Dodaj do ulubionych

Praca za granicą

25.04.14, 21:47
Cześć czy jest ktoś chętny jechać do pracy za granicę? Chciałbym spróbować ale jakoś strach samemu. Jest ktoś w podobnej sytuacji kto ma lekkiego pietra? Odpowiedzi bez filozofów pisarzy itp tylko od kogoś kto jest w takiej sytuacji
Obserwuj wątek
    • dolna-pa Re: Praca za granicą 26.04.14, 04:28
      Do jakiego kraju?
    • koko.spoko Re: Praca za granicą 26.04.14, 04:39
      Jaki kraj i jaka praca ?
      • pawel123130 Re: Praca za granicą 26.04.14, 10:58
        To jeszcze nie jest określone nie zajmuje się werbowaniem do pracy po prostu chcę pracować ja nie oferuję pracy tylko chęć i szukam kogoś z kimś wspólnie coś znajdziemy itp ale głównie Holandia
        • dolna-pa Re: Praca za granicą 26.04.14, 16:49
          Znasz język holenderski?
          • piotr2_pl Re: Praca za granicą 27.04.14, 08:31
            W Holandii wystarczy angielski żeby pracować. Pracę na obczyźnie trzeba załatwić w Polsce i z umową w ręku jechać w konkretne miejsce do konkretnego pracodawcy. Bardzo odradzam wyjazd w ciemno.

• pawel123130 Re: Praca za granicą 27.04.14, 09:36
              szukam kogoś kto chce jechać a nie dyskutować o tym jeju ludzie nawet czytać nie potraficie?
              • koko.spoko Re: Praca za granicą 27.04.14, 19:08
                Co się denerwujesz dobrze Ci doradzają.
                • pawel123130 Re: Praca za granicą 28.04.14, 08:47
                  Tylko że ja nie szukam rad tylko osoby która też chce wyjechać z tego syfu
                • piotr2_pl Re: Praca za granicą 28.04.14, 08:54
                  Dokładnie tak. Odradzam również szukanie przypadkowego towarzystwa przez internet, bo można wylądować w obozie pracy, albo zostać okradzionym. Było sporo takich wypadków opisywanych w prasie.
                  Na miejscu kolegi zacząłbym od ofert pracy zagranicznej w Wojewódzkim Urzędzie Pracy w Bydgoszczy. Oczywiście obcy język to podstawa, ale tego chyba nie trzeba podkreślać :)
                  • wi_to Re: Praca za granicą 28.04.14, 16:24
                    pawel123130
                    nigdzie za granice nie musisz jeździć wystarczy inne miasto POZNAŃ - Wielkopolska, GDAŃSK- Pomorskie. W kujawsko-pomorskim, a zwłaszcza na zadupiu jakim jest Świecie tu jest "syf" ogólnie z pracą i będzie dalej, nic tu się nie zmieniania ludzi coraz mniej pracuje -wyjeźdzają. Wyjechać do obcego kraju bez znajomości podstaw języka, stawia człowieka na przegranej pozycji z góry. Większą kasę zarabiają CI co znają podstawę języka. Warto jechać początkowo turystycznie zwiedzać na tydzień lub dwa miasto i upatrzyć sobie firmę (wcześniej w intranecie) np: we Francji lub innym kraju. Zobaczyć, czy firma jest zarejestrowana i jest OK! dalej można się rozglądać za jakimś kursem, nauka języka dla obcokrajowca.
                    ---
    • grubasek29 Re: Praca za granicą 29.07.14, 10:49
      chetnie pojade z toba za granice do pracy nie mam stresu i nie boje sie pracowac zadna nowosc juz bylem za granica w pracy i czekam na powazne oferty do pracy nawet od zaraz ale powazne oferty bez zadnych oplat i sprawdzone umie wiele zeczy robic pracowale w gospodarstwie rolnictwie obecnie w budowlance od 8 lat malowanie docieplanie regipsy i takie rozne prace czekam na powazne i konkretna oferty z npowazamiem Miroslaw moj telef 785521402 email mirekmen@wp.pl
      • dolna-pa Re: Praca za granicą 04.08.14, 03:03
        Twoja wypowiedź, to najdłuższe zdanie, które widziałam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka