Gość: tomek IP: 80.50.161.* 03.03.10, 10:10 Czy ktoś z Państwa był ostatnio na Węgrzech nad Balatonem ? Może namiary na jakieś ciekawe kwatery macie.Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lechowski51 Re: Węgry - Balaton 03.03.10, 11:01 Jezeli jedziesz samochodem to polecam Keszthely-stolice Balatonu.Niedaleko masz w Heviz najwieksze w Europie cieple jezioro.Po polnocnej stronie Balatonu jest mnostwo malych osrodkow i wsi z kwaterami.Polecam tez miasteczko Tihany z pieknymi widokami na Balaton. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Węgry - Balaton IP: 80.50.161.* 03.03.10, 11:12 Dzięki. Skorzystam z tych informacji,jadę samochodem i chcę jechać w ciemno, myślę że coś znajdę dla 2 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Węgry - Balaton 03.03.10, 11:28 Wegry dotknal kryzys a wiec nie ma tloku.Jak pojedziesz koncem czerwca to bedziezs mial spokoj na plazach no i bez problemu wynajmiesz kwatere.Ceny zblizone do Polski,choc wyzywienie w restauracjach duzo tansze i smaczne. Jedynym problemem jest komunikacja z Wegrami bo malo z nich mowi po angielsku.Mam nadzieje ze obwodnica Budapesztu jest juz skonczona bo ja mialem problemy z wyjechaniem na autostrade w kierunku Chorwacji. Odpowiedz Link Zgłoś
sp1962 Re: Węgry - Balaton 06.03.10, 12:32 polecam Balaton koło Padwi Narodowej,przyjemnie odpoczniesz i złotówki wydasz w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysio z klanu Re: Węgry - Balaton IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.10, 14:36 Obwodnica z kierunku M3 w kierunku M7 nie jest skonczona i nie zanosi sie, ze to nastąpi w ciągu najblizszych 3 lat. Poza tym, nie wiem czy Balaton to dobre miejsce na odpoczynek na Wegrzech. Dla Wegrow Balaton to jak dla Polakow Blatyk. W kazdy weekend od maja do wrzesnia ciagna tam tysiace Wegrów. W wielu miejscach Balaton jest taki, ze mozna isc po kolana w wodzie i odejsc od brzegu 500 m. Moze lepiej pomyslec o basenach termalnych, tylko zdecydowanie tych mnie popularnych i zatłoczonych. A Wegrzy ogolnie to przyjazny nam naród /w przeciwienstwie np. do Slowakow/. A tak na marginesie z okolic zachodniego Balatonu 4-5 godzin jazdy na chorwackie wybrzeze Dalmcji :) Odpowiedz Link Zgłoś
4vardtramp Re: Węgry - Balaton 03.03.10, 14:57 Powiało latem... Najpierw przystanąć w Heviz, relaks, wieczorem nastrojowa winiarnia, potem bryk nad Adriatyk - to jak beretem rzucił... ech... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Węgry - Balaton IP: 80.50.161.* 04.03.10, 14:27 Jestem zdecydowany jednak jechać w lecie na Węgry w okolice Balatonu, myślę że tam także są ciepłe baseny.Tylko czy jazda w ciemno to dobry pomysł? czy na miejscu nie będzie problemu z kwaterką? Odpowiedz Link Zgłoś
jolanta631 Re: Węgry - Balaton 06.03.10, 15:03 Tomku wejdz na gazetowe forum Czechy Słowacja Węgry to kopalnia wiedzy o tym kraju.W temacie Balatonu nie mogę Ci pomóc .Jeżdżę na Węgry ,ale w Rejon Północno Wschodni. Węgrzy są bardzo mili i uczynni,bardzo lubią Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś