Dodaj do ulubionych

Laptop- naprawa.

25.02.11, 08:55
Zna ktoś dobrego fachowca który naprawia laptopy?? Mam problem z włączeniem lapka, włącza się ale nic nie widać na matrycy, dodam że lapek nie upadł i że nie ma zbitej matrycy.
Obserwuj wątek
    • dziecko_diabla Re: Laptop- naprawa. 25.02.11, 10:10
      Hehe Naprawiłbym tego laptopa , ale jestem zmęczony szukaniem pracy ...

powodzenia
      • biker0 Re: Laptop- naprawa. 25.02.11, 12:47
        Sklep-serwis,jak idziesz z Dużego Rynku na Mały w bramie po lewej stronie.
    • hamet Re: Laptop- naprawa. 25.02.11, 14:23
      Prawdopodobnie siadł Ci INWERTER - jest to mały układ scalony który odpowiada za podświetlenie matrycy - można to łatwo sprawdzić - musisz włączyć laptopa i jak się zacznie ładować system zaświeć latarką na ekran, powinieneś wtedy zobaczyć etap logowania się systemu, bądź pulpit (jeżeli zdąży się już załadować)
      Jak po podświetleniu latarką będziesz widział to co normalnie powinno być widoczne to na 100% sypną się Inwerter - koszt inwertera to od 50 - 150zł w zależności od modelu. Wymiana jest dość prosta, z regóły inwerter znajduje się na dole pod plastikiem ochraniającym ekran.
      Ps. przed pójściem do serwisu zrób tak jak napisałem, bo z doświadczenia wiem że w serwisie powiedzą Ci że matryca jest do wymiany, a to koszt 500zł - lepiej samemu sprawdzić i nie dać sie w balona robić.
      pozdro
      • murcin5016 Re: Laptop- naprawa. 25.02.11, 16:43
        Jeśli nie masz na gwarancji to polecam serwis w bdg lapart.pl/ po naprawie mojego lapka w tym serwisie jestem bardzo zadowolony :)
      • nitro12313 Re: Laptop- naprawa. 25.02.11, 19:33
        Wielkie dzięki za odp. Teraz coś może uda się podziałać. Byłem u nas na rynku w pececie ale tam za na prawe zawołali 500zł, więc myślę że tam mają drogo. Spróbuje w Bydzi.
        • tobacco123 Re: Laptop- naprawa. 25.02.11, 20:36
          mialam ten sam problem. po prostu okazalo się ze taśma się polużniła i odłaczyla. wystarczylo rozkrecic i wlozyc tasme na swoje miejsce:) a jesli nie to, to pewnie inwerter czy jakos tak
    • kulunkele Re: Laptop- naprawa. 25.02.11, 21:38
      Przyczyn może być wiele, czy to poluzowana taśma, inwerter, również dobrze to może być uszkodzona pamięć ram, czy płyta główna.
      • nitro12313 Re: Laptop- naprawa. 25.02.11, 22:31
        jak by to była płyta główna to by się wcale nie włączył, a tak to słychać że się włącza bo słychać dźwięk od logowania.
        • carmeliska00 Re: Laptop- naprawa. 25.02.11, 22:53
          Jeśli nadal szukasz pomocy i to nie za dużą ceną to zgłoś się pod ten nr:frytka444@interia.pl
        • tobacco123 Re: Laptop- naprawa. 25.02.11, 23:07
          mysle ze to tasma. na 99%
        • kulunkele Re: Laptop- naprawa. 26.02.11, 13:08
          Bo to widzę że nie masz pojęcia.
          Wszytsko zależy co i jak jest uszkodzone, akurat mialem uszkodzonego laptopa co wszystko się włączało, wiatraki się kręciły, nawet dysk dostawał napięcie, a płyta główna była uszkodzona, gdzieś coś pękło. Jeśli ram się uszkodzi to tez niby ruszy ale bios już nie odpali.
          • tobacco123 Re: Laptop- naprawa. 26.02.11, 17:01
            no ale jest sygnal od logowania- czyli wlacza sie normalnie i wszystko dziala. slychac jak sie windows wlacza to jest ta tasma albo inwerter. tak mi mowil serwisant. dobry serwisant
            • kulunkele Re: Laptop- naprawa. 27.02.11, 03:40
              No tak, no to racja, jeśli włącza się system, to wtedy jest coś z ekranem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka