Dodaj do ulubionych

WYCIECZKA DO LONDYNU

IP: 213.77.40.* 30.11.02, 12:45
Jeśli ktoś miałby ochotę wybrać się na wycieczkę do Londynu to informujemy,
że pozostało około 5 miejsc. Koszt całkowity wynosi 1300,- (razem ze
wstępami) Termin od 3 do 10 lutego 2003 Pogoda w Londynie jest wtedy znacznie
lepsza niż w Polsce Organizatorem wycieczki są nauczyciele z Zespołu Szkół
Ponadgimnazjalnych w Świeciu Ale udział w wycieczce mogą również wziąć osoby
dorosłe SERDECZNIE ZAPRASZAMY. TELEFONY KONTAKTOWE : 33 14 340 i 562 00 43
Prosimy o kontakt do końca przyszłego tygodnia tj. 7 grudnia 2002
Obserwuj wątek
    • garti Re: WYCIECZKA DO LONDYNU 04.12.02, 16:36
      to ci nauczyciele już całkiem na głowy poupadali. Zamiast zabrać ucziów na
      biwak, na który stać każdego, to wymyślają wycieczki po Europie w efekcie czego
      nie mogą uzbierać chętnych w największej szkole powiatu. To już o czymś
      świadczy: ktoś, kto organizuje ten wyjazd koniecznie chce się przejechac do
      Lodynu za frajer. Aż wstyd, że niby wykształceni ludzie, tzn. nauczyciele, mają
      czelność wychodzić jeszcze z taką propozycję na zewnątrz.
      • Gość: adamek Re: WYCIECZKA DO LONDYNU IP: 195.94.213.* 05.01.03, 09:20
        Niestety jak ktoś nie jest zorientowany to pisze takie bzdury jak garti...
        mówią ze papier jest cierpliwy ale do czasu. Za takie pomówienia powinieneś
        dostać po pysku a co najmniej po łapach piszących takie wyssane z palca bzdety.
        Mówią też że na głupotę nie ma lekarstwa i to niestety prawda. Akurat ja znam
        kulisy tej wycieczki ale takim palantom jak garti pewnie nic się nie
        wytłumaczy...
        • Gość: Muminek Re: WYCIECZKA DO LONDYNU IP: *.swiecie.sdi.tpnet.pl 05.01.03, 20:48
          A może tak spróbowałbyś wytłumaczyć jak tak dokładnie znasz kulisy, zamiast od
          razu wymyslać od palantów. Wydaje mi się że Garti ma prawo snuć domysły na
          temat wycieczki opierając się na doświadczeniach z wycieczek szkolnych gdzie
          nauczyciele za nic nie płacą biorąc udział w wycieczce jako opiekunowie dzieci.
          • Gość: adamek Re: WYCIECZKA DO LONDYNU IP: 195.94.213.* 14.01.03, 11:02
            Jak tak myślisz to ja mogę snuć domysły co do twojej
            poczytalności...Organizatorka tej wycieczki jedzie już po raz trzeci i nie jest
            to dla niej taką wielką atrakcją. Opiekun nigdy nie płaci gdyż to jest jego
            praca wbrew pozorom bardzo wyczerpująca i odpowiedzialna. Myślę że nie wszędzie
            trzeba dopatrywać się materializmu i własnych korzyści. Trochę zaufania do
            innych ludzi nikomu nie zaszkodzi. (patrz WOŚP) Nie znoszę takich zgorzkniałych
            i pełnych pesymizmu ludzi jak garti.
            • Gość: Muminek Re: WYCIECZKA DO LONDYNU IP: *.swiecie.sdi.tpnet.pl 14.01.03, 20:20
              Co do mojej poczytalności to możesz sobie myśleć co chcesz, ale zaufania nawet
              odrobinka kosztowała WOŚP 5000000 złotych. A to co nam tutaj próbujesz
              tłumaczyć obrażając każdego z osobna, podważa odrobinkę mojego zaufania do
              ciebie i raczej wskazuje na to że jesteś chyba jednym z organizatorów, a nie
              dobrze poinformowanym uczestnikiem.
            • Gość: Hieronim Re: WYCIECZKA DO LONDYNU IP: *.revers.nsm.pl 15.01.03, 17:28
              Adamek czy nie jesteś czasami dzieckiem tego nauczyciela(ki)-organizatora(rki)
              bo coś dziwnie próbujesz się wymigać od wyjaśnienia całej sprawy,skoro ją tak
              dobrze znasz(?). Chłopie nie gorączkuj się tak, bo ci ciśnienie skoczy i na
              wycieczke nie pojedziesz. Wyluzuj, najwyżej nie pojedziecie. Nie lepiej by było
              jechać do np. Pragi lub na Węgry z pewnością było by taniej i nie mielibyście
              takich problemów ze składem. Po jasna cholerę wam ten Londyn. Sami sobie piwa
              nawarzyliście to teraz je pijcie. Trochę kultury tak wogóle by się przydało bo
              jak już pojedziecie do tej Anglii to wyrobicie nam złą opinie. A zresztą pewnie
              i tak nie pojedziecie. To tak by cię podbudowac na koniec Adamek. Napisz jak
              było w Anglii.
    • Gość: adamek Re: WYCIECZKA DO LONDYNU IP: 80.51.243.* 25.01.03, 18:08
      Nie jestem ani organizatorem ani uczestnikiem tej wycieczki tylko nie lubię
      niesprawiedliwych i wyssanych z palca sądów. Żeby o czymś pisać trzeba mieć
      troszkę pojęcia o sprawie. Wiem że tutaj można pisać bezkarnie różne bzdety
      dlatego nie dziwię się niektórym ludziom. A wycieczka 3 lutego jedzie...Co do
      WOŚP to kochany Muminku mylisz pojęcia, Orkiestra nie straciła tylko nie
      zyskała 5mln i to zaufanie nie przyniosło ujmy WOŚP a wręcz przeciwnie. A
      jednak mam pewne wątpliwości co do stanu umysłu niektórych piszących na forum...
      • garti Re: WYCIECZKA DO LONDYNU 27.01.03, 11:37
        Długo zastanawiałem się nad tym, czy zniżyć się do Twojego poziomu dyskusji
        adamku. Wszytskich po kolei obrażasz, a sam nie przedstawiasz jakichkolwiek
        argumantów. Moja wypowiedź wynikała z kojarzenia faktów: w szkole do której
        uczęszcza kilkaset osób nie można znaleźć chętnych na wycieczkę do Londynu. W
        takim przypadku wiadomo, że pomysł nie wypali i się z niego rezygnuje, a nie na
        siłę próbuje szukac ludzi spoza szkoły. Stary, za moich czasów wycieczki
        szkolne miały na celu integrację środowiska klasowego i szkolnego, robiliśmy
        zrzutki, aby wszytscy mogli jechać i wspólnie spędzić czas. Dziś wygląda na to,
        że wyjechać mogą tylko ci, którzy naprawdę mają sporo kasy, bo kto się zrzuci
        dla kogoś na wycieczkę do Londynu? Wydaje mi się, że nauczyciel powinien
        działać dla dobra całej klasy i starać się organizować wyjazdy dla wszstkich.
        Pozdrawiam i czekam na rzeczową odpowiedź.
    • Gość: adamek Re: WYCIECZKA DO LONDYNU IP: 195.117.1.* 29.01.03, 03:41
      Przepraszam gartiego za moją pierwszą wypowiedź ale oprócz obraźliwych słów
      chyba mam trochę racji. Wycieczka od razu była pomyślana jako ogólna a nie
      klasowa bo garti ma rację mówiąc o kasie. Ale niepotrzebne są różne obraźliwe
      insynuacje. Wycieczki klasowe są nadal organizowane tak jak za czasów gartiego
      i tu się nic nie zmieniło...A do Anglii ze ŚWIECIA jedzie 27 osób.
    • Gość: adamek Re: WYCIECZKA DO LONDYNU IP: 195.117.1.* 29.01.03, 03:41
      Przepraszam gartiego za moją pierwszą wypowiedź ale oprócz obraźliwych słów
      chyba mam trochę racji. Wycieczka od razu była pomyślana jako ogólna a nie
      klasowa bo garti ma rację mówiąc o kasie. Ale niepotrzebne są różne obraźliwe
      insynuacje. Wycieczki klasowe są nadal organizowane tak jak za czasów gartiego
      i tu się nic nie zmieniło...A do Anglii ze ŚWIECIA jedzie 27 osób.
    • pokemon17 Re: WYCIECZKA DO LONDYNU 29.01.03, 10:26
      za tyle kasy to ja wole kupic sobie twardziela do komputera !! (pozdrawiam)
    • Gość: w.landowska Re: WYCIECZKA DO LONDYNU IP: 212.160.122.* 30.01.03, 11:56
      Chciałabym zabrać głos w sprawie wycieczki do Londynu. Jstem jej organizatorm
      więc sądzę,że osobą kompetentną do podania kilku szczegółów, wyjaśniającyh
      pewne nieścisłości. Po pierwsze, chętnych na wycieczkę było więcej niż oferta
      miejsc. Pierwotnie oferta była skierowana do dwóch szkół ponadgimnazjalnych w
      Świeciu: I LO i Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych.Ponieważ chętnych było bardzo
      dużo, to oprócz 42 osób, które jadą 22 kwietnia, postanowiłam zabrać drugą
      grupę, aby nie odesłać z przysłowiowym kwitkiem chętnych. Dlatego więc osoby,
      które nie znają bliżej sprawy odniosły wrażenie, że organizuje się wycieczkę
      mimo, że nie ma zainteresowania. Na tę drugą wycieczkę jedzie 27 uczestników.
      Myślę, że jak na takie małe miasto liczba 69 uczniów jest imponujaca. Chyba nie
      muszę już nikogo przekonywać, że propozycja z jaką wystąpiłam była strzałem w
      dziesiątkę. Co do sugestii, że robię to dla własnych korzyści, to radziłabym
      trochę wyobraźni. Dla mnie nie jest to pierwszy wyjazd, a gdybym chciała jechać
      dla przyjemności nie brałabym sobie takiej odpowiedzalności na barki jak wyjazd
      i opieka nad uczestnikami wycieczki. Nie wspomnę o formalnościach, które przed
      wyjazdem należy załatwić. Chciałabym zauważyć,że wyjazd w lutym ma miejsce w
      ferie. Jest więc to mój czas wolny. Ponieważ jestem nauczycielką języka
      angielskiego staram się wykorzystać każdą okazję do podniesienia poziomu nauki
      tego jezyka. Myślę, że wycieczka do kraju anglojęzycznego z pobytem u rodzin
      angielskich jest do tego świetną okazją. Na koniec chciałabym dodać,że nie jest
      to wycieczka przymusowa. Jeśli ktoś woli biwak to jego wybór. Ja nie będę go na
      pewno za to krytykować. Po prostu na niego nie pojadę. Pozdrawiam.
    • Gość: Norek Re: WYCIECZKA DO LONDYNU IP: 80.51.243.* 19.04.03, 22:04
      I jak było w Londynie?
      • Gość: wycieczkowicz Re: WYCIECZKA DO LONDYNU IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.03, 18:38
        w Londynie jak w Londynie ... jest to miasto godne zobaczenia Ostatnio nawet
        slyszy sie w mediach, ze to najciekawsza ze stolic swiata :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka