Dodaj do ulubionych

Kawa z mlekiem

IP: *.smsiarkowiec.pl 27.03.11, 22:25
Od jakiegoś czasu nie mogę się oprzeć kawie z mlekiem.Dwie filiżanki dziennie to najmniejsza ilość wypijanych przeze mnie kaw.Tyle,że zaczęłam się martwić bo jestem na diecie i jedni twierdzą,że taka mieszanka kawa i mleko bardzo mnie poszerzą inni zaś twierdzą,że absolutnie nic nie szkodzi.Wie ktoś z forumowiczów jak jest naprawdę?
Obserwuj wątek
    • e-ftalo Re: Kawa z mlekiem 27.03.11, 22:53
      kawa uzależnia,więc lepiej przerzuć się na coś innego,np na herbatę czy na soki
      • Gość: ja Re: Kawa z mlekiem IP: *.play-internet.pl 28.03.11, 11:17
        wyeliminuj slodkie i biale pieczywo-i jedz 5posilkow w malych ilosciach +troche sportu i po co ci dieta////sama stosowalam rozne tylko szkod narobily///

naucz sie pic wode niegazowana i zielona herbate:)a kawe tylko rano,

picie wduzej ilosci wody reguluje cis to nie bedziesz senna,
      • Gość: ja Re: Kawa z mlekiem IP: *.play-internet.pl 28.03.11, 11:19
        aha czytaj etykiety na produktach.//soki zrobione wlasnorecznie owszem bez cukru/te w sklepach maja po 600 kcal-bombaaa doslownie taka 300ml wypic/to lepiej zjesc obiad o takiej kalorycznosci

zasada nr1.eliminacja cukruuuu+picie wody niegazowanej
    • e-ftalo Re: Kawa z mlekiem 28.03.11, 12:21
      na moim soczku pisze 52 kcal i jest ze sklepu,to chyba nie jest dużo
      • Gość: ulala Re: Kawa z mlekiem IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 28.03.11, 15:52
        Może wiec coś takiego.
        www.slimcoffee.pl/?gclid=CNKzqrOy8acCFYoifAodxSUGZQ
        Gdzieś czytałam, że kawa ma dobroczynny wpływ na wagę, ale nie chcę Cię wprowadzać w błąd. Ponoć przyspiesza spalanie tkanki tłuszczowej. W Skład tabletek odchudzających wchodzi kofeina, która podwyższa termogenezę.Ale nie pamiętam czy kawa naturalna czy rozpuszczalna....
        Na pewno fusy z prawdziwej kawy pomagają pozbyć sie cellulitu i tłuszczu zgromadzonego płytko od skórą - oczywiście masuje się nimi skórę z dodatkiem żelu lub oliwki.Suuuper działa!!!
        Poczytaj na forach z odchudzaniem.Jest tego masa!
        Ps. Ja wypijam 3 filiżanki rozpuszczalnej kawy z mlekiem od wieki wieków + 2 łyżeczki cukru, jedno dziecko, waga 48 kg - więc chyba bardzo nie tuczy;)

• Gość: rea Re: Kawa z mlekiem IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 28.03.11, 16:43
          Starajcie się pić kawę naturalną. Rozpuszczalna to sama chemia. Dwie filiżanki dziennie nie powinny zaszkodzić. Polecam małe ekspresiki do parzenia kawy, stawiane na palnik gazowy. Ponoć kawa przeciwdziała chorobie Parkinsona i Alzheimera (tak wynika z ostatnich badań). Sama kawa nie powoduje tycia, ale należy z umiarem stosować cukier i mleczko do niej. A spalanie tkanki tłuszczowej przyśpiesza czerwona herbata (Pu-erh), niezbyt smaczna, ale jej smak można złagodzić różnymi dodatkami.
          • Gość: Lusi Re: Kawa z mlekiem IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 28.03.11, 22:00
            A ja uwielbiam Pu-erch! wypijam jej więcej niż kawy oczywiście naturalnej bo ta rozpuszczalna to trucizna a zamiast cukru- tylko do kawy- używam od dawien dawna jednej tabletki słodziku-reszty nie słodzę i...jestem na diecie.! A to ci dopiero! co nie? ale jaja! a kawy raczej nie powinnaś mieszać z mlekiem a jeśli już musisz to z jak najmniej tłustym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka