madllen84 05.05.11, 16:43 wiecie może czy to prawda, że mają otworzyć drugi Rossmann w Świeciu?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kulfon131 Re: drugi rossmann 05.05.11, 17:42 Czy mógłbyś wyjaśnić, jakie znaczenie ma dla ciebie taka informacja? Rozumiałbym, gdyby temat dotyczył sklepu, którego w Świeciu jeszcze nie ma a jednocześnie jest popyt na towary w takiej np. sieci sprzedawane. Kogo jednak obchodzi, czy otwarty zostanie drugi Rossmann, skoro jeden już jest? Towar będzie inny, czy może w tym, który już jest, są takie kolejki, że jest problem ze zrobieniem zakupów? :) Tak poza tematem, ktoś musiałby mieć coś z głową, żeby otworzyć drugi taki sklep pod tym szyldem. Nie trzeba się szczycić wysokim ilorazem inteligencji, żeby pojąć, że byłoby to nieekonomiczne posunięcie. Tak samo absurdalne jak otwarcie np. drugiego kina. Odpowiedz Link Zgłoś
kamooflash Re: drugi rossmann 05.05.11, 19:43 To ty kulfon jednak nie " szczycisz się wysokim ilorazem inteligencji" skoro nie rozumiesz, że otwarcie drugiej drogerii Rossmann to m.in. dodatkowe miejsca pracy ( o które zapewne chodzi autorce tematu). Jeśli zaś chodzi o otwarcie kolejnego sklepu tej samem sieci, to pragnę zauważyć, że w Świeciu są np. dwa elektromarkety MediaExpert, trzy dyskonty Biedronka i PoloMarket i analogiczne do Rossmanna dwie drogerie Natura. Proponuje najpierw myśleć, później pisać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kulfon131 Re: drugi rossmann 05.05.11, 23:49 > To ty kulfon jednak nie " szczycisz się wysokim ilorazem inteligencji" skoro > nie rozumiesz, że otwarcie drugiej drogerii Rossmann to m.in. dodatkowe miejsca > pracy Sieci Rossmann na pewno nie zależy na tym, żeby powiększać ilość miejsc pracy w Świeciu. :) Zdecydowanie chodzi im o zyski, a te nie zwiększą się po otwarciu drugiego, takiego samego sklepu w miejscowości z ~30 tys. mieszkańców (tym bardziej, że innych sklepów tej branży jest wystarczająco dużo). > Jeśli zaś chodzi o otwarcie kolejnego sklepu tej samem sieci, to pragnę zauważyć, że w > Świeciu są np. dwa elektromarkety MediaExpert, trzy dyskonty Biedronka i PoloMarket i > analogiczne do Rossmanna dwie drogerie Natura. Jeśli chcesz wtrącać analogie, to najpierw je przemyśl. Co mają wspólnego markety z żarciem, które kupuje się codziennie, z takim sklepem jak Rossmann? :) Odróżnij "mydło i powidło" od tak specjalistycznego marketu. :) Nawet jak komuś zbraknie mydła czy szamponu, to sobie je kupi w Polo, Biedronce czy Tesco - nie jest potrzebny do tego koniecznie market drogeryjny. Przeciętna rodzina zaopatruje się w taki asortyment w większym zakresie maksymalnie 1 raz w miesiącu, a wtedy nie ma to większego znaczenia, czy market drogeryjny jest na rynku czy np. obok Tesco. Co do Natury - to już sprawa prywatnych właścicieli, bo sklep pod taką marką, można otworzyć na zasadzie franczyzy. Pomijam fakt, że ta firma nie pilnuje dobrze przestrzegania zasad współpracy i podejrzewam, że sklepy w Świeciu, niewiele już (poza nazwą) mają wspólnego z tą marką. :) Co do Media Expert, to także ich problem. Nie wmówisz nikomu, że ta sieć zarabia kokosy w naszym mieście. Fakt, iż otworzyli drugi sklep, nie oznacza jeszcze, że odbyło się to pod kątem zwiększenia dochodu ze sprzedaży. Analogicznie jak w przypadku marketu drogeryjnego, człowiek który raz na rok kupi lodówkę, telewizor, pralkę czy odkurzacz, ma głęboko gdzieś, czy trzeba do takiego sklepu pojechać 1 km, czy może aż 2. :) Podobnie jak z mydłem - bateryjki do pilota może kupić sobie nawet w kiosku. Odpowiedz Link Zgłoś
apetizer Re: drugi rossmann 05.05.11, 21:15 no dokładnie... kulfon jednak nie mysli logiczne... ciekawe gdybys powiedział (załóżmy) ze otworzą drugie kino sieciówki np multikino, odpowiednio z mniejszą ilością sal oczywiscie... Jakbys sie od kogos dowiedział ze mają otworzyc to pierwszy btys spiewał a forum i tak samo by ktos cie ktos skomentował. a biorąc pod uwega frekwencje w swieckim kinie nie jest ona za wysoka. bo wolą jezdzis do bydgoszczy na NOWY film ( a juz niedługo do grudziądza- w alfie), a gdyby w swieciu było przyzwoite kino z szybszym graniu filmów to na 100% frekwencja była by wyzsza i kultura chodzenia do kina tez by wzrosła. ps. szczęka ci opadnie jak bedzie drugi rossmann ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kulfon131 Re: drugi rossmann 05.05.11, 23:52 > no dokładnie... kulfon jednak nie mysli logiczne... ciekawe gdybys powiedział ( > załóżmy) ze otworzą drugie kino sieciówki np multikino, odpowiednio z mniejszą > ilością sal oczywiscie... > Jakbys sie od kogos dowiedział ze mają otworzyc to pierwszy btys spiewał a foru > m i tak samo by ktos cie ktos skomentował. Mógłbyś jakoś tak... normalnie napisać o co ci chodzi w tym, co powyżej zacytowałem? Odpowiedz Link Zgłoś
apetizer Re: drugi rossmann 07.05.11, 14:11 jesli bym napisal wątek z tem ze w Świeciu ma powstac jakies drugie kino.. to byś skomentował mnie tak jak powyższą MADLEN. i na odwrót. wiec nie widze powodu czemu wbijasz sie w szczególy tego co inny uzytkownik napisał. w tym ja. Doszukujesz sie problemu tam gdzie go nie ma! szukasz zwady...? Nie masz co robic...Wyjdz na dwór, zobacz co sie dzieje wokół Ciebie, i co ludzie mówią... ZA chwile dam post ze na nowo połozonych granitowych ulicach na starym miescie. na samym środku lezała kupa, i nikt nieraczył jej sprzątnąć...!! ZAREGAUJESZ??????!!!! ZACZNIESZ WYPISYWAC I KOMENTOWAC WŁADZE SPRĄTAJĄCE BĄDŹ WŁĄSCICIELI PSÓW? Odpowiedz Link Zgłoś
kulfon131 Re: drugi rossmann 07.05.11, 15:57 > jesli bym napisal wątek z tem ze w Świeciu ma powstac jakies drugie kino.. Nie rozumiesz istoty sprawy. Ona nie napisała, że ma powstać drugi Rossmann. Gdyby tak napisała, to byłaby to po prostu informacja. Ona zapytała, czy ktoś wie, czy ma powstać drugi taki sklep. Zapytałem więc, po co jej taka informacja, bo w końcu - co to może zmienić? :) > Wyjdz na dwór, zobacz co sie dzieje wokół Ciebie, i co ludzie mówią... Nie jestem z tych, którzy wychodzą z domu, żeby posłuchać co ludzie mówią. :) > ZA chwile dam post ze na nowo połozonych granitowych ulicach na starym miescie. > na samym środku lezała kupa, i nikt nieraczył jej sprzątnąć...!! ZAREGAUJESZ? Nie. Nie zareaguje, bo w takim wątku nie będzie nic dziwnego. Normalne oburzenie na poziom czystości w mieście. Będzie to typowa dyskusja na forum miasta, w którym mieszkamy. Podając taki przykład udowadniasz jedynie, że nadal nie rozumiesz absurdu w pytaniu o "drugiego Rossmanna". :) Odpowiedz Link Zgłoś
alpejski.pl Re: drugi rossmann 06.05.11, 18:06 Rossmann jak rossmann ale ma powstać w Świeciu Empik. Odpowiedz Link Zgłoś
madllen84 Re: drugi rossmann 06.05.11, 20:11 dokładnie - chodziło mi o prace ale tak mi pojechales ze dziekuje bardzo juz raczej zadnego pytania tutaj nie zadam Odpowiedz Link Zgłoś
kulfon131 Re: drugi rossmann 07.05.11, 10:02 > dokładnie - chodziło mi o prace ale tak mi pojechales ze dziekuje bardzo juz ra > czej zadnego pytania tutaj nie zadam W którym miejscu "ci pojechałem"? :) Zadając normalne pytanie na temat istoty wątku i powodów dla których interesuje cię, czy powstanie w Świeciu drugi Rossmann? Jeśli kierowniczka w takim sklepie powiedziałaby do ciebie (pracownicy), że masz umyć podłogę, to też to skomentujesz "ale mi pojechała"? :) Kogo, szukającego pracy, interesuje czy w Świeciu będzie drugi sklep Rossmanna? Praca w innym sklepie nie byłaby dla ciebie odpowiednia? Jeśli szuka się etatu, to trzeba się interesować jakąkolwiek pracą, a nie pracą w sklepie Rossmanna. Załóżmy, że ktoś potwierdziłby twoje przypuszczenia (zasłyszane plotki). Co wtedy? Będziesz czekać z utęsknieniem, aż ten sklep otworzą, bo może dostałabyś tam pracę? Będziesz wtedy wchodzić na forum i co tydzień zakładać wątek pt. "kiedy otwarcie drugiego Rossmanna", jak czyniła to jakaś nawiedzona, tworząc wątki z pytaniem o "Galerię Kościuszki"? Skoro szukasz pracy, to nie ograniczaj się do drugiego, hipotetycznego Rossmanna, bo może się okazać, że zanim zostanie otwarty (jeśli w ogóle), to wszystkie etaty będą już zajęte. Praca, to nie tylko "stać i pachnieć", jak zapewne wyobrażasz sobie po etacie w markecie drogeryjnym. W sklepach mięsnych też ktoś musi pracować. W rybnym, w warzywniaku, w obuwniczym - także. Skoro interesuje cię etat ekspedientki, dlaczego nie założysz normalnego wątku pt. "szukam pracy w sklepie", tylko na forum bądź co bądź konsumentów, pytasz "czy będzie drugi Rossmann"? :) Odpowiedz Link Zgłoś
musia_20 Re: drugi rossmann 06.05.11, 22:32 Nie przejmuj się madlen84. Ten "mężczyzna" po prostu ma problem , dlatego bez przerwy się wymądrza ( co dawno już wszyscy zauważyliśmy). Problem ten polega na tym, że w rzeczywistości nikt go nie chce słuchać, dlatego też znalazł sobie inne miejsce, gdzie może poudawać inteligentnego. Liczę się z tym, że jeśli zauważy, że coś na jego temat napisałam na pewno da mi jakąś kontrę;] także bardzo serdecznie Cię pozdrawiam Panie Kulfonie i radzę Ci przeprosić Madlen po pierwsze za to, że nie rozróżniasz płci i zrobiłeś z niej mężczyznę a po drugie za to, że po raz kolejny wypowiadasz się na temat, na który nie masz nic mądrego do powiedzenia;] Odpowiedz Link Zgłoś
kulfon131 Re: drugi rossmann 07.05.11, 00:26 > radzę Ci przeprosić Madlen po pierwsze za to, że nie rozróżniasz płci i zrobiłeś z niej > mężczyznę Jeśli ty mi coś radzisz, to powinieneś raczej najpierw poradzić "madllen", żeby nauczyła się określać swoją płeć. Skoro podczas zakładania konta, określiła ją jako męską (o czym świadczy odmiana słowa "napisać" nad cytatem (podczas odpowiadania na jej post)), to kogo jest to problem? :) > po drugie za to, że po raz kolejny wypowiadasz się na temat, na który nie masz nic mądrego > do powiedzenia;] Ty masz coś do powiedzenia na ten temat? Jakoś nie zauważyłem. Napisałaś chociaż jedno zdanie na temat tego wątku, czy jak zwykle nic? :) Odpowiedz Link Zgłoś
musia_20 Re: drugi rossmann 07.05.11, 11:28 Jak zauważyłeś faktycznie nie mam nic na ten temat do powiedzenie, ponieważ szczerze mówiąc wisi mi to czy otworzą w tym mieście kolejny rossmann czy innego rodzaju market i jeśli nie zauważyłabym Twoich żenujących wypowiedzi na pewno bym się nie odezwała. Jednak gdy widzę Twoje elaboraty, które zapewne wymagają od Ciebie ogromnego wysiłku jestem zmuszona to jakoś skomentować;] Drażni mnie, że nikomu nie możesz normalnie odpowiedzieć. Ludzie zadają tutaj pytania dotyczące miasta, no bo przecież po to powstało tutaj takie forum żeby można było zadać pytanie dotyczące Świecia. Także nie wiem dlaczego się tak podniecasz jak widzisz takie posty i w taki sposób je komentujesz..... Odpowiedz Link Zgłoś
kulfon131 Re: drugi rossmann 07.05.11, 13:21 > Jednak gdy widzę Twoje elaboraty, które zapewne wymagają od > Ciebie ogromnego wysiłku jestem zmuszona to jakoś skomentować;] Po czym wnosisz, że moje wypowiedzi wymagają ode mnie ogromnego wysiłku? Czyżby dlatego, że nie ograniczam się do jednego zdania (na dodatek napisanego z kilkoma błędami ortograficznymi)? :) > Drażni mnie, że nikomu nie możesz normalnie odpowiedzieć. Skoro cię to drażni, to nie czytaj. Zawsze to trochę więcej spokoju, no i czasu na pisanie nie musisz marnować. ;) > Ludzie zadają tutaj pytania dotyczące miasta, no bo przecież po to powstało tutaj takie > forum żeby można było zadać pytanie dotyczące Świecia. Zgadza się. Mimo, że to wiesz, to nadal ma dla ciebie sens pytanie "czy będzie drugi Rossmann", w zakamuflowanym kontekście poszukiwania pracy? :) Przedziwnym sposobem rozumowania się kierujesz. > Także nie wiem dlaczego się tak podniecasz jak widzisz takie posty i w taki sposób je > komentujesz.... A po jakim fragmencie mojej wypowiedzi wnosisz, ze się tym podniecam? Prowadzę najnormalniejszą w świecie dyskusję, mającą na celu zgłębienie istoty rozpoczętego wątku. Skoro ktoś pyta, "czy będzie drugi Rossmann w Świeciu", to chyba mam prawo poznać genezę tego pytania, prawda? Chociażby po to, żeby każdej osobie, która będzie chciała odpowiedzieć, pomóc w zrozumieniu kontekstu. Fakt, iż ty lub inni, oczekujecie jedynie wypowiedzi "tak", "nie" lub "nie wiem", to wasza sprawa. Nie podobają ci się moje pytania pomocnicze - nie czytaj ich. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.25 Re: drugi rossmann 11.05.11, 16:29 Czytam to forum co jakiś czas i jedno co mnie wkurza to właśnie wszechobecny kulfon, który uważa, że tylko z jego zdaniem trzeba się liczyć. Najwidoczniej nie ma swojego życia i całe dnie spędza na forum próbując wyżyć się na wszystkich jego uczestnikach. No niestety ale tacy podwiani ludzie też istnieją i nie da się ich zlikwidować (może Hitler dałby sobie z nim rade :)). Także zrobisz wielką przysługę dla wszystkich jeśli przeżucisz się na inne forum i przestaniesz wszystkich wkur..ać ! Pewnie zaraz mnie skomentujesz jakąś niebywale mądrą wypowiedzią i wiesz co... wyżyj się świrze, proszę bardzo, tylko nie cytuj mojej wypowiedzi tak jak innych bo nie życzę sobię tego :p A co do rossmanna to h.j cię to obchodzi czy jest potrzebny taki sklep w mieście i czy będzie on przynosił zyski, o to powinni martwić się już właściciele owego sklepu a nie TY!! I żebyś jeszcze nie pojechał mi że nie zabrałam głosu na temat forum, to dodam, że jeśli rossmann wogóle powstanie to podejżewam, że w nowej galerii na kościuszkach. Odpowiedz Link Zgłoś