Dodaj do ulubionych

Żal pani Sylwii

IP: *.gprs.plus.pl 01.09.08, 23:51
Szkoda, że część nauczycieli niezadowolonych ze sposobu kierowania szkołą, a jeszcze bardziej ze sposobu traktowania ludzi przez dyrektorkę, położyła uszy po sobie i potulnie złożyła podpisy pod listem poparcia dla dyrektorki. Rozumiem ich. Niezłożenie podpisu wymagałoby nie lada odwagi. Ale stracili, pewnie bezpowrotnie, okazję do powiedzenia, że w tej szkole nie wszystko dzieje się tak jak powinno.
Obserwuj wątek
    • Gość: twp2 Re: Żal pani Sylwii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.08, 08:47
      A ja wierzę Pani Sylwii. Wiem od wielu nauczycieli ze takie sytuacje są powszechne w szkiołach wszędzie! Niestety, ale dyrektorami zostają osoby pod wpływem decycji samorządowców, wejść, znajomosci.
      Np. w Grudziadzu w Tarpnie jest taka SP gdzie dyrektor nie powiedział o podyplomówkach wszystkim bo porozdawała je swoim "przydupasom". Pracuje tam aż 4 znajomych i każsdy to potwierdził. Wyjątkowa szkoła? Nie. Po naszej stronie Wisły nie jest nic lepiej.
      A Przewodniczący Zagórski zdrowo przesadził z odpowiedzią. Niech powściągnie Wielki Samorządowiec jęzor - wieczny Przewodniczący Rady Powiatu.

Doradzam Pani Sylwii chodzić z dyktafonem w obecnosci pani dyrektor, bo teraz nie da jej żyć. Człowiek to ZWIERZĘ mściwe.
    • Gość: internauta Re: Żal pani Sylwii IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.08, 09:26
      Szanowni Państwo. Żeby zabierać głos nt. pracy w szkole lub jak to zostało ujęte wcześniej "rozdawania podyplomówek" trzeba coś więcej, a nie tylko to, że jest się wiecznie niezadowolonym rodzicem lub nauczycielem, który chce przychodzić do szkoły i "odwalić swoje godziny". Po pierwsze podyplomówek się nie rozdaje, a jak jest to wiedzą nauczyciele w każdej szkole. Przede wszystkim za dodatkową naukę nauczyciele płacą z własnej kieszeni, więc nie wiem czy tak się wszyscy do tego garną. Nie zawsze, bo niektórych trzeba wręcz zachęcać.
      Po drugie jeżeli grono pedagogiczne się kłóci, to nie jest to dobre, ani dla szkoły, ani dla uczniów, ani tym bardziej dla atmosfery wśród nauczycieli.
      Ogólnie jako człowiek potępiam postępowanie i zachowanie Pani Papkiewicz. Tak robią tylko osoby, które wokół siebie chcą zrobić dużo szumu, a nie naprawdę poprawić sytuację. Nie przystoi takie zachowanie na pewno radnej.
      Przypomnę zasługi Pani Papkiewicz: Wnioski o usunięcie Pani Fejtko - opiekunki Młodzieżowej Rady Miasta (Pani Papkiewicz chciała zająć jej miejsce, ale nie została wybrana przez radnych, przypomnę, że teraz Rada w ogóle nie działa), ponadto działania na rzecz usunięcia koordynatora ds. rozwiązywania problemów alkoholowych Pani Rozszczynialskiej. Obecnie nowa koordynator tak działa, że po pierwsze jej wcale nie ma, a po drugie nawet nie ma kto zorganizować biednym dzieciom letniego wypoczynku, jak to wcześniej bywało, między innymi z pieniędzy z funduszu rozwiązywania problemów alkoholowych. Ponieważ organizowała to Pani Rozszczynialska. Tak więc można powiedzieć, że Pani Papkiewicz działa skutecznie, ale czy z pożytkiem dla mieszkańców.
      • Gość: świetliczanka Re: Żal pani Sylwii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.08, 08:10
        Żal pani Roszczynialskiej? Ciekawe czy teraz kiedy już wiadomo za co
        wyleciała z pracy a sprawa jest w prokuraturze. Nowa Pani
        koordynator jest w ciąży i zastępuje ją Pan Irek z KISu, który jest
        bardzo konkretny i z którym łatwo się dogadać.
        Dzieci były nad morzem i w górach. Zorganizowała to Pani Klaudia
        przed przejściem na zwolnienie lekarskie i Pan Fura - jak co roku.
        Nie wiesz o czym kłapiesz ozorem - to nie kłap.
        młodzieżowa Rada nie działa a wcześniej to niby jak działała. Tyle
        że winna była młodzież a nie Pani Fejtko. To Młodym nic się nie
        chce, nie mają dość ambicji by pomysły wdrożyć w życie, nie mają
        dość ikry, zniechęcają się byle przeszkodą i czekają żeby ich cały
        czas prowadzić za rękę. To była inicjatywa NAUCZYCIELI i
        samorządowców, a nie młodzieży - dlatego jakie miało szanse na
        utrzymanie się?
    • Gość: ktoś z grona Re: lol przestań bredzić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.08, 11:42
      to co piszesz mija się z prawdą, ani kuratorium ani organ prowadzący
      nie ma zastrzeżeń do prowadzenia szkoły i pracy dyrektorki.pozostali
      nauczyciele to male zastraszone dzieci?? Nieprawda. zwyczajnie nie
      mają nic do zarzucenia dyrektorce, jedynie pani świetliczanka,
      zapowiadajaca dalsza walkę - jakbym słuchała jarka kaczynskiego, ten
      sam model. Ktoś niżej napisał że świetlicznka ma chodzić z
      dyktafonem, jak ziobro, haha jaka to partyjka ??
    • Gość: świeciak Re: Żal pani Sylwii IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.08, 12:51
      Mnie także "jest żal Pani Sylwii". Żal mi wszystkich takich osób, które zamiast wykazać się swoją pracą, wykazują się pieniactwem i mieszaniem gdzie popadnie. Najbardziej to żal mi jednak wszystkich tych, którzy muszą współpracować z takimi osobami. Miałem niestety wątpliwą przyjemność pracować z ludźmi, którzy widzą wokół siebie tylko wrogów, czują się ciągle pokrzywdzeni i niedocenieni. Tylko sobie nie mają nic do zarzucenia. Ciekawe, czy tak samo jest z Panią Sylwią. Czy także jest idealnym pracownikiem, rodzicem itp.
      • Gość: ktoś z grona Re: Żal pani Sylwii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.08, 13:34
        same żale, żal mi p. Packa bo jemu jest żal p. Sylwii, żal mi pani
        dyrektor bo ona też ma żal, ma żal do siebie, że trzymała pracownika
        tak długo aż wyszły na jaw "gorzkie żale", żal mi także parcownika
        kuratorium i starostwa, który zamiast zająć się czymś ważnym musiał
        grzebać w gó..e, rozdeptanym w świetlicy tej szkoły. Najbardziej
        żal uczniów i nauczycieli bo teraz śmierdzi jak cholera i trzeba
        będzie siedzieć bardzo długo przy otwartych oknach , żeby to
        uleciało, dzieciaki się przeziębią. ŻAL mi matek tych dzieci
        przeziębionych, bo będą musiały brać opiekę na chore dzieci, a
        szefostwo tych matek się będzie wściekać bo nie przyjdą do pracy.
        Dlatego najbardziej żal mi żon tych szefów bo to na nich się
        wszystko odbije.
        • Gość: kaja Re: Żal pani Sylwii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.08, 23:07
          DO INTERNAUTKI!!!!
          Jeśli nie wiesz jaka jest sytuacja świetlic, to może ;lepiej nie wypisuj takich
          bredni!!! Obecna koordynatorka jest obecnie w ciąży, ale działa i pracuje, na
          tyle na ile może. Uczestniczy nadal w życiu świetlic..., a co do kolonii to w
          ogóle zero orientacji!! Kolonie odbyły się w lipcu (w drugiej połowie), dzieci
          były nad morzem i korzystały z wakacji. Także jeśli nie ma się sprawdzonych
          informacji, lepiej się nie wypowiadać, bo można oskarżać niewinne osoby...
    • Gość: gość Re: Żal pani Sylwii IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.08, 22:47
      aha a dyktafony to na radzie pedagogicznej rozstawiła pani dyrektor dziewczyny narobiły w portki i podpisały ze strachu przed utratą pracy "lojalkę" haha śmiechu warte, a i jeszce staosta nigdy nie widzi problemów a potem policja zabiera pracowników z biura (pan sz.) jakiś czas temu, a z tego co wiem przeciw pani rozczynialskiej prokuratura prowadzi dochodzenie i zarzuty wcale nie są błahe, pieniądze przeznaczone dla dzieci ze świetlic brała sobie do domku. dupe internauta nie zna tematu a się wymądrza
      • Gość: żelki akuku Re: gość jaja sobie robisz? IP: 80.55.66.* 04.09.08, 09:14
        czy nauczyciele w tej szkole to dzieciaki, żeby przed dyktafonem w
        portki sikać? Skąd ta zawiść ? A kim ty jesteś do diabła, żeby robic
        uwagi na temat pracy starosty i innych ludzi? Ja wiem kim jesteś!
        świetliczanką albo kolezanka swietliczanki, albo żalosnym żalem
        żałujacym świetliczanki od morza po góry. Na to wychodzi,ze spadłaś
        z gory i zaczynasz topić się w morzu więc chwytasz sie róznych
        sposobów by walić na prawo i lewo oraz pokazywać "złe" strony innych
        by wygladać samemu jak piekakrz, ktory wpadł do kibla pełnego
        mąki.Takim sposobem nie wybielisz żadnej świetliczanki w tym kraju.
        A może TVN, Uwaga, Expres reporterów, Sprawa dla reportera? Walcz z
        wiatrakami
    • Gość: gość Żal pani Sylwii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 09:27

Obrażanie innych ludzi i wyciąganie publicznie ich zawinionych czy
      nie zawinionych spraw jest chwytem poniżej pasa.Niech Pani nie
      wykorzystuje innych ludzi do swojej "walki".Piwo którego się
      nawarzyło trzeba wypić, a nie mieszać innych z błotem. W awansie
      napewno pomogą Pni nowi koledzy partyjni więc zostaw kobieto innych
      w spokoju.
    • Gość: gość Re: Żal pani Sylwii IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.08, 10:05
      aha uderz w stół a nożyce się odezwą, żeliki ty albo poeta jesteś albo wizyta u lekarza się przyda :-), jesteś żałosnym głosem p.dyrektor, starosty i swoim bo boisz się że pare złych rzeczy może ujrzeć światło dzienne ;-)
    • Gość: Gość Re: Żal pani Sylwii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 13:19
      Moim zdaniem o p. Papkiewicz walczyć będą tylko ci którym sie pracować nie chce... niech ta p. Papkiewicz ta energie która wkłada w bezsensowne czepianie sie i latanie po gazetach lepiej w prace włoży i da normalnym ludzią spokój. To wtedy nikt na pewno czepiać jej się nie będzie. Bo jak na razie widać ze robi tylko szum wokół siebie w szkole i jako radna zamiast zrobić wreszcie cos dobrego. Ten typ chyba tak ma zrobi wszystko żeby tylko ktoś zwrócił na nią uwagę ona chyba jakąś nie dopieszczona jest.
      • Gość: ło matko!!! ten tekst mnie rozwalił... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 14:40
        cytat: "...Ten typ chyba tak ma zrobi wszystko żeby tylko ktoś
        zwrócił na nią uwagę ona chyba jakąś nie dopieszczona jest."
    • Gość: smile Żal pani Sylwii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 14:42
      No może pani Sylwia niedopieszczona, bo mąż... Niech lepiej go w końcu pilnuje...
    • Gość: gość Re: Żal pani Sylwii IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.08, 15:27
      hej smile a biedna pani dyrektor i jej siostra to dopiero biedactwa one ani meża ani "chłopa" to jest dopiero niedopieszczenie :-) no a potem sie czepiaja wszystkiego bo inne mają lepiej ;-)
    • Gość: gość Re: Żal pani Sylwii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 16:01
      a ty co teraz w zycie osobiste komuś sie wpieprzasz?? to czy kogoś maja czy nie, nie twój interes... a prawdziwie nie dopieszczona to ta papkiewicz jest a nie p. dyrektor i jej siostra bo to nie one latają po gazetach i szukają kogoś kto sie nimi zainteresuje tylko p. papkiewicz. a poza tym cała rada która jest przeciwko p. papkiewicz niby mężów ani zon nie ma?? i dlatego papkiewiczowej sie czepia bo jej męża zazdroszczą?? hahah nie!! tu najzwyczajniej o jej prace chodzi do której najwyraźniej sie nie przykłada bo czas przygotowanie do pracy na latanie po gazetach traci i robienie wokół siebie szumu
    • Gość: gość Re: Żal pani Sylwii IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.08, 17:01
      niedopieszczona pisze sie razem matołku, a smile pisząc o mężu to pisał niby o czym jak nie o życiu osobistym pani P.
    • Gość: gość Re: Żal pani Sylwii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 19:09
      ja w zycie osobiste sie nie wtrącam mówię tylko ze nie potrzebnie lata i szuka sensacji tam gdzie jej nie ma a pisząc ze jest niedopieszczona chodziło mi ze pod względem psychicznym ze brakuje jej czyjegoś zainteresowania żeby ktoś zwrócił na nią uwagę a najlepsza co ta p. papkiewicz może zrobić to niech sobie założy jakaś prywatna firmę i tam niech sobie rządzi bo wtedy może wreszcie ktoś sie nią zainteresuje a sama poczuje jak to jest użerać sie z takimi osobami jak ona
    • Gość: gość Re: Żal pani Sylwii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 20:08
      uporczywe i powtarzające się prześladowanie psychiczne w celu jej destrukcji lub wyeliminowania Pani Sylwi przez panią Dyrektor Nauczyciele boja sie narazić P dyrektor grupa osób która była z P Syllwią wycofała się bojąc się stracić pracę Podziwiam Panią Sylwię jest dzielna i powinna doprowadzić tą sprawę do końca A tak w nawiasie Pani Sylwio ( radzę oddać sprawę do sądu o mobing głowa do góry i tak trzymać )
    • Gość: Gabi Żal pani Sylwii IP: 91.94.138.* 04.09.08, 20:36
      Męża mieć na oku(!) i dzieci wychować a nie tylko kariera.
      • swojak3 Re: Żal pani Sylwii 05.09.08, 00:46
        Proponuję żeby każdy się swoja dupą zajął a nie w filcakach włazi w
        życie osobiste innych ludzi.
        • Gość: MerQ Re: Żal pani Sylwii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.08, 13:33
          Oj,żal P.Sylwii i to z kilku względów, ale lepiej się nie wypowiadać o życiu
          prywatnym, bo to bolesne dowiadywać się czegoś o swoim życiu z np. forum. Głowa
          do góry P. Sylwio, wszystko musi się ułożyć.
    • Gość: obserwator Re: Żal pani Sylwii IP: *.centertel.pl 07.09.08, 18:30
      Takie konflikty powinny zostać rozwiązane poza forum, a wciąganie w to spraw prywatnych to już szczyt prostactwa!!! Z tego co pamiętam to Pania Urban wybrano na dyrektora bez konkursu a zatem nie sądzę, żeby była jakąś czarownicą. A Pani Papkiewicz być może ma jakies problemy z dogadaniem się z dyrektorem ale napinanie się z obu stron nie rozwiąże konfliktu. Powinny sobie wyjaśnić pewne sprawy, przedstawić oczekiwania i jak ludzie na poziomie dojść do porozumienia. Nie ma rzeczy niemozliwych.
      pozdrawiam obie Panie :)
      • Gość: vbdt Re: Żal pani Sylwii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 17:44
        Zgadza się. Na forum nie powinno poruszać się czyjegoś życia
        prywatnego.
    • Gość: gosc Re: Żal pani Sylwii IP: *.pools.arcor-ip.net 14.09.08, 00:31
      Na ogol w Polsce tak bywa, ze to pracownik a nie pracodawca (czy Pani Dyrektor w tym przypadku) jest pokrzywdzony. I jest to skutek zlej sytuacji na rynku pracy. I z cala pewnoscia, jesli ktos tutaj kogos zle traktuje to jest to szanowna Pani dyrektor, ktora szykanuje Pania Papkiewicz. I nie tylko P. Papkiewicz, ale tez inne panie nauczyielki, ktore w obawie o utrate pracy badz pogorszenie warunkow pracy zachowaly sie jak przestraszony i niewierny piesek (podkurczyly ogonki i uciekly). I podpisaly pod batem Pani Dyrektor (bat to te rozstawione na posiedzeniu rady pedagogicznej dyktafony) pismo oskarzajace P. Papkiewicz. Zastanowmy sie w jakim celu Pani Urban uzyla na posiedzeniu rady dyktafony, coz chciala osiagnac? Mysla, ze bedac swiadoma swej przewagi wynikajacej z zajmowanego stanowiska chciala 1. stworzyc atmosfere zagrozenia, w obliczu ktorej pozostale, wspoldzialajace wczesniej z P. Papkiewicz panie nauczycielki nie popra jej i podpisza "lojalke", 2. upokorzyc P. Syliwe. I te wlasnie dyktafony nagrywajace przebieg Rady to dowod na to jakie metody postepowania ma Pani Dyrektor Urban. Takie metody, troche jakby z minoionego rezimu. O zgrozo !!!

• swojak3 Re: Żal pani Sylwii 14.09.08, 08:58
        Ciało Pedagogiczne jak sądze nie jest małą skrzywdzona
        dziewczynka.Próba tłumaczenia nauczycieli ,że kiedy postawić przed
        nimi dyktafony (jeśli takie wogóle były?) postępują zgodnie z
        intencjami stawiającego dyktafony jest prymitywne .Jeśli komuś
        szkodzą urządzenia rejestrujace to tylko pomysłodawcy (wystarczy
        przypomnieć sobie różne historie z najblizszej przeszłości życia
        publicznego ).Nie jestem nauczycielem wiec nie bedę się wypowiadał w
        kwestii stosowności utrwalania zapisu Rad Pedagogicznych tylko
        chciałem powiedzieć że moim zdaniem kręgosłup moralny w tej szkole
        już dawno został przetrącony skoro: dorośli, wykształceni , majacy
        • Gość: Ja Re: Żal pani Sylwii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 20:20
          Tam gdzie pracują kobiety zawsze tak będzie.Wystarczy je troszkę postraszyć i
          trzęsą gaciami.Przykre ale prawdziwe.Współczuję pani Sylwi koleżanek z
          pracy.Życzę powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka