Dodaj do ulubionych

Zapomniane "Miasteczko" :-(

IP: 62.189.127.* 08.12.08, 17:48
Ostatnimi czasy mam wrazenie ze osiedle "Miasteczko" zostalo
calkowicie zapomniane przez naszych rzadzacych. Osiedle wyglada
skandalicznie brzydko - chodniki, ulice, ogolnie fatalne otoczenie.
Szczegolnie bylo to widzoczne podczas ostatniego objazdu
spowodowanego remontem przejazdu kolejowego - biegajace wokol
samochodu dzieci myjace szyby, pijace gbury na srodku jezdni oraz
przypadki drobnych kradziezy. Czy "Miasteczko" ma sie stac - tak jak
stalo sie w przypadku ulicy Polnej i Wodnej - ostoja gangsterskich
porachunkow oraz miejsce domow publicznych, narkomanii i morderstw
(statystycznie najwiecej w calym powiecie swieckim). Moze wypadaloby
aby rzadzacy wyciagneli reke do "Miasteczka" zanim bedzie za pozno.
Pomozmy "Miasteczku"!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: gdzie? Re: Zapomniane "Miasteczko" :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.08, 17:54
      A gdzie masz prostytutki w Świeciu?
      • Gość: CSW Re: Zapomniane "Miasteczko" :-( IP: *.adsl.inetia.pl 08.12.08, 18:32
        No właśnie , gdzie masz tą przestępczośc na Polnej i Wodnej ,chyba
        w twoi chorym umyśle. Prostytutek też nie widuje, chyba że na twojej
        ulicy !!! ............. :(
        • Gość: City life Re: Zapomniane "Miasteczko" :-( IP: *.swc.vectranet.pl 09.12.08, 00:01
          Miasteczko jakie jest i takie zostanie.
          • Gość: egon Re: Zapomniane "Miasteczko" :-( IP: 62.189.127.* 09.12.08, 11:04
            Ale sie porobilo! Porownanie Polnej i Wodnej do "Miasteczka" nie
            mialy urazic mieszkancow tych zacnych swieckich lokalizacji.
            Chodzilo mi tylko o porownanie przestepczosci i ogolnego marazmu
            panujacego na "Miasteczku" ktory mozna porownac, chyba jedynie, do
            Polnej i Wodnej. W zaden sposob nie oskarzam mieszkancow Polnej i
            Wodnej o tyranie sie praca gangstera lub prostytutki (lub praca
            jakakolwiek) - jezeli juz, to wlasnie mieszkancy tych okolic cierpia
            przez gangi mlodocianych kryminalistow przerywajacych spokoj
            lokalnych mieszkancow najbardziej. Z ogromnymi uklonami!
            • Gość: ŚŚŚ Re: Zapomniane "Miasteczko" :-( IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.08, 12:48
              A ja się jak najbardziej zgadzam co do tych ulic,aż strach tam
              przechodzić.
              • Gość: Iwona Re: Zapomniane "Miasteczko" :-( IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.08, 12:59
                Bzdury opowiadacie. Przechodzę często tymi ulicami i żadnych
                problemów nie zauważyłam. Ani żadnych gangów, ani pijaczków, żadnego
                zaczepiania czy innych problemów. To normalne ulice, tyle że nieco
                zapomniane w kwestii zagospodarowania terenu.
                • Gość: egon Re: Zapomniane "Miasteczko" :-( IP: 62.189.127.* 09.12.08, 15:59
                  Pani Iwono - Pani pisze o "Miasteczku" czy ulicach Wodnej i Polnej?
                  Tak w ramach scislosci.
                  • Gość: Miasteczkowy Re: Zapomniane "Miasteczko" :-( IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.08, 17:59
                    1 - Egon / Roger - może najpierw zacznij podpisywać się jednym nickiem , co ???
                    2 - Faktycznie Miasteczko jest zapomniane , ale ... ponoć ma się to zmienić .
                    Czytałem w Czasie Świecia , że ma być odnowione . Poczekamy - zobaczymy .
                    3 - Mi się tu mieszka super . No prawie - te ciężarówki do Mondi doprowadzają
                    mnie czasami do wypowiedzenia kilku " ciepłych " słów pod adresem osób
                    odpowiedzialnych za tą sytuację . Zobaczymy co będzie , jak ruszy MP 7 .
                    Armagedon ? :-)
                    3 - Mieszkam tu tylko 9 lat i jakoś miałem szczęście , bo nie spotkałem się z tą
                    " gangsterką " hehe .
                  • Gość: Iwona Re: Zapomniane "Miasteczko" :-( IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.08, 20:54
                    Odpowiadając na powyższe wpisy, miała oczywiście na myśli ul. Polną
                    i Wodną. Tam się nie dzieją żadne złe rzeczy. Lata temu, może tak,
                    ale teraz całkowicie normalnie.
    • Gość: do roge Re: Zapomniane "Miasteczko" :-( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.08, 11:04
      Z czego ja wiem to na "Miasteczku" będzie budowane nowe ściany ogłuszające i
      będzie modernizacja całego osiedla (boiska itp)

Także poczekaj , cierpliwości...
      • Gość: swojak Re: Zapomniane "Miasteczko" :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.08, 23:38
        Mili Panstwo, nie ma sie co czarowac, sami mieszkancy tej "dzielnicy" stwarzaja taka sytuacja (mowa o owej przestepczosci).
        Niegdys byl to "okreg" wypedzonych nieplatnikow itd, a jeszcze wczesniej teren wiezienny, wiec chyba za wiele tu nie zdzialamy; we krwi to pozostaje i tyle :P (No chyba, ze ktos posunalby sie do zasad niemieckiego Fuhrera..)

A druga sprawa, gdzie sa rodzice? Mama, tata - gdzie oni sa, jak coreczce czy syneczkowi rozki rosna??
        A podstawowy problem, to mlodziez ma za duzo popuszczone, za duzy "luz" - tu tkwi sek..

Dobre chociaz to, ze "lotna" czasem tam stoi; bo procz porachunkow rodem z San Andreas, zrobilby sie jeszcze Need for Speed (wersja Miasteczko District) :D
      • Gość: gosc Re: Zapomniane "Miasteczko" :-( IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.08, 01:08
        "Z czego ja wiem", chyba powinno być "z tego co ja wiem"
        "Ściany", to liczba mnoga, więć "będą budowane", a nie "będzie
        budowane"!
        I co to są "ściany OGŁUSZAJĄCE"?
        • Gość: Wodniak Re: Zapomniane "Miasteczko" :-( IP: *.range81-151.btcentralplus.com 13.12.08, 01:18
          Miasteczko no najwieksze zadupie w calym swieciu!!!
          Wpip pijakczkow,bezrobotnych - jednym slowem najwieksza PATOLOGIA
          • Gość: Miasteczkowy Re: Zapomniane "Miasteczko" :-( IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.08, 20:52
            Hehe - popisał sobie .
          • Gość: oduja Re: Zapomniane "Miasteczko" :-( IP: *.sol2.cable.ntl.com 23.12.08, 14:19
            Jaka przyszłość czeka te tzw. "Baraki". Max 10% ludności tam ma prace, 90% to
            pijaki, lewusy. Dlaczego Władze miasta nic nie robią w kierunku poprawy sytuacji
            ? Czy może czekają, aż stanie sie tam jakaś tragedia ?
            Czy to nie można tak jednego z drugim ubezwłasnowolnić, dać na leczenie, pomóc w
            odnalezieniu pracy.... kur... krew zalewa człowieka.
            • Gość: gosc Re: Zapomniane "Miasteczko" :-( IP: *.adsl.inetia.pl 23.12.08, 17:44
              > ? Czy może czekają, aż stanie się tam jakaś tragedia ?

A co wg Ciebie mają zrobić?

> Czy to nie można tak jednego z drugim ubezwłasnowolnić,

Tęskno Ci za hitlerowskimi Niemcami? :)

> dać na leczenie,

Nikogo nie można zmusić do leczenia. Oprócz oczywiście psychicznie
              chorych, którzy w bezpośredni sposób zagrażają życiu swojemu lub
              innych osób.

> pomóc w odnalezieniu pracy

Od tego jest "pośredniak". Tyle tylko, że jeśli PUP ma takiemu
              delikwentowi pomóc, to tenże musi tego chcieć (czytaj: zgłaszać się
              na rozmowy, po oferty, uczestniczyć w kursach czy szkoleniach i
              poszerzać swoje kwalifikacje, etc.).

To o czym piszesz to opieka na poziomie rodzic - dziecko. Tyle
              tylko, że to nie są dzieci, ale dorośli ludzie. Nie można im
              narzucać sposobu życia, bo to ich sprawa. Nie żyjemy w obozie pracy,
              mamy wolny kraj i każdy może robić co chce. Mają swoje Miasteczko i
              widać dobrze im tam, skoro tylu z nich to bezrobotni pijacy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka