dolna-pa 11.11.12, 03:32 Witajcie. Gdzie dobrze i tanio naprawiają w Świeciu laptopy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szogunet Re: Naprawa laptopa. 13.11.12, 01:14 Witaj, poinformuję iż dobrze nie idzie w parze z tanio. Kilka przykładów Wymiana karty graficznej: Nowa karta graficzna 350 - 400 zł + robocizna Albo odświeżenie lotu koszt operacji 150zł a skasują 300 Wymiana matrycy: 300zł + pie...ę gadkę o inwerterze i odświeżaniu lutu na grafce. Będzie z jakieś 600zł Niesiesz lapka do naprawy i mówisz lapek się nie włącza, lampki tylko mrugają. Wymiana inwertera i nowy inwerter razem 400zł Albo dziwne pijackie lutowanie i 300 zł Naprawa kompali to interes który robiony fachowo przynosił by zbyt male dochody. Więc się robi to tak. Tu na plasteliną skleję, to w piekarniku podgrzeję , tam zajebistowskiego kleksa lutem pie...e i będzie cacy, na sam koniec założę plombę gwarancyjną. I nikt się nie skapnie. Mów więc dolna jakie są objawy to doktorek pomoże. Dlaczego tak jest? Po wyjściu danego modelu na rynek jeszcze przez okres gwarancyjny produkowane są części zamienne potem już nie. Minęła gwarancja? Oj szkoda , strzele piwko i będę lutował. Nazwa lapka i model? Jakie ma bebechy? Jaki system? Co w nim nie gra? Kiedy był kupowany? Podpowiem ci co może być i ile za to powinno się skasować. PS. w Śmieciu nie wiem jak robią lapki ale w Bydzi nie polecam. Bo jest tam tak jak wyżej opisałem. PS.2 KAŻDY LAPEK PO 5 LATACH NIE MA PRAWA ISTNIEĆ, CZĘŚCI ROBIONE W TAJWANIE Z UTLENIAJĄCYCH SIĘ, (ROZWALAJĄCYCH SIĘ) MATERIAŁÓW SĄ TAK KONSTRUOWANE BY PO 5 LATACH PADŁO WSZYSTKO. JAK ROZWALIŁA SIĘ TYLKO JEDNA RZECZ TO OK. ZA PÓŁ ROKU BĘDZIE NASTĘPNA. POTEM SPOSTRZEŻESZ SIĘ ŻE WYDAŁAŚ NA NAPRAWY WIĘCEJ NIŻ ZA EWENTUALNE KUPNO NOWEGO . więc radzę Zapytaj się: Czy waszym zdaniem warto go naprawiać? Odpowiedz Link Zgłoś
good-year Re: Naprawa laptopa. 29.11.12, 13:44 OMFG Dawno na forum nie czytałem tak madrego wpisu :) Mój Pawulion zdechł po kilku latach. Najpierw w swojej nieskończonej naiwności kupiłem mu nową baterię. Potem okazało się ze to MAX - układ ladowania baterii nie żyje a na koniec ,jak juz pogodziłem sie z myślą, że mam klamota uwiązanego do zasilacza (w końcu jak bateri nie ładuje to ja wyjąłem, żeby był lżejszy) to podczas oglądania Dextera zdechł na amen. Nawet nie chce mi się go otwierać... 5 lat to max! To się nazywa celowe postarzanie produktu. :( Odpowiedz Link Zgłoś
at31sta Re: Naprawa laptopa. 01.12.12, 21:04 Jaki to był model Paviliona ? Jeśli to nie tajemnica ? Odpowiedz Link Zgłoś
kurdu-pelek Re: Naprawa laptopa. 07.12.12, 17:33 witam.mam dobrego znajomego który by ci mógł pomóc-tanio.serwis MAX-nie polecam,nie znają się na sprzętach.kolega chciał u nich naprawić laptopa,okazało się że wymyślili usterkę której naprawa miała kosztować przeszło 400zł.kolega zrezygnował z ich usług,sam znalazł problem i naprawił-koszt 50zł. Odpowiedz Link Zgłoś
tofik-csw Re: Naprawa laptopa. 08.12.12, 17:34 Potwierdzam w MAX-ie nie polecam ani kupować a tym bardziej naprawiać lapków,mój znajomy kupił od nich lapka .Po dwóch dniach użytkowania lapek hałasował jak suszarka do włosów,ale pani z MAXA stwierdziła że jak głośno chodzi to działa.Po zaniesieniu do czyszczenia do serwisu okazało się że lapek był tak brudny w środku że serwisant robił wielkie oczy ze zdziwienia. Odpowiedz Link Zgłoś
kulunkele Re: Naprawa laptopa. 08.12.12, 19:28 Czyli sądzisz że w sklepach powinno się rozbierać i czyścić laptopy przed sprzedażą? Odpowiedz Link Zgłoś
tofik-csw Re: Naprawa laptopa. 09.12.12, 14:25 W sklepach jest towar wiarygodny i na gwarancji. A MAX to jest komis i właściciel powinien dbać o dobro swego interesu . A gadka że jak głośno chodzi to działa to świadczy o nim samym,każdy któremu zależy na tym żeby jego lapek działał bez zarzutu wie że trzeba przynajmniej raz do roku czyścić i nakładać pastę termoprzewodzącej. Odpowiedz Link Zgłoś