Dodaj do ulubionych

Apartamenty Laskowicka

28.01.16, 09:29
Czy ktoś zarezerwował sobie już tam mieszkanie? Czy słyszeliście o tej firmie?
otodom.pl/oferta/apartamenty-laskowicka-nowe-mieszkania-z-ogrodem-ID2R6Wf.html#27e05e19db
Obserwuj wątek
    • kromak99 Re: Apartamenty Laskowicka 28.01.16, 14:44
      To chyba jakiś nowy deweloper? Tylko przy Laskowickiej nie zauważyłem aby powstawało nowe osiedle jakieś. Być może dopiero ma powstać na terenie po byłej jednostce? Szeregowce fajne ale nie każdą kieszeń...
      • kamiro Re: Apartamenty Laskowicka 30.01.16, 16:59
        Interesowałam się tą ofertą, ale częstotliwość zmiany danych w ogłoszeniu jest niepokojące. Jeszcze na początku stycznia nie było mowy o poddaszu, a balkony miały mieć równą wielkość 14m (teraz jest to od 14 do 40...) Odpuściłam i czekam na coś innego
        • popasia1977 Re: Apartamenty Laskowicka 31.01.16, 11:10
          Nie wiem czy chodzi o tą samą inwestycję, gdyż to mają być szeregowce parter i pierwsze piętro na przeciwko placu zabaw ale jeszcze ich nie budują na razie zbierają chętnych
        • kamiro Re: Apartamenty Laskowicka 02.02.16, 19:44
          to jest ta sama inwestycja. Parter z ogródkiem i piętro z tarasem
    • colombo1970 Re: Apartamenty Laskowicka 01.02.16, 23:31
      Witam serdecznie.
      Przestrzegasz przed pochopnymi decyzjami, a piszesz nieprawdę i nie znasz podstawowych informacji na temat tej inwestycji.

1. Deweloper nie oczekuję wpłaty 15% - natomiast od stycznia 2016r jest to minimalna wpłata w celu otrzymania decyzji kredytowej w banku. Jeśli kolega posiadał by środki własne - nie oczekując wczesniej na decyzję kredytu - mógłby wpłacić 1000 zł...

2. Widocznie nie dopytał również bo w biurze leży akt notarialny zakupu działki, więc wypadłoby skorygować swoj wpis.

3. Oddanie budynków do końca roku zakładając że już dziś ruszyły pierwsze pracę na działce - myślę że to realny termin (kolejnym argumentem jest 15 osób na budowie). Również pojechał bym zobaczyć (na Pana miejscu) jak szybko posuwają się prace w Grudziądzu- gdzie faktycznie kilkanaście osób codziennie wykonuje inna inwestycje tego dewelopera.

4. Brak środków- Kredyt?
      Po wnikliwym sprawdzeniu, akurat ten deweloper posiada już inwestycje w Grudziądzu (hipoteka czysta- bez kredytu!) sprawdziłam w księdze wieczystej. Dodatkowo b.ważne na dzień dzisiejszy mało jest deweloperów z deklaracja w prospekcie informacyjnym i umówię deweloperskiej :
      A) budowa z wlasnych środków 100%
      B) gwarancja 60 miesięcy
      C) rachunki powiernicze otwarte
      D) zwrot środków po negatywnej weryfikacji Klienta w banku
      E) specyfikacja materiałów -wysokiej jakości
      F) architekt w biurze -z możliwością modyfikacji układu pomieszczeń itp.

Dziwi mnie, że skoro twój kolega był "zainteresowany" to Ty piszesz w jego imieniu do tego nie masz żadnych informacji które można uzyskać wykonując jeden telefon do biura.
      Czyżby konkurencja, która na tak trafne dopasowanie się do potrzeb klientów nie ma argumentów innych jak pisanie oszczerstw?

Uczciwym przed osadzaniem byłoby pytanie o kapitał zakładowy, kapitał rezerwowy oraz hipotekę działki, ewentualnie inną inwestycje jako zabezpieczenie. W tym wypadku- to o czym pisałeś tzw. wkład własny +zabezpieczenie w postaci inwestycji w Grudziądzu gdzie własność dewelopera to ponad 1,5 mil - daje pewność i osobiscie uważam że można spać spokojnie.
      Jesli woli Pan spółki córki dużych podmiotów z kapitałem 5000 zł to wolny wybór.

kamiro
      problem z tzw. nowymi informacjami...
      14 m- to tarasy w domu C, tarasy narożne (na dachu garażu) mają ok 40 m2.
      Co do poddaszy oglądałam konstrukcje w Gr ok 15 metrów poddasza użytkowego w cenie...

Kromak99
      2800 zł metr przy cenach konkurencji 3500 zł za metr to mieszkanie nie na każdą kieszeń?
      Mieszkanie bezczynszowe, piec w cenie, kominek, taras do 40m, sciany cegła, dach ceramika, miejsce parkingowe na zamkniętym osiedlu...
      Szczerze nie znam lepszej oferty.

Wracając :
      Określenie szumna nazwa - dla umowy rezerwacyjnej jest lekkim nieporozumieniem, każda poukładana firma chce jakkolwiek zabezpieczyć. Nawet najwięksi typu Murapol oczekują umowy rezerwacyjnej. Mimo że nawet ona nie pokryje kosztów związanych ze sprzedażą, reklamą itp.
      Odpowiadając na wypowiedź poprzednika - ja bym w to wchodził!
      Jeśli Świecie to tylko "Apartamenty Laskowicka". ;)

Polecam wszystkim wybrać się do biura sprzedaży na ul. Hallera 4, dopytać dwie miłe Panie o konkrety i samodzielnie podjąć decyzję.

Główne zalety tej oferty :
      Bezpieczenstwo
      Rozsądna cena
      Najwyższa jakość
      Świetna lokalizacja
      Mdm
      Mieszkanie bezczynszowe

Z poważaniem
      • kromak99 Re: Apartamenty Laskowicka 02.02.16, 13:03
        Pani zapewne reprezentuje dewelopera? Oczywiście nie mam nic przeciwko temu - dobrze, że wyjaśniła Pani wszelkie wątpliwości - przynajmniej czytelnicy będą mogli dojść do wniosku, że sprawa jest "czysta". Gwoli wątpliwości: dla mnie każde nowe mieszkanie jest: "nie na mają kieszeń" i w najbliższym czasie się to nie zmieni :) W każdym razie pozdrawiam i życzę powodzenia z inwestycją.
      • kamiro Re: Apartamenty Laskowicka 02.02.16, 19:51
        Ja nie widzę żadnego problemu. Uważam, że ogłoszenie dotyczące mieszkania powinno być niezmienne jeżeli chodzi o parametry lokalu. Dodając co jakiś czas informacje budzi to wątpliwości i tyle.
      • bruner59 Re: Apartamenty Laskowicka 03.02.16, 11:56
        Colombo 1970 co Ty ściemniasz ludzi.Jakie prace ruszyły przedwczoraj? Jakich 15 osób na budowie?.To że koparko-spycharka wyrównała trochę placu bo naród zaczął coś podejrzewać nazywasz rozpoczęciem budowy? Zresztą o jakiej budowie mówimy, skoro nie tylko nie ma pozwolenia na budowę ale nawet w Starostwie nie jest złożony wniosek na nie! Coś mi tu zalatuje Amber Goldem.
    • architekt09 Re: Apartamenty Laskowicka 03.02.16, 12:00
      Witam
      Staramy się być elastyczni i sprostać wymaganiom klientów. Jeśli przychodzi do nas klient z zapotrzebowaniem na 100 m mieszkanie nie odsyłamy go mówiąc, że nie mamy takiego w ofercie, ale chcemy się dopasować.
      Mieszkania w szeregowcu maja standardowe wymiary :
      -na parterze 72,5 m2
      - na piętrze 80 m2
      Jeśli sąsiednie mieszkanie jest jeszcze wolne, może zaadaptować z niego jeden pokój powiększając 80m do 95m. Pozostałe mieszkanie tworzy 65m. Stąd te zmiany w ogłoszeniu.
      Podobna sytuacje jest z garażami. W pierwotnej koncepcji nie miało ich być w ogóle, ale ze względu na zapotrzebowanie jesteśmy jeszcze w stanie to zmienić.
      W razie jakichkolwiek pytań i wątpliwości proszę dzwonić pod numer telefonu :690 999 646
      Pozdrawiam
      Architekt
    • colombo1970 Re: Apartamenty Laskowicka 04.02.16, 00:38
      Oferta porównania z konkurencją. Materiałów dostałem 20 stron A4 - u konkurencji Pani że sprzedaży chciała się spotkać za tydzień tylko nie w biurze *(bo teraz zajęta). Na maila wysłała 1 stronę ogólnych haseł sprzedażowych i koniec tematu - w biurze nikogo nie ma.

APARTAMEMTY Laslowocka -firma robi swoje -zgodnie z założeniem i do każdego Klienta podchodzą indywidualnie. To ich taktyka i jak narazie oferta jak widać cieszy się ogromnym zainteresowaniem, nawet osób które nie kupują - tylko gadają na forum. :)
      Mi się podoba. Ciebie chyba nikt nie zmusza do zakupu, więc po co się spalasz porównaniami. Idź do konkurencji i ciesz się czynszem (sorry ale nie mogłem się powstrzymać jak widzę wypowiedź że naród "coś podejrzewa"... spisku szukasz?).
      Osobiście wolę ofertę 55.000zł tańszą z kominkiem i bez czynszu :]

Oskarżenia łatwo rzucić, to takie proste - skoro i tak żadnych konsekwencji nie poniesiesz. Poczekajmy 2 miesiące zobaczymy co w tym czasie się pojawi na działce.

Kamiro
      Rozbudowa oferty po rozmowach z Klientami to coś złego? Pani Architekt ma rację - słuchanie opini Klientów i ich oczekiwań to klucz do sukcesu. Jeśli masz wątpliwości to przecież nic złego szukać innej oferty na rynku, wstrzymaj się do czasu jak skończą pierwsze osiedle w Świeciu. Tylko później nie pluj sobie w brodę że mogłeś kupić 10% taniej mieszkanie. :)
      Pozdrawiam wszystko piszących i śpiących
    • andryj_1 Re: Apartamenty Laskowicka 05.02.16, 13:38
      scofa: 1. Pomóż ludziom i wrzuć zrzut ekranu z zadłużeniem - będzie właściwa przestroga :)
      2. Skąd wiadomość o działce - bo Pani w biurze twierdzi, że mają akt notarialny zakupu. Jeśli Twoja wiadomość jest pewna - to ewidentnie kłamią.
      Jak to zrobisz to pomożesz, przestrzeżesz i nikogo nie da się już oszukać, a naiwni którzy już dali się wkręcić - spokojnie się wycofają.
      • przybyszz Re: Apartamenty Laskowicka 10.02.16, 12:32
        Jestem zdziwiony, że nikt do tej pory nie odpowiedział na Twoje pytania i wątpliwości andryj_1. Nie trzeba wiele wysiłku aby znaleźć gaja-investments jako dłużnika tylko pod poprzednim adresem siedziby w Krakowie, ale to ta sama firma. www.niezaplacone.info/debt/1699
        A to jest link dłużnika. Dług można wykupić. Dziś ma 245 dni przeterminowania. Jeśli chodzi o działkę pod budowę, to pani w biurze posiada jedynie umowę warunkową na zakup tego gruntu. TO NIE JEST DOKUMENT ŚWIADCZĄCY O PRZENIESIENIU WŁASNOŚCI I NIE DAJE ŻADNEGO TYTUŁU PRAWNEGO DO JAKICHKOLWIEK DZIAŁAŃ NA TEJ DZIAŁCE. Jak ktoś ma wątpliwości niech zadzwoni do obojętnie której kancelarii notarialnej. Tam z pewnością wyjaśnią różnice między notarialną umową warunkową, a umową przeniesienia własności.
    • colombo1970 Re: Apartamenty Laskowicka 05.02.16, 14:22
      Słownik z tel poprawia i był błąd odnośnie byłem -byłam. Colombo oznacza facet :)
      WRACAJĄC do wypowiedzi...
      Znasz burmistrza Świecia i miasto chce odkupić teren? Bo z tego co ja się oriętowałem z prawa pierwokupu żadne miasto w kuj-pom - nie skorzystało,ale skoro Ty wiesz lepiej... :)
      Nie wiem co obiecują inni deweloperzy mi ta oferta odpowiada - sprawdziłem oczywiście inne na rynku, ale właściwie wszystkie firmy działają tak samo. Rezerwacja, nr rachunku powierniczego umowa deweloperska. Nie bardzo rozumiem Twój atak na firmę.
      Pisząc o czystej hipotece w Gr gdzie szacunkowa wartość 8 mieszkań jest 2.000.000 zł i o jakimś zobowiązaniu na 3000 zł nieznanej firmy i wpisanej na prywatną stronę to tak trochę nie pasuje... Ja bym poszedł do komornika żeby mi te 3000 zł ściągnął jak bym miał taki papier, ale to już inna sprawa.
      Skoro mają umowę notarialna na Świecie to znaczy że dwie strony się dogadały odnośnie sprzedaży ustaliły cenę i spisali to wszystko u notariusza. Po co szukasz sensacji ?:)
      Jest prospekt, w którym również jasno npisali w Świeciu budują za gotówkę własną, 1więc czego się obawiać jak ceny gruntu to ok 100 zł za metr = sama działka 500.000 zł. Siejesz zamęt nie bardzo wiem w jakim celu. Tzn. podejrzewam, ale konkurencja zawsze jest na nie. ;)
      Jako wnikliwy Klient pozdrawiam wszystkich zainteresowanych tematem.
      Polecam iść do biura umówić się z właścicielem.i zapytać o wszystkie szczegóły tej inwestycji.
      Tworzenie legendy przed starem ma negatywny wpływ na rozwój miasta, a z mojego punktu widzenia oby więcej takich się rozpoczynało bo ceny konkurencji 3500 za metr kwadratowy każą się wiązać z kredytem na działce 10 nie 8lat.
      Andryj1
      Przestroga przed konkurencja? Robicie im tylko dodatkowa reklamę. :)
      Każdy zainteresowany kupnem pierw chce dokumenty i fakty, tworzenie stron i hejtow pogrąża tylko konkurencję, ale to tylko moje zdanie :)
      • gumabalonowa33 Re: Apartamenty Laskowicka 11.02.16, 07:51
        Colombo moze nas co to za prace trwaja na tej dzialce pod apartamenty Laskowicka? Wykopy głębokie więc chyba budowa ruszyła? Tylko że plac nie ogrodzony, tablicy informacyjnej brak. To jak budowa trwa czy nie?
        • gumabalonowa33 Re: Apartamenty Laskowicka 17.02.16, 09:02
          Colombo co taka cisza? Budowa stoi, nic sie nie dzieje, gdzie te 15 osob na budowie? Dziura wykopana i cisza. Czyżby juz koniec inwestycji?
    • osoba_krakow Re: Apartamenty Laskowicka 14.03.16, 11:10
      O firmie słyszeliśmy - niestety. 1,5 roku straconego czasu, wodzenia za nos, co najmniej 2 razy zmieniana lokalizacja...
      Inwestycja w Krakowie. Najpierw pozyskiwanie klientów, pokazanie projektów, wskazanie działki. Opowieści o firmach z jakimi współpracują, o rachunkach powierniczych itp. Podpisanie umów przedwstępnych z wpłatą zaliczki. Działka "prawie kupiona", była umowa przedwstępna za zakup. Developer rozpoczął nawet prace na działce, mimo iż nie była ich własnością (mieli przecież dograny zakup). Przez kilka miesięcy mieli problemy z podpisaniem umowy na zakup działki (podobno z winy sprzedających). Wszyscy klienci byli cały czas utrzymywani w przeświadczeniu, że sprawa w toku. W pewnym momencie niezależnie udało nam (klientom) się dowiedzieć, iż działka już została sprzedana innemu deweloperowi(!) o czym Gaja przez cały czas nie wiedziała. Pojawiła się więc inna działka w tej samej okolicy. Problemy z jej zakupem trwają już niemalże rok! Do tej pory nie udało się nawet podpisać umowy przedwstępnej, przy czym cały czas klienci są informowani, iż "za tydzień będzie spotkanie w sprawie podpisania umowy". Ilość nieszczęśliwych zbiegów okoliczności sprawił, iż nikt już nie wierzy w tłumaczenia dewelopera. Kontakt z nimi jest utrudniony. Często nie odbierają telefonów, nie odpisują na maile. W pewnym momencie przestali wynajmować lokal w Krakowie, gdzie mieściło się ich biuro - zapominając nas o tym poinformować. Jakie było nasze zdziwienie kiedy pocałowaliśmy klamkę... Niestety z tak lekceważącym traktowaniem klienta jeszcze się nie spotkaliśmy. Widać, mimo wpłaconych przez ludzi pieniędzy, deweloper nie uważa iż należy nam się rzetelna informacja, nie wspominając już nawet o spotkaniu, o które bezskutecznie prosiliśmy od jakiegoś czasu.
      Ostatnio otrzymaliśmy co prawda informację o planowanym wstępnie terminie wybudowania części osiedla, jednak nie można w najmniejszym stopniu uznawać go za wiążący z racji chociażby tego, iż działka nie należy do dewelopera, nie mają pozwolenia na budowę itd.
      Niestety odradzamy rezerwację nieruchomości u tych Państwa! Chyba, że mają Państwo wolne środki do zamrożenia oraz chęć oczekiwania na realizację inwestycji przez kilka lat. Biorąc pod uwagę dotychczasową współpracę i perypetie z deweloperem, napawa to niepokojem o dalsze losy realizowanej inwestycji, jej stan prawny czy także stan techniczny i sposób wykonania.
    • klient_m16 Re: Apartamenty Laskowicka 26.03.16, 23:12
      colombo1970 działka nadal nie kupiona.
      • colombo1970 Re: Apartamenty Laskowicka 29.03.16, 12:11
        Klient_m16 - akt notarialny własności w biurze.
        Tak jak pisałem, czas pokaże.
      • reszka2016 Re: Apartamenty Laskowicka 21.05.16, 20:11
        W Grudziądzu budują od lipca 2015 pierwszy termin był grudzień 2015 teraz koniec czerwca 2016. Został miesiąc do oddania w terminie według umów deweloperskich a pracy jeszcze dużo. Obserwuje od dłuższego czasu postęp robót i nie zauważyłem jakichkolwiek prac związanych z uzbrojeniem terenu.
        Według mnie pracy jest tam jeszcze tyle że wątpie aby inwestycja została zamknięta w tym roku.
    • swiecie2016 Re: Apartamenty Laskowicka 12.07.16, 16:35
      jak tam prace na Hallera?
      • buzz-astral Re: Apartamenty Laskowicka 25.06.17, 21:42
        Do colombo1970. Tak agitowałeś a teraz co cicho siedzisz. Zamilkłeś ina budowie też jakby cicho
    • janc7788 Re: Apartamenty Laskowicka 03.04.18, 16:36
      tak, zarezerwowałem, teraz na święta zjechałem i widać że coś się tam dzieje,
      może nie idzie to tak szybko jak bym chciał no ale idzie.
      myślę ze dopiero teraz zaczną tam działać bo wcześniej była zima itd
      zobaczymy co bedzie w najbliższym czasie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka