Dodaj do ulubionych

Węgry - Balaton

IP: 80.50.161.* 03.03.10, 10:10
Czy ktoś z Państwa był ostatnio na Węgrzech nad Balatonem ? Może namiary na
jakieś ciekawe kwatery macie.Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • lechowski51 Re: Węgry - Balaton 03.03.10, 11:01
      Jezeli jedziesz samochodem to polecam Keszthely-stolice Balatonu.Niedaleko masz
      w Heviz najwieksze w Europie cieple jezioro.Po polnocnej stronie Balatonu jest
      mnostwo malych osrodkow i wsi z kwaterami.Polecam tez miasteczko Tihany z
      pieknymi widokami na Balaton.
      • Gość: tomek Re: Węgry - Balaton IP: 80.50.161.* 03.03.10, 11:12
        Dzięki. Skorzystam z tych informacji,jadę samochodem i chcę jechać w ciemno,
        myślę że coś znajdę dla 2 osób.
        • lechowski51 Re: Węgry - Balaton 03.03.10, 11:28
          Wegry dotknal kryzys a wiec nie ma tloku.Jak pojedziesz koncem czerwca to
          bedziezs mial spokoj na plazach no i bez problemu wynajmiesz kwatere.Ceny
          zblizone do Polski,choc wyzywienie w restauracjach duzo tansze i smaczne.
          Jedynym problemem jest komunikacja z Wegrami bo malo z nich mowi po
          angielsku.Mam nadzieje ze obwodnica Budapesztu jest juz skonczona bo ja mialem
          problemy z wyjechaniem na autostrade w kierunku Chorwacji.
      • sp1962 Re: Węgry - Balaton 06.03.10, 12:32
        polecam Balaton koło Padwi Narodowej,przyjemnie odpoczniesz i
        złotówki wydasz w kraju.
    • Gość: Rysio z klanu Re: Węgry - Balaton IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.10, 14:36
      Obwodnica z kierunku M3 w kierunku M7 nie jest skonczona i nie zanosi sie, ze to nastąpi w ciągu najblizszych 3 lat. Poza tym, nie wiem czy Balaton to dobre miejsce na odpoczynek na Wegrzech. Dla Wegrow Balaton to jak dla Polakow Blatyk. W kazdy weekend od maja do wrzesnia ciagna tam tysiace Wegrów. W wielu miejscach Balaton jest taki, ze mozna isc po kolana w wodzie i odejsc od brzegu 500 m. Moze lepiej pomyslec o basenach termalnych, tylko zdecydowanie tych mnie popularnych i zatłoczonych. A Wegrzy ogolnie to przyjazny nam naród /w przeciwienstwie np. do Slowakow/. A tak na marginesie z okolic zachodniego Balatonu 4-5 godzin jazdy na chorwackie wybrzeze Dalmcji :)
    • 4vardtramp Re: Węgry - Balaton 03.03.10, 14:57

Powiało latem...
      Najpierw przystanąć w Heviz, relaks, wieczorem nastrojowa winiarnia,
      potem bryk nad Adriatyk - to jak beretem rzucił... ech...
    • Gość: tomek Re: Węgry - Balaton IP: 80.50.161.* 04.03.10, 14:27
      Jestem zdecydowany jednak jechać w lecie na Węgry w okolice Balatonu, myślę że
      tam także są ciepłe baseny.Tylko czy jazda w ciemno to dobry pomysł? czy na
      miejscu nie będzie problemu z kwaterką?
      • jolanta631 Re: Węgry - Balaton 06.03.10, 15:03
        Tomku wejdz na gazetowe forum Czechy Słowacja Węgry to kopalnia wiedzy o tym
        kraju.W temacie Balatonu nie mogę Ci pomóc .Jeżdżę na Węgry ,ale w Rejon
        Północno Wschodni. Węgrzy są bardzo mili i uczynni,bardzo lubią Polaków.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka