Dodaj do ulubionych

Petycja przeciwko satanizmowi w TVP...

IP: *.worldstream.nl 05.09.11, 20:45
SZANOWNI PAŃSTWO!!!

Chciałbym zachęcić Państwa do wzięcia udziału w akcji rozpoczętej przez Katolickie Stowarzyszenie Dziennikarzy i podpisanie się pod petycją PRZECIWKO PROMOCJI SATANIZMU W TVP...

Wziecie udziału we wszelkiego rodzaju protestach w tym podpisanie sie pod petycją jest podstawowym obowiązkiem nie tylko Każdego Polaka i Katolika, ale także każdego, kto troszczy się o kraj i wychowanie dzieci i młodzieży...

Treść petycji TUTAJ

Nie możemy pozwolić na to by ciągle obrażano ludzi wierzących... nie możemy pozwolic na ciągłe policzkowanie...

Podpisanie petycji jest banalnie proste... Wystarczy kliknąć niżej:

PETYCJA

i złożyć podpis.
Obserwuj wątek
    • Gość: kolekcjonerkości Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.11, 21:21
      Wolność słowa,wolność wyznania,demokracja!!!
      Jak ktoś nie chce niech nie ogląda!!!WYBÓR należy do każdego z nas.
      • Gość: Justyna 23lata Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 13:01
        Wolność wolnością. "Moja wolność kończy sie tam gdzie zaczyna się wolność drugiego. Moja wolność czyni mnie odpowiedzialnym za moje czyny" zastanówmy się czemu tak zwany muzyk obraża poglądy innych w imię swojej wolności czemu godzi w wolność innych. Tak prawdę mówiąc większość ludzi którzy opłacają abonament radiowo telewizyjny to osoby w starszym wieku nie sadzę by takie doznania artystyczne sprawiały im jakąkolwiek przyjemność. A swoją drogą czemu zasiada ten tak zwany muzyk w jury skoro nie ma żadnego wykształcenia muzycznego a i ostatnio nawet swoim talentem się nie popisał skoro sięga po takie rzeczy by pobudzić publiczność tylko do czego ??
        Dlaczego nie prowokuje ludzi z innych wyznań, czy aż tak tego pseudo artystę drażni przesłanie Miłości ?? Jak dla mnie to ten człowiek ma poważne problemy z samym sobą i by odciągnąć uwagę od tego specjalnie atakuje chrześcijan. A swoją drogą jeśli pan Adam naprawdę sądzi że Biblie to "księgą kłamstw" to radziła bym cofnąć się do szkoły i więcej przyłożyć do nauki bo to trochę zabawne, że ktoś kto chce być celebrytą albo się za takiego uważa ma tak słabą wiedzę o Czymś co tak mocno atakuje :)
        • Gość: Tarzan Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... IP: *.flash-net.pl 17.09.11, 16:02
          TVP nie realizuje misji płatników abonamentu, tylko obywateli tego kraju.
          Tak więc wszelkie decyzje powinny ich opinię uwzględniać.
          Zakładam, że ten sam argument wg Ciebie dowodzi, że powinniśmy produkować jeszcze więcej idiotycznych seriali.

Jaki procent cenionych przez Ciebie wykonawców ma wykształcenie muzyczne? Próbowałaś się kiedyś przekonać?
          (Zakładam, że nie słuchasz jedynie koncertów szopenowskich ;)

Tylko nie próbuj tu udowadniać, że biblia zawiera niepodważalne fakty historyczne ;)

• Gość: Darski A. Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.11, 21:25
      Podpiszę petycję przeciwko alkoholikowi i ćpunowi Pospieszalskiemu. Gdyż z moich podatków diler na Centralnym zarabia.
      • Gość: Ninio Kotarski Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... IP: *.tktelekom.pl 05.09.11, 21:39
        A ja nie chcę parchów Lechowskich51 + Sakiewicz +Ziemkiewicz + Pospieszalskiego (ćpun) Semka i innych parobów KRK.....
    • Gość: Tarzan Petycja - czemu dopiero teraz...przed wyborami ;) IP: *.flash-net.pl 05.09.11, 21:40
      Czemu nie było petycji o zablokowanie koncertów i relacji z nich wykonawców uznanych przez Watykan za wcielenie Szatana?

Czemu nie blokujecie filmów puszczanych tu i ówdzie, które "propagują odejście od Boga".

Czemu nie żądacie zamknięcia stacji puszczających Harrego Pottera, czy kanałów Discovery, gdzie programów o okultyzmie, satanizmie (że o seksie bez małżeńskiej prokreacji nie wspomnę) jest pełno?

Zaraz skroję petycję, by nałożyć klątwę na tych, co wiarą i religią dupy politykom podcierają ... i w swej psychozie pie...a dostają zapominając tak naprawdę o nauce płynącej z Biblii.
      Budować kapiące złotem świątynie, największe pomniki, Jezusa koniecznie Królem Polski ustanowić, Maryję Królową, a ludzi za mordę trzymać na chwałę Boga wyznaczając Jedynie Słuszna Drogę do Raju ;)

Zawsze musicie panie Lechowski i PRL doszukiwać się wrogów Narodu Wybranego, walki i zbliżającego się upadku rodzaju ludzkiego, upadku wszelkich wartości, idiotyzmu wszystkich dookoła i hańby nie-Polaków?

Zacznijcie np. uprawiać ogródek i udzielać się na forum-działkowiec.pl, bo normalnie nie wiem, czy modlić się za was, czy śmiać się jedynie.

...albo poproście Natanka, by wam udostępnił kawałek działeczki w tej swojej pustelni, gdzie na wzór Imperium Rydzykowego tworzy kapitał na autokarowych wycieczkach takich frustratów zbierając kasiorkę za kilkugodzinne kazania, mandaty za używanie komórek itp.

Chcecie, by ludzie nie odwracali się od ojczyzny, czy kościoła...ale jeśli powszechnie wartości z nimi związane kojarzą się ludziom z tak niedorzecznymi akcjami i opiniami jak przez Was tu czasem prezentowane, to ja im się wcale nie dziwię ;)

Zajmijcie się swoim życiem, swoimi grzechami, a od bliźnich wara, bo "nie czyn drugiemu, co ..."

W ramach protestu jutro kupię płytę tego behemłota ...choć talentu u nich nie widzę...
      • mar1mar1 Re: Petycja - czemu dopiero teraz...przed wyboram 06.09.11, 01:02
        Nie chcesz nie podpisuj! Natomiast bzdurnego wykładu nie musisz tutaj robić! Kto chce i tak podpisze, więc twoje morały są zbędne. Może jednak lepiej zrobisz zaczynając słuchać "twórczości" Darskiego zamiast wypowiadać się w tematach o którym masz blade pojęcie.
        • Gość: Tarzan Re: Petycja - czemu dopiero teraz...przed wyboram IP: *.flash-net.pl 06.09.11, 19:14
          > Nie chcesz nie podpisuj! Natomiast bzdurnego wykładu nie musisz tutaj robić! Kto chce i
          > tak podpisze, więc twoje morały są zbędne.

Gdyby autorowi wątku chodziło jedynie o rozpropagowanie możliwości podpisania petycji, to by się ograniczył do wstawienia linku do niej.

> Może jednak lepiej zrobisz zaczynając słuchać "twórczości" Darskiego zamiast wypowiadać > się w tematach o którym masz blade pojęcie.

Rozumiem,. że masz przekonanie graniczące z pewnością, że jedynie Ty masz racje w każdym temacie, w którym się wypowiadasz... ;)

I jakie to tematy masz teraz na myśli?

Znów chcesz przekonywać, że twoje postrzeganie wiary i religii jest Jedynie Słuszne, czy tym razem stwierdzisz, że jedynie Ty i kilku innych Katolików może autorytatywnie wypowiadać się na temat szołbiznesu?

...notabene reakcja udowadnia, że nie znajdujesz stosownego argumentu, który by z moja wypowiedzią polemizował...a zaraz napiszesz, że bez sensu jest z takimi idoityzmami dyskutować...z jakiego powodu? Nie, bo nie ... he he ;)

• mar1mar1 Re: Petycja - czemu dopiero teraz...przed wyboram 06.09.11, 19:26
            Napiszę po prostu, że z twoją filozofią nie da się dyskutować. Na marginesie to i marny z ciebie filozof i takiż dyskutant ze "swoimi argumentami".
            • Gość: Tarzan Re: Petycja - czemu ... do Wielkiego Filozofa IP: *.flash-net.pl 06.09.11, 21:37
              > Napiszę po prostu, że z twoją filozofią nie da się dyskutować. Na marginesie to i marny z
              > ciebie filozof i takiż dyskutant ze "swoimi argumentami".

Napisze po prostu, że z każdą filozofią da sie dyskutować ... o ile ma się argumenty lub umie się ich używać.
              • mar1mar1 Re: Petycja - czemu ... do Wielkiego Filozofa 06.09.11, 22:48
                Twoja jest wyjątkowa. Nie do zdarcia w dyskusji.
    • Gość: lolek Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... IP: *.tktelekom.pl 05.09.11, 23:18
      Haha zrobicie chłopakowi i zespołowi tylko darmową reklamę :) Wiem że sporo ludzi z ciekawości kupi, ściągnie ich płyty. papa
    • mar1mar1 Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... 06.09.11, 01:12
      Ten świat schodzi na psy! Pomyśleć że taka szumowina ma być autorytetem w jakichś tam sprawach! Szkoda tylko że takie rzeczy dzieją się w Polsce i różnej maści psychotycy opluwający wiarę i katolików mogą to czynić bezkarnie! To dobitnie świadczy o potrzebie mądrego wyboru podczas zbliżających się wyborów. Być może uda się ukrucić tego rodzaju wybryki pseudoartystów. Wszystko zależy od naszego wspólnego wyboru!
      • Gość: Tarzan Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... IP: *.flash-net.pl 06.09.11, 19:18
        > Ten świat schodzi na psy! Pomyśleć że taka szumowina ma być autorytetem w jakichś
        > tam sprawach! Szkoda tylko że takie rzeczy dzieją się w Polsce i różnej maści
        > psychotycy opluwający wiarę i katolików mogą to czynić bezkarnie! To dobitnie świadczy > o potrzebie mądrego wyboru podczas zbliżających się wyborów. Być może uda się
        > ukrucić tego rodzaju wybryki pseudoartystów. Wszystko zależy od naszego wspólnego
        > wyboru!

Chcesz to podpisz! Natomiast bzdurnego wykładu nie musisz tutaj robić! Kto nie chce i tak nie podpisze, więc twoje morały są zbędne.

Może jednak lepiej zrobisz nie zaczynając słuchać "twórczości" Darskiego zamiast wypowiadać się w tematach o którym masz blade pojęcie.

© marmar1
        • mar1mar1 Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... 06.09.11, 19:37
          Stwierdzenie faktu tym się różni od pustego filozofowania popartego pokrętnymi argumentami że to pierwsze jest jak najbardziej racjonalne i podlega dyskusji to drugie natomiast warto konsultować z odpowiednim specjalistą!
          • Gość: Tarzan Re: Petycja ... do Marmara IP: *.flash-net.pl 06.09.11, 21:50
            Ja nie stwierdzałem żadnych faktów tylko przedstawiłem własna opinię.

Ale rozumiem, że wg Ciebie ona nie podlega dyskusji, tylko wymaga interwencji specjalisty.

To bardzo sensowny argument...wyżyny intelektu ... od razu mnie przekonałeś.

...masz jeszcze jakieś ... argumenty? ;)

Potrafisz wskazać sens usuwania Nergala z programu rozrywkowego, w którym komentuje występy śpiewaków-amatorów?

Potrafisz uzasadnić brak protestów wobec wskazanych przeze mnie przykładów przedstawiania treści "godzących w katolików"?

...pewnie znów proszę o coś, co jest zbyt trudne (czyt. nadające się do interwencji specjalisty) ... no i Twoje przemyślenia opiniami nie są...są faktami ;)

• mar1mar1 Re: Petycja ... do Marmara 06.09.11, 22:47
              Nie ma potrzeby uzasadniać filozoficzno głupawych tez których w nadmiarze na tym forum jesteś autorem! Poza tym jak pisałem, filozof z ciebie marny, ten drugi o wiele lepszy, więc tym bardziej nie ma potrzeby sypać argumentami na logikę twoich wypowiedzi. Zresztą obawian się że byś nie zrozumiał a co gorsza wyprodukował kolejny elaborat poparty argumentami z kosmosu albo li tylko swoich przemyśleń, które nijak mają się do rzeczywistości!
              Od jakiegoś czasu staczasz się merytorycznie i intelektualnie! Ale taka jest niestety kolej rzeczy dla tych co to sami sobie religię tworzą i prawa Boga do siebie dostosowują. Myślę że @emeryt ma chyba rację co do ciebie. Pożyjemy, zobaczymy.
        • Gość: Diabeł Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... IP: *.smsiarkowiec.pl 07.09.11, 19:29
          Darski to nie szumowina.To gwiazda światowego formatu-jedyna taka w Polsce!!!!!!!!!!.Nie mamy poza nim nikogo kto z polskiej sceny muzycznej mógłby się pochwalić podbiciem światowego rynku .Doszedł do tego wyłącznie własną pracą.Można nie zgadzać się z rodzajem promocji, którą uskutecznia propagując swoją muzykę .Można nie słuchać jego muzyki.Można też nie zgadzać się z jego przekonaniami.Ale latać z tym do sądu w imię zaściankowych ambicji forowania jedynej katolickiej racji jest po prostu schizofreniczne.Bo podobno katolicy są za wolnością przekonań i wypowiedzi... również artystycznej:-)
    • Gość: wysoki Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... IP: *.play-internet.pl 06.09.11, 01:37
      Wspólnie pokażemy pisowskim kurduplom fucka. Po raz kolejny. Pa z metra cięte gnidy.
      • Gość: emeryt Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 06.09.11, 19:26
        Tarzan- coraz bardziej się upewniam, że Twoje miejsce jest na drzewie z koleżankami! Protest przeciwko niszczeniu jakichkolwiek Ksiąg a co dopiero Świętych jest jak najbardziej słuszny. Wierzący do dzieła - podpisujcie petycje!
        • lechowski51 Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... 06.09.11, 19:56
          Podpisalem.Rozeslalem maila do wszystkich znajomych z linkiem do podpisywania.Bicie piany z tarzanem uwazam za strate czasu.
          • Gość: Tarzan Re: Petycja ... do Lechowskiego IP: *.flash-net.pl 06.09.11, 21:52
            > Podpisalem.Rozeslalem maila do wszystkich znajomych z linkiem do podpisywania.Bicie
            > piany z tarzanem uwazam za strate czasu.

I tyle powinieneś zrobić (wysłać do znajomych) jeśli nie interesuje Cie jakakolwiek polemika.

Wstawiając cokolwiek na publiczne forum automatycznie oczekuje się reakcji ... takiej lub innej.

W biciu piany to nie ja jestem mistrzem ... ;)
            • Gość: emeryt Re: Petycja ... do Lechowskiego IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 06.09.11, 21:55
              Chodzi o Tarzana i Rea. Koniecznie na drzewa!
            • mar1mar1 Re: Petycja ... do Lechowskiego 06.09.11, 22:52
              Heh, a ja bym stwierdził że akurat kto jak kto, ale ty to masz niezłą "trzepaczkę" którą notabene lubisz używać i to w nadmiarze!
          • Gość: Diabeł Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... IP: *.smsiarkowiec.pl 10.09.11, 14:50
            Nie podpisalem.Rozeslalem maila do wszystkich znajomych z linkiem do pośmiania się i do niepodpisywania.Bicie piany z Lechowskim uwazam za strate czasu.
        • Gość: rea Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... IP: *.toya.net.pl 06.09.11, 20:17
          To, że 2 tys. lat temu, u zarania tzw. chrześcijaństwa większość ludzi była bardzo prymitywna i we wszystko była w stanie uwierzyć jest jak najbardziej zrozumiałe. Ale, że w XXI wieku też są ludzie, którzy nadal wierzą, że Biblia jest księgą świętą, jest mniej zrozumiałe. Bo widzisz, emerycie, Biblia jest zniekształconym literacko, odpowiadającym poziomowi wiedzy w tamtych czasach, mitem o stworzeniu świata. Kościół rzymsko-katolicki przekłamał oryginalną hebrajską Biblię, zafałszował historię o Jezusie, o Maryji..., dostosowując ją do własnych potrzeb właśnie po to, by taki emeryt czy mar mar mogli z pokojem w sercu ufać, że mają antidotum przed mękami piekielnymi, przed którymi chroni je Kościół sprzedając im bilety do nieba. Mentalnie, drogi emerycie, to raczej Ty nie zszedłeś jeszcze z drzewa, Tarzan natomiast twardo stąpa po ziemi i to na dwóch ( nie na czterech) nogach i korzysta aktywnie ze swoich szarych komórek, czego nie można powiedzieć o Twoich, bo są uśpione. Nergal nazywając Biblię księgą kłamstw, nie mijał się z prawdą.
          • Gość: katecheta Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... IP: *.tktelekom.pl 06.09.11, 21:57
            rea- nie dyskutuj z takimi których bocian przyniósł , bo oni w to wierzą i nie powstali od małpy tylko ich pan B. urodził wg.Macieja Giertycha ha ha ha .
          • Gość: Tarzan Re: Rea IP: *.flash-net.pl 06.09.11, 22:00
            To nie problem Biblii moim zdaniem.

To problem potrzeby znalezienia wroga, pretekstu do walki ;) Mesjanizm się odzywa ;)

Biblia? Uważasz ja za bezsensowną? To jej nie czytasz.

Palisz ją publicznie godząc w czyjeś uczucia religijne? Łamiesz prawo.

Sąd zdecydował, że Nergal prawa nie złamał.

Problem w tym, że dla wielu tzw prawo boskie jest obowiązujące, a nie nasza Konstytucja i odpowiednie kodeksy.

... no i w tym, że za obrazę Boga uważa się udział jakieś drugoligowego muzyka w durnym programiku. Jego udział w tym programie uważa się za obrazę uczuć religijnych i promocje satanizmu ... choć większość oglądających pewnie nawet go z tym ekscesem nie kojarzy ... i to mnie właśnie śmieszy.
          • mar1mar1 Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... 06.09.11, 23:08
            To że w XXI w ludzie wierzą, chociaż biją się w pierś że jednak nie wierzą, że coś powstało z niczego to dopiero jest perełką tej zbiorowej halucynacji.
            @rea jak zwykle, nic nowego nie skleciła oprócz kilku truizmów które ma chyba wygrawerowane na ścianie coby nie zapomniała "argumentów";)
            @tarzan jak to on, filozof tego forum, który na wszystko ma niezbite "argumenty" a zrozumieć swojej wiary nie potrafi, przynajmniej nie wierzy w perpetuum mobile stworzenia i egzystencji i o tyle rzeczywiście stąpa na dwóch nogach i używa szarych komórek!
            Więc jak napisać o tobie @reo, może o czterech nogach i leżących odłogiem neuronach?!
            • Gość: rea Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... IP: *.toya.net.pl 06.09.11, 23:14
              Tak, tak mar mar. Mam 4 odnóża i duży ogon, którym radośnie merdam czytając Twoje farmazony.
              • mar1mar1 Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... 06.09.11, 23:20
                Tego się obawiałem! Wszystko z tobą w porządku?!
            • Gość: Tarzan Do marmara IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.11, 13:40
              Nie będę odpowiadał na wszystkie Twoje posty, sprowadzają się jedynie do jednego: moje argumenty są bez sensu, moja filozofia jest idiotyczna, a moje miejsce na drzewie.

Wysil się choć na jeden argument, zapewne masz ich wiele i spróbuj napisać coś merytorycznego.
              Skoro takie głupoty pisze, to albo łatwo je pokonać albo należy zignorować.

Po to wpieprzasz się do dyskusji, by przedstawić mój profil psychologiczny i analizę idiotyzmu moich przekonań?

Na więcej Cię nie stać? Zbyt trudne?

Albo podyskutuj o problemie protestowania przeciwko Nergalowi albo daj sobie siana i nie wtykaj swoich trzy groszy.

• Gość: Tarzan Re: Petycja ... do Emeryta IP: *.flash-net.pl 06.09.11, 21:43
          > Tarzan- coraz bardziej się upewniam, że Twoje miejsce jest na drzewie z koleżankami!
          > Protest przeciwko niszczeniu jakichkolwiek Ksiąg a co dopiero Świętych jest jak najbardziej > słuszny. Wierzący do dzieła - podpisujcie petycje!

Emerycie, Ty zamiast wysyłać mnie na drzewo sam wybierz się do okulisty ... bo to nie jest petycja przeciwko niszczeniu ksiąg, tylko przeciwko zasiadaniu tego "winowajcy" w jury tabloidowego programu.

Szanuj decyzje niezawisłego sądu albo wznieć rewolucję i ten sąd usuń.

Jak pisałem niżej, nie twórz gradacji grzechów i żądaj korekty ramówki wszystkich stacji telewizyjnych prezentujących treści niezgodne z nauką twojego Kościoła, ale nie traktuj swej "misji" wybiórczo.

Wiarę i religie ma się w sercu i żaden chłopek z telewizora na to wpływu nie ma.

Gdy Darski spali Biblię na oczach widzów programu Voice of Poland wtedy i bez Waszych protestów go stamtąd usuną.

• Gość: emeryt Re: Petycja ... do Emeryta IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 06.09.11, 21:53
            Mimo dużej wyrozumiałości muszę Wam powiedzieć IDIOCI!
            • Gość: gbur Re: Petycja ... do Emeryta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.11, 22:02
              z wzajemnoscia, staruszku @emerycie :)

ps jak ja lubie uprzemych starszych panow.... bleeeeeee
          • lechowski51 Re: Petycja ... do Emeryta 06.09.11, 23:31
            Zamiast proponowac innym uprawianie ogrodka i chwile relaksu,ogladnij chlopie nastepnym razem mecz,ktory ogladala cala Polska.Nie rozumiem jak mozna wypisywac bzdety na forum w czasie gdy nasi grali z Niemcami!!!???
            • Gość: rea Kibice. IP: *.toya.net.pl 07.09.11, 10:44
              Ojej, Lechowski, nie denerwuj się. Nie wszyscy są fanami piłki. Ja nie jestem, ale mój mąż tak i z drugiego pokoju dobiegały do mnie odgłosy kibicowania. A jeden z synów ( mieszka w Poznaniu) fanatycznie, podobnie jak Ty, kibicuje Lechowi. W ogóle, jak się zdarzy, że mąż i syn oglądają razem mecz, to jest jeden wielki szał, dziw, że ściany nie pękają od ich wrzasków. I ja to biedna muszę znosić. Oczekuję wyrazów współczucia.
              • mar1mar1 Re: Kibice. 07.09.11, 12:21
                A może lepiej przyłączyć się do chłopów i razem z nimi powrzeszczeć? Takie szaleństwo decybeli czasami jest jak śmiech. Mówią że to zdrowie.
            • Gość: Tarzan Re: Petycja ... do Emeryta IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.11, 13:42
              Mam na tyle podzielną uwagę, by oglądać mecz i klepać bzdety.

• lechowski51 Re: Petycja ... do Emeryta 07.09.11, 21:50
                Zamiast wiec klepac bzdety o nieomylnosci sadow,sprobuj sam sformulowac swoj sad nad satanista,ktory uprawia dzialanosc w telewizji publicznej.Niektorzy maja wiecej rozumu i odwagi;
                wpolityce.pl/wydarzenia/14291-grzegorz-gorny-rezygnuje-z-udzialu-w-programie-kulturalnym-tvp-2-w-protescie-przeciwko-nergalowi
                • karrambello Re: Petycja ... do Emeryta 08.09.11, 08:07
                  Czy Wy w ogóle macie jakieś pojęcie o satanizmie? Chyba nie bardzo... poczytajcie trochę, zanim zaczniecie pieprzyć głupoty jak ten biskup i sfory pisowskie.

Te apele biskupa i Wasze skomlenie o podpisanie petycji, to nic innego jak przejaw braku tolerancji dla poglądów odmiennych od Waszych. Jesteście uosobieniem ciemnogrodu w najgorszym z możliwych wydaniu. "Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu".

Chcecie wolności i demokracji, musicie ją zaakceptować na warunkach równych dla wszystkich.
    • Gość: benny Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.11, 11:27
      www.isakowicz.pl/index.php?page=news&kid=8&nid=4813
      • Gość: Zindoktrynowany Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.11, 13:22
        ---------------
        Mering wzywa do zaprzestania płacenia abonamentu RTV.
        - czyli wzywa do wykroczenia przeciwko ustawowemu obowiązkowi, czego konsekwencje będą takie, że zamiast 1-krotnej wysokości abonamentu 17,15 zł, za karę posiadacz TV zapłaci 30 razy więcej, czyli 514,50 zł. Gdzie tu logika?
        Poza tym, jakim cudem ksiądz może wzywać do nieuczciwości, do łamania prawa?

----------------
        „Zostaję zmuszony do utrzymywania z moich pieniędzy kogoś, kogo poglądy są mi całkowicie obce, co więcej, kto otwarcie odnosi się z pogardą do ludzi wierzących, a więc i do mnie, do Kościoła, i bluźni przeciw mojemu Bogu!” – zauważa bp Mering.

Panie biskupie, ja też płacąc abonament zmuszony jestem do utrzymywania z moich pieniędzy kogoś, kogo poglądy są mi całkowicie obce, co więcej, kto otwarcie odnosi się z pogardą do ludzi niewierzących, a więc i do mnie, i do wielu moich znajomych. Tak, chodzi o programy religijne na antenie TV.

------------------
        Zapowiada, że nie cofnie się przed publicznym wezwaniem do niepłacenia abonamentu, dopóki ta sprawa nie zostanie załatwiona zgodnie z oczekiwaniami większości widzów.

Jakiej większości??? Skąd takie przekonanie? Jakaś garstka popaprańców dopatruje się skandalu, a ich rzecznik w osobie biskupa wyraża niezadowolenie.
        Większość widzów ma to głęboko gdzieś, panie biskupie, zapewniam pana.
      • Gość: Tarzan Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.11, 13:45
        Wszystko pięknie brzmi u biskupa, za wyjątkiem jednego. Że ten program nie tylko z jego "ulgowych zresztą bardzo" podatków jest opłacany i są w tym kraju ludzie, którym Nergal zwisa albo nawet się podoba jako juror tego programu.

No ale tolerancja, obiektywność i sprawiedliwość nie jest domeną ekstremistów...

• Gość: aaaa Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 07.09.11, 18:06
      Te czarne od św wody...to dopiero satany pedofile!
      • Gość: emeryt Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 07.09.11, 18:21
        Za mało Wam kochani zła własnego, to szukacie u innych. A jednak idioci!
      • Gość: benny Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... IP: *.flash-net.pl 07.09.11, 23:04
        www.michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=2186
        • Gość: rea Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... IP: *.toya.net.pl 08.09.11, 09:17
          "[...] ale dlaczego ci, którzy tego Scheissu nie oglądają mają za to płacić? "- pyta pan Michalkiewicz. To ja zapytam, dlaczego ci, którzy nie oglądają w TVP programów religijnych mają za to płacić? Nie wiem czy pan Darski jest czy nie jest satanistą, ale dopóki postępuje w swoim życiu zgodnie z kanonami moralnymi wypracowanymi przez ludzkość, które przywłaszczyło sobie chrześcijaństwo propagując jako swoje, ma takie same prawa, jak każdy inny człowiek. W walce o życie Nergal nie złamał się i nie skamlał o księdza, o spowiedź i ostatnie namaszczenie, pozostał przy swoich poglądach, za co należy mu się szacunek, bo mało kogo stać na takie zachowanie w obliczu śmierci. I czy to nie jest dziwne, że śmierci najbardziej się boją ludzie wierzący? Przecież oni powinni iść do domu ojca z radością, bo wierzą w życie wieczne i zbawienie.
          • karrambello Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... 08.09.11, 12:08
            Analogicznie - znam wielu ludzi, którzy podpisaliby się pod zabraniem koncesji Radiu Maryja i TV Trwam. Zatkało kakao?
            • lechowski51 Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... 08.09.11, 14:27
              Nalogicznie-znam wielu ludzi ktorzy mysla.Zanim zaczniesz sie wypowiadac wraz tarzanem o prawie do wolnosci wypowiedzi powolujac sie na wyrok sadowy zapoznaj sie-Czym jest satanizm?.Tak przy okazji?.Gdy chlopcy z Mlodziezy Wszechpolskiej na zamknietej imprezie przy ognisku podnosili rece w formie hitylerowskiego pozdrowienia,to pamietacie jaka jatke urzadzila im GWprawda i WSI-24?!.
              Przeczytajcie co teraz mowia o Nergalu!A to wstep do wiedzy o satanizmie;

Przybierając postać wysublimowanej psychodramy amerykański satanizm, czy tego chcą, czy nie jego zwolennicy zawsze będzie niebezpieczną formą balansowania na granicy dobra i zła (świata demonów). Zredukowanie pojęcia czarnej mszy jedynie do jakiejś psychologicznej gry w celu zredukowania napięcia psychicznego tkwiącego w podświadomości jest zabiegiem wielce naiwnym i niebezpiecznym z punktu widzenia psychologicznego i duchowego.

Wielką naiwnością jest myśleć, że można się z diabłem zaprzyjaźnić. Słusznie zauważa Francesco Bamonte, że szatan nie ma przyjaciół ale tylko niewolników, którzy wierzą naiwnie, że zaskarbili sobie jego przyjaźń.
              wiecej;www.opoka.org.pl/biblioteka/V/VS/petrus_2011_satanizm_04.html
              • Gość: juzek Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... IP: 80.50.60.* 08.09.11, 14:48
                rydzol to satanista pierwszej wody i inne zaklamane mendy pisdowskie
                • lechowski51 Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... 08.09.11, 15:54
                  Ty tez skoncz woierw gimnazjum a potem jak sie nauczysz czytac ze zrozumieniem to poczytaj jak Liz propaguje w chrzescijanskiej Polsce "postepowego papieza"
                  wpolityce.pl/wydarzenia/14331-niestety-potwierdzaja-sie-nasze-najgorsze-obawy-windowany-na-szczyt-przez-tvp-darskinergal-korzysta-z-okazji-i-zniewaza-ojca-swietego
              • Gość: rea Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... IP: *.toya.net.pl 08.09.11, 17:08
                Bardzo mi się spodobało ostatnie zdanie. Można je równie dobrze odnieść do przeciwieństwa diabła. " Wielką naiwnością jest myśleć, że można się z bogiem zaprzyjaźnić. [...] bóg nie ma przyjaciół, ale tylko niewolników, którzy wierzą naiwnie, że zaskarbili sobie jego przyjaźń". Zamiast " diabeł, bóg" można tam równie dobrze wstawić : krasnoludek, Smerf czy inny Mannitou, do wyboru, do koloru.
                • lechowski51 Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... 08.09.11, 17:30
                  Jak jestes rea tak monotonna w lozku jak na tym forum...to wspolczuje Twojemu mezowi.
                  • Gość: rea Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... IP: *.toya.net.pl 08.09.11, 17:55
                    Błysnąłeś inteligencją, że ho ho.
                    • lechowski51 Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... 08.09.11, 22:19
                      Usiluje nieco oderwac sie jak i Nergala od walki z "katolickim ciemnogrodem"
                      wpolityce.pl/wydarzenia/14355-od-naszego-czytelnika-to-nieprawda-ze-satanista-nergal-komentuje-tylko-muzyke-zdazyl-wyszydzic-uczestnika-pielgrzymki
                      • karrambello Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... 08.09.11, 22:54
                        Zachowujecie się jak dzieci: Nergal opieprza katolików - katolicy napieprzają Nergala. Różnica między nimi jest taka, że Nergal nie skarży mamie...
                        --
                      • Gość: Budda Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... IP: *.play-internet.pl 09.09.11, 02:07
                        ścierwo kopiuje i wkleja. i cuchnie. jak to ścierwo.
                  • Gość: Tarzan @Lechowski, przedstawicielu elity!;) IP: *.flash-net.pl 10.09.11, 15:40
                    >> Jak jestes rea tak monotonna w lozku jak na tym forum...to wspolczuje Twojemu
                    >> mezowi.

Wiesz, do tej pory myślałem sobie, że "kontrowersyjne" wypowiedzi Twojego autorstwa wynikają jedynie z niezbyt mocnych nerwów, co powodowało to, że dawałeś się podpuścić do rynsztokowych pyskówek na ringu Lemingi-Piździelce , czy jak to wy się lubicie nazywać.

Ale czytając ten wątek zaczynam się zastanawiać, czy może jednak jesteś zwykłym burakiem.

Przedwojenny patriota nie pozwoliłby sobie na taki tekst w stosunku do kobiety.

Nie zachowuj się jak cham, który na obsrane gacie założył frak i czuje się jak lew salonów.
                    • Gość: nikita Re: rea IP: *.acanac.net 10.09.11, 15:53
                      Rea to bardzo interesujaca "pisarka" ( jesli to kobieta ), emanuje kobiecosci inaczej mowiac , nie widziana, nie slyszana a pogrzewa klejnoty rodzinne. Jest jednak jedno ale... nie znosi katolickiego boga bo swoj ateizm kieruje wylacznie w jego strone. Dlaczego ?

• Gość: Tarzan Re: Petycja ...@Lechowski IP: *.flash-net.pl 10.09.11, 15:30
                Nergal w TV nie uprawia żadnego satanizmu, tylko jest jurorem w programie talent szoł.
                pewnie nawet tam nie przeklina.

Nawet jeśli jest satanistą, to poza wykrzykiwaniem do mikrofonu Ave Satan! i darciem Biblii na swoich koncertach nie zrobi nic. Jak skrzywdzi jakiegoś kota, to go wtedy dopiero opluję;)

A faszyści ( nie chłopcy drogi Lechowski) stanowią realne zagrożenie nie tylko dla nie-białych rezydentów naszego kraju.

Poza tym spróbuj przepchnąć zmianę ustawy i obok propagowania faszyzmu umieść zakaz propagowania satanizmu.

Dajesz coraz głupsze argumenty.

No gó... mnie obchodzi co pisała GW, czy pokazywało TVN24, bo tu nie dyskutujemy reakcji mediów na ten przypadek, tylko skierowana do nas-forumowiczów prośbe o poparcie petycji.
                To kolosalna różnica.

• Gość: nikita Re: wygrana nergala ..szatan gora IP: *.acanac.net 10.09.11, 15:45
                  Kazdy kto chce zabierac glos w sprawie nergala powinien obejrzec choc jeden odcinek tego "show" . Okaze sie bowiem ze nergal jest tam postacia centralna, wyluzowany ( jak to mowia), wesoly, dowcipny. Satanizm , darcie ksiazek ( nikt tak naprawde nie wie co on tam targal - moze jakies dzielo wieszcza narodowego ?) to czesc scenariusza jaki mu przygotowano by wystep wypadl jak najlepiej. I wypadl doskonale skoro przeciwko nergalowi kosciol organizuje wyprawe krzyzowa , wzywa narod i niebo ku pomocy. Skoro jednak nergal jest w tym "szol" to pewnie niebo tak chce i wszelka walka z decyzja nieba jest bezcelowa. Kolejna batalia kosciola o czystosc dusz przegrana ?
    • Gość: prl Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.11, 10:21
      Gość portalu: emeryt napisał(a):

> Chodzi o Tarzana i Rea. Koniecznie na drzewa!

Znaczy się... czy należy przez to rozumieć, że pra, pra, pra, pra... dziadek <Tarzana> i <Rea> wytamtengensowali małpice?...
      • Gość: prawdziwy Polak Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.11, 10:36
        prl-ku nic nie zrozumiałeś z emeryta a to takie proste: to przecież tak jak i Ty kochający innych catolik
        • Gość: nikita Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... IP: *.acanac.net 10.09.11, 14:24
          Nie udalo sie. Satanisci gora, naczelny satanista pozostaje na stanowisku. Slabosc katolickiego nieba ?
          • lechowski51 Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... 10.09.11, 15:47
            Spokojna nikita Twoja rozczochrana zydowska glowa.Damy rade!.Chcesz to podeslemy wam do synagogi naszego sataniste.Mozemy dodac jeszcze Dode.
            wpolityce.pl/wydarzenia/14407-abp-leszek-slawoj-glodz-do-prezesa-tvp-w-imieniu-milionow-katolikow-a-takze-pozostalych-chrzescijan-i-ludzi-dobrej-woli-wyrazam-glebokie-oburzenie
            • Gość: nikita Re: zydki po wlasciwej stronie IP: *.acanac.net 10.09.11, 16:03
              lechowski - nie obiecuj bo jak wiesz polskie obietnice nie maja zadnej wartosci. Satanizm to koscielna duperela. To psychologiczna ustawka: jest dobro , musi byc zlo. Wiara synow Izraela jest na tyle mocna ze dla szatana nie ma w niej miejsca. A wiesz dlaczego ? bo dawno, dawno temu kiedy niebo rozdzielalo posady bog przydzieli sobie izraelitow oglaszajac ich narodem wybranym a szatana zeslal na banicje do kraju zwanego dzis Polska. Smutne, ale prawdziwe. Jesli dobrze przyjrzysz sie polskiemu kosciolowi, spoleczenstwu to znajdziesz w nich niewyobrazalne ilosci satanizmu przy ktorych nergal to pikus.
              Tak czy inaczej zydostwo dziekuje ci za pamiec i dobre checi.
      • Gość: Tarzan Do emeryta i prl IP: *.flash-net.pl 10.09.11, 15:50
        Nawet gdybym był potomkiem pawiana w prostej linii, to i tak moje IQ byłoby wyższe od autorów takich tekstów.
        Idiotą trzeba by być, by z tym dyskutować, więc ... darujcie sobie te zaczepki,
        nie skorzystam;)
        • Gość: nikita Re: emeryt, prl IP: *.acanac.net 10.09.11, 16:12
          Zakladam ze prl i emeryt to katolicy. Jesli tak, to dlaczego wysylaja tarzana ( no jego moga z racji przezwiska) i ree na drzewa czyli proponuja im cos co jest sprzeczne z nauka kosciola. Czyzby byli z wiedza na bakier, a moze ich katoliczym jest taki troche na pokaz ?

Zakladam ze nie zrozumieja o czym pisze.Wyjasniam. Proponuja odwrocenie procesu ewolucji zaprzeczajac jednoczesnie katolickiej doktrynie kreacjonizmu ktory jest fundamentem ich wiary.

• lechowski51 Re: emeryt, prl 12.09.11, 21:46
            Tarzan pisze;
            Nergal w TV nie uprawia żadnego satanizmu, tylko jest jurorem w programie talent szoł.
            pewnie nawet tam nie przeklina.

Nawet jeśli jest satanistą, to poza wykrzykiwaniem do mikrofonu Ave Satan! i darciem Biblii na swoich koncertach nie zrobi nic. Jak skrzywdzi jakiegoś kota, to go wtedy dopiero opluję;)

A faszyści ( nie chłopcy drogi Lechowski) stanowią realne zagrożenie nie tylko dla nie-białych rezydentów naszego kraju.

Poza tym spróbuj przepchnąć zmianę ustawy i obok propagowania faszyzmu umieść zakaz propagowania satanizmu.

Dajesz coraz głupsze argumenty.

No gó... mnie obchodzi co pisała GW, czy pokazywało TVN24, bo tu nie dyskutujemy reakcji mediów na ten przypadek, tylko skierowana do nas-forumowiczów prośbe o poparcie petycji.
            To kolosalna różnica.

Mowisz okazmy "tolerancje"dla Nergala ktory na koncercie rwie Biblie i krzyczy "jedzcie to gowno".Tu nie chodzi o tolerancje,ale o akceptacje chamstwa i glupoty.Darcie ksiag Pisma Swietego nie jest przejawem wolnosci a objawem zdziczenia.
            Nie przekonuje Cie przyklad tych z Mlodziezy Wszechpolskiej,to odwolam sie do innego przypadku.Farfał ktorego powolano do zarzadu TVP redagowal jako mlody chlopak pisemko o zabarwieniu nacjonalisycznym.Redaktorow GWprawby i Telewizji Ojca waltera nie interesowalo ze bylo to 10 lat temu.Dzisiaj rzeczniczka TVP mowi ze nie interesuje ja co Nergal wyprawial iles lat temu,ze podpisano z nim umowe gdzie ma byc tylko trenerem muzycznym a nie grac swojej roli satanisty.Farfal przeciez tez mial byc czlonkiem zarzadu TVP i ze swoja sprzed 10 lat dzialalnoscia sie nie afiszowal.Holocausto-Nergal podarl Biblie ktora jest prZedmiotem czci chrzescijan o czym wiedzial doskonale i wiedza Ci,jak Ty ktorzy go bronia.Skoro wiec zezwalasz Holocausto-Nergalowi na taka "artstyczna ekspresje" to mosisz sie rowniez zgodzic na koncerty kapel neonazistowskich wychwalajacych dokonania Hitlera.Dlaczego jedel lobuz wyrazajacy pogarde dla chrzesciajan ma byc traktowany inaczej od tych co wyspiewuja pochwale zbrodniarzowi Hitlerowi?
            • mar1mar1 Re: emeryt, prl 12.09.11, 23:15
              Daj sobie spokój dyskutowania z nim. Chyba widać jakie pierdoły wypisuje mniemając, ba będąc święcie przekonanym że ma absolutną rację, co natychmiast popiera bzdurnymi przemyśleniami nazywając to argumentem. Wystarczy poczytać jego pisaninę żeby wyrobić sobie o nim pewne zdanie. Po prostu gość jest filozofem masochistą i lubi podniecać się pierdołami jakie wymyśla. Dyskusja z nim to czas stracony, owszem można zripostować jego filozofię i na tym chyba koniec.
              Naprawdę nie warto bić piany z lokalnymi głupkami bo i bałagan robi się na forum i dyskusja do niczego nie prowadzi.
              • Gość: perdę_ltd Re: emeryt, prl IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.11, 01:16
                mar1mar1: nie używam słów typu dupek na forum, ale twoja pewność , że prowadzisz jakieś dyskusje na forum jest zniewalająca i zmusza mnie do użycia tegoż epitetu w stosunku do Twojej osoby. No i ta Twoja pewność, że coś zmieniasz tymi Twoimi "dyskusjami". No co zmieniłeś? Porządek świata został dawno ustalony, rewolucje są tam też wpisane ale miejsca dla Ciebie tam nie ma, nie umiesz niestety gościu myśleć samodzielnie, a zapędzony w kozi róg zapominasz, że usiłujesz prezentować swój wielki katolicyzm i wychodzi z Ciebie zwykły przyziemny cham i prymityw myślowy.
                • mar1mar1 Re: emeryt, prl 13.09.11, 07:55
                  Kolejny, kulturalny umoralniacz na forum a chamstwo i prostactwo bije po oczach! Pisałem już o stwierdzeniu czegoś ale ty chyba jesteś za płytki żeby to pojąć i stąd twoja filozofia!
                  Na marginesie forum jest po to, żeby każdy przedstawił swoją opinię również dotyczącą użytkownika. Skoro opinia ad personam wydaje ci się chamska to po co mieszasz do tego katolicyzm czy wiarę osoby którą krytykujesz. Nie wystarczy zwięzłe podsumowanie?
                  Chyba nie jesteś na tyle durny żeby nie zrozumieć o co mi chodzi?!
                  • lechowski51 Re: emeryt, prl 13.09.11, 15:54
                    Ciekaw jestem jak dlugo potrwa ten festiwal protestow i jak dlugo lobuz Nerdal za publiczne pieniadze bedzie jurorem tego programu?
                    wpolityce.pl/artykuly/14577-kolejny-protest-przeciw-promocji-satanizmu-w-tvp-osoba-ktora-nie-waha-sie-przed-szydzeniem-z-podstawowych-wartosci
                    • Gość: Tarzan Re: emeryt, prl IP: *.flash-net.pl 13.09.11, 16:17
                      Przestanie, gdy się okaże, że oglądalność nie sięgnie odpowiedniego pułapu, a sondaże pokażą słabe oceny.

Protest i cała ta medialna nagonka trochę popularności przyniesie, ale jego "gwiazda" zgaśnie...jak każdego z tych tysięcy celebrytów w naszym kraju.
                      Pojawi się następna gwiazda, wszak wystarczy, by być siostrą aktorki z drugoligowego serialu i pokazać się na jednej imprezie w Warszawce i zostać zaproszonym do Kawy, czy herbaty w charakterze gwiazdy. Potem Taniec z gwiazdami, Idol, czy inne wioskowe igrzyska.

radziłbym dać sobie spokój.

Ktoś zaprotestował. TVP nie przychyla sie do tego zdania. I tyle.
              • Gość: Tarzan Re: marmar1 IP: *.flash-net.pl 13.09.11, 16:23
                Brak najmniejszego argumentu, czy nawet jednego zdania wyrażającego twoje przekonania - o ile jakoweś własne posiadasz - oraz ograniczenie się do personalnych ataków, mieszania z błotem i tych rozpaczliwych apeli o ignorowanie moich wypowiedzi udowadnia twoja małostkowość.
                ignoruj moje wypowiedzi skoro sa tak idiotyczne.

Potrafisz się na to zdobyć, czy tak boli cię fakt, że nawet w sprawach fundamentalnych w sprawach ponoć tak ważnych dla ciebie jak religia, czy dyskusjach o różnych politycznych, czy społecznych problemach jedyne co potrafisz napisać, to to, że pisze bzdury?

Udowodnij swą inteligencję, elokwencję, czy choćby przystosowanie do życia w społeczeństwie, bo o chrześcijańskim szacunku dla drugiego człowieka, to juz nie ma sensu opowiadać, jest to obca ci idea albo zapisz sie do mojego fanklubu - jest tam emeryt i prl, będziecie mogli sobie we własnym wątku wysyłać mnie na drzewa itp.

...ale nie zachowuj się jak gó...arz... ;)
            • Gość: Tarzan Re:Lechowski IP: *.flash-net.pl 13.09.11, 16:12
              Nie oceniam czynu Nergala, tylko sens tej petycji.

Uznając jego czyny za głupie trzeba pamiętać, że idiotów w TV wiele, a chcecie wywalić jednego.
              Za głupotę uznaję protestowanie przeciwko jego obecności w talent show, a nie protesty przeciwko darciu Biblii.

Co do przykładu Farfała, to jeśli jedyna wina było redagowanie nacjonalistycznego pisemka 10 lat temu, a nie obecne działania, to postąpiono równie głupio.
              Wielu błądzi.

Co do kapel neonazistowskich śpiewających o chwale Hitlera? Ich sprawa, jesli robią to w swoim gronie i ingerencję prokuratury w ściganie za heile na zamkniętej imprezie uznałbym za przesadzoną.

Tak jak nie wyobrażam sobie relacji z koncertu Nergala w tv i publiczne pokazanie palenia Biblii, tak i nie wyobrażam sobie publicznego propagowania hitleryzmu.

Inną trochę sprawą są osoby publiczne, jeśli czynny polityk, czy kandydat na posła, czy samorządowca zostanie przyłapany na heilowaniu choćby u cioci na imieninach, to musi się niestety liczyć z "medialnym" linczem.
              Tym restrykcjom nie podlegają celebryci, no ale trudno, w szołbizniesie króluje totalna wiocha.

• lechowski51 Re:Lechowski 13.09.11, 17:52
                Dlaczego nie odniesiesz sie do tego co zrobil Nergal?.Czyzby dla lewactwa nienawisc do chrzesciajan to glupota a antysemityzm to zbrodnia?.Czymze rozni sie pogarda dla Zydow od pogardy dla chrzesciajan?!.
                Uwazasz ze granie utworow w zamknietym gronie wyrazajacych pogarde dla Zydow czy tez POlakow jest niewinna forma artystycznej ekspresji.Tak tez kiedys uwazali niektorzy Niemcy gdy Hitler spotykal sie ze swoimi NSDAP-owskimi kumplami w piwnych karczmach.Jak to sie skonczylo-sam wiesz.Trywializowanie zla w konsekwecji prowadzi do zbrodni.
                • Gość: Tarzan Re:Lechowski IP: *.flash-net.pl 13.09.11, 18:07
                  Przecież nazwałem to głupotą.
                  Bo to żaden satanizm, tylko granie pozy. Koniunkturalne "zagrywki pod publiczkę"

Niszczenie symboli ważnych dla innych uważam za zło, bo każde urażenie czyichś uczuć jest złem.
                  Stąd jestem wyczulony na chrześcijan tu piszących, a nazywających innych idiotami, czy wysyłający ich na drzewa. szacunek dla człowieka jak widać jest wartością znacznie bardziej uniwersalną niż ... kulawa tu nauka ich kościoła, niekoniecznie Kościoła.
                  Podobnie jest z Nergalem.
                  Pisząc o tych zamkniętych występach drogi Lechowsxki, miałem na myśli aspekt prawny raczej, choć i osobisty też, bo trudno się poczuć urażonym jeśli się czegoś nie słyszało, czy nie widziało.
                  Tak więc wiochą totalną mi trąci i ta petycja, jak i te wcześniejsze np. przeciw wystawie, której podpisujący na oczy nie widział ;)

Konkludując, tak jak Wszechpolak to często gnój, tak i Nergal wiocha trąci.

Nie tworzył bym tej gradacji pogardy, jest ona mi obca i tyle, czy to chodzi o chrześcijan, Żydów, czy muzułmanów, natomiast "wybryki" poszczególnych jełopów już tak.
                  Osobiście jedynie sądzę, że Nergal (a nie satanizm) jest mniej szkodliwy i niebezpieczny niż niektórzy heilujący Wszechpolacy.
                  Nergal liczy na publikę i chce zaszokować, by zarobić.
                  Ci, którzy tak Polske ukochali, że aż cześć temu, co ja zniszczył oddają nie rozumiejąc absolutnie nawet połowy ideologii przedstawianych na ich stronach szukają jedynie zadymy i ofiary, której mogą w grupie wpieprzyć.
                  Przyznasz, że uczucie żenady, czy wstrętu nawet to jednak mniej dotkliwa sprawa niż obrażenia ciała tego, czy innego gościa.

To nie jest trywializowanie zła, bo nie uważam Nergala za satanistę. jego wypowiedzi, niektóre czyny - jak n.p. prowadzenie tej fundacji na rzecz pomocy chorym - przeczy ideologii wyznawców Szatana. On jest pajacem. Neonaziści realnym zagrożeniem.

• lechowski51 Re:Lechowski 14.09.11, 18:03
                    Nergal Holocausto jest dumny z tego ze jest satanista a Ty go nie uwazasz za sataniste,bo ponoc prowadzi jakas fundacje oktorej slyszales Ty i soltys z Mokrzyszowa.Nie mam sil tej dyskusji kontynuowac.Sprobuj zmierzyc sie z tym tekstem....i wyobraz sobie Nergala razem ze skinem w Jedwabnem.
                    wpolityce.pl/dzienniki/jeden-taki/14618-zaremba-strategia-wyborczej-sprowokujmy-katoli-o-sikaniu-na-ulicy-slow-kilka-a-moze-debata-wronskiego-ze-skinem
                    • Gość: Tarzan Re:Lechowski IP: *.flash-net.pl 14.09.11, 19:06
                      Czytaj ze zrozumieniem!

Nie uważam go za satanistę, ponieważ czytałem kilka wypowiedzi sugerujących chęć niesienia pomocy, co jest sprzeczne z satanizmem chyba.

Po drugie, a najważniejsze, jestem przekonany, że co najwyżej może byc kontestatorem katolicyzmu, bo z niego satanista, jak ze mnie astronauta.
                      To jedynie poza, która ma mu przysporzyć fanów (czyt. klientów kupujących płyty i przychodzących na koncerty).

Stąd nie uważam go za zagrożenie, ale podrzędnego grajka, który brak wyraźnego talentu nadrabia imażem.

I po raz kolejny apeluję, byś WŁASNE OPINIE KREOWAŁ W OPARCIU O WŁASNE PRZEMYŚLENIA, A NIE TYLKO W OPARCIU O CZYTANE TEKSTY.

Gówno mnie obchodzi co wygaduje Nergal;, bo w to nie wierzę, mam przekonanie graniczące z pewnością, że to poza. TYm bardziej nie wierze w te pożal-sie Boże analizy krytyków jego obecności w TVP.
                      Tę obecność sprowadziłbym nie do obrazy Boga, czy katastrofy narodowej, ale zwykłej wiochy warszawkowej, bo taką są wszystkie te programy z celebrytami.

Nie proś bym się mierzył z tekstem o Nergalu autorstwa kogokolwiek, bo wtedy to ja mogę jedynie zmierzyć się z polotem publicystycznym autora.

Natomiast opinię o Nergalu - jako człowiek myślący - potrafię wyrobić sobie na podstawie faktów i własnych obserwacji.

Może i Ty spróbuj...

Potrafiłbyś przytoczyć suchy fakt i jedynie okrasić go własnym komentarzem...bez tych wszędobylskich linków?
                      Czy rozmawiając z żoną, czy przyjacielem nie potrafisz przetrwać dyskusji bez rzucania cytatami z Miszczów Polskiej Publicystyki?

Myśl samodzielnie, to nie boli ;)
    • yamaha-1 Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... 13.09.11, 17:50
      Nergal na Prezydenta !!!
      • Gość: proboszcz Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... IP: *.tktelekom.pl 14.09.11, 18:58
        "Polacy to waleczni głupcy"
        Biskupi, parafrazując słowa z „Fausta”, są częścią tej siły, która wiecznie dobra pragnąc, zło czyni. Bo przecież robienie skandalu wokół Nergala to promocja dla mnie i dla moich poglądów – mówi Adam Darski.
        NEWSWEEK: No i mamy skandal. Przed kościołami zbierają podpisy, żeby satanistę Nergala z telewizji usunąć. O to panu chodziło?
        ADAM DARSKI: Nie lubię skandali, ale skandale najwyraźniej lubią mnie. Nie mam zamiaru dać sobie założyć kagańca. Wybrałem takie, a nie inne życie i nie będę tego zmieniać tylko dlatego, że moje poglądy budzą kontrowersje. Psy szczekają, karawana idzie dalej.
        Newsweek: Rozumiem, że spodziewał się pan takiego obrotu sprawy.
        Adam Darski: Chyba nie, ale nie powiem, odrobinę mi to wszystko schlebia i utwierdza w przekonaniu, że to, co robię, ma sens. Pani widzi protesty, a ja widzę też tysiące głosów poparcia, często od ludzi, którzy mają zupełnie inne poglądy niż ja, ale też kochają wolność i sprzeciwiają się mentalnemu betonowaniu rzeczywistości.
        Newsweek: Nie ma pan dość?
        Adam Darski: Ale czego? Chyba nie rozumiem pytania.
        Adam Darski: Ależ skąd! „The Voice” okazał się bardzo dobrym programem. Mamy w nim do czynienia z ludźmi, którzy już potrafią bardzo dobrze śpiewać. Pojawia się krytyka, ale nikt nikogo nie gnoi. To chyba nowość w tego typu programach. Obok mnie siedzą muzycy z zupełnie innych światów. I co? Okazało się, że nie ma między nami barier, chorej rywalizacji czy braku szacunku. Jest za to dużo śmiechu.
        Newsweek: Ale biskupi się burzą, dziennikarze katoliccy też. Nie sądzi pan, że mają rację?
        Adam Darski: Mają swoją, a ja mam swoją. Ponoć żyjemy w demokracji i pluralizmie. Zgadza się, czy coś mi się pomyliło? Zresztą nie ma o co kruszyć kopii. Wybaczam im, albowiem nie wiedzą, co czynią. Walczą w obronie religii, której fundamentowi, czyli prawu do wolnego wyboru, zaprzeczają. W sumie to jest nawet zabawne, bo, parafrazując słynne słowa z „Fausta”, są częścią tej siły, która wiecznie dobra pragnąc, zło czyni.
        Całe to zamieszanie to także promocja dla mnie i moich poglądów – w ich mniemaniu niebezpiecznych i złych. Dziękuję ślicznie i proszę o jeszcze! Ja się w tym programie nie znalazłem po to, aby udawać kaznodzieję. Telewizja jest miejscem, w którym robię wysokiej jakości rozrywkę i tyle. A polem bitwy jest dla mnie scena, ale – i to proszę zapamiętać – nie walczę z ludźmi, walczę jedynie z intelektualnym betonem.
        Newsweek: Za pieniądze podatników, z których publiczna telewizja opłaca i promuje satanistę.
        Adam Darski: Chyba powinienem zacząć głodówkę w ramach protestu przeciwko budowie kościołów za pieniądze z moich podatków i promowanie za te same pieniądze wartości, z którymi walczę. Wtedy bym wszedł na ich poziom dyskusji. Tu nie o szatana chodzi. On jest tylko metaforą i – jak widać niezwykle potężnym – ale tylko symbolem. Tu chodzi o monopol na prawdę. Ci ludzie mówią: dobrze kolego, możesz mieć poglądy, jakie chcesz, ale muszą się one pokrywać z naszą wizją świata.
        Kiedyś krążył dowcip o czasach głębokiej komuny, gdy na maturze odczytano temat pracy: „Kto jest twoim wzorcem osobowym i dlaczego akurat Józef Stalin?”. Mnie próbują medialnie ukamienować ludzie, którzy chcieliby, aby dziś młodzi ludzie pisali maturę na temat: „Kto jest twoim wzorcem osobowym i dlaczego akurat Karol Wojtyła?”. A takiego wała! Jestem dla nich niebezpieczny, bo mówię młodym ludziom, że mają prawo wyboru, że każdy z nich jest gwiazdą i każdy ma w sobie pierwiastek boskości. Podnoszę ich z kolan.
        • Gość: prawdziwy Polak Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.11, 19:16
          i co katotalibowie, pojęli o co biega? chyba nie, bo to wymaga więcej myślenia niż kopiuj-wklej
          • Gość: proboszcz Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... IP: *.tktelekom.pl 14.09.11, 19:57
            "Polacy to waleczni głupcy" II część wywiadu NEWSWEEKA z Nergalem :
            Newsweek: Może jednak lepiej, żeby pan podnosił gdzie indziej, wycofał się z tego programu i wrócił, skąd przyszedł, a nie rozjuszał przeciwników?
            Adam Darski: I co jeszcze? Może ogon podkulić, rogi spiłować i grzecznie dygnąć racicą? Pani chyba żartuje. Kiedyś ludzie nie odpuszczali, chociaż wiedzieli, że im stos za to grozi, a ja mam odpuścić, bo ktoś zbiera podpisy pod kościołem? Ryzykuję co najwyżej to, że dzięki uprzejmości Telewizji Trwam muzyka Behemotha zagości w domach, w których wcześniej gościć nie miała okazji. Newsweek: A może telewizja to nie miejsce dla pana?
            Adam Darski: A może jednak jest? Kiedy Nergal pojawia się w telewizji, to wiedz, że coś się dzieje. Ale nie lękajcie się. Obiecuję, że kotów na wizji jeść nie będę. Newsweek: Nie to co na scenie...Adam Darski: Kiedy jestem na scenie, to wychodzi ze mnie coś...Newsweek: Diabeł?
            Adam Darski: Estradowy barbarzyńca. Mam potrzebę wyrażania siebie w dość pierwotny sposób. Od dawna, od dzieciństwa w zasadzie. W ten sposób odczuwam szczęście.
            Newsweek: To po co pan sobie to szczęście zburzyłi poszedł jurorować do telewizyjnego programu? Adam Darski: Nie kalkuluję, nie mam PR-owca, który mówi, co mi się opłaca, a co nie. Ten program jest po prostu przygodą. Newsweek: A granice?
            Adam Darski: Są tylko w głowach, więc je przekraczam, jeśli tylko mam taką wolę. Muzyka ekstremalna nie zna granic. Wcześniej byłem o wiele bardziej zachowawczy, wahałem się, analizowałem. Teraz wszystko stało się dla mnie dużo prostsze. Silny jestem po prostu. Mam moc. Newsweek: Diabelską? Adam Darski: Być może. Oscar Wilde powiedział: „Skrajne opinie o dziele autora świadczą tylko i wyłącznie o szczerości twórcy”. Jeśli w programie telewizyjnym uda mi się przemycić trochę prawdziwego grania, które stoi w opozycji do plastikowej oferty większości dzisiejszych mediów, to punkt dla mnie! Moi fani mówią wprost: „O, wreszcie nasz człowiek na salonach”. Po mojej stronie barykady jest, co prawda, trochę ciemniej, ale ta ciemność mnie kręci, bawi i inspiruje.

• Gość: kaziuk66 Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... IP: *.tktelekom.pl 14.09.11, 20:22
              Nergal robi z siebia kazaka,ze hej a facet po prostu zamiast jaj ma wydmuszki bo na pytanie dziennikarki czy podobnie jak z Biblia zrobi z Koranem ma ,żal do zadajacej pytanie o tendencyjnosc i uchyla sie w zasadzie od odpowiedzi a bierze sie za pouczanie katolików . Typowy bełkot wykształciucha.Dziękuje.Wszysto w temacie goscia majace problemy z własna osobowościa.
              • karrambello Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... 14.09.11, 20:44
                @kaziuk66, to co napisałeś to nie jest żaden argument, tylko właśnie tendencyjny bełkot. Stawiasz tezę, bez żadnych realnych argumentów - to Tobie brakuje jaj...

Facet ma prawo być choćby skrajnym satanistą, tak samo jak Ty masz prawo być skrajnym katolikiem. Żyjemy w demokracji, człowieku. Telewizja publiczna nie może być zarezerwowana tylko dla "Twoich Braci i Sióstr w Chrystusie", bo wśród widowni jest wielu takich ludzi, którym żadna odmienność poglądów nie przeszkadza.
              • Gość: proboszcz Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... IP: *.tktelekom.pl 14.09.11, 20:56
                "Kziuk66" Nergal robi z siebia kazaka,ze hej a facet po prostu zamiast jaj ma wydmuszki;
                Nergal robi show dla tych którzy potrzebują świra , to samo głosi klecha do świrów i ma z tego kasę. Nergal upodabnia się do to amerykańskiego wokalisty Brian Hugh Warner z zespołu Marilyn Manson. Wszystko dobre co przynosi zysk , występ rockowy (wykup biletu wstępu) lub podstawianie tacy pod nos . Jeden aktor (ksiądz) i drugi aktor jest wynagradzany za popis z estrady czy ambony , jeden i drugi dla mnie są aktorami którzy grają swoją rolę .
                • Gość: emeryt Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 15.09.11, 15:20
                  Tarzan nie martw się, nie będziesz samotny na tym drzewie. Chętnych jest więcej niż można się było spodziewać i nie tylko na ty Forum. Wbrew temu co piszesz nie życzę Ci źle, w końcu kiedyś wszyscy gnieździliśmy się na drzewach. Może z gałęzi można zobaczyć normalny świat. Pozdrawiam!
                  • Gość: Tarzan Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... IP: *.flash-net.pl 15.09.11, 15:57
                    A Ty co, u spowiedzi byłeś, że zaczynasz ludzkim głosem mówić? ;)

Pozdrawiam dendrologicznie:)

• Gość: Tarzan Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... IP: *.flash-net.pl 15.09.11, 15:51
                Sam widzisz Kaziuku drogi, że Nergal zagrożeniem nie jest, przegra każda "bitwę" z inteligentnym rozmówcą i ujawni, że nie satanistą, a pozerem jest.

To będzie gwoździem do trumny tych petycji i protestów porównywalnym z sytuacją, gdy walcząc z galopująca inflacją organizować pikiety pod osiedlowym warzywniakiem.

Radze lepiej zając się wspieraniem duchowym papieża, bo przesłanki do postawienia go lub innych patriarchów przed trybunałem w Hadze są znacznie sensowniejsze niż powody protestowania przeciwko Nergalowi., a na pewno już dotyczą znacznie większej krzywdy czynionej bliźnim.

Mam nadzieję, że ręka jeśli nie sprawiedliwości ziemskiej, to Boska dosięgnie wszystkich tych, co całując każdy egzemplarz Biblii macali ministrantów oraz ich zwierzchników, co mając tego dowody lub poszlaki nie ruszyli palcem, by te biedne dzieci chronić.

...ciekawe kiedy ktoś mnie za te słowa na drzewo wyśle i skwituje zdaniem, że jestem zdrajcą narodu i wrogiem kościoła...bo przecież nawet jeśli macnęli jednego, czy drugiego, to mu krzywdy wielkiej nie zrobili, a zasłużonymi dla wiary i życia wiecznego są bardzo ...

• Gość: Tarzan Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... IP: *.flash-net.pl 15.09.11, 15:56
                  > - Sprawa promocji satanizmu przez telewizję publiczną w Polsce jest bezprecedensowa i
                  > pokazująca już jawne łamanie przepisów prawa przez zarząd TVP - mówi Kruk. - Złożymy > projekt uchwały wzywającą Krajową Radę Radiofonii i Telewizji do podjęcia
                  > natychmiastowych działań - dodaje.

Szkoda, że pani kruk nie złożyła żadnego projektu o łamanie przez TVP ustawy o zapobieganiu alkoholizmowi, gdy ja pijana w pracy pokazywano ;)

Że tez ludzie wstydu i honoru nie mają, by po tym jak się zhańbią totalnym blamażem się w cień odsunąć zamiast występować jako Strażnik Moralności.

• lechowski51 Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... 15.09.11, 17:09
                    Jak nie masz argumentow to walisz ponizej pasa.Moze jeszcze jakiegos dziadka z Wermachtu wyciagniesz?!
                    • lechowski51 Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... 15.09.11, 17:14
                      tarzan pisze
                      ..ciekawe kiedy ktoś mnie za te słowa na drzewo wyśle i skwituje zdaniem, że jestem zdrajcą narodu i wrogiem kościoła...bo przecież nawet jeśli macnęli jednego, czy drugiego, to mu krzywdy wielkiej nie zrobili, a zasłużonymi dla wiary i życia wiecznego są bardzo ...

Kazdego zboczenca i zwyrodnialca niezaleznie czy jest w sultanie czy bez nalezy karac.Problem w tym ze dla Ciebie pedal szydzacy sobie na platformie z katolikow jest cool a satanista dracy Biblie i wrzeszczacy "Zryjcie to gowno" jest dobrym Samarytaninem lub pelnym ekspresji artysta.
                      • jozwa50 Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... 15.09.11, 18:13
                        lechowski51 napisał:

> Kazdego zboczenca i zwyrodnialca niezaleznie czy jest w sultanie czy bez nalezy
                        > karac.Problem w tym ze dla Ciebie pedal szydzacy sobie na platformie z katolik
                        > ow jest cool a satanista dracy Biblie i wrzeszczacy "Zryjcie to gowno" jest dob
                        > rym Samarytaninem lub pelnym ekspresji artysta.
                        .... a nawalony prochami , wygolony kibol, plujący na kobiety i noszący maczetę zamiast scyzoryka jest "młodym patriotą uciśniony przez rząd Tuska". Prawda Januszku?
                      • Gość: Tarzan Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... IP: *.flash-net.pl 15.09.11, 18:31
                        Nie wiem czemu sądzisz, że "jakiś pedał szydzący z katolików" jest wg mnie cool. dałem temu wyraz w którymś poście?
                        Nie chwaliłem tu żadnych działań uderzających w uczucia innych ludzi, a wręcz przeciwnie.

Co do Nergala nie nazywam go "artystą pełnym ekspresji, tylko łatającym braki talentu pseudo-szołmenem, który w ten sposób próbuje zarobić", a to chyba kolosalna różnica.
                        Oceniając go jako gitarzystę, czy wokalistę na żadne peany się silić potrzeby nie czuję, a raczej noty niskie bardzo bym dał.
                        Jeśli chodzi o szoł, to tez mi się on nie podoba.

Wspominając jakąś tam chęć niesienia pomocy nie miałem na celu wychwalanie jego dobroci, tylko wskazanie przesłanki, że żadnym satanista nie jest, tylko właśnie tym "artystą" szukającym kasy w takich spektaklach.

Co nie stoi w sprzeczności, by rzeczony protest uznać za ... co najmniej śmieszny.

Trochę się czuję zażenowany musząc Ci tłumaczyć z polskiego na polski.

• Gość: kaziuk66 Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... IP: *.tktelekom.pl 15.09.11, 17:35
                  Tylko zdegenerowane do szpiku kości lewactwo wszelakie nienawidzace kościoła katolickiego mogło wpasc na pomysł by Chrystusowego namiestnika na Ziemi stawiac przed Trybunałem w Hadze. Trzeba być zaślepionym nienawiścią by Papieża który jak mało który przyczynił się do ujawnienia przypadków pedofilstwa stawiać w jednym szeregu z dyktatorami jak Kadafi,Husajn czy Karadzic. Wniosek ten nie ma żadnych szans na obrone o czym niedługo niedowiarkom zakomunikuje wspomniany wyżej trybunał
                  • Gość: Tarzan Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... IP: *.flash-net.pl 15.09.11, 18:36
                    > Tylko zdegenerowane do szpiku kości lewactwo wszelakie nienawidzace kościoła ka
                    > tolickiego mogło wpasc na pomysł by Chrystusowego namiestnika na Ziemi stawiac
                    > przed Trybunałem w Hadze.

Czy jeśli wiedział, a nic nie zrobił, to nadal zasługuje na tak honorowe miano?

> Trzeba być zaślepionym nienawiścią by Papieża który j
                    > ak mało który przyczynił się do ujawnienia przypadków pedofilstwa stawiać w je
                    > dnym szeregu z dyktatorami jak Kadafi,Husajn czy Karadzic.

Jeśli przyczynił się do ujawnienia takowych przypadków, to nie ma o co się martwić. Nie zostanie o nic oskarżony, a wręcz przeciwnie.

Osobiście sądzę, że winnych raczej trzeba szukać między oficjelami niższego znacznie szczebla.

> Wniosek ten nie ma
                    > żadnych szans na obrone o czym niedługo niedowiarkom zakomunikuje wspomniany wy
                    > żej trybunał

Też tak sądzę i mam nadzieję, że nie zatrzyma to postępowania wyjaśniającego, a potem oskarżenia bezpośrednich sprawców, jak i ich przełożonych, którzy sprawę pedofilii pod dywan zamiatali.

• Gość: kaziuk66 Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... IP: *.tktelekom.pl 15.09.11, 19:03
                      Czy jeśli wiedział, a nic nie zrobił, to nadal zasługuje na tak honorowe miano?

Pytanie czysto teoretyczne bo ze wszystkich papieży w tej sprawie zrobił najwięcej.
                      Ale spróbuje odpowiedzieć i na to pytanie czy zasługuje na honorowe miano ? Zasługuje bo jest tylko człowiekiem i daru nieomylności w sprawach ludzkich nie posiada.Czy św. Piotr który 3 krotnie zaparł się Chrystusa nie został jego namiestnikiem na Ziemi. Czy nie został opoką na której został zbudowany kościół."Otóż i Ja tobie powiadam: ty jesteś Piotr, czyli Skała i na tej Skale zbuduję Kościół mój, a bramy piekielne go nie przemogą. I tobie dam klucze królestwa niebieskiego" rzekł Chrystus do Piotra człowieka grzesznego podobnie jak papież.Więcej wiary drogi Tarzanie.
                      • Gość: Tarzan Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... IP: *.flash-net.pl 15.09.11, 19:27
                        > Ale spróbuje odpowiedzieć i na to pytanie czy zasługuje na honorowe miano ? Zas
                        > ługuje bo jest tylko człowiekiem i daru nieomylności w sprawach ludzkich nie po
                        > siada.

Jeśli wiedział lub podejrzewał, a nie zareagował, to popełnił grzech zaniechania i złamał prawo.

Dogmat o nieomylności papieża dotyczy "bezbłędności w sprawach wiary i obyczajowości, a nie spraw codziennych".
                        Czyżby gwałty na nieletnich należy uznać za sprawę codzienną, a nie problem obyczajowości?
                        Miałby uzurpować sobie prawo do uczenia ludzi jak należy postępować w sprawach również intymnych, a ignorować przypadki pedofilii wśród swoich podwładnych? Chyba byłoby to bezsensownym tłumaczeniem. Niewiedza też jest marnym usprawiedliwieniem.

Zrobił wiele w tej sprawie? Więc chwała mu za to, mam nadzieję, że nie poprzestanie na "pokiwaniu palcem" w kierunku zboczeńców.
                        Taki grzech popełniony przez kapłana waży chyba podwójnie, co?

Więcej wiary? Myślę, że mi jej nie brakuje. Jedynie boli fakt, że psycholog pedofil jest karany błyskawicznie, a ksiądz pedofil żyje i pracuje sobie spokojnie przez lata.
                        Takiego psychologa, nauczyciela, czy lekarza żaden szef chronić tak ochoczo i skutecznie nie będzie.

Już nie boli, a raczej budzi uczucie współczucia fakt, że ktoś próbuje bronić winowajców argumentem, że "to atak na kościół, zdrada itp.".
                        Ty sam zaczynasz od stwierdzeń, że samo stawianie oskarżeń to lewactwo, jakby papież był świętym za życia ;)

Pozwólmy wyjaśnić, nie chowajmy nawet papieża za murem "świętości" i nie odbierajmy tego jako ataku na kościół, bo przyniesie to jedynie szkodę kościołowi jako wspólnocie i jako instytucji.

• Gość: proboszcz Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... IP: *.tktelekom.pl 15.09.11, 21:43
                          "Biskupi boją się Nergala.
                          Boją się kolesia, który robi w show-biznesie.
                          Podarł biblię na koncercie metalowym. Czy biskupi chodzą na koncerty metalowe, skoro poczuli się obrażeni?
                          W Komisji Majątkowej biskupom nie przeszkadzał esbek, który odzyskiwał Kościołowi majątki, Dziwiszowi nie przeszkadzał pedofil, założyciel Legionu Chrystusa - Marciel Degollado, nie przeszkadzali pedofile w habitach - włoski dziennik "La Stampa" napisał, że arcybiskup Stanisław Dziwisz jako osobisty sekretarz Jana Pawła II ukrywał przed papieżem dokumenty na temat przypadków pedofilii i seksualnego wykorzystywania seminarzystów wśród przedstawicieli duchowieństwa.
                          Biskupom przeszkadza juror Nergal w TVP, który ocenia piosenkarzy-amatorów, a nie promuje satanizm, jak chcą nam wmówić. "
                          • lechowski51 Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... 15.09.11, 23:30
                            ...a moze i Ty tarzanie nie przypadkiem bronisz sataniste Nergala Holocausto?!
                            wpolityce.pl/dzienniki/dziennik-wojciecha-reszczynskiego/14749-wojciech-reszczynski-to-nie-przypadki-to-satanizm-i-nienawisc-do-katolikow-przesadzily-o-zatrudnieniu-go-w-lewicowej-tvp2
                            • Gość: honot Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... IP: *.cyberghostvpn.com 16.09.11, 06:57
                              Ja nie wkleję ja wystukam

Prrrrrruj się PISdzielski frędzlu :-)
                              • Gość: rea Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... IP: *.toya.net.pl 16.09.11, 10:15
                                Artykuł 32. Konstytucji Rzeczypospolitej:" Wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają prawo do równego traktowania przez władze publiczne oraz nikt nie może być dyskryminowany w życiu politycznym, społecznym lub gospodarczym z jakiejkolwiek przyczyny".
                                Biskupi i ortodoksi religijni nie zostali dotknięci łaską rozumienia demokracji. Nie podoba się Nergal w programie telewizyjnym? Nic trudnego, można użyć pilota i przełączyć na TV TRWAM.
                                A swoją drogą, godne zastanowienia jest, dlaczego maź niechęci do Kościoła rozlewa się coraz szerszym strumieniem. Czy Kościół swoją zachłanną ekspansją na wszystkie dziedziny zycia nie przysłużył się temu?
                            • Gość: Tarzan Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... IP: *.flash-net.pl 16.09.11, 16:58
                              Drogi Lechowski,

Twoje własne słowa do mnie skierowane zajmują mniej miejsca niż link, więc nie wiem z kim tak naprawdę dyskutuję.

Ja nie bronię satanisty.
                              Ja nie bronię nawet Nergala.
                              Co sądzę o nim napisałem wyraźnie po polsku, nie rozumiesz?
                              Ja naśmiewam się z tej petycji i powagi obrońców walczących z tym szatanem;)

Co do artykułu, to ... Wojciech Reszczyński odkrył prawdę.

W naszym Narodzie Wybranym pojawiły się zdrajcy walczący z katolicyzmem, który jak wiadomo jest sensem naszego życia.

Nie bez powodu Nergal jest w TV.
                              Nie bez powodu Nergal pojawia się w tygodnikach.
                              Nie bez powodu dziś o 00.30 leci w TVP "Przeklęty".
    • Gość: SG Inna metoda i chyba skuteczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.11, 11:18
      Wystarczy moim zdaniem nie kupować produktów/usług reklamowanych przy programie "The Voice ...". Taka akcja juz jest propagowana w internecie. Ja wysłałem maila do Sony Polska wczoraj wieczorem, że ze względu na sponsorowanie tego programu juz nie będę kupował ich wyrobów (a byłem wierny marce przez lata - 3 telewizory, kamera, droga lustrzanka itp.)
      Dziś rano w skrzynce już była odpowiedź. Tłumacząca, wyjaśniająca, kajająca itp. Jeśli będzie więcej takich maili i rezygnacji z zakupu, to będzie lepsze niż jakiekolwiek petycje.
      • lechowski51 Re: Inna metoda i chyba skuteczna 16.09.11, 16:32
        Mozesz dac linka na strone gdzie mozna wysylac protesty do reklamodawcow tego programu z satanista?
        • Gość: Tarzan Wymieńmy Nergala na Natanka IP: *.flash-net.pl 16.09.11, 17:09
          Ten znowu te linki... Ty zmień nick z Lechowski na Linkowski ;)

Wyślij protest jeszcze do facebooka, nk i youtube. Dobrze, że jakiś Intel nie sponsoruje, bo musiałbyś komputer wyrzucić przez okno.

No cóż, Sony w ramach PR odpisze, a i tak sponsorować będzie ... bo zyski od tych, co oglądają przewyższą straty z rezygnacji tych, co się bulwersują.

Wymieńmy Nergala na Natanka. Będzie weselej - więc oglądalność wzrośnie ... kurde, zapomniałem, że ten też na cenzurowanym.

...czy już wszystkich klaunów episkopat wyklął, czy oprotestował?

• lechowski51 Re: Inna metoda i chyba skuteczna 16.09.11, 17:10
          Oto jaki kuriozalny mail dostalem z TVP po wyslaniu protestu w sprawie udziali Nergala-Holocausto w ich programie;
          Warszawa, dnia 14 września 2011

Drodzy Widzowie
          telewizyjnej Dwójki

W związku z pojawieniem się wielu sprzecznych opinii na temat udziału Pana Adama Darskiego w programie „ The Voice of Poland. Najlepszy Głos” pragniemy podzielić się z Państwem spostrzeżeniami na temat roli Pana Adama Darskiego w tym programie.
          Adam Darski jest kompozytorem, producentem muzycznym, multiinstrumentalistą i wokalistą. Jest absolwentem Wydziału Filologiczno-Historycznego Uniwersytetu Gdańskiego. Płyta jego zespołu jako pierwsza w historii polskiej muzyki, znalazła się na światowej liście sprzedaży Billboard. Adam Darski w rankingu Decibel Magazine został uznany za 17. najlepszego gitarzystę deathmetalowego na świecie. W Polsce czterokrotnie nominowany do muzycznej prestiżowej nagrody Fryderyka, został laureatem Fryderyka 2010 za album roku w kategorii metal. Jego dorobek muzyczny był jednym z powodów, dla których producent „The Voice od Poland” – firma Rochstar – zaproponował mu w tym programie rolę jurora – trenera.
          Po publicznej walce z białaczką, od czasu pokonania choroby, Adam Darski jest szeroko obecny w polskich mediach. Udziela wywiadów wszystkim ważniejszym pismom i programom, takim jak „Wprost”, „Newsweek”, „Przekrój” czy „Pani”. Był gościem programu „Tomasz Lis na żywo”, Poranka TVN24, wystąpił w spocie społecznym Fundacji TVN „Nie jesteś sam”. Jest tzw. celebrytą, żywo obecnym w życiu publicznym. Między innymi również z tego powodu został zaproszony do programu.
          Rola pana Adama Darskiego w programie „The Voice of Poland. Najlepszy głos” sprowadza się wyłącznie do roli eksperta muzycznego. Pan Darski, jako jeden z nielicznych polskich artystów, robiących karierę za granicą, ma za zadanie oceniać i trenować wokalistów. Swoim zachowaniem, wypowiedziami, postawą nie narusza chrześcijańskiego systemu wartości i norm społecznych oraz nie obraża niczyich uczuć religijnych. Zgodnie z umową zawartą z producentem programu, jego wypowiedzi będą dotyczyły wyłącznie sfery muzycznej, a nie światopoglądowej czy religijnej. Kontrowersyjny wizerunek sceniczny zespołu Behemoth, kreowany na potrzeby artystyczne, nie ma nic wspólnego z postawą Adama Darskiego w programie TVP2.
          Godny podkreślenia pozostaje również fakt, że Sąd Rejonowy w Gdyni nie dopatrzył się znamion przestępstwa w zachowaniach scenicznych Artysty, i 18 sierpnia 2011 roku uniewinnił go od zarzutu znieważenia uczuć religijnych. Nie ma powodu, żeby Telewizja Polska kwestionowała wyrok Sądu.
          Obecność pana Adama Darskiego w programie muzycznym Dwójki jest podyktowana założeniami jego formatu. Zgodnie z koncepcją tego show, każdy z trenerów reprezentuje inny gatunek muzyczny. Jest przewodnikiem dla innej grupy słuchaczy, a przede wszystkim ma duże doświadczenie sceniczne oraz niekwestionowane dokonania.
          W świecie muzyki od lat istnieje wiele gatunków mających swoich reprezentantów. Część z nich komponuje i tworzy muzykę niszową, część bardziej popularną. Wśród miłośników muzyki znajdziemy zwolenników zarówno tej bardziej masowej, jak i tej elitarnej. Dodatkowym elementem jest również to, że w zależności od gałęzi muzyki, której jesteśmy zwolennikami, lubimy utożsamiać się z naszymi idolami i gwiazdami. Zwolennicy muzyki deathmetalowej, w sposób szczególny wyróżniają się strojem, czy rekwizytami charakterystycznymi dla tego typu subkultury. Nie oznacza to jednak, że ideowo i światopoglądowo identyfikują się oni z satanistycznymi zachowaniami i postawą wrogą chrześcijaństwu.
          Każda subkultura posiada elementy dla niej charakterystyczne. Jednak stwierdzenie, że twórcy - przykładowo - hip-hopu, odzwierciedlają postawę gangsterską, a muzycy rockowi są stale pod wpływem środków odurzających, jest krzywdzące i niezgodne z rzeczywistością. Przecież czy rockmani, czy deathmetalowcy, hip-hopowcy, mają w sobie ogromne pokłady wrażliwości i mają prawo cieszyć się dźwiękami muzyki. Odmienność gustów i upodobań artystycznych jest normą, powszechnie szanowaną i akceptowaną. Pan Adam Darski reprezentując nurt muzyki deathmetalowej, jest w tej samej mierze wrażliwy na potencjał wokalny uczestników programu, co pozostali trenerzy – jurorzy.
          Jeżeli jednak ktoś z naszych widzów poczuł się dotknięty obecnością Adama Darskiego w „The Voice of Poland. Najlepszy głos”, wyrażamy ubolewanie. Obrażanie niczyich uczuć nie było intencją twórców programu.
          Wyrażamy nadzieję, że wskazane okoliczności pozwolą przekonać Drogich Widzów telewizyjnej Dwójki, że w programie „The Voice of Poland. Najlepszy głos” liczą się talent i dobra muzyka, bo takie jest przesłanie tego programu, a nie polemika światopoglądowa i obrażanie uczuć religijnych.

Licząc na Państwa zrozumienie
          Pozostajemy z szacunkiem

Dyrekcja Programu 2
          Telewizji Polskiej S.A.
          • Gość: rea Terroryzm katolicki. IP: *.toya.net.pl 16.09.11, 18:40
            Z kościelnej fabryki umysłów wychodzą istoty autorytarne, skłonne do dominacji i stosowania takich lub innych form przemocy. Ze zgrozą i obrzydzeniem obserwuję swoistą nagonkę na niejakiego Darskiego Adama, którego miłosierni chrześcijanie linczują na różne sposoby tylko dlatego, że ośmiela się nie podzielać ich katolickiej ideologii.
            " Skoro jest społeczne i polityczne przyzwolenie na ostentacyjne , nachalne i często nieszczere manifestowanie swojej wiary i religii, to dlaczego ludziom niewierzącym odmawia się prawa do manifestowania swojej szczerej i nieskrywanej niewiary w religię, Boga i setki różnych symboli? Dlaczego zmusza się ludzi przy pomocy prawa do przestrzegania abstrakcyjnych " uczuć religijnych", a nikt nie chce szanować prawa ludzi niewierzących do obrażania ich niewiary ( i tak jest postęp, że nie pali się ich masowo na stosach). Czy ktoś pyta ateistę czy nie rani jego uczuć umieszczanie wszędzie umierającej na krzyżu postaci? Dlaczego, jak ktoś jest niewierzący, albo po prostu nie podziela potrzeby oddawania czci figurkom, obrazom, krzyżykom etc., to automatycznie nazywa się go człowiekiem nie odróżniającym zła od dobra, pozbawionym zasad moralnych?" ( znalezione w sieci)
            • Gość: kaziuk66 Re: Terroryzm katolicki. IP: *.tktelekom.pl 16.09.11, 19:06
              Skoro nie ma społecznego i politycznego przyzwolenia na ostentacyjne,nachalne i nieszczere manifestowanie swojej niewiary i ateizmu,to dlaczego ludziom wierzacym odmawia sie prawa manifestowania swojej szczerej i nieskrywanej wiary w religie,Boga i setki innych symboli.Dlaczego? Nie znalezione w sieci. I dalej. Czy ktos pyta wierzacego czy nie rani jego uczuc usuwanie z przestrzeni publicznej krzyża.Dlaczego ktos wierzacy nazywany jest ciemnogrodem, oszołomem, zacofanym człowiekiem .To tez nie znalezione w sieci to kaziuka66
              • Gość: rea Re: Terroryzm katolicki. IP: *.toya.net.pl 16.09.11, 20:06
                Zauważ Kaziuk, że ateiści nie znaczą terenu krzyżami, jezusikami, maryjkami, papieżami... Nie wrzeszczą, jak katolicy o obrażaniu ich uczuć. To wy, katolicy, wprowadzacie nacjonalizm wyznaniowy i uważacie, że misją telewizji jest propagowanie jedynie słusznej ideologii katolickiej. Bo jak nie, to co? Rozpalicie stosy? Zaczniecie kamieniować? Krzyżowanie nie wchodzi w rachubę, bo to zarezerwowaliście dla jedynej postaci. Ale znając miłosierdzie chrześcijańskie i wyobraźnię katolicką, wasze metody karania heretyków są niezmierzone i dają okazję do popisów.
                • Gość: kaziuk66 Re: Terroryzm ateistyczny IP: *.tktelekom.pl 16.09.11, 21:09
                  Zauważ Kaziuk, że ateiści nie znaczą terenu krzyżami, jezusikami, maryjkami, papieżami... Nie wrzeszczą, jak katolicy o obrażaniu ich uczuć

Zauwż rea,że ateiści chcieli by z przestrzeni publicznej zrobić pustynie najlepiej. Podrzeć wszystkie egzemplarze Bibli a może nawet spalić je na stosie a najbardziej by ich rajcowali gdyby katolicy żarli to gó... jak wrzeszczy jeden z takich ateistycznych "postępowców"
                  • karrambello Re: Terroryzm ateistyczny 16.09.11, 21:41
                    Czyli generalnie rzecz biorąc, kaziuk66, zabrakło ci argumentów. Odwracanie kota ogonem, to specjalność tych, którzy nie znajdują silnych argumentów na poparcie swoich nieprzemyślanych tez. Środowiska skrajnie prawicowe oraz kręgi katolików skupionych wokół zbłąkanej czarnej owcy - Rydzyka - nie pierwszy raz udowadniają brak tolerancji dla poglądów innych niż ich własne, wg nich jedynie słuszne. Powtarzam raz jeszcze, gdybym chciał (i nie tylko ja) postąpić w sposób analogiczny - napisałbym petycję do KRRiT o odebranie koncesji, za szerzenie nienawiści i kłamstw, publiczne rzucanie oskarżeń w kierunku osób publicznych - niepodzielających ich poglądów. Tylko po co?
                    • Gość: lolek Re: Terroryzm ateistyczny IP: *.tktelekom.pl 16.09.11, 21:49
                      Omg nadal reklamujecie ten program? Ktoś Wam za to zapłacił czy jak?
                      • Gość: tak Re: Terroryzm ateistyczny IP: *.tktelekom.pl 16.09.11, 22:08
                        tak zapłacili biskupi Lechowskiemu51 -kaziuk66
                        • lechowski51 Re: Terroryzm ateistyczny 16.09.11, 23:19
                          tarzan pisze;
                          Ten znowu te linki... Ty zmień nick z Lechowski na Linkowski ;)

Wyślij protest jeszcze do facebooka, nk i youtube. Dobrze, że jakiś Intel nie sponsoruje, bo musiałbyś komputer wyrzucić przez okno.

Drogi tarzanie!
                          Zachowaj spokoj!.Przeciez Ciebie nie zachecam do wysylania protestow bo Ty uwazasz Nergala-Holcausto za "aniola nisacego dobro i pokoj" a takze za "sw.mikolaja" pomagajacego wszystkim biednym i potrzebujacym.Linkujac niektore wiadomosci posilkuje sie opiniami madrzejszych odemnie,od ktorych ucze sie rozumienia otaczajacego mnie swiat.Wybacz ale Twoje "glebokie rekleksje" wydaja mi sie mniej trafne anizeli te ktore formuluja Wildstein,Ziemkiewicz,Zaremba,Karnowski i inni.
                          Z checia przeczytam te informacje i opinie na podstawie ktorych uwazasz ze obecnie Polakom zyje sie lepie jak cztery lata temu,ze czuja sie bezpieczniej i marza tylko o tym aby Donek zaciesnial przyjazn z Putinem i byl dalej czule obejmowany przez Pania Merkel.
                          • Gość: Tarzan Re: Terroryzm ateistyczny IP: *.flash-net.pl 17.09.11, 08:03
                            Drogi Lechowski,

Jestem spokojny, ale dziękuję za troskę.

Po raz trzeci wyjaśniam (nie wstyd Ci?), że nie uważam Nergala za "anioła niosącego dobro i pokój".
                            Fakt, że o działaniach charytatywnych mówi, oznacza dla mnie, że prawdopodobnie odzywają się w nim uczucia, które satanistom są obce.
                            TO NIE JEST ARGUMENT DOWODZĄCY, ŻE NERGAL JEST ANIOŁEM, A TYLKO WSPIERAJĄCY MOJA TEZĘ, ŻE SATANISTA Z NIEGO, JAK Z KOZIEJ DUPY TRĄBA.
                            Czwarty raz tłumaczyć nie będę, nie wiem, czy to za trudne dla Ciebie, czy nie mieści się w ramy Twojej tezy, która za wszelka cenę chcesz udowodnić, że jestem fanem Darskiego.

Co do moich refleksji - niepotrzebnie drwisz ze mnie używając cudzysłowu, bo to takie same opinie, jak Twoich guru - to oczywistą sprawą jest, że one dla Ciebie mniej trafne niż wspomnianych publicystów, bo oni prezentują opinie i poglądy odmienne od moich, a bliskie Twoim.

Poza tym ciekawe...rozmawiam z Lechowskim, ale przedmiotem sporu są przemyślenia moje, Zaremby, Ziemkiewicza i innych, ale ... ale nie Lechowskiego...

Czy Ty masz jakieś własne przemyślenia drogi Lechowski, czy tylko używasz gotowców z wiadomych źródeł? Boisz się, że ktoś uzna je za "głębokie"? Nie bój się, własne są zawsze bardziej wartościowe, no i człowiek nie odzwyczaja rozumu od myślenia.

Przeczytać te opinie? Moje już znasz, a co do ludzi których znam, spotykam i obserwuję, to mam ich opinie spisać, czy ich mam poprosić, by napisali...znów oczekujesz linków do czegoś?
                            Jakieś sondaże robiono i optymizm Polaków, tudzież zadowolenie z życia jest diametralnie większe niż to Ty choćby przedstawiasz kopiując, czy linkując.
                            Skoro większość jest zadowolona i czuje się bezpiecznie, to - choć nie jest to raj - nie żyjemy w takiej beznadziei.
                            Tak, powinniśmy zacieśnić współprace i dobre stosunki z Rosją i Niemcami, to nasi sąsiedzi.
                            Choć przyznam, że mam wiele innych marzeń, czy może oczekiwań, by zbyt górnolotnie nie zabrzmiało...

Nie jest źle i mam nadzieję, że następny parlament i rząd nie popsują tego, nawet jeśli sytuacji nie poprawi...

• Gość: Tarzan Re: Terroryzm ateistyczny IP: *.flash-net.pl 17.09.11, 07:41
                    Dlaczego pustynię, jest tyle pięknych idei, które każdy, w tym i ateista, może kultywować.

Utożsamiasz ateistów z chamstwem i satanizmem, a to błąd. Taki sam, jakby każdego katolika uznać za pedofila ... skoro księżom się to zdarza. Niedorzeczne, prawda?

Spróbuj uwierzyć, że ateista o określonej moralności mógłby być lepszym człowiekiem od niejednego zadeklarowanego katolika. Większość dekalogu propaguje uniwersalne wartości.
          • Gość: Tarzan Re: Inna metoda i chyba skuteczna IP: *.flash-net.pl 17.09.11, 07:36
            Kuriozalny? Nie widzę nic w nim dziwnego, a wręcz przeciwnie.

Właśnie wprost wyjaśnia to, czego nie chcą zrozumieć protestujący. Może nie dlatego, że to za trudne, ale dlatego, że ... trzeba by szukać nowego wroga ... nowej misji ;)

• lechowski51 Re: Inna metoda i chyba skuteczna 17.09.11, 09:34
              tarzan napisal;
              Czy Ty masz jakieś własne przemyślenia drogi Lechowski, czy tylko używasz gotowców z wiadomych źródeł? Boisz się, że ktoś uzna je za "głębokie"? Nie bój się, własne są zawsze bardziej wartościowe, no i człowiek nie odzwyczaja rozumu od myślenia.

Przeczytać te opinie? Moje już znasz, a co do ludzi których znam, spotykam i obserwuję, to mam ich opinie spisać, czy ich mam poprosić, by napisali...znów oczekujesz linków do czegoś?

Wiem!.Wiem!.My w ciemnogrodzie jestesmy bezmyslna masa,idaca jak stado baranow tak jak uslyszymy w Radio Maryja i jak powie nasz wodz Jaroslaw.U was w obozie Postepu panuje duch wolnomyslicielstwa,racjonalizmu i poszanowanie godnosci osoby ludzkiej.
              Ty co zdanie,otwierasz mi wlasciwe rozumienie swiata a czytanie Semki,Ziemkiewicza,prof.Krasnodębskiego czy Nowaka spycha mnie w otchlanie sredniowiecza i cofa w rozwoju.
              Wystarczajaco dlugo czasu poswiecilem dla lobuza Nergala-Holocausto.Pozostaniemy w ocenie tego lajdaka w roznych opiniach.Twoje "subtelne" wybielanie go z satanizmu zupelnie mnie nie przekonuje.Natomiast zgadzam sie ze jest marnym muzykiem i gownianym metalowcem,bo zaden z nich nie zgodzilby sie wystepowac w tak durnym programie.
              Stosuje sie od tej pory do kulturalnego wezwania,w jedynie slusznym organie Postepu,w GWprawdzie,Pawel Wroski apeluje;
              Odpie...ie sie od Nergala!.Co niniejszym pokornie czynie....
              • lechowski51 Re: Inna metoda i chyba skuteczna 17.09.11, 09:43
                ...i na koniec.Zamiast linka,pelny tekst.

Krzysztof Feusette

Coraz śmieszniejsi stają się obrońcy żałosnego, wymalowanego jak pacynka satanisty, który musiał sobie przybrać pseudonim, bo myślał, że wraz z nim przyjdzie i osobowość. Żenuje miałkość ich argumentów, którymi dają wyraz własnej zaściankowości, choć wciąż zarzucają ją innym. Oto dowiadujemy się, że Nergala trzeba szanować, bo zrobił namiastki kariery w USA. I co z tego? Lady Gaga zrobiła większą, ale czy redaktorzy Węglarczyk, Wroński i paru innych jeźdźców apokalipsy także ją uznają za autorytet?

Trąbią, że Nergal podarł Biblię na scenie i to na scenie nazwał ją „gównem”, a skoro na scenie – były to działania „artystyczne”. Żaden się dziwnym trafem nie zająknie, że po już po procesie, na którym sędziemu zatrzęsły się łydki, Nergal pisał na Facebooku o swojej radości z faktu, że Szatan znowu wygrał. Czy to też była działalność artystyczna i czy to też predystynuje go do roli celebryty, na którym wzorować się będą zapatrzone w telewizor dzieciaki? Naprawdę chcecie panowie, żeby powtórzyły się na waszych osiedlach rytualne, satanistyczne mordy jak w Rudzie Śląskiej, gdy wielbiciele Szatana złożyli „ofiarę” z Kariny i Kamila, dwojga młodych ludzi? Powtarzam pytanie: czy satanistyczne wpisy na serwisach społecznościowych to także działalność artystyczna?

Kolejny mit – Nergal występuje jako juror w programie muzycznym, gdzie ocenia młodych śpiewających, bo „się na tym zna”. Umrę ze śmiechu. Na czym się zna?! Na śpiewaniu? Facet nauczył się drzeć jak obdzierany ze skóry, potem związał się z Dodą (ona sama twierdzi, że zrobił to wyłącznie dla kariery), a Wy i Wasza telewizja publiczna robicie z niego eksperta w dziedzinie śpiewania? Czy choć raz słyszeliście, jak śpiewa, nie charczy? A może to jego wyporność intelektualna decyduje o angażu do TVP? Może opinia, że Polacy to głupcy?

Kolejne pytanie: czy jego tekst „Chwała mordercom Wojciecha” - o świętym Wojciechu, patronie Polski - jest pochwałą zabójstwa, czy nie? Podpowiem: chwała – pochwała, morderstwo – zabójstwo. Czy facet, który wielbi morderców, powinien pracować w Telewizji Polskiej? Nie chcę jechać „po bandzie”, ale Wasza hipokryzja w walce z katolikami jest ohydna, więc zapytam i o to: czy piosenkę „Chwała mordercom z Jedwabnego” też byście uznali za działalność artystyczną? Panowie Hołdys, Wroński, Nowak, panie Środa, Wiśniewska i inne – pytanie do Was jeszcze jedno: dlaczego udajecie, że nie rozumiecie, czym jest dla katolika Pismo Święte, czym nazwanie go „gównem”, czym decyzja sądu, że nic się nie stało, czym zatrudnienie satanisty w telewizji publicznej zamiast w publicznym domu, gdzie moim zdaniem bardziej by pasował i wreszcie – czym jest wiara. Spokojnie, katolicy nadstawią drugi policzek. Ale ja zapytam jeszcze: czym Bóg skrzywdził Was tak bardzo, że stajecie po stronie czciciela Szatana? To na takiej „muzyce” i na takich tekstach paśli się mordercy Kariny i Kamila, a Wy byliście z pewnością śmiercią tych dwojga wstrząśnięci. Co się z Wami stało?
                • Gość: Tarzan Re: Krzysztof Feusette IP: *.flash-net.pl 17.09.11, 15:57
                  Drogi Krzysztofie,

W kwestii marności talentu Darskiego zgadzam się w 100%.

Co do jego satanistycznej religii, to bzdura. To pozer, jak praktycznie wszyscy muzycy black metalowi, którzy znaleźli sobie swoja "niszę" na rynku muzycznym.
                  W "prawdziwym życiu" są co najwyżej kontestatorami kościoła.

Czy dobrze jest tego typu "zabawy" propagować? nie. Podobnie jak źle jest propagować antysemityzm na falach radia Maryja, czy plucie i szarpanie dziennikarzy podczas pielgrzymek jasnogórskich.

Czy Nergal jest groźny i stwarza niebezpieczeństwo popchnięcia kogoś do morderstwa? Nie.

Początek czyta się dość przyjemnie, potem skądinąd znany nastrój grozy i nadciągającej tragedii. Tak więc zawiodłem się, zapowiadało się ciekawie,a skończyło wiochą.

Ale pozdrawiam i zachęcam, byś nie przestawał pisać, może kiedyś uda się spłodzić coś na miarę Pulitzera.

• Gość: Tarzan Re: Inna metoda i chyba skuteczna IP: *.flash-net.pl 17.09.11, 15:44
                Im bardziej się podniecasz, tym gorzej z percepcją.

1. Nie zabraniam nikomu czytać, nie twierdzę, że wszystko co twoi guru napisali to bzdura, a tylko dziwi mnie, że CIĄGLE JEDYNIE PODPIERASZ SIĘ OPINIAMI INNYCH nie siląc się na własną wypowiedź. Jednocześnie drwisz z WŁASNYCH OPINII innych - "głębokie przemyślenia".

2. Nie wybielam go z satanizmu, ja sądzę, że satanista nie jest, tylko odpustowym skandalistą.

3. Co do metalowców, to już dawno temu przestali się wstydzić zarabiać kasę w taki, czy inny sposób.

4. No skoroś tak posłuszny autorom z Wyborczej, to Twoja sprawa. Mnie tam żaden dziennikarz nie jest w stanie narzucić swej woli.

• lechowski51 Re: Inna metoda i chyba skuteczna 17.09.11, 17:10
                  tarzan tak ocenia felieton K.Feusette
                  Początek czyta się dość przyjemnie, potem skądinąd znany nastrój grozy i nadciągającej tragedii. Tak więc zawiodłem się, zapowiadało się ciekawie,a skończyło wiochą.

Ale pozdrawiam i zachęcam, byś nie przestawał pisać, może kiedyś uda się spłodzić coś na miarę Pulitzera.

Chyba juz dawno przekroczyles granice smiesznosci?!.Wyobraz sobie malarza pokojowego krytykujacego Rubensa czy mojego ulubionego Vermeera za niedoskonalosci warsztatowe.......
                  • Gość: Tarzan Re: Inna metoda i chyba skuteczna IP: *.flash-net.pl 17.09.11, 20:54
                    Jeszcze nie odpowiedziałeś na moje pytanie gdzie znalazłeś w moich postach sugestię, że oceniam polityków po wyglądzie, a mam kolejne a propos Twojej kolejnej insynuacji.

Skąd Ci przyszło do głowy, że krytykuję jego warsztat, czyli umiejętności literackie albo elokwencję?
                    Ja przecież odniosłem się tylko do prezentowanych poglądów.
                    Jeszcze nikt nie dostał Pulitzera za kwiecisty styl jedynie.
                    • Gość: prawdziwy polak Re: Inna metoda i chyba skuteczna IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.11, 21:11
                      Tarzanie tylko tak dalej, ten kopiuj-wklej jest coraz żałośniejszy, nikita też dał mu popalić
                      • Gość: nikita Re: bronic nergala IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.09.11, 03:38
                        lechowski - kosciol poszedl na wojne z nergalem i kosciol juz przegral. Tuskowa Polska jawi sie jako kraj nowoczesny i odcinajacy sie od zabobonu, hipokryzji i tlamszenia wolnosci. Tusk jest przeciwko kosciolowi ale kosciol w swojej glupocie stara sie na wladzach wymusic posluszenstwo. Nic z tego. Kosciol idzie od przegranej do przegranej. Rydzyk w narozniku nawoluje do pospolitego ruszenia, kosciol przegral wojne o aborcje ( jestem przeciwko aborcji), kosciol zostal pogoniony wraz z stawianymi na dziko kawalkami drewna zbijanymi na krzyz, nergal ma sie w najlepsze bo jest autentycznie dobry a tak naprawde nikt nie wie co tam nergal targal na tej scenie. Kosciol sie osmiesza mosci lechowski, okazuje sie bowiem ze jego wplyw na mlode pokolenie jest rowny zeru. Miejmy nadzieje ze kolejne wladze ustawia tego zbawce dusz we wlasciwej pozycji i na wlasciwym miejscu. Zweryfikuja konkordat, wprowadza podatki i kasy fiskalne przy konfesjonalach bo jak rownosc to rownosc . czyz nie mam racji mosci lechowski ?

Lechowski, gdyby nergal byl az takim grzesznikiem za jakiego ma go kosciol to dobry pan juz dawno mial by go u siebie a okazuje sie ze jest dla niego laskawy, wyciagnal go ze straszliwej choroby, blogoslawi mu w zawodzie i zyciu osobistym ( odejscie dody to chyba jego sprawka). Znaczy sie , bog jest po stronie nergala. Wiec czyz kosciol aby nie wyruszyl na wojne z wlasnym bogiem. Ciekawe kto wygra; rea bedzie miala kolejny dowod na obrone swoich ateistycznych tez.
                • Gość: Justyna 23lata Re: Inna metoda i chyba skuteczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.11, 12:47
                  Twoja wypowiedz jest zabawna nie śmieszy mnie Twój pogląd a natura wypowiedzi i Chyba Tobie przydałoby się również trochę lekcji o Biblii nie teologicznych a historycznych bo mieszasz symbolizm z faktem i tak szczerze mówiąc to nawet nie mam co się wysilać by Coś Ci tłumaczyć bo masz takie klapki na oczach i przemawiasz z taki jadem ze nawet nie ma sensu jedno Ci powiem dobro i prawda zawsze zwycięży nie tylko w bajkach :) więcej luzy :)
                  • lechowski51 Re: Inna metoda i chyba skuteczna 30.09.11, 22:21
                    No i widzisz tarzan!.Ziemkiewicz sie na Tobie wzoruje,nazywajac Nergala-Holocausto pajacem.

Przed laty, gdy rodząca się Unia Pracy zbierała podpisy pod żądaniem referendum w sprawie aborcji, pewna znana aktorka zasłynęła wezwaniem: "podpisujcie, ja podpisuję kiedy tylko mogę, już z osiem albo dziewięc razy się podpisałam". Jest taki typ, na salonach rozmnożony do niemożebności. Jednego dnia wszyscy oni rzucają się deklarować, że są narodowości śląskiej, innego wszyscy okazują się "ziomalami" pana "Holocausto". Aby tylko trzymać "trynd". Nazywam pana Darskiego pajacem, bo jest, ale przyznajmy - mniejszy pajac z niego, niż z tych wszystkich "autorytetów".
                    wiecej;fakty.interia.pl/felietony/ziemkiewicz-mysli_nowoczesnego-endeka/news/nergal-wykrywacz-idiotow,1701951
                    • Gość: Tarzan Re: Inna metoda i chyba skuteczna IP: *.flash-net.pl 01.10.11, 07:12
                      Mógłbyś sam do tego dojść,sam się tego domyślić...trzeba pomyśleć...niekoniecznie czekać aż publicyści to napiszą... ;)

A Ziemkiewicz to dupek - któryś z publicystów to napisze, więc uwierzysz ;).
                      Każdy ma prawo do własnych poglądów na temat aborcji, może - skoro chce - podkreślać swoją "śląskość" ... wg pana Ziemkiewicza widać można mieć swoje poglądy...pod warunkiem, że są zgodne z tymi, które on posiada.

• lechowski51 Re: Inna metoda i chyba skuteczna 01.10.11, 07:53
                        Mozna i powinno sie miec poglady.TY je jak widze masz-Ziemkiewicz to dupek.
                        • Gość: Tarzan Re: Inna metoda i chyba skuteczna IP: *.flash-net.pl 01.10.11, 14:22
                          Dokładnie tak sądzę.

• lechowski51 Re: Inna metoda i chyba skuteczna 01.10.11, 15:57
                            To za malo aby sie czuc inteligentem na miare Ziemkiewicza.
                            • Gość: Tarzan Re: Inna metoda i chyba skuteczna IP: *.flash-net.pl 02.10.11, 21:22
                              > To za malo aby sie czuc inteligentem na miare Ziemkiewicza.

Ja niczego nie potrzebuję udowadniać ... to co wiem, co czuję i uważam w zupełności mi wystarcza, by czuć się inteligentem nie gorszym co najmniej niż Twoi guru....a że Ty biedaku masz jakieś poczucie niższości, to już Twój problem.
                              A tak w ogóle, to nie nazywam go idiotą, tylko dupkiem.

• Gość: prawdziwy Polak Re: Inna metoda i chyba skuteczna IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.11, 14:47
                          i ja też tak sądzę, Ziemkiewicz to dupek ale ma prawo do tych dupkowatych poglądów
                          • Gość: Tarzan Re: Inna metoda i chyba skuteczna IP: *.flash-net.pl 02.10.11, 21:15
                            Ja mu tego prawa nie odbieram Prawdziwy Polaku. Może pisać co chce...skoro i są tacy, którzy chcą go czytać.

To raczej mój szanowny rozmówca Lechowski bryluje w lansowaniu jednych i mieszaniu w błocie drugich ;)
                            • Gość: emeryt Re: Inna metoda i chyba skuteczna IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 02.10.11, 22:57
                              Tarzanie, jak nie chcesz na drzewo to może do pustelni. Będziesz miał czas przemyśleć i zweryfikować wiele niepotrzebnych nikomu Twoich "argumentów". Daleko im do rzeczowych argumentów, szczególnie dotyczących wiary w Boga i wiary w człowieka. Pachną mi Twoje wypowiedzi "WSNSemowymi" mądrościami. I jeszcze jedno. Kataloguj to Twoje pisanie za kilkanaście lat będziesz miał z czego się śmiać. ...a bramy piekielne go nie przemogą...
                              • Gość: prawdziwy Polak Re: Inna metoda i chyba skuteczna IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.11, 23:12
                                A Ty emerycie może jednak na Uniwerek III wieku bo naplątałeś i zamieszałeś aż się pogubiłeś, i uważaj na bramy piekielne , bo zapomniałeś o Twoich X Przykazaniach
                              • Gość: Tarzan Re: Inna metoda i chyba skuteczna IP: *.flash-net.pl 04.10.11, 19:45
                                Dobrze mi tu, gdzie jestem, ale dziękuje za troskę.

Mnie jakoś nie zastanawia komu potrzebne są Twoje przemyślenia - wszak piszemy na publicznym forum. Ktoś Ciebie prosił o ich przedstawienie, że sobie prawo publikacji dajesz, a innym odmawiasz?

Jakiego kryterium używasz, by określić moje lub swoje argumenty jako rzeczowe? Czy jest inne poza tym głównym, czyli "są zgodne z moimi, czy nie?"

Czym Ci pachną, to już problem Twojego węchu.

Śmiej się z nich, Twoje prawo, ale pamiętaj, że tym śmiechem nie zmienisz swoich przekonań w "jedynie słuszną prawdę objawioną".

Bram piekielnych się nie boję. Bóg w swej opiece mnie ma i mieć będzie.

Coś jeszcze?....może wreszcie na temat? Merytorycznie

• czajnikltd Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... 04.10.11, 17:33
      satanizm to naprawde złe słowo - przecież to tylko próba zwiększenia oglądalności (chyba w sumie całkiem udana)
      • lechowski51 Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... 06.10.11, 20:16
        No i wwidzisz tarzanie!.Potwierdzilo sie Twoje stwierdzenie ze Nergal-Holocausto to nie satanista,tylko "dobroczynca",ktory zajmuje sie dzialanoscia charytatywna.
        fakty.interia.pl/polska/news/nergal-uzdrawial-w-warszawskim-klubie-afera,1704695
        • Gość: Tarzan Re: Petycja przeciwko satanizmowi w TVP... IP: *.flash-net.pl 06.10.11, 20:36
          Pajacuje, bo na tym zarabia.

Pomaga, bo sam pomocy potrzebował, naturalny odruch.

Przez parę ładnych lat żył i pracował w cieniu, wspominano o nim jedynie przy okazji dobrych recenzji z koncertów gdzieś tam granych, gdzie "znawcy black metalu" doceniali jego "kunszt".

W programie Voice of Poland całkiem zgrabnie potrafi się wkomponować w formułę programu i na tle innych jurorów wypada pozytywnie.
          Nie jestem fanem tego typu programów, ale patrząc na inne "gwiazdy" zasiadające w jury oceniam jego pracę pozytywnie.

Zamęt i szum wokół niego nie ma wpływu ani na poziom ramówki TVP, ani na wiarę Polaków, ani też na "rany zadane katolikom". Normalnie wykonawca w dzisiejszej rzeczywistości szołbiznesu musi wydać sporo kasy lub odgrywać tygodniami szopkę pt. "romans na miarę pierwszej strony Faktu", by utrzymać odpowiedni poziom zainteresowania jego/jej osobą, a Darski ma darmową reklamę, bez konieczności inwestowania, czy wzdychania do Dody.

A co do obrazy uczuć, to większy niesmak niż koncert Behemotha budzi we mnie uczestnik pielgrzymki na Jasną Górę, który z miną skandynawskiego rzezimieszka wali parasolem reportera telewizji innej niż te Jedynie-Obiektywne-I-Prawe. ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka