracowali tam strażacy przy zabezpieczaniu wałów a informacje są
            z pierwszej ręki więc to Ty nie mieszaj!
            • Gość: działkowicz Re: apel o pomoc!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.10, 15:54
              dokładnie wiem że to woda wiślana więc jesli ktoś chciałby pomóc przy
              uszczelnianiu to prosimy o pomoc
              • Gość: mieszkaniec s. m. Re: apel o pomoc!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 21:07
                Skąd wiecie że to woda Wisły ??
                Mieszkam pośrodku Starego Miasta. Nie jest możliwe że na mojej działce jest woda
                z Wisły bo musiała by ona wsiąkać w grunt przemieścić się w poziomie i wybić.
                Więc uważam iż jest to woda gruntowa. Poza tym ta woda jest klarowna, a woda w
                Wiśle jest brudna.

Na działkach cukrowniczych pod wałem Wiślanym byłem w okolicach godziny 19 i nie
                widziałem tam nikogo kto by układał i napełniał worki z piaskiem.
                • Gość: elka Re: apel o pomoc!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.05.10, 21:21
                  Zgadzam się z przedmówcą. Byłam też na miejscu i widziałam. Ludzie
                  nie znają podstawowych praw fizyki. Poza tym najlepiej pytać u
                  źródła, czyli w straży pożarnej czy choćby u szefa zarządzania
                  kryzysowego. Pytałam i odpowiedź dostałam. Więc ja apeluję - nie
                  siejcie niesprawdzonych informacji!
                  • Gość: do elki Re: apel o pomoc!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 22:08
                    Tak się składa,że to prawda,że wały przesiąkały i straż bardzo dłuo
                    tam walczyła. Woda gruntowa owszem wybiła ale na działkach a nie na
                    wale. Info sprawdzone w straży pożarnej. A gdzie Ty się orientowałaś
                    to nie wiem. No chyba,że zachowywałaś się tak,że ktoś uznał,że
                    lepiej Ci prawdy nie mówić;)I przestań apelować tylko TY zajrzyj do
                    podręcznika fizyki!!!
                • Gość: do mieszkanca Re: apel o pomoc!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 22:03
                  Czy Ty czytac nie umiesz? Nikt nie napisał,że woda z Wisły jest na
                  działkach tylko,że przesiąka przez wał i jest koło wału. Wodę
                  gruntową to ja umiem od wiślanej odróżnić. Na razie skończyli
                  układać worki bo zatrzymali przesiąkanie póki co. A układali je całą
                  noc!!!!
    • Gość: sasiad Re: apel o pomoc!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 00:22
      z tego coja widzialem to strazacy robia zapory a dzialkowicze jak
      idioci stoja i sie patrza ,sorry za obraze ale wiadomo od patrzenia
      zwir do worka sam nie wskoczy ...
      jedyny podziw to dla strazy bo napierdalaja jak woly a reszta
      dzialkowiczow patrzy ,a najlepsze jest to ze idziesz a na dzialce ktora
      stoi 15m od walu siedzi babcia i sadzi kwiatki zamiast pomykac do domu
      ...
      • Gość: działkowicz Re: apel o pomoc!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.10, 10:16
        nie oceniaj tego co widziałeś może przez chwilę z tego co mi wiadomo to
        działkowicze pomagają (może nie wszyscy) ale znajdują się osoby które idą i
        napełniają te worki z piaskiem więc nie pierdziel głupot że tylko straż odwala
        robotę (czego nie kwestionuję bo i im należą się duże podziękowania)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka