Dodaj do ulubionych

sznaucer miniaturowy

IP: *.cust.tele2.pl 12.02.09, 12:53
Mam do sprzedania szczeniaki tej rasy. Wspaniałe, oddane właścicielowi,
uwielbiające dzieci. Cena do
uzgodnienia.www.allegro.pl/item549971727_sznaucer_miniaturowy_pieprz_i_sol.html
Obserwuj wątek
    • Gość: loki Re: sznaucer miniaturowy IP: *.swc.vectranet.pl 12.02.09, 13:43
      Kto woidział te trofea tatusia?. pies Ci sie skundlil i tyle.
      Przesadzasz z taka kasa za psy skundlone bez rosdowodu
      • Gość: xxx Re: sznaucer miniaturowy IP: *.cust.tele2.pl 12.02.09, 13:56
        Widzę człowieku że nie masz pojęcia o psach, a tak na przyszłość to jeśli nie
        znasz faktów to nie wypowiadaj się w taki sposób. I jeszcze jedno, jak byś
        potrafił myśleć to jak było widać cena do uzgodnienia!
        • Gość: dogs fan Re: sznaucer miniaturowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 14:07
          żeby była jasność sprawy proszę się zapoznać z linkiem:

www.stoppseudohodowcom.org/
          • Gość: xxx Re: sznaucer miniaturowy IP: *.cust.tele2.pl 12.02.09, 14:31
            Do Pana/Pani dogs fan: zapraszam na spotkanie można będzie zobaczyć jak pies
            jest chowany i ile miłości i ciepła jest mu przekazywane. Gdyby każdy tak
            troszczył się o czworonogi to nigdy nie słyszeli byśmy o tym co jest w tym
            zbrodnialskim linku podanym wcześniej.
        • Gość: meg Re: sznaucer miniaturowy IP: *.swc.vectranet.pl 12.02.09, 14:10
          Doxxx na allegro masz jasno podana cene 450 zl, to przesada!
          • Gość: xxx Re: sznaucer miniaturowy IP: *.cust.tele2.pl 12.02.09, 14:22
            Gdybym był pewien że pies trafi w dobre ręce to uwierz, że pieniądze nie grają
            roli. A jest taka cena ponieważ cała droga od momentu pokrycia psa, porodu
            szczeniaków i ich odrobaczenia oraz zaszczepienia, przekracza tą kwotę.
            Pieniądze to nie wszystko.
            • Gość: dogs fan Re: sznaucer miniaturowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 14:49
              Pisze Pan: "szczeniaki tej rasy. Wspaniałe, oddane właścicielowi,
              uwielbiające dzieci". Nie ma prawa Pan pisać, że te pieski "są tej rasy" gdyż
              bez rodowodu nie ma mowy o żadnej rasie - to poprostu kundelki, napewno
              odchowane w dobrych warunkach, ale tylko kundelki. Dodatkowo nie ma prawa
              przypisywać pieskom danych cech charakteru, ponieważ są one właściwe tylko i
              wyłącznie dla psów danej rasy. Bez rodowodu nie wiemy czy w linii ojca lub matki
              nie występowały osobniki, chore, agresywne lub w ogóle nie związane z rasą co ma
              wpływ na charakter.

pozdrawiam
            • Gość: ja Re: sznaucer miniaturowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 14:50
              Pieniądze to nie wszystko?To po cholerę dopuszczasz swoją sukę?Dla zabawy,czy
              dla kasy?
              • Gość: xxx Re: sznaucer miniaturowy IP: *.cust.tele2.pl 12.02.09, 15:19
                Dla wiadomości dlaczego? Po to aby choć raz i zapewniam jedyny suka przeżyła to
                wszystko co jest związane z macierzyństwem. Aby w przyszłości nie miała
                urojonych ciąż i tego wszystkiego co jest z tym związane. Jest to pies bez
                rodowodu, to prawda i zgadzam się z opinią że nie można pisać wprost o cechach
                tej rasy, ale przecież jak ktoś chce napisać coś co dobre w czarnych barwach to
                zawsze mu się uda. Zastanawia mnie jedno, chce oddać szczeniaki w dobre ręce,
                skorzystałem z tego forum aby trafić na właściwą osobę bo nie sztuką jest oddać
                zwierzaka tam gdzie po kilku miesiącach zdechnie z braku właściwej opieki
                prawda, a widzę że dookoła są ludzie którzy potrafią tylko krytykować, oczerniać
                i przesadnie wypowiadać się nie znając zupełnie faktów. Czy umożliwiając pieską
                dobre warunki u nowych właścicieli to coś złego? Jak kogoś razi ta kwota na
                Allegro to proszę podejść do sprawy jak by jej nie było, tak jak pisałem
                wcześniej. Podsumowując te wszystkie wypowiedzi dochodzę do wniosku że jak ma
                nie być tak wszędzie słyszanej krzywdy na bezbronnych zwierzakach skoro każdy
                tak właśnie podchodzi do sprawy. Pozdrawiam.
    • Gość: blee Re: sznaucer miniaturowy IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.09, 15:21
      tak brzydko ludzie się wypowiadają na forum, macie zero szacunku! Osoba chce
      sprzedać psy, a wy jeśli nie chcecie kupić psa, to po co tak się wyrażacie! sama
      mam sznaucerka miniaturę i jest bez rodowodu, a nie oznacza to, że jest
      skundlony! widziałam ojca i matkę i naprawdę jest to sznaucer pomimo, że
      zapłaciłam 400 zł ( było to 7 lat temu) i nie ma rodowodu, owszem mogłam kupić z
      rodowodem za 1200 zł, ale papier nie był mi potrzebny bo nie chciałam jeździć z
      nim na wystawy!
      trochę szacunku na tym naszym forum i odrobinę kultury, bo piszecie jakbyście
      nie potrafili się normalnie wysławiać! WSTYD!
      • Gość: dogs fan Re: sznaucer miniaturowy IP: *.swc.vectranet.pl 12.02.09, 16:15
        brzydko to ja dopiero mogę się zacząć wyrażać: bez rodowodu twój pies
        niedoinformowana babo jest tylko kundlem, choć nie mam nic do kundelków lecz do
        ludzi którzy którzy kupując psy "pseudorasowe" wspierają i nakręcają biznes
        pseudohodowli które są pokazane w podanym linku. Co do pana który chce sprzedać
        te pieski to czepiam się tylko stwierdzenia, "że pies jest rasowy" - bo nie
        jest! i powtarzam nie podważam warunków w jakich są chowane te psiaki.

pozdrawiam niedoinformowaną babe pseudorasowym kundlem
        • Gość: blee Re: sznaucer miniaturowy IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.09, 16:51
          do "Pana" <dogs fan>!- normalnie chyba trzeba trochę wyluzować, bo agresor się
          włączył!!! ale cóż słaba psychika siadła!!! heee
          Pozdrawiam i lepiej tak się nie spinać, bo jeszcze komp siądzie!;)
          • Gość: dogs fan II Re: sznaucer miniaturowy IP: *.swc.vectranet.pl 12.02.09, 17:41
            dokładnie, mi też AGRESOR się włącza! i będzie się włączał za każdym razem gdy
            ktoś przez swoją głupotę próbuje wciskać że tępienie procederu o którym się tu
            mówi jest niestosowne, tak długo jak ludzie będą kupować psy w ten sposób tak
            długo nielegalne hodowle będą męczyć biedne psy wykorzystując je jako fabryki
            szczeniaków które są sprzedawane dla kasy...
            • Gość: xxx Re: sznaucer miniaturowy IP: *.cust.tele2.pl 12.02.09, 19:12
              ... a chciałem tylko oddać szczeniaki do dobrego domu, a tu widzę że są wielcy
              fanatycy, pseudoanimalsi! Co wy robicie aby nie działa się krzywda, którą widać
              na każdym kroku idąc po chodniku chociażby. Nawet jeden z drugim nie spojrzy na
              bezdomnego psiaka, a tu wielcy obrońcy praw zwierząt. Czy wy w ogóle widzicie co
              piszecie, robicie z siebie nie wiadomo kogo, a nie warci jesteście złamanego
              grosza. Co zabolało? To jest właśnie wasza technika opisywania czegoś o czym nie
              macie zielonego pojęcia. Który z was dokarmia zwierzęta w schroniskach dla
              bezdomnych? Który organizuje zbiórkę psiego jedzenia,aby potem dostarczyć karmę
              do schronisk - żaden, i tu mądrujecie? Zastanówcie się jeszcze raz nad tym co
              piszecie, bo jak to czytam to nie dobrze mi się robi. Sam zatukł bym tego kto
              robi jaką kolwiek krzywdę zwierzakom, nie tylko psom, ale potrafię dostrzec też
              to co dobre, jest tego nie wiele ale jest. Pomagajcie a nie bez sensu się
              awanturujecie.
              • Gość: dogs fan Re: sznaucer miniaturowy IP: *.swc.vectranet.pl 12.02.09, 19:35
                licytowaniem kto więcej robi dla zwierząt chcesz usprawiedliwiać chęć zysku ze
                sprzedanych psiaków czy tylko próbujesz wzbudzić ludzką litość?? bo zdaje się że
                PRAWDZIWY filantrop nie obwieszcza światu jakim niesamowicie dobrym i uczynnym
                jest człowiekiem...
            • Gość: nikdaklik Re: sznaucer miniaturowy IP: *.popl.cable.ntl.com 12.02.09, 19:32
              Jasne, jak ktos nie chce nabijac kieszeni zwiazku kynologicznego to od razu zwierzęta torturuje. I jeszcze ta idiotyczna definicja psa rasowego, gdzie zapłacenie za odpowiednie dokumenty jest prawie ze ważniejsze niż cechy i wygląd psa.

Jakim cudem pies po obu rodowodowych rodzicach nie jest rasowy tylko dlatego, ze właścicielowi nie chciało się wypełniać papierków? Stracił rasę czy co?

Moim zdaniem istnieją wzorce ras więc pies który spełnia określone warunki powinien móc być formalnie uznany za rasowego. Ale fakt faktem na razie wg zkn pies bez rodowodu to kundel.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka