Gość: PATOLOGIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.09, 21:58 W jakich dniach odbędzie się Festiwal Orkiestr Dętych w Świeciu??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Piro Re: Orkiesty dęte! IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.09, 13:43 eee tam. lipa bedzie znowu. nie wiem co oprocz strojow moze sie podobac ludziom w mazoretkach. i muza co roku ta sama. uprzedzajac zlosliwcow-wiem bo nieraz chodze chociaz zobaczyc jak to wyglada. w koncu to jedna z wiekszych imprez w Swieciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rotfl Re: Orkiesty dęte! IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.09, 19:09 festiwal odbędzie się od 20-21. czerwca, jest skrócony o jeden dzień (piątek), gdyż amfiteatr jest w remoncie i cała impreza przeniesiona została na stadion, łącznie z "nocnym show". Na zamówienie zostanie zbudowana duża scena. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rotfllll Re: Orkiesty dęte! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 11:30 Amfiteatr miał być w remoncie już od dłuższego czasu, a prace w ogóle nie ruszyły; znając życie dzień przed festiwalem zaczną coś robić... no ale ok. W tym roku będzie 25-lecie festiwalu, więc z pewnością nie zabraknie jakichś atrakcji; orkiestry, które mają przyjechać są podobno bardzo dobre i prezentują wysoki poziom, więc może nie będzie tak źle... Co roku nasza orkiestra prezentuje nowy taniec i stroje; każdy narzeka a jak przychodzi co do czego - i tak tłumy przychodzą oglądać. pozdrawiam nie serdecznie:] Odpowiedz Link Zgłoś
pewnamadzia Re: Orkiesty dęte! 02.06.09, 21:48 Tak tak, będzie nowy taniec i strój mażuretek. Tak samo nowe utwory. Będzie ciekawie. Co do orkiestr... Ja słyszałam (ploty, ale z źródła dobrego) o samym folklorze, w prawdzie (podobno) z Grecji m.in, ale szału się nie spodziewam. Nasz festiwal podupada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vnx Re: Orkiesty dęte! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.09, 01:30 Ja do krytykantów raczej nie należę, ale akurat tu nie mogę się powstrzymać ;) Kogo interesuje tak naprawdę ten festiwal orkiest (wz) dętych? ;) Słabe to strasznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulii Re: Orkiesty dęte! IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.09, 07:15 > Tak tak, będzie nowy taniec i strój mażuretek. Tak samo nowe utwory. tak tak ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kroll Re: Orkiesty dęte! IP: *.swiecie.vectranet.pl 03.06.09, 10:17 Nikt tak na prawdę nie idzie na orkiestry tylko się nachlać pod gołym niebem bo w tym dniu wolno.No może dziadki i poważniejsi ludzie . Ale młodsi mają cały ten festiwal w d... .A co do amfiteatru to po co on w ogóle w Świeciu . Po jedną imprezę w roku . Jak był koncert Dżemu i tak odbył się na Wdzie , mamy jeszcze halę takie przeżytki komunizmu nie są już potrzebne szkoda na to i tak już skromnych funduszy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama4 Re: Orkiesty dęte! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 11:30 Uważam, że festiwal orkiestr dętych powinien trwać pomimo głosów krytyki. To nasza świecka tradycja i Świecie znane jest na świecie przede wszystkim z tej imprezy. Pamiętam festiwale sprzed piętnastu lat i starsze. Zawsze przyciągały całe rodziny z dziećmi. Raczej z tymi młodszymi dziećmi, ale przecież właśnie dla najmłodszych to świetna zabawa. W dzisiejszym świecie spędzenie całego dnia w gronie rodziny to luksus. Dorośli są zabiegani, ale w te dni, kiedy trwa festiwal, mają okazję zabrać dzieciaki na koncerty, przemarsz itd. Dzieciaki wtedy mają marzenia by zostać tancerką albo muzykiem. Warto. Choćby dla tych kilku dzieciaków z marzeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawska Re: Orkiesty dęte! IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.09, 14:46 KALENDARZ IMPREZ KULTURALNYCH OKSiR kwiecień – wrzesień 2009 25 kwiecień – Stadion Wdy “Zlot Motorów Honda Gold Wing” 2 maj - Duży Rynek „Rusz Fundusze – piknik rodzinny” 28 maj - 1 czerwiec - Zamek, Stadion Wdy „XXXV Dni Świecie” 19 – 21 czerwiec - Stadion Wdy i Duży Rynek - parada ulicami miasta „XXV Międzynarodowy Festiwal Orkiestr Dętych" 7 – 9 sierpień. - Cafe Kultura, Zamek – Festiwal Jazzowy „Jazz na Świecie” 29 sierpień. - Zamek – „Pożegnanie Wakacji, Dni Kultury Średniowiecza” 11 – 13 wrzesień - Zamek Maraton Piosenki Osobistej „Nocne Śpiewanie” Serdecznie zapraszamy!!! Odpowiedz Link Zgłoś