Dodaj do ulubionych

Chirurgiczne usuwanie zęba na NFZ

19.05.14, 22:50
Witam, na chełmińskim forum napisano, że w Świeciu można usunąć chirurgicznie zęby na NFZ u osoby dorosłej. Proszę o jakieś dokładniejsze namiary. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • siostra_1985 Re: Chirurgiczne usuwanie zęba na NFZ 20.05.14, 16:24
      Witam, rzeczywiście jest taka możliwość, w Miejsko Gminnej Przychodni. Byłam w zeszłym roku w maju u pani Buczyńskiej. Co do rejestracji, to nie pamiętam już całej procedury (czy tylko w określone dni tygodnia czy wszystkie), ale nie było problemu z zapisaniem się.
      Powodzenia:)
      • lulka88 Re: Chirurgiczne usuwanie zęba na NFZ 20.05.14, 17:01
        To jest ten zielony budynek na Wojska Polskiego? Będę w czwartek na prześwietleniu zęba to bym podpytała
        • siostra_1985 Re: Chirurgiczne usuwanie zęba na NFZ 20.05.14, 17:30
          Dokładnie tak. Wydaje mi się, że pani Buczyńska nie jest chyba jedynym lekarzem, który tam usuwa ósemki, więc może podpytaj w ogóle o to kto, gdzie i kiedy.
          • lulka88 Re: Chirurgiczne usuwanie zęba na NFZ 20.05.14, 17:32
            Będę w czwartek w Świeciu to dopytam. Mam do usunięcia 8 i 4 chirurgicznie. Dziękuję za informację. Pozdrawiam
            • wi_to Re: Chirurgiczne usuwanie zęba na NFZ 23.05.14, 19:23
              zębów się nie usuwa jak nie stanowią zagrożenia zapalnego dla organizmu człowieka lub są problemem w jamie ustnej i wywołują krwawienia itd. -leczy się kanałowo szanowni Państwo
              • siostra_1985 Re: Chirurgiczne usuwanie zęba na NFZ 23.05.14, 21:16
                Nie wydaje mi się, żeby ktoś bez wyraźnego powodu lub zalecenia stomatologa miał ochotę na usuwanie zębów... Pozdrawiam.
                • lulka88 Re: Chirurgiczne usuwanie zęba na NFZ 24.05.14, 09:20
                  Niektórym ząb wyrośnie poza łukiem zębowym i usunięcie w normalny sposób nie jest możliwe, a czasem ząb bardzo zepsuł się od środka i stomatolog nie może go wyrwać to w takich sytuacjach również wysyła do chirurga szczękowego.

siostra_1985
                  dziękuję za namiary byłam w przychodni, wszystkiego się dowiedziałam, pracują tam bardzo miłe Panie. Muszę podjechać tylko się zarejestrować ,bo niestety nie było już Pani doktor.
                  • siostra_1985 Re: Chirurgiczne usuwanie zęba na NFZ 24.05.14, 20:09
                    Nie ma za co. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie sprawnie, powodzenia:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka