Gość: renata IP: *.tktelekom.pl 15.03.11, 10:04 Gdzie w Tbg mogę zamówić tort urodzinowy dla dziecka w kształcie boiska piłkarskiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: renata Re: Tort urodzinowy IP: *.tktelekom.pl 16.03.11, 14:02 ponawiam pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Tort urodzinowy IP: *.flash-net.pl 16.03.11, 16:59 A pytałaś po cukierniach? myśle,ze jeżeli byś powiedziała, że chcesz taki to praiwe każda cukiernia Ci taki tort zrobi pochodź popytaj a na pewno coś znajdziesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Tort urodzinowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 23:39 zadzwoń 501 489 160 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BelaLela Re: Tort urodzinowy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.03.11, 23:23 W cukierni Weryński Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oluś Re: Tort urodzinowy IP: *.smsiarkowiec.pl 31.03.11, 22:11 Renatko zakup sobie w pierwszym lepszym kiosku gazetkę z przepisami za JEDYNE 89 groszy.Tam właśnie jest podany przepis na tort piłkarski(jest też zdjęcie jak tort po sporządzeniu wygląda)Dla tych co się im na przyszłość ten przepis na tort przyda,a gazetki nie zdołają kupić PRZEPIS-TORT PIŁKARSKI 2 biszkopty:jasny i ciemny(21/38 cm),750 ml soku przecierowego,3 op. budyniu śmietankowego,0,5 l mleka,3 żółtka,0,5 szkl.cukru,op.cukru waniliowego,3 łyżki mąki ziemniaczanej,1,5 kostki masła,2 op.delicji,2 zielone galaretki Do dekoracji:rurki waflowe,żelki misie,piłka z masy cukrowej,wiórki kokosowe Przygotowanie 1 Budynie mieszamy z 1,5 szklanki soku i zagotowujemy w pozostałym soku.Ciepłe wylewamy na ciemnego biszkopta.Układamy delicje. 2 Żółtka ucieramy z cukrami i mąką.Mieszamy z gorącym mlekiem i gotujemy.Studzimy i ucieramy z masłem.3/4 wykładamy na delicje.Przykrywamy jasnym biszkoptem.Resztę masy(2 łyżki odkładamy)smarujemy wierch i boki tortu. 3 Galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.Tężejące wylewamy na ciasto.Odstawiamy. 4 Boki tortu obsypujemy wiórkami,z masy rysujemy linie boiska,z rurek robimy bramki,ustawiamy piłkę i żelki. Odsyłam jednak do gazetki na zobaczenie zdjęcia:) Odpowiedz Link Zgłoś