Dodaj do ulubionych

Parkingi przy ul Piłsudskiego

IP: *.xdsl.centertel.pl 28.07.09, 15:42
Jestem mieszkańcem osiedla przy ul. Piłsudskiego. Bulwersuje mnie
BARDZO mała ilość miejsc parkingowych i ciągła walka o miejsce. Czy
ktoś jest w stanie zrobić z tym w końcu porządek?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ala Re: Parkingi przy ul Piłsudskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 16:32
      Dokładnie!! Ja tez mieszkam na Piłsudskiego i z parkingiem jest
      tragedia. Jak przyjedzie sie bezpośrednio z pracy do domu około
      godz. 16 to jeszcze jakieś pojedyncze miejsce jest, ale juz
      wieczorem trzeba zatrzymywać się niemal na ulicy, bo wszędzie pełno
      samochodów. Juz nawet byłam w tej sprawie w Spółdzielni,najlepsze
      jest to co powiedzieli, miejsc parkingowych nie bedzie wiecej, ale
      nowe bloki to owszem, budować bedą. Chyba upadli na łeb,gdzie ludzie
      maja parkować?Zdarza się tez ,że niektórzy nie z bloku obok
      parkingu "podkradaja" miejsca tym którzy maja najblizej do danego
      parkingu.Paranoja. Obawiam sie,że lepiej juz nie bedzie, jeśli tak
      Spółdzielnia podchodzi do sprawy, to moze być tylko gorzej.
      Pozdrawiam wszystkich walczących o miejsca!!!
    • Gość: sąsiad Re: Parkingi przy ul Piłsudskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.09, 16:37
      przyznam, ze kiedys tez kazdego wieczora walczylem tam o miejsce
      parkingowe choc jestem z blokow obok (Krausego :-) Normalnie
      masakra. Dlatego mam juz garaz :-)
      • Gość: Magda Re: Parkingi przy ul Piłsudskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 20:46
        Ja też tam mieszkam. Dla nowego bloku z TBS zrobiono parking dla 6
        aut na 36 mieszkań w bloku. Paranoja!!
        • Gość: Monia Re: Parkingi przy ul Piłsudskiego IP: *.swiecie.vectranet.pl 30.07.09, 00:14
          Ja też tam mieszkam,ale się nie dziwię że nie ma miejsc,średnio jest
          tak, że każdy ma samochód,gdzie jest tyle miejsca żeby robić tyle
          parkingów?może zamiast placów zabaw dla dzieci mają robić parkingi?
          Mam samochód i nie mam problemu z zaparkowaniem!pozdrawiam tych co
          mają problem!Bardziej bulwersuje mnie to jak jeżdżą szybko ,nie
          zwracając uwagi na dzieci!
          • Gość: Do Moni Re: Parkingi przy ul Piłsudskiego IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.09, 09:53
            Monia, plan zagospodarowania przestrzennego powinien być tak zaplanowany,żeby
            było miejsce na place zabaw dla dzieci i parkingi. Mieszkam przy ul.
            Piłsudskiego i również mam samochód. Po godzinie 18-19 znaleźć miejsce graniczy
            prawie z cudem. Chyba,że mieszkamy przy innej ulicy ... Sama napisałaś,że prawie
            każda rodzina ma samochód a (ktoś to już napisał)w nowo dobudowanym bloku
            mieszkań jest 36 a miejsc parkingowych zaplanowano tylko 6. Zgadzam się z tym,
            że co niektórzy kierowcy jeżdżą za szybko a jeszcze gorzej jak testują swoje
            motory na osiedlowej uliczce...
    • Gość: polak Re: Parkingi przy ul Piłsudskiego IP: 83.238.144.* 30.07.09, 07:01
      Możecie parkowac przy Polomarkecie. Tam zawsze jest dużo miejsca :D i monitoring :)
    • Gość: Purchawka Re: Parkingi przy ul Piłsudskiego IP: *.ip.netia.com.pl 30.07.09, 17:11
      To sprzedaj samochód smrodzie jeden.
      • Gość: mieszkaniec Re: Parkingi przy ul Piłsudskiego IP: *.swiecie.vectranet.pl 30.07.09, 17:27
        Za "11" jest wspaniałe miejsce na duuuży parking.
        • Gość: do mieszkańca Re: Parkingi przy ul Piłsudskiego IP: *.swiecie.vectranet.pl 30.07.09, 19:21
          Za 11 będzie kolejny blok TBS-ów. He, he, he...
          • Gość: ziew Re: Parkingi przy ul Piłsudskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.09, 07:20
            Za 11 będzie nie jeden blok a dwa TBSu docelowo + 1 blok planuje
            Kwieciuch ale to chyba nie powstanie, w planie zagospodarowania
            przestrzennego jest przewidziany parking przy ul. Paderewskiego
            prawie przed samym koncem tzn. przed tym rozjazdem który docelowo
            bedzie rondem :)
            • Gość: marek Re: Parkingi przy ul Piłsudskiego IP: *.swiecie.vectranet.pl 02.08.09, 10:54
              niech coś w koncu z tym zrobia
              • Gość: widły Re: Parkingi przy ul Piłsudskiego IP: *.swiecie.vectranet.pl 04.08.09, 10:11
                Dokładnie!! Ja tez mieszkam na Piłsudskiego i z parkingiem jest
                tragedia. Jak przyjedzie sie bezpośrednio z pracy do domu około
                godz. 16 to jeszcze jakieś pojedyncze miejsce jest, ale juz
                wieczorem trzeba zatrzymywać się niemal na ulicy, bo wszędzie pełno
                samochodów. Juz nawet byłam w tej sprawie w Spółdzielni,najlepsze
                jest to co powiedzieli, miejsc parkingowych nie bedzie wiecej, ale
                nowe bloki to owszem, budować bedą. Chyba upadli na łeb,gdzie ludzie
                maja parkować?Zdarza się tez ,że niektórzy nie z bloku obok
                parkingu "podkradaja" miejsca tym którzy maja najblizej do danego
                parkingu.Paranoja. Obawiam sie,że lepiej juz nie bedzie, jeśli tak
                Spółdzielnia podchodzi do sprawy, to moze być tylko gorzej.
                Pozdrawiam wszystkich walczących o miejsca!!!
                • Gość: ja Re: Parkingi przy ul Piłsudskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 13:03
                  Trzeba przerzucić się na rower lub komunikacje miejską,a do auta kupić garaż.
                  • Gość: hmm Re: Parkingi przy ul Piłsudskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 16:38
                    Za plan zagospodarowania przestrzennego odpowiada gmina czyli
                    Burmistrz i rada miasta a nie spółdzielnia więc dalej do urzędu.
                    Wogóle oprócz Spółdzielni są tam rowniez bloki TBSu więc dlaczego
                    nie biec odrazu do prezesa TBSu może i on coś wyczaruje :)
                    • Gość: mieszkaniec bloku Re: Parkingi przy ul Piłsudskiego IP: 83.238.144.* 06.08.09, 12:44
                      gdyby świecie nie było zacofane to zrobiło by parking piętrowy na
                      polu zaraz obok bloków na piłsudskiego i pobierali nawet stałą
                      opłatę miesieczną taką jak na parkingach strzeżonych (za stróża i
                      monitoring i miejsce parkingowe) podejrzewam ze chętnych by nie
                      brakowało problem by się rozwiązał ale to tylko moje zdanie
                      • Gość: inny mieszkaniec Re: Parkingi przy ul Piłsudskiego IP: *.swiecie.vectranet.pl 06.08.09, 22:10
                        Bardzo słuszna uwaga a i pomysł przedni,polecam go włodarzom miasta do rozważenia.
                        • Gość: hmm Re: Parkingi przy ul Piłsudskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 07:24
                          Może i pomysł przedni tylko że na tym polu zaraz za blokami 7 i 9 w
                          planie zagospodarowania przestrzennego jest przewidziana rekreacja
                          dla waszych pociech. Pewnie jak by powstał ten patrking to wtedy
                          byście pisali że wasze dzieci nie mają boiska i miejsca na zabawy :)
                          • Gość: do hmm Re: Parkingi przy ul Piłsudskiego IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.09, 10:45
                            Pytanie powstaje nowe, kiedy tylko powstanie ta rekreacja dla naszych pociech,
                            Panie prezesie SM? Trzeba chyba założyć nowy wątek na forum: "Kiedy powstanie
                            boisko lub plac zabaw za blokiem przy ul. Piłsudskiego 9?".
                            • Gość: hmm Re: Parkingi przy ul Piłsudskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 11:40
                              Nie jestem prezesem SM (ale chciałbym być) nawet nie jestem
                              członkiem tej spółdzielni. Co do boiska za 7 i 9 to z tego co się
                              orientuje właścicielem gruntu jest gmina więc to chyba w jej gesti
                              jest zrobienie w/w boisk, przynajmniej jak uchwalili w planie
                              zagospodarowania przesterzenennego to powinni teraz zrobić, więc
                              trzeba cisnąć na burmistrza.
                              • Gość: do hmm Re: Parkingi przy ul Piłsudskiego IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.09, 12:00
                                Ok. Może nie jesteś, ale twoje wypowiedzi, go bronią lub usprawiedliwiają. A
                                właścicielem owego terenu jest spółdzielnia, ma być tam zrobione boisko, tylko
                                prezesowi nie chce się wziąć do roboty, tylko sobie gabinet urządza i kamienie
                                układa przed wejściem... itp.
                                A boisko jest naprawdę potrzebne!!! Wstyd TBS-y potrafiły zrobić, a spółdzielnia
                                co? Tylko mi nie mów, że nie ma pieniędzy bo jest.
                              • Gość: mieszkaniec Re: Parkingi przy ul Piłsudskiego IP: 83.238.144.* 10.08.09, 12:02
                                uważam ze gdyby dobrze zagospodarować miejsce i ewentualnie
                                dokupićkawałek pola od okolicznego rolnika to starczyło by miejsca i
                                na boisko do kosza zeby je odnowić i na boisko do nogi a także na
                                parking cudów niema a prawda jest taka ze w kazdym gospodarstwie
                                domowym jest przynajmniej jeden samochód w wiekszości nawet dwa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka