Dodaj do ulubionych

Mam poważny problem z nałogiem - pomocy

08.12.12, 08:50
Papierosy po nowym roku mają kosztować 15 zł - chyba zbankrutuje bo pale 2 paczki . Czy ktoś już rzucał palenie i co robił zeby rzucić . Ja sobie sam nie moge poradzić . Pomóżcie!!!!!
Obserwuj wątek
    • artinen Re: Mam poważny problem z nałogiem - pomocy 08.12.12, 09:45
      Pić dużo wody , brać dużo kąpieli i kupić sobie dużo cukierków. - tak rzucił palenie mój tata
      • artinen Re: Mam poważny problem z nałogiem - pomocy 08.12.12, 09:47
        Ale mi nie wychodzi jak mojemu tacie - pomocy!!!!!!
        • t_hore Re: Mam poważny problem z nałogiem - pomocy 08.12.12, 11:50
          Istnieją tabletki, które mają dużą skuteczność przy rzucaniu palenie.
          Tylko mają dwa minusy:
          1) na receptę
          2) dość drogie
          Nazwa leku: Zyban
          • vanmakaron Re: Mam poważny problem z nałogiem - pomocy 08.12.12, 13:54
            Ja stosowałem tabletki Tabex,i wcale nie były drogie.Niestety też na receptę.Stosowałem różne sposoby i nic,a te tabletki pomogły.Nie palę już ponad 10 lat.
            • marrymont Re: Mam poważny problem z nałogiem - pomocy 08.12.12, 18:14
              Też użyłem Tabex i od trzech lat nie palę.
    • gabirella Re: Mam poważny problem z nałogiem - pomocy 09.12.12, 09:34
      Powiem tak to wszystko zależy od nas samych . Ja też paliłam przeszło 20 lat , paczkę miałam tak na 1 i pół dnia. Wiedziałam ,że muszę coś z tym zrobić a tym bardziej ,że byłam jedyną palaczką w domu no i cenowo. Motywację do rzucenia dała mi córka pow." mamo pomyśl ile przepalasz ,jak byś tak codziennie odkładała te przeszło 5zł to zobacz ile byś miała " pomyślałam masz rację ,chwilkę jeszcze to trwało -dojrzewałam do rzucenia z nałogiem. Aż nadszedł pamiętny dzień i postanowiłam rzucić to swinstwo. Powiem tak nie wypaliłam całej paczki zostało ich chyba z dziesięć sztuk a paliłam Foxy zawsze leżały na swoim miejscu jak mi się chciało palić dochodziłam do nich i sama do siebie mówiłam nie pal nie wolno ci. Wiedziałm ,że jak wypalę cała paczkę to pewnie pobiegne po drugą i dlatego tak zrobiłam . Kiedy czułam ,że juz powoli mogę się z nimi rozstać to resztę wydałam . I tak do dziś nie palę przeszło 8 lat. Przez ten czas raz jedyny siostra mnie skusiła ale pociągnełam 3 machy i powiedziałam nie takie świnstwo . Dzisiaj jestem wolna od nałogu całkowicie i szczesliwa -polecam.
      • olaboga.ltd Re: Mam poważny problem z nałogiem - pomocy 09.12.12, 23:11
        Zachwyciła mnie Twoja historia .Nadaje się na ekranizacje .
      • roman_ Re: Mam poważny problem z nałogiem - pomocy 29.12.12, 18:05
        Tez rzucałem w ten sposób. Dwukrotnie
        To znaczy motywacje były inne ale polegało to na tym że kończyłem palenie nie wypalając ostatniej paczki .
        Pierwszą, ostatnia paczkę wydałem a z drugą nie pamiętam co zrobiłem.
        Drugi raz popadłem nałóg myśląc że mogę od czasu do czasu zapalić[kilka razy w roku] dla towarzystwa . Otóż nie mogę . To jest jak alkoholizm :( przynajmniej w moim przypadku.
        Nie pale już chyba 10 lat.
        Teraz już nikt z rodzeństwa nie pali a paliliśmy wszyscy:)
        Bratu pomógł Tabex.
        Ja myślę jednak że najważniejsza jest niestety prawdziwa chęć rzucenia palenia i wytrwałość w postanowieniu.
        Ja mam jeszcze jeden sposobik na trudne momenty np rzucanie palenia czy wizyta u stomatologa gdzie nie korzystam ze znieczulenia .
        Myślę wtedy o tych którzy przetrwali Auschwitz . Przy tym, nasze "tortury" to pikuś:)
        Powodzenia
    • kamola82 Re: Mam poważny problem z nałogiem - pomocy 10.12.12, 18:23
      mój mąż rzucił palenia i zaczął biegać...trenował 3 razy w tygodniu i po roku pobiegł w maratonie. nadal biega i daje to frajdę całej rodzinie bo podczas takich zawodów jest super atmosfera. pieniądze które nie wydawał na fajki odkładał do skarbonki. po roku uzbieraliśmy na porządne wakacje dla całej rodziny...polecam...a no i żona\dziewczyna wreszcie całując się z Tobą nie będzie się czuła jakby lizała popielniczkę!!!
    • artinen [...] 11.12.12, 09:01
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • vanmakaron Re: Mam poważny problem z nałogiem - pomocy 11.12.12, 14:23
        Nie ma jak to skuteczna reklama swojej firmy.Post zgłoszony do usunięcia.
        • antipasto Re: Mam poważny problem z nałogiem - pomocy 21.12.12, 16:49
          jakoś jesten poza tematem
          ale temat rozwojowy
    • artinen Re: Mam poważny problem z nałogiem - pomocy 14.12.12, 13:59
      No i udało mi się - nie pale .Proponuje udać się do gabinetu Biorezonansu - najbliższy w Chełmnie .Urządzenie wyłącza całkowicie głód nikotynowy . Numer telefonu wraz z kuponem rabatowym można znaleźć w Czasie Świecia .
      • anuska19871 Re: Mam poważny problem z nałogiem - pomocy 21.12.12, 14:40
        artinen napisał:

> No i udało mi się - nie pale .Proponuje udać się do gabinetu Biorezonansu - naj
        > bliższy w Chełmnie .Urządzenie wyłącza całkowicie głód nikotynowy . Numer telef
        > onu wraz z kuponem rabatowym można znaleźć w Czasie Świecia .

Gabinet???? Jestem zywym dowodem ze mozna bez wszystkiego:):) Tabexy kiedys przepaliłam, nicorete nic nie dały....a Ty swoim watkiem sprawiles ze znowu chcialam spróbowac. Po 13 latach z jedna przerwa 2 dniowa, palac dziennie 1,5 paczki czerwonych fajek od tygodnia jestem czysta. I jedynie co mam to kilka razy dziennie minutówki ze musze zapalic ale zaraz mija:) Dzis nawet przespałam juz cała noc:);) Razem z mezem zaoszczedzilismy w ostatnim tygodniu 220zł:):):)
    • artinen Re: Mam poważny problem z nałogiem - pomocy 14.12.12, 14:02
      Jezeli ktoś bedzie potrzebował numer prosze napisać swój e-mail to podeśle .Niektórzy ludzie pomoc traktują jako reklame firmy - gratuluje przedmówcy
      • vanmakaron Re: Mam poważny problem z nałogiem - pomocy 14.12.12, 14:28
        Nie ma mi czego gratulawać.Chyba,że dobrej pamięci.W zeszłym tygodniu twój nick widniał jako podpis,przy reklamie tego śmiesznego "gabinetu" w Chełmnie.
        • ile Re: Mam poważny problem z nałogiem - pomocy 14.12.12, 22:23
          wara od mojego nałogu
          jakikolwiek by był

reklamy
          niżej
          • antipasto Re: Mam poważny problem z nałogiem - pomocy 21.12.12, 17:05

mój ?
            • antipasto Re: Mam poważny problem z nałogiem - pomocy 21.12.12, 17:15
              zobaczymy jak szybko działa prośba obywatelska
      • nowa60 Re: Mam poważny problem z nałogiem - pomocy 16.09.15, 17:39
        Witam! Jeśli nie stanowi ro problemu, proszę o przesłanie adresu i nr telefonu w sprawie rzucenia palenia w Chełmie. Z góry dziękuję. Pozdrawiam.
    • szybki-login3 Re: Mam poważny problem z nałogiem - pomocy 30.01.13, 14:05
      Witam wszystkich,palilem poltorej paczki dziennie przez 7 lat i szczerze mowiac nie chcialem nawet rzucic a jednak :) jakies 3 miesiace temu zakupilem e-papierosa w twojetrendy.pl jestem szalenie zadowolony poniewaz ni wyobrazam sobie wrocic do poprzednich smierdzieli :) jestem stalym klientem TRENDY i szczerze poclecam wszystkim bo maja dobre ceny i swietne akcesoria.
    • e2rd-gd Re: Mam poważny problem z nałogiem - pomocy 05.09.13, 13:03
      Witaj
      Miałem podobny problem, podpowiem Tobie jak sobie z tym poradziłem; przeszedłem na papierosa elektronicznego, paliłem go około pół roku po tym czasie zacząłem PONOWNIE brać Zyban, nadmienię że zamiast Zybanu możesz brać "Welbutrin" też na receptę, działa tak samo ale jest o połowę tańszy, stopniowo po trzech miesiącach zapomniałem o paleniu.
      Zyban możesz zamieńić na Welbutrin w każdej aptece.
      Życzę powodzenia i daj znać na @ jak sobie poradziłeś z tym problemem.
      Pozdrawiam
      Edward
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka