Dodaj do ulubionych

Świecie na WWW

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 09:42
Czy są jakieś inne strony o Świeciu oprócz tych dwóch:

1:www.um-swiecie.pl/
2:swiecie.vel.pl/

Proszę o linki, jeżeli ktoś się orientuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Wujas Re: Świecie na WWW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 11:22
      A po co Ci wiecej, skoro wszedzie jest to samo, czyli copy&paste z portali
      prasy lokalnej. :D
      Nie ma w Swieciu portalu miejskiego, ktory bylby redagowany przez jakis
      sensowny zespol, ktory by wiedzial czego chce. Wszedzie to samo; artykuly z
      Expressu i Pomorskiej, masa gowniany banerkow, niekompletne i nieaktualne "co?
      gdzie? kiedy?". Ehh... Szkoda gadac. :(
      • Gość: KangaAkale Re: Świecie na WWW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 11:48
        to jest aż tak źle???
        • Gość: <><><> Re: Świecie na WWW IP: *.stk-net.pl 22.12.06, 11:52
          No to Wujas wez sie do roboty i załóż swoją strone.
          • Gość: Wujas Re: Świecie na WWW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.06, 12:21
            <><><> napisał:
            > No to Wujas wez sie do roboty i załóż swoją strone.

A po co? Mnie nie interesuje. Jak ktoś skrytykuje mechaników w Świeciu to też
            zaproponujesz mu otwarcie nowego warsztatu?
            Pomyśl chwile, człowieku.
            • Gość: <><><> Re: Świecie na WWW IP: *.stk-net.pl 22.12.06, 14:17
              Haha nie ktos Tylko Ty kazdego oceniasz a sam nic nie wnosisz.Jak mechanik mi spie.. naprawe auta to jade do innego(proste).
              • Gość: Wujas Re: Świecie na WWW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.06, 14:48
                <><><> napisał:

> Haha nie ktos Tylko Ty kazdego oceniasz a sam nic nie wnosisz.

A co? Oceniać mi nie wolno? Jeśli coś nie spełnia swoich założeń, to mam
                podstawy do krytykowania. Jeśli serwis o mieście serwuje jedynie kopie
                artykułów z prasy lokalnej, które można przeczytać w gazecie papierowej,
                tudzież w innym "portalu", to na cholere to komu?

> Jak mechanik mi spie.. naprawe auta to jade do innego(proste).

Nie pytałem, co zrobisz kiedy mechanik spartoli robote, tylko co odpowiesz
                komuś, kto skrytykuje mechanika. Skoro proponowałeś mi zrobienie swojego
                portalu (co mnie kompletnie nie interesuje), to chciałem wiedzieć, czy osobie
                krytykującej mechanika zaproponujesz otwarcie własnego warsztatu.
                Tak ciężko zrozumieć to proste pytanie, ty głąbie?
                • Gość: Madzia Re: Świecie na WWW IP: *.stk-net.pl 22.12.06, 15:12
                  Ty otwórz swoją własna szkołe-Panie doskonały!
                  • Gość: Do Wujasa Re: Świecie na WWW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 16:28
                    Gosciu ty krytykujesz wszystko co jest na tym forum. W każdym temacie masz coś
                    do powiedzenia. Odpisujesz na różne posty ale zebys miał cos sensownego do
                    powiedzenia to nie powiem. Ten cienki, tamten partacz to do kitu a oni to
                    złodzieje albo frajerzy-sam jesteś pajacem i tyle
                    • Gość: Wujas Re: Świecie na WWW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.06, 16:44
                      Ktoś was musi krytykować, żebyście nie popadali w megalomanię. ;)
                      • Gość: XXX Re: Świecie na WWW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.06, 20:49
                        tee,Wujas,może ludzie lubią być megalomanami?Zaraz napiszesz stały
                        post:najpierw zacytujesz moją wypowiedż a potem zarzucisz swoją mądrość
                        życiową.I pewnie będzie Ci się wydawało,że napisałeś znów coś mądrego.
                        • Gość: <><><> Re: Świecie na WWW IP: *.stk-net.pl 24.12.06, 01:31
                          A Twój mózg pusty!WUJAS!
                          • Gość: Wujas Re: Świecie na WWW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.06, 01:55
                            <><><> napisał:
                            > A Twój mózg pusty!WUJAS!

Wymyśl proszę jakiś bardziej oryginalny epitet, bo zaleciało mi tu niedouczonym
                            bywalcem ławki, pod blokiem na Mariankach. :)
                            Mały wytyk. Aby poprawnie zaintonować swoja wypowiedź, powinieneś użyć
                            przecinka miast pierwszego wykrzyknika. I koniecznie spację po nim wstawić. :)
                            To tak gwoli edukacji, głąbie. :D
                            • Gość: do Wujasa Re: Świecie na WWW IP: *.server.ntli.net 31.12.06, 01:27
                              napisal: niedouczonym
                              bywalcem ławki, pod blokiem na Mariankach. :)

Co miałes na myśli? Można wiedzieć?
                              • Gość: @##@ Re: Świecie na WWW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 10:21
                                Nie wymieniacie wszystkich stron ze Świecia:

www.strazakprzechowo.friko.pl
                                www.wda-swiecie.pl/
                                • Gość: Wujas Re: Świecie na WWW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.06, 10:49
                                  @##@ napisał:
                                  > Nie wymieniacie wszystkich stron ze Świecia:

Bo pytający szuka stron o Świeciu, a nie "ze Świecia".
                              • Gość: Wujas Re: Świecie na WWW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.06, 10:46
                                do Wujasa napisała:

> niedouczonym bywalcem ławki, pod blokiem na Mariankach. :)
                                >
                                > Co miałes na myśli? Można wiedzieć?

Dokładnie to, co napisałem.
                                Masz jakieś problemy ze zrozumieniem czytanych treści? Gazet pewnie też nie
                                czytujesz, bo za trudne? :)
                        • Gość: Wujas Re: Świecie na WWW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.06, 01:48
                          XXX napisał:
                          > tee,Wujas,może ludzie lubią być megalomanami?

"Powiedział co wiedział". :)
                          Gdybym wspomniał o indolencji, też byś napisał "a może ludzie lubią być
                          indolentami?"?
                          Ale mam z was "polewkę". :))) Co jeden, to bardziej błyskotliwy. :D
                          • Gość: Terminator Re: Świecie na WWW IP: *.server.ntli.net 31.12.06, 14:36
                            Wujas, prujesz sie jak gacie starej baby, miales pewnie trudne dziecinstwo. Daj
                            mi swoje namiary. Zalatwie to szybko, nic nie poczujesz, zrobie swiatu
                            przysluge.
                            • Gość: Lawenda Re: Świecie na WWW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.07, 21:42
                              A ja juz chyba wiem o kogo chodzilo Wujasowi. O takich wlasnie jak powyzszy
                              Terminator. Wylaza z tych swoich piwnicznych silowni, nafaszerowani sterydami,
                              siedza na laweczkach przed blokiem i wszystko co leci z ich ust, to kur... i
                              slina na chodnik. :))) Typowy obrazek z blokowiska. Zbawiciele swiata.
                              Wujas, widac ze ktos sie utozsamil z twoim opisem. :))))
      • magnolia116 Re: Świecie na WWW 24.01.07, 23:10

Gość portalu: Wujas napisał(a):

> A po co Ci wiecej, skoro wszedzie jest to samo

"Ci" z dużej litery? Czyżby ktoś darzony szacunkiem? :)
        • Gość: Wujas Re: Świecie na WWW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 23:19
          magnolia116 napisała:
          > "Ci" z dużej litery? Czyżby ktoś darzony szacunkiem? :)

No co sie czepiasz? Czasami sie zapominam. ;)
    • Gość: W 76 Re: Świecie na WWW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 20:15
      Nie pyskować dzieci. Wzajemne opluwanie nic nie da. To, że Świecie w internecie
      nie istnieje jest faktem. Dlaczego? Dlatego, że to Świecie!!!
      • Gość: cswman Re: Świecie na WWW IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.06, 21:15

Lepiej byście się wzięli za robienie stron o Świeciu a nie wzajemnie obrażali,tworzene dobrych stron jest czasochłonne, a na aktualizowanie też potrzeba czasu. Z tymi stronami nie jest tak źle - w Wikipedii jest troche o Świeciu i są linki do stron, mozna również dodać inne
        chciałbym dodać, że te dwa wymienione w pierwszym poście to już mają postać bardziej portali internetowych
        pl.wikipedia.org/wiki/Świecie
        Trochę się mylisz W76

www.bigi.piwko.pl/mojemiasto.html
        www.swiecie.twoje-miasto.pl/
        www.halawswieciu.yoyo.pl/
        www.swiecie.info.pl/
        schwetz-culm.webpark.pl/7
        witcher.blox.pl/html

• Gość: W 76 Re: Świecie na WWW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.07, 14:31
          To puste strony. Zawierają tyle co instrukcja używania lokówki.
          • Gość: cswman Re: Świecie na WWW IP: *.adsl.inetia.pl 01.01.07, 15:35
            Stwórz lepszą, jak taki mądry jesteś - masz nick jak numer fabryczny tej lokówki. Narzekać, że nic nie ma, każdy głupi potrafi. Zapewniam, że
            stworzenie strony internetowej nie jest trudne - wystarczy zainstalować jeden z systemów portalowych, znaleźć darmowy albo tani hosting (na jakiś czas)- i dostosować do lokalnych potrzeb. Profesjonalne portale wymagają dużo czasu i kasy. Zresztą, Świecie nie jest dużym miastem - nie dzieje się tyle, ile w Bydgoszczy, tylko dla kogo to ma być, dla narzekających, że to takie i owakie, a to zdjęcie do kitu, a to forum do d..., a to nieaktualizowane. W76 pokaż co potrafisz, zobaczymy jaki webmaster z ciebie, jaką instrukcję lokówki wymyślisz...
            • Gość: Wujas Re: Świecie na WWW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 12:30
              cswman napisała:
              > Zapewniam, że stworzenie strony internetowej nie jest trudne
              > - wystarczy zainstalować jeden z systemów portalowych, znaleźć
              > darmowy albo tani hosting (na jakiś czas)- i dos tosować do
              > lokalnych potrzeb.

Widać więc, że niewiele wiesz na ten temat
              • Gość: cswman Re: Świecie na WWW IP: *.adsl.inetia.pl 02.01.07, 15:01
                Wujas, ja mówiłem o amatorskim portalu, a nie o firmie, która będzie zajmowała się zbieraniem wiadomości i prowadzeniem zawodowego portalu - do tego potrzeba sporej ekipy - jak zresztą sam napisałeś - przede wszystkim redaktorów. Sam widzisz jak jest, powstała gazeta Kurier Świecki istniała 2 miesiące i już jej nie ma . Czas Świecia istnieje własciwie dzięki GW - myślisz, że taki portal utrzymałby się z samych reklam internetowych - informacje i ogłoszenia mamy już w gazetach EŚ i GP - one mają też swoje strony WWW. gdzie można przeczytać codzienne informacje, nawet nie trzeba kupować wersji papierowej. Niestety drugiego Onetu albo Interii nie stworzysz, myślę, że portal Świeciak.pl nie jest zły, tylko musi współpracować z nim więcej osób, które byłyby odpowiedzialne za określony informacje z różnych dziedzin życia - przecież tak właściwie jest pierwszym niezależnym portalem (nie licząc UM), gdzie Świeciacy mogą pisać, dawać ogłoszenia, oglądać i sami dodawać fotki (jest też rozkład jazdy PKS i busów) - mówisz o braku konsekwencji, takowa jest, bo jeżeli nie byłoby jej, to dawno ten portal poszedłby w odstawkę - a jednak istnieje.Czy taki portal, w takiej formie o jakiej mówisz i marzysz miałby szansę przetrwać? Widziałbym możliwośći, jeżeli byłby to portal dwóch miast Świecia i Chełmna - to jest już ok. 50 tys. mieszkańców a tym samym więcej potencjalnych odbiorców - i niewątpliwie te dwa miasta więcej łączy niż dzieli - Należałoby zdobyć informacje na temat działania takich portali w innych miastach jak np. Grudziądz(100 tys. mieszkańców) - www.grudziadz.com.pl/
                albo Brodnica ponad 30 tys. mieszk. www.brodnica.net/
                • Gość: Wujas Re: Świecie na WWW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.07, 15:26
                  cswman napisała:
                  > Wujas, ja mówiłem o amatorskim portalu, a nie o firmie, która będzie
                  > zajmowała się zbieraniem wiadomości i prowadzeniem zawodowego portalu.

No dobrze, ale jaki jest sens robienia tego amatorsko? Amatorskie www to w
                  większości proste strony traktujące o jednym konkretnym zagadnieniu. A portal z
                  założenia jest o wszystkim co dotyczy ludzi do których jest kierowany. Jeśli
                  jest to portal miejski, to powinien zawierać wszystko co interesuje ludzi
                  mieszkających w tym mieście. A że tego nie da się zrobić w pojedynkę, to jest
                  wręcz oczywiste. Więc po co robić coś źle? Byle by tylko robić?
            • Gość: W 76 Re: Świecie na WWW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 12:52
              Być może mój nick nie jest skomplikowany, ale jest subtelniejszy od faceta z
              tablicą rejestracyjną na tyłku.Dobra strona internetowa to sprawa ludzi, którym
              zaufaliśmy w wyborach. To my płacimy podatki, z których Ci wybrani płacą sobie
              pensje i diety.To my płacimy również na promocję miasta, a dobra strona to
              promocja.
              • Gość: Kanga Akale Re: Świecie na WWW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 12:42
                Jednym słowem temat wyczerpany... Rzeczywiście na świeckich stronach niewiele
                się dzieje. Uaktualnienia rzadko i kiepskiej jakości, na "Świeciaku"
                uaktualnień nie ma w ogóle (poza galerią), o reszcie nawet nie warto wspominać.
                Pustkowie...
                • Gość: swieciak.pl Re: Świecie na WWW IP: *.stk-net.pl 05.01.07, 21:31
                  Zapraszam wszystkie osoby do współpracy.
                  Obecnie tworze sam portal (dodatkowo dwie osoby pomagają przy prowadzeniu forum
                  i pilnowania porządku w galerii), muszę zadbać o wszystko a jest tego sporo,
                  poza portalem mam swoje życie i pracę i szkołę, więc ciężko wszystko pogodzić.

Jeżeli są osoby chętne proszę pisać artykuły, można samemu dodawać zdjęcia
                  (swiecie.vel.pl/fotogaleria/), ogłoszenia
                  (swiecie.vel.pl/ogloszenia/), jeżeli prowadzi się działalność gospodarczą
                  można dodać firmę do katalogu (darmowa promocja firmy
                  swiecie.vel.pl/katalog/), można dodawać i promować wydarzenia w naszym
                  mieście (swiecie.vel.pl/kalendarz/250.html). Wszystko prowadzi w kierunku
                  WEB 2.0 tzn. że to ludzie mają tworzyć portal dla samych siebie. Forum
                  (www.swiecie.vel.pl/forum/)jest poukładane tematycznie więc nie ma na nim
                  narzekań że ciągle pisze się o "WDA..." itp.

Wszystko jest wystarczy z tego korzystać!

Osoby chętne do współpracy zachęcam do pisania na krystian@swieciak.pl
                  • Gość: W 76 Re: Świecie na WWW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 21:07
                    Życzę powodzenia!Widać, że kiedy pojawiły się konkrety wielu mądrali poszło na
                    urlop. Jeżeli stać Cię na to i potrafisz, to rób to. Jeszcze raz , szczerze
                    życzę powodzenia.
                    • Gość: swieciak.pl Re: Świecie na WWW IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.07, 09:36
                      Dość długo czekałem na jakąkolwiek odpowiedź w tym temacie, wszyscy tak
                      krzyczeli a potem cisza.
                      Dzięki za "słowa otuchy"

Pozdrawiam
                      • Gość: Beti do wujasa IP: 83.238.147.* 14.01.07, 16:14
                        Wujas ! Ja nie wiedzialam ze w psychu internet dla pacjentów załozyli ..
                        hahahahha
    • Gość: www Re: Świecie na WWW IP: *.stk-net.pl 19.01.07, 20:06
      wpisujcie adresy swoich prywatnych stronek!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka