IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 04.05.12, 01:30
Czy tarnobrzeskie forum to dom wariatow. Wydaje sie ze tak bo jego pensjonariusze raz po raz wskazuja na swoich przeciwnikow paluchem mamroczac pd nosem: czubek. Moze wynika to z faktu ze nie sa w stanie rozpoznac innych zachowan poza swoimi. Pewnie tak. Sa tutaj tacy ktorzy pisza ciekawie , maja ciekawe spostrzezenia a przeciez ta sama grupa uposledzonych na umysle pensjonariuszy skacze im na plecy probujac dowodzic ze Ci niezle piszacy sa nienormalni . Pytanie zatem czy taki lechowski, tarzan, olo badz kris to kreatury normalne. Nie wydaje sie, choc zroznicowanie glupoty i uposledzenia jest znaczne. Czy obrazaja nikite piszac "to czubek" Oczywiscie ze nie bo celem nnadrzednym pisania nikity bylo wyzwolic nienormalnosc a w konsekwencji zmusic swoich niepoczytalnych adwersarzy by przyznali ze sa durniami. Udalo sie . Wymienieni wyzej to durnie. Rola nikity skonczona.
Obserwuj wątek
    • Gość: Tarzan Re: czy ? IP: *.flash-net.pl 04.05.12, 07:57
      Typowa zagrywka.

Wyszedłeś na idiotę, więc próbujesz wmawiać, że wszystko co napisałeś było prowokacją...;)

Po pierwsze miesiącami obrażałeś ludzi i miesiące temu -gdyby to był eksperyment - mogłeś dojść do takich wniosków.
      Czemu tego nie zrobiłeś wcześniej?

Znudziło ci się werbalny onanisto ;)

Będzie zgrywał socjologa ;)

Prymitywne, oklepane, niewiarygodne.

Gdy napisałeś, że "wymienieni to durnie" pewnie znów ci stanął...

Rola skończona? Ech, nie kłam, wrócisz pod tym samym albo innym nickiem i dalej się będziesz branzlował tym, że znajdzie się ktoś, kogo sprowokujesz szczylu ...

Znalazłbyś sobie jakąś dziewczynę albo sportem się zajął, zamiast uprawiać ten samogwałt.

Gdy za kilka lat będziesz w takim dniu jak dziś zdawać egzamin dojrzałości to może zrozumiesz...

Miłego dnia...gimnazjum dziś nie ma wolnego, więc gdy po powrocie ze szkoły to przeczytasz przemyśl... ;)

• Gość: dżem E tam... IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.12, 14:20
      "Depolonizacja dokonuje się też przez atakowanie Kościoła katolickiego, do którego należy chyba ponad 90 proc. Polaków. Działania depolonizacyjne widzimy doskonale od lat w atakach niektórych partii i innych czynników oficjalnych na Kościół polski. Rozwój życia katolickiego, jak np. przez Rodzinę Radia Maryja w pielgrzymowaniach na Jasną Górę, doprowadza wrogów polskości do wściekłości."

"Jak pamiętamy, 19 września 2008 r. Trybunał Konstytucyjny uznał, że ustawa o obronie dobrego imienia przed mediami jest niekonstytucyjna, bo narusza wolność słowa. A tymczasem dziwne jest związanie w mediach filosemityzmu z antypolonizmem. Kiedy bronimy polskości, to zarzuca się ipso facto antysemityzm. Antysemityzm we właściwym znaczeniu jest grzechem, ale nie możemy się zgodzić, że antypolonizm jest cnotą, i że jeśli ktoś czuje się Polakiem, to ciężko grzeszy, że w imię prawdziwej miłości do Żydów, naszych braci, trzeba jednocześnie poniewierać Polską. Oczywiście, takie myślenie przynosi wielkie szkody właśnie światu żydowskiemu"

www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20090919&typ=my&id=my31.txt

No właśnie! Ktoś mądrzejszy w końcu wyłuszczył nikicie że jego "tfurczość radosna" "przynosi wielkie szkody właśnie światu żydowskiemu"

I stąd jego hi, hi: "skończona rola"

W dupeś tu Nikuś dostał to i dlategoś z podkulonym ogonem wiejesz!
      Twój dorobek?

Między inymi dzięki tobie i twojemu wściekłemu antypolonizmowi widzimy...
      Co tu widzimy ? -Nawet Tarzan jakby zmądrzał ostatnio i jakby idiotą użytecznym mniejszym jest!
      Oczywiście nie posumę się do twierdzenia że przejrzał ... ale że nieco zmądrzał to fakt. podobnie beniek czy inni których nawet miałem za onych ..

To forum Nikuś jest już inne niż rok temu. tu można żyć !
      Tu rej wodzi Lechowski, Prl, Kazik, Marmar
      Tacy Ecikowie(tow. szmaciak).. a kto ich czyta...
      A marcin i Xulu już tylko administrują!

Nieeee Nikuś, to nie twoja.
      To moja rola skończona!
      Oni już beze mnie dadzą sobie radę
      • Gość: Tarzan Re: E tam... IP: *.flash-net.pl 04.05.12, 14:46
        Czujesz dżem co by było, gdyby marihuana była całkowicie legalna ... ;)
        • Gość: kaziuk66 Re: E tam... IP: *.tktelekom.pl 04.05.12, 15:00
          Jakos nie chce mie sie wierzyć,że nikita skonczył swoją działalnosc.Jeżeli robił to z własnej nie przymuszonej woli to wróci predzej czy później. Nie mozna wykluczyc ,że jego mocodawcom skonczyła sie kasa / mało prawdopodobne/ lub z jakis powodów uznali,ze jego słowa jako polakożercy wiecej robia szkody niz przynosza pożytku i polecili mu siedziec cicho co niniejszym oswiadczył.Po zamieszaniu które wprowadził na poczatku swojej aktywności,ba niektórych nawet uwiódł swoją fałszywą prawdą po czasie okazało sie,że nawet Ci z nas którzy skacza sobie do gardeł na tym forum w przypadku antypolskich wpisów nikity zaczeli stawać w jednym szeregu i pokazywali mu,że już nie ma czego szukać ze swoim antypolonizmem na tym forum.Powodzenia na forach innych krajów bo tam to dopiero antysemityzm szaleje nie tylko w mowie ale i w czynach.Polacy to przyjazny naród Nikito tylko trzeba odrobine dobrej woli by nas zrozumieć.
          • Gość: kaziuk66 Re: E tam... IP: *.tktelekom.pl 06.05.12, 00:31
            Jasnowidz ze mnie czy magik bo jak przewidywałem nikita w swoim postanowieniu wytrwał zaledwie kilka godzin by ze zdwojona energia i nowymi wytycznymi znów obrażać Polaków na tym forum
            • Gość: nikita Re: a jednak IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.05.12, 14:25
              nie czytam waszych dziel tu zawartych. Nikita napisal ten idiotyczny artykulik gwoli ciekawosci; a iluz to baranow nda sie nabrac na nikicia prowokacje. I oto mamy klub osiolkow w komplecie . Brawo polaki, brawo katoliki, w tryja nikite i z glowki zydka, poprawic jakim kopniaczkiem po zeberkach. To takie chwalebne, polskie i rzecz jasna katolicki.

Kaziuk, zawiodlem sie na tobie. Zebys ty dal sie sprowokowac i dobrowolnie wpisal sie do klubu forumowej durnoty ?
              • Gość: Tarzan Re: a jednak IP: *.flash-net.pl 06.05.12, 19:14
                Kolejny eksperyment socjologiczno-psychologiczny?

Ty chyba sam nie wierzysz w co piszesz...

Ile razy jeszcze swoja głupotę i prymitywizm będziesz tłumaczyć przeprowadzanymi badaniami w formie prowokacji?

Przestań jarać to świństwo
                • Gość: nikita Re: a jednak IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.05.12, 21:12
                  tak dlugo jak dlugo bedziecie odpowiadac na moje zwiewne poetyckie pisanie.

• Gość: Tarzan Re: a jednak IP: *.flash-net.pl 06.05.12, 21:20
                    > tak dlugo jak dlugo bedziecie odpowiadac na moje zwiewne poetyckie pisanie.

Czyżbyś obiecywał, że gdy nie pojawi się odpowiedź to zamilkniesz? ;)

Nie czaruj, przeniesiesz się na czeskie forum, by tam podniecać się wpisami jakimi idiotami są biedne Pepiczki? ;)
                    Tacy forumowi onaniści nie potrafią walczyć ze swym uzależnieniem ;)

• Gość: rea Re: a jednak IP: *.toya.net.pl 06.05.12, 21:21
                    Bawi Cię to, Nikita? Masz sadomasochistyczne poczucie humoru.
                    • Gość: rea Re: a jednak IP: *.toya.net.pl 06.05.12, 21:30
                      " Dziwna jest nasza sytuacja tu, na Ziemi. Każdy z nas pojawia się tu z krótką wizytą, nie wiedząc po co, choć czasem może nam się zdawać, że potrafimy odgadnąć jej cel. Z perspektywy codziennego życia jednakże pewnej rzeczy możemy być pewni: człowiek jest tu dla dobra innych ludzi, przede wszystkim tych, od których uśmiechu i dobrostanu zależy nasze własne szczęście". ( A. Einstein)
                      • Gość: nikita Re: ku pokrzepieniu IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.05.12, 23:21
                        rea - ty zbyt czesto powolujesz sie na to o powiedzieli inni. Czyzby bylo tak trudno wymyslic cos na swoj wlasny rachunek ?

Czy mnie bawi ? nie nie bawi mnie ale ktos tym durniom musi udowodnic ze sa durniami. Przeciez zadne z was wlacznie z toba nie napisalo niczego co byloby waszym przemysleniem. Jedyne co potraficie to powolywac sie na innych albo skakac oponentom do gardla. Oczywiscie biore poprawke ze jestescie polakami co to wszystko najlepiej wiedza, i rzecz jasna katolikami co to unosza sie w swej swietosci nad ziemia ale zwyczajnie jestescie schamialymi miernotami. Obrazam was ? Tak mam cel.

Oczywiscie tych banialukow nie adresuje do myslacych choc inaczej, czytajacych ale nie wdajacych sie w ordynarne pyskowki, piszacych spokojnie i z sensem. Rzecz jednak w tym ze i takich to jeb//ne towarzystwo przegnalo z tego forum. Reasumujac, polska jawi mi sie taka jakimi sa lechowski z nierozlaczka tarzanem, i olo z glupkowatym krisem.

A na koniec rada. Jesli chcecie pozbyc sie nikity przestancie komentowac i odpisywac na jego wpisy. Oczywiscie burdel pozostanie, jak skakaliscie sobie do gardel tak skakac bedziecie bo to wasza narodowa cecha, ale juz bez udzialu nikity.

• Gość: Tarzan Re: ku pokrzepieniu IP: *.flash-net.pl 07.05.12, 08:11
                          > Czy mnie bawi ?

Nikito drogi,

Jesteś dość powszechnym przykładem mieszanki głupoty z buractwem. Tacy zdarzają sie tu i ówdzie. Ani to nie wnerwia, ani problemem dla mnie nie jest, więc nie triumfuj, nie myśl sobie, że właśnie dokonałeś rzeczy wielkiej i wnerwiłeś tego i owego na forum.

Onanistą jesteś, werbalne potyczki, prowokacje i obrażanie innych powoduje u ciebie erekcję.
                          Typowy szczeniak, tak na oko 13 lat.

Być może twoja metryka mówi co innego, no ale szokiem dla mnie by to nie było, opóźnienia w rozwoju się przecież zdarzają.

Jeśli to co ja pisze uznać należy za brak kultury, to twoje wypowiedzi musiałby być nazwane słowami, które już niestety nie mieszczą się w moim kanonie humoru, aż tak bluzgać nie mam w zwyczaju.
                          Jesteś chłopkiem o bardzo poważnym zaburzeniu, masz niskie poczucie własnej wartości, to typowe dla ludzi, którzy tak dobitnie chcą pokazać, że innymi pogardzają.

naukowiec, eksperymentator he he ;)

• Gość: nikita Re: a jednak IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.05.12, 14:00
                            tarzan..i znowu mnie prowokujesz, tym razem z doktórskim zacieciem. To tez wasza narodowa cecha. Jqk nie dajecie rady swoim przeciwnikow na polu slowa to dalejze opowiastki o chorobach umyslowych, szczeniactwie i rzecz jasna wskazanie na leki jakie delikwent powinien brac."slaby z ciebie herbatnik..." bo powinienes zaoferowac prozak.

tarzan - nie ma zadnego znaczenia co i jak napiszesz. Raz ze mnie nie interesuja twoje wywody a dwa ze nigdy nie oczekiwalem niczego pozytywnego z twojej strony. Napisalem jesli chcesz sie pozbyc nikity nie odpisuj i nie komentuj. Ale ty nie mozesz wytrzymac bo taka juz twoja natura. Jesli chcesz, pisz na temat. Rzecz w tym ze tak ty jak i reszta towarzystwa musicie poszukac mysli kogos o wielkim nazwisku by popisac sie swoista inteligencja.

Tarzanie - mam nad wami ogromna przewage, wy traktujecie te prostackie awantury jak powstancza walke o polskosc i katolickosc a dla mnie to tylko zabawa i ciekawosc , w ktorym momencie pojdziecie po rozum do glowy i dotrze do was ze nikita robi was w przyslowiowego wała.

Kto wie ? moze dam wam spokoj wczesniej niz sie tego spodziewacie, ale pod warunkiem ze lechowski pokocha sie z tarzanem i zmienia przynaleznosc partyjna, prl uzna lecha za zakale narodu a olo z krisem zaczna edukacje w jakims katolickim przedszkolu. No to jak , umowa stoi ? Nie nalegam byscie przejeli ateistyczna wizje swiata ale to mile widziane.
                            • Gość: Tarzan Re: a jednak IP: *.flash-net.pl 07.05.12, 14:17
                              Bo ja przeprowadzam badania pt. "jak szybko można głupiego żydka sprowokować do szczekania".

jesteście tak głupim narodem, zacietrzewionym i bez umiejętności logicznego myślenia, że - tak jak się spodziewałem - wystarczy skrobnąć kilka linijek, by taki głupi żydek się odezwał.
                              Nawet wrzucając nazwiska jakichś znanych żydków, którzy osiągnęli jakis tam sukces nie udowodnisz żadnej tezy o wyższości swojego narodu.

mam nad wami przewagę, bo wy te forumowe awantury traktujecie jako walkę o swoje miejsce na tej ziemi, bo nigdzie nie potraficie zagrzać miejsca, może poza zaściankową Ameryką ...

tak więc może damy wam spokój pod warunkiem, że Nikita zacznie pisać jak normalny człowiek, odstawi dragi i przestanie ujadać, jak do dotąd czynił...
                              • mar1mar1 Re: a jednak 07.05.12, 20:34
                                Przestań chłopie bo ośmieszasz nie tylko siebie ale i innych!
                                To że głupio piszesz to nie nowość, ale że dajesz podpuszczać się jak typowy frajerzyna to już całkiem gów...ie świadczy o twojej personie! Skończ pierniczyć bez sensu i nie daj powodów do hurtowej produkcji "tworów" @nikity!!!
                    • Gość: kaziuk66 Re: a jednak IP: *.tktelekom.pl 06.05.12, 21:34
                      Nikita pisze " Kaziuk, zawiodlem sie na tobie. Zebys ty dal sie sprowokowac i dobrowolnie wpisal sie do klubu forumowej durnoty ? "
                      Ilekroć czytam Twoje "kaziuk zawiodłem sie na tobie" mam pewnosc,ze jestem na właściwej drodze. Wolę należeć do formułowej durnoty niz pod ręke maszerować z antypolakiem ziejącym nienawiścią do moich rodaków. To chyba oczywista oczywistośc jak mawia mój polityczny idol.
                      • Gość: nikita Re: nie pochlebiaj sobie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.05.12, 23:31
                        glupi jestes kaziuk - nie zawiodlem sie na tobie za to ze skoczyles mi na plecy ale dlatego ze uzyles chamskiego jezyka, choc dosc dlugo pilnowales sie by byc takim akuratnym , wypieszczonym gawedziarzem. Nie pochlebiaj sobie.
                        Dokladnie taki samym byl i jest tarzan. Niby taki ukladny i elokwentny a wystarczylo kilka slow ktorych nie zrozumial i sloma wylazla z buciorow. Czasem zapytuje samego siebie,czy ja was obrazam ? Odpowiedz brzmi;nie, nie obrazam bo jestem jak ten kaganek ukazujacy droge do zbawienia, jak ojciec wszechmogacy co to prowadzi swoje owieczki do wiecznej szczesliwosci. ( teraz kpie ).
                    • mar1mar1 Re: a jednak 07.05.12, 20:36
                      Co go ma bawić?! Jak głupole dają się podpuszczać to co ma robić? Oczywiście jaja strugać a "filozofowie" dają mu po temu dobry powód!
                      • Gość: Tarzan Re: a jednak IP: *.flash-net.pl 08.05.12, 09:04
                        Drogi Marmarze,

W przypadku niektórych ignorowanie nie zdaje egzaminu.

Podpuszczać? Nikita ma z tego ubaw, a ja płaczę po nocach? ;)
                        Ileż jeszcze razy ten domorosły prowokator powtórzy, że "celowo prowokuje, by coś udowodnić"?

Popatrz na siebie, wystarczy napisać jakikolwiek post z wyrazem "ateista" w treści byś dostawał białej gorączki, he he ;)

Powiem tak, gdy jakiś burek mnie obszczekuje, gdy np. jadę rowerem, to go ignoruję, gdy nie odpuszcza kopię w dupę ... do skutku.

• Gość: nikita Re: a jednak IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.05.12, 13:04
                          drogi tarzanie - a gdziez twoja ukladnosc i pozorowana grzecznosc ? Widzisz forumowy filozofie, psia powinnoscia jest szczekac a i psia powinnoscia jest gonic za wszystkim co sie szybko porusza. To ze schodzisz z roweru i kopiesz psine po dupie ( w marzeniach tylko) swiadczy tylko o tym ze jestes glupszy od tego burka. Tym razem brawa dla burka .
                          • Gość: Tarzan Re: a jednak IP: *.flash-net.pl 08.05.12, 15:24
                            > drogi tarzanie - a gdziez twoja ukladnosc i pozorowana grzecznosc ? Widzisz for
                            > umowy filozofie, psia powinnoscia jest szczekac a i psia powinnoscia jest gonic
                            > za wszystkim co sie szybko porusza. To ze schodzisz z roweru i kopiesz psine p
                            > o dupie ( w marzeniach tylko) swiadczy tylko o tym ze jestes glupszy od tego bu
                            > rka. Tym razem brawa dla burka .

Nikito,

Traktuję ludzi z szacunkiem, jestem tolerancyjny.
                            Jednak nie widzę powodu, by pozwalać chamowi się w chamski sposób traktować.
                            Ani tobie, ani i twojemu koledze po fachu (od chamskiego traktowania rozmówców) nie dałem powodu, by być obrażanym.
                            Stąd i nie mam oporów, by waszym chamskim językiem wytłumaczyć gdzie wasze miejsce.

Burek jest bezmyślnym bydlęciem, stąd i kopa w dupsko musi czasem dostać.

Ty masz trochę więcej oleju we łbie, czy nie?

...na razie robisz wszystko, by udowodnić, że od burka odróżnia cie jedynie imię...

• gladysek Re: a jednak 08.05.12, 16:42
                              Czytam to co wypisujesz i tak myślę ze wcale nie jesteś lepszy od przysłowiowego burka. Nawet twoje imię "tarzan" ma związek ze światem zwierzęcym. Wstyd mi za ciebie. Ja nie wiem kto to ten nikita, ale ty wystawiasz polakom jak nagorsze świadectwo.
                              • Gość: Tarzan Re: a jednak IP: *.flash-net.pl 08.05.12, 21:37
                                > Ja nie wiem kto to ten nikita, ale ty wystawiasz polakom jak nagorsze świadectwo.

No i widzisz drogi gladysku, chcesz oceniać jednego, ale nie znasz drugiego ;)
                                Nie wiesz co Nikita wypisywał...nawet to nie istotne ... ;)

Ale myśl co chcesz, nie zamierzam Cie z błędu wyprowadzać...

• mar1mar1 Re: a jednak 08.05.12, 19:03
                          Nigdy tak nie było i nie będzie! Nie wdaję się w głupawe i niepotrzebne pyskówki a moja dyskusja z internautami(ateistami) kończy się tam gdzie zaczyna się głupota i faza mitomaństwa tych drugich! Ot i cała filozofia. Najlepsza z możliwych!
                          Nie możesz być internetowym omnibusem, nie wszyscy są głupcami łykającymi brednie twoich filozoficznych przemyśleń na wszelkie możliwe tematy, warto to zapamiętać na przyszłość!
                          Trudno się potem dziwić że inni "żerują" na pożywce którą serwujesz dzięki sobie!
                          Na marginesie @rea która też nie grzeszy "realnością" (woli pływać w oparach absurdu, podpartych cytatami i art.innych) teraz siedzi cicho a ty brniesz nadal!!!
                          • Gość: Tarzan Re: a jednak IP: *.flash-net.pl 08.05.12, 21:53
                            > Nigdy tak nie było i nie będzie! Nie wdaję się w głupawe i niepotrzebne pyskówk
                            > i a moja dyskusja z internautami(ateistami) kończy się tam gdzie zaczyna się gł
                            > upota i faza mitomaństwa tych drugich! Ot i cała filozofia. Najlepsza z możliwy
                            > ch!

Nie wdaję się również w pyskówki drogi Marmarze, ignoruję dziesiątki z nich.
                            Ale nie pozwolę, by ktoś ubliżał mnie i jeszcze uznawał za głupka, jeśli na niestosowność wypowiedzi zwracam uwagę.

Nigdy moja pierwszą reakcją nie było kopiowanie chamstwa tychże rozmówców, zawsze najpierw zwracałem uwagę, a nawet prosiłem, by tego nie robili.

Jeśli w swym chamstwie nie widzą niczego złego, to pozostaje jedynie odwzajemnić się. Ignorowanie nic nie daje, takie burki nigdy nie przestają ujadać.

Zakładam, że wspominasz niektórych internautów, którzy tak przy okazji okazuje się, że deklarują ateistyczne poglądy, a nie zakładasz, że każdy ateista to durny internauta ;)

> Nie możesz być internetowym omnibusem, nie wszyscy są głupcami łykającymi bredn
                            > ie twoich filozoficznych przemyśleń na wszelkie możliwe tematy, warto to zapami
                            > ętać na przyszłość!

Zwróć uwagę, że nie mam żadnych ambicji, by brylować w internecie.
                            Swoje poglądy przedstawiam, otwarcie.
                            Ty robisz to samo, a mnie tego prawa odmawiasz? Twoje poglądy są poglądami słusznymi,a moje to filozoficzne brednie?
                            Nie wypowiadam się też na wszystkie możliwe tematy, ograniczam się do polityki, spraw społecznych, również religii.

Nie przekłamuj rzeczywistości, nie okazuj złej woli i nie neguj wszystkiego, tylko dlatego, że w czymś tam się z Tobą nie zgadzam.

Czegoś innego można oczekiwać od chrześcijanina. Ten który prawdziwie wyznaje dekalog i wierzy w Boga nie wystarczą odmienne poglądy choćby polityczne, by uznać go za lewaka, zdrajcę, idiotę.

Pomyśl...

> Na marginesie @rea która też nie grzeszy "realnością" (woli pływać w oparach ab
                            > surdu, podpartych cytatami i art.innych) teraz siedzi cicho a ty brniesz nadal!
                            > !!

Nigdzie nie brnę, a tylko konsekwentnie odwzajemniam dwóm osobom chamstwo, którym mnie - bez powodu - raczyli.

Nie ja pierwszy użyłem słów niegodnych wobec nich, to oni mnie obrazili.

Zignorowali moje uwagi, że to nie na miejscu, Lechowski zignorował po raz drugi już moją prośbę, by mnie nie obrażał.

Dobrej woli mi nie brakuje.

Potrafisz obiektywnie popatrzeć na sprawę, czy ważniejsze dla Ciebie jest to, że ja jestem krytyczny wobec pewnych Twoich wypowiedzi, Nikita to dla Ciebie głupi żydek nie wart uwagi, a Lechowski to aliant ?

To nie jest kwestia aspiracji do Wielkiego Internauty Filozofa, a jedynie brak akceptacji i tolerancji dla chamstwa... choćby na prowincjonalnym forum.
                            Czy to tarnobrzeskie musi się jedynie kojarzyć z peanami na cześć wrogów Tuska, obrzucaniem wszystkich krytycznie nastawionych do tych rewelacji błotem, nazywaniem zdrajcami, lewakami, prującymi się frędzlami?
                            nie może być miejscem, gdzie można po prostu wymieniać się poglądami?

Co niektórzy traktują to jak wojnę, walkę wyzwoleńczą i stawiają za punkt honoru, by tych o odmiennych poglądach zaszczekać, obrazić spacyfikować ... płacą im za to, czy tez to rodzaj obsesji?

Tyle gwoli wyjaśnienia w odpowiedzi na Twój post...

• Gość: rea Re: a jednak IP: *.toya.net.pl 09.05.12, 17:50
                            Widzę, mar marze, że tęskniłeś za mną... Kolekcjonuję od lat cytaty i nie widzę nic niestosownego, aby się nimi nie posługiwać. A co do oparów absurdu, w których rzekomo trwam... hm... to raczej Ty tkwisz w nich po uszy ze swoim absurdalnym Wielkim Krasnoludem w niebie, którego istnienie jest tak samo prawdopodobne, jak istnienie krasnoludków sikających do mleka.

" Ja tylko nie wierzę w jednego więcej Boga niż ty. Gdy zrozumiesz, dlaczego nie wierzysz we wszystkich pozostałych, zrozumiesz, dlaczego ja nie wierzę w twojego". (Stephen Roberts)
                            • Gość: nikita Re: a sierotka marysia ? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.05.12, 19:17
                              rea - mysle ze powinnas nieco stonowac swoje wypowiedzi o tym facecie ktory siedi w niebie bo to w jaki sposob piszesz jest dalekie od ateistycznej filozofi. Ateisci nie wierza w boga czy bogow ale to jeszcze nie powod by szydzic z tych ktorzy w tego boga wierza. Latwiej wierzacym udowodnic posrednio istnienie boga niz ateistom to ze boga nie ma.
                              Nazywajac boga wielim krasnoludkiem, okazujesz absolutny brak szacunku tym dla ktorych ta wiara i ten bog jest swietoscia.
                              Z drugiej strony, dyskusje na tym forum zwlaszcza z czlonkami klubu wszystkowiedzacych moga miec negatywny wplyw na postrzeganie swiatow: tego z tej, jaki i z tamtej strony.
                              • mar1mar1 Re: a sierotka marysia ? 10.05.12, 01:04
                                @nikoś, tak na boku, co z tymi "świadkami"? Odkochałeś się już? Skończyła się gloria? A może ślepka bardziej się otworzyły i trochę więcej kumasz niż ci wciskali, co?
                                • Gość: nikita Re: a sierotka marysia ? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.05.12, 02:27
                                  marmar - a jakich swiadkow masz na mysli. Domyslam sie ze masz nz mysli swiadkow jehowy. Powiem tak, katolicy nie maja zadnych szans z nimi ani co do znajomosci pisma swietego jako podstawy wiary, ani co do przestrzegania zasad bozych. SW to jedyni rzeczywisci chrzescijanie na tej ziemi ale zeby o tym rozmawiac trzeba troche wiecej wiedzy niz ty reprezentujesz. Przykro mi ale tak to wyglada kiedy czyta sie twoje pelne zjadliwosci slowa ...cytat "A może ślepka bardziej się otworzyły i trochę więcej kumasz niż ci wcisk
                                  ali, co? "

Nie zapominaj ze zydowska filozofia zycia oparta jest wlasnie na bogu i jego przekazie.

Ty nawet nie wiesz dlaczego chodza od drzwi do drzwi.
                                  • mar1mar1 Re: a sierotka marysia ? 10.05.12, 18:32
                                    Jednak jak widzę, nadal żenią ci kity a ty to łykasz!
                                    ŚJ to sekta i nic ponad to. Członkowie tej sekty, owszem znają Biblię bardzo dobrze, ale jaką?
                                    Swoją, pełną kłamstw i przekręconych tłumaczeń na swoje potrzeby. Przecież dobrze o tym wiesz a mimo to bredzisz o nich jak zaczarowany mzimu.
                                    A od drzwi do drzwi to łażą bo trzeba "wyrobić frekwencję" coby naiwnych wciągnąć w swe szeregi. Ostatnio źle się dzieje, przecież tylu świadków przejrzało, z czego "ciało kierownicze" w Brooklynie będzie trzepać kasiorkę?
                                    Nie miałem nic zjadliwego na myśli po prostu myślałem że zmądrzałeś a tu taaki zonk...
                                    • Gość: Tarzan Re: a sierotka marysia ? IP: *.flash-net.pl 10.05.12, 19:07
                                      > Swoją, pełną kłamstw i przekręconych tłumaczeń na swoje potrzeby.

Różne interpretacje i tłumaczenia Biblii na przestrzeni dziejów to nie ewenement, więc o to, bym im akurat wyrzutów nie czynił.

Można utwierdzać się w przekonaniu, że moja wiara jest tą, która wg mnie jest prawdziwą i wartościową, przynoszącą mi korzyść, stąd i ta wersja Bibli jest bliższa memu sercu, ale udowadnianie, że tamta Biblia jest kłamliwa, a ta Jedynie Prawdziwa chyba nie ma moim zdaniem sensu.

• mar1mar1 Re: a sierotka marysia ? 10.05.12, 19:25
                                        Chyba nie zrozumiałeś albo źle to wyraziłem. Chodzi o to że pan Russell sam stworzył sobie Biblię na podstawie tej oryginalnej, sam wg.własnego uznania ją zinterpretował, poprzekręcał dołożył to co mu było na rękę a powyrzucał to co mu nie pasowało, taka jest właśnie Biblia ŚJ z oryginałem ma ona niewiele wspólnego poza nazwą.
                                        • Gość: Tarzan Re: a sierotka marysia ? IP: *.flash-net.pl 10.05.12, 19:40
                                          > Chyba nie zrozumiałeś albo źle to wyraziłem.

Rozumiem. Nie czytałem Biblii ŚJ, wziąłem pod uwagę słowo "tłumaczenie". ;)
                                          Ludzie dziwni czasem, nadmierne "oddanie się głoszeniu słowa bożego" zapala u mnie zawsze lampkę alarmową.
                                          W moim domu religia była znacząca, pamiętam, że rodzice nie przeganiali ŚJ, a kilkakrotnie dyskutowali, z marnym skutkiem - jak z rozmów później z rodzicielką wywnioskowałem.

Wiem, że uznają transfuzje za grzech, każdego, kto ryzykuje życie własnego dziecka ze względu na przekonania/religię uważam za dewota i fanatyka do potęgi entej ... czyli nienormalnego.

U mnie też nie mają czego szukać.

• mar1mar1 Re: a sierotka marysia ? 10.05.12, 20:03
                                            Takie uproszczone kompedium o nich
                                            www.psychomanipulacja.pl/art/swiadkowie-jehowy-podstawowe-informacje.htm
                                            • Gość: Tarzan Re: a sierotka marysia ? IP: *.flash-net.pl 10.05.12, 20:49
                                              > Takie uproszczone kompedium o nich

No i widzisz, patrząc na "naukę" nie widać jakichś "zagrożeń", nic specyficznego, praktyka, rekrutacja, relacje z otoczeniem - w żadnym z punktów nie widze nic niezdrożnego.
                                              Lista zagrożeń...
                                              1. Trudna sytuacja dzieci, które są wychowywane przez ŚJ (lub gdy jeden z rodziców zostanie ŚJ).... no cóż, brzmi trochę jakby dotyczyło ok. 30% dzieci, bez względu na stosunek do wiary rodziców.

2. Zagrożenie życia związane z odmową transfuzji krwi. - to jest to, czego nie akceptuję.

3. Stosowanie metod psychomanipulacji i kontroli umysłu. - powszechne, bez względu na religię.

4. Zagrożenia psychiczne - aż zacytuję to kompendium:

ŚJ nierzadko wymagają specjalistycznego wsparcia psychologicznego lub psychiatrycznego.

Śmiechu warte, żeby chociaż poparte statystykami, jaki odsetek katolików, protestantów, czy ateistów do psychole, mordercy i pijaki, a jak to wygląda wśród ŚJ.

Ten wpis powoduje, że nie można mieć zaufania do tej strony.

5. Zupełna izolacja od „zepsutego” świata zewnętrznego, której skutkiem jest nie zgłaszanie przestępstw w zborze odpowiednim władzom państwowym.

Nie podoba mi się to, ale "zamiatanie pod dywan" przypadków molestowania chyba nie jest domeną tylko tych "interpretatorów Biblii".

NO i fakt, że bibliografia obejmuje jedynie katolickie wydawnictwa wskazuje na pewien brak obiektywizmu, wszak to konkurencja...

W końcu dochód ... porównując do innych kościołów ... mało imponujący ;)

Kościół katolicki, czy pewnie nawet scjentolodzy na pewno zarabiają znacznie więcej ;)

• mar1mar1 Re: a sierotka marysia ? 10.05.12, 21:17
                                                @tarzan, niestety nie rozumiesz sedna sprawy i dlatego wypisujesz głupoty. Jak ci się chce to poczytaj sobie szczegółowo na temat świadków bo mi nie za bardzo chce się wykładać o co w tym wszystkim chodzi. Miłej lektury...
                                                • Gość: Tarzan Re: a sierotka marysia ? IP: *.flash-net.pl 10.05.12, 22:33
                                                  > @tarzan, niestety nie rozumiesz sedna sprawy i dlatego wypisujesz głupoty.

Jaką głupotę napisałem o podlinkowanej stronie?

Czy jest ona rzetelna w swym opisie ŚJ?

Jesteś w stanie odnieść się do choćby jednego aspektu, który wspomniałem? Merytorycznie, a nie uosabiając nierzetelność i trywialność zapisów na tej stronie z moja głupotą?

Spróbuj.

> Jak ci się chce to poczytaj sobie szczegółowo na temat świadków bo mi nie za bardzo
                                                  > chce się wykładać o co w tym wszystkim chodzi. Miłej lektury...

Mój poprzedni post nie był obroną ŚJ, a jedynie krytyką podlinkowanej strony, bo argumenty tam zamieszczone są sformułowane w sposób tak trywialny i prostacki, ogólnikowy i bez żadnego poparcia faktami, że nie potrafię ich traktować poważnie.

Poza wspomniana transfuzją.

• Gość: nikita Re: inteligencja na minus IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.05.12, 21:02
                                            tarzan - nie pisz wiecej na ten temat bo bredzisz niemilosiernie. Nie masz najmniejszego pojecia kim sa czego chca i dlaczego swiadkowie jehowy. A tak na marginesie to ty jako katolik masz zabronione przez kosciol samodzielne studiowanie bibli a twoja biblia by byla wazna musi byc opatrzona klauzula kosciola katolickiego.

Ludzie, czy w tej polsce zyjecie jak gdzies na syberii, przeciez wy o niczym nie macie zielonego pojecia, nie potraficie sklecic samodzielnie jednego sensownego zdania. Taki tarzan boi sie swiadkow jehowy bo zwyczajnie nie ma z nimi szans i to w zadnym temacie. L3epiej pier///lic banialuki na forum . Wstyd , wstyd bo poziom waszej inteligencji to mniej niz zero.
                                            • mar1mar1 Re: inteligencja na minus 10.05.12, 21:31
                                              Fakt, @tarzan palnął głupotę ale to z niewiedzy. Stwierdził że "stracił" zaufanie do strony bo wyczytał że świadkowie potrzebują pomocy psychiatrycznej. Zaiste nie ma pojęcia o co chodzi a chodzi o pomoc po wyjściu z sekty i tyle. Jak poczyta więcej na temat to pewnie takich baboli nie będzie smarował.
                                              Zastanawiające jednak jest to że ty ładujesz ludziom kity które sam łyknąłeś. Prawda jest taka że albo dobrze urobili ci baniak albo jak @tarzan nie wiesz o czym piszesz! O funkcjonowaniu Kościoła to też wiesz tyle co nic i stąd te twoje rewelacje!
                                              • Gość: nikita Re: inteligencja na minus IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.05.12, 21:39
                                                marmar - nie pisz nic wiecej na ten temat bo twoja wiedza nie odbiega od wiedzy tarzana. Nie czytaj katolickich opracowan na tematy wiary innej niz katolicyzm bo to robienie glupcom wody z mozgu.

Zadalem juz pytanie. Zadam je tobie: dlaczego sJ chodza od drzwi do drzwi i dlaczego sa przez katolikow znienawidzeni. Odpowiedz na te pytania sa w twojej , katolickiej bibli.
                                              • Gość: Tarzan Re: inteligencja na minus IP: *.flash-net.pl 10.05.12, 22:43
                                                >Fakt, @tarzan palnął głupotę ale to z niewiedzy. Stwierdził że "stracił" zaufanie do strony bo >wyczytał że świadkowie potrzebują pomocy psychiatrycznej. Zaiste nie ma pojęcia o co chodzi a >chodzi o pomoc po wyjściu z sekty i tyle.

Popatrz teraz na to, jak nielogiczne jest to co piszesz.

Strona robi analizę ŚJ i jednym z zarzutów jest to, że ci ludzie potrzebują pomocy psychologicznej ... by przestać niby być. ;)

Równie dobrze można ząłożyć taka strone o muzułmanach, buddystach, czy katolikach i napisać, że wielu z nich potrzebuje pomocy psychologicznej, by ... od swej wiary odeszli...

> O funkcjonowaniu Kościoła to też wiesz tyle co nic i stąd te twoje rewelacje!

Moje rewelacje:

1. Dzieci ŚJ czują sie wyobcowane - a czy dzieci muzułmańskie, ateistów, czy z ciemniejszym kolorem skóry nie?

TYlko stwierdziłem, że to żadna rewelacja, a cos powszechnego.

2. Stosowanie metod psychomanipulacji i kontroli umysłu

Czy inne religie tego nie czynią strasząc piekłem, kreując poczucie winy, głosząc dzieciom, że ich rodzice nie kochają, bo do kościoła nie zabierają?
                                                Przykłady można mnożyć.

3. Zatajanie przestępstw seksualnych w grupie - czy przypadki molestowania nie były tuszowane przez dostojników kościoła katolickiego?

Potrafisz odnieść się do argumentów, czy tylko do oceny mojej osoby?

czy potrafisz dyskutować, podając merytoryczne argumenty, czy jedynie możesz napisac głupi jesteś?

• mar1mar1 Re: inteligencja na minus 11.05.12, 04:57
                                                  @tarzan z tego wszystkiego posty ci się pomieszały!
                                                  Nie było do ciebie a do @nikity, o tobie wspomniałem mimochodem.
                                                  • Gość: Tarzan Re: inteligencja na minus IP: *.flash-net.pl 11.05.12, 06:27
                                                    > @tarzan z tego wszystkiego posty ci się pomieszały!
                                                    > Nie było do ciebie a do @nikity, o tobie wspomniałem mimochodem.

Wiem, że do Nikity, ale w tym poście określiłeś "głupotę, która palnąłem z niewiedzy", a ja tę "niewiedzę" skomentowałem, wyjaśniając ponownie czemu "kompendium wiedzy o ŚJ" nie traktuję poważnie.

• Gość: Tarzan Re: inteligencja na minus IP: *.flash-net.pl 10.05.12, 22:29
                                              > tarzan - nie pisz wiecej na ten temat bo bredzisz niemilosiernie. Nie masz najm
                                              > niejszego pojecia kim sa czego chca i dlaczego swiadkowie jehowy.

Po pierwsze nigdzie nie napisałem żadnych "prawd" na temat świadków Jechowy.

Po drugie nie napisałem, że wiem, czego chcą, a wręcz przeciwnie.

Po trzecie, skrytykowałem jedynie podlinkowana stronę o sekcie pod tą nazwą, a przynajmniej tak nazywającą ŚJ.

Po czwarte jedyną krytyką wobec świadków było stwierdzenie, że JA, OSOBIŚCIE nie akceptuję ich podejścia do transfuzji, którą traktuję jako zabieg ratujący życie.

czy ty w ogóle potrafisz czytać ze zrozumieniem?

>A tak na marginesie to ty jako katolik masz zabronione przez kosciol samodzielne studiowanie
                                              > bibli a twoja biblia by byla wazna musi byc opatrzona klauzula kosciola katolickiego.

A tak na marginesie, to nie pisz takich głupot, bo jesli chcesz ze mna dyskutowac o MOIM podejściu do religii, to należy czytać to co na ten temat piszę.

NIKT mi nie jest w stanie zabronić czytać czego chcę, czy myśleć w sposób w jaki chcę.

Chyba, że chcesz dołączyć do armii dewotów, według których "wiara w Boga" może się jedynie równać bezkrytycznemu i bezapelacyjnemu poddaństwu decyzjom wierchuszki takiego, czy innego kościoła.

> Taki tarzan boi sie swiadkow jehowy bo zwyczajnie nie ma z nimi szan
                                              > s i to w zadnym temacie.

Nigdzie nie napisałem, że sie ich boję, a jedynie, że nie akceptuję ich dogmatu dot. transfuzji.

Nie znam hebrajskiego, więc mogę ci to jedynie wytłumaczyć po polsku, ewentualnie po angielsku lub znacznie łamanym rosyjskim ... choć obawiam się, że nawet gdybym to zrobił w 10 językach tego świata i jeszcze narysował, to i tak nic byś z tego nie rozumiał.

To Twoja inteligencja spada poniżej zera, bo jak najgorszemu tłukowi trzeba ci tłumaczyć z polskiego na "nasze", a ty dalej swoje.

Puknij się w łeb, może coś się poprawi.

Zaraz pewnie znów głupota jakąś błyśniesz, dopisując jakieś bzdury o prowokacjach i zakończysz prośbą, by nie komentować, a wybaczyć błądzącemu, czy obłąkanemu, tu mam wątpliwości ...

• Gość: nikita Re: glupota do szescianu IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.05.12, 20:55
                                      marmar - przerazjaca jest twoja glupota. Mozesz konkurowac tylko z krisem.
                                      • mar1mar1 Re: glupota do szescianu 10.05.12, 21:18
                                        Twoja bardziej no i chyba brak ci konkurencji :)
                            • mar1mar1 Re: a jednak 10.05.12, 00:58
                              Witaj w klubie @nikity! A myślałem że kto jak kto ale TY nie dasz sę w to wpi..yć. heh...

"Tylko głupcy nie wiedzą, że nimi są. Nieraz rozsądek podpowiada straszne głupstwa. Człek mądry pełen jest wątpliwości, głupiec - zawsze pewny swego..." - Pastuszak
                              • Gość: nikita Re: a jednak IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.05.12, 02:31
                                marmar - Klubem jest sklad: lechowski, tarzan, olo, kris, w porywach prl i kaziuk no i oczywiscie ty sam. To rodzynki z tego forum ktore z najwieksza satysfakcja wypruli by flaki nikicie, z niebianska rozkosza , krzyzem w dloniach i religijnymi piesniami na ustach....
                                • Gość: Tarzan Re: a jednak IP: *.flash-net.pl 10.05.12, 06:33
                                  Klubem jest sklad: lechowski, tarzan, olo, kris, w porywach prl i kaz
                                  > iuk no i oczywiscie ty sam. To rodzynki z tego forum ktore z najwieksza satysfa
                                  > kcja wypruli by flaki nikicie, z niebianska rozkosza , krzyzem w dloniach i rel
                                  > igijnymi piesniami na ustach....

Mylisz się drogi NIkito, przynajmniej w stosunku do mnie, bo po pierwsze nie mam ochoty żadnych flaków wypruwac, a tym bardziej z krzyżemw dłoniach.

Problemem nie jest twoja odmienna wiara, bo ja nie rozróżniam ludzi na katolików, Żydów, czy ateistów, a jedynie chamskie odnoszenie się do innych.

Mógłbym napisać, że to ty najchętniej utopiłbyś w gnojówce swoich rozmówców i wszystkich Polaków z Torą w ręku i pejsami w zębach.

Tak więc okazuj szacunek i kulturę, a zobaczysz, że takie "kluby" będą świecić pustkami ... nie licząc może właśnie fanatyków.

• Gość: kris Re: a jednak IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 10.05.12, 07:01
                                    Przyznaję, że na początku oburzały mnie chamskie i bezczelne ataki nikity na wszystko co polskie. Ale gdy przekonałem się, że jest to biedny, niedouczony analfabeta, złość mi przeszła. Teraz czytając jego wpisy mogę się tylko uśmiechnąć z politowaniem.
                                    • Gość: nikita Re: wesolutko IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.05.12, 12:35
                                      kris - nie wysilaj sie. Chodzisz na smyczy nikity. Czytasz. Rozmyslasz i komentujesz. Gdybys byl facetem z klasa dalbys nikicie spokoj i nie wdawal sie w idiotyczne pyskowki. Nikita robi cie w wala , ty sie dajesz nabierac i wciagac w to glupie gadanie. Nie swiadczy to najlepiej ani o twojej inteligencji, ani o polskosci. Pomysl o tym zanim napiszesz kolejny idiotyzm.

Rzecz jasna , twoja polska, pozorowana grzecznosc nie moze wygrac z naturalna i wrodzona inteligencja potomka Abrahama.
                                      • Gość: kris Re: wesolutko IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 10.05.12, 14:16
                                        nikita - nie wysilaj sie. Chodzisz na smyczy krisa, tarzana, ola, lechowskiego. Czytasz. rozmyślasz, komentujesz, podniecasz się, próbujesz swoich naiwnych, dziecinnych prowokacji. A wszyscy mają zabawę z wsiowego głupka. Dobra rada Polaka - do szkoły, jeśli cię nie stać - jakiś wieczorowy kurs pisania, ogłady, kultury. Wtedy możemy podyskutować poważnie. Do tego czasu całe forum będzie miało z ciebie ubaw. Wybór należy do ciebie. Życzę ci "inteligencji Abrahama". Choć chyba bardziej zasłynął z potencjii
                                        • gladysek Re: wesolutko 10.05.12, 15:16
                                          Drogi krisie, tak sobie myśle ze w tym niesławnym pojedynku z nikitą dajesz z siebie robić glupca. Przecież ty nie wymyśliłes niczego oryginalnego. Nieustannie powtarzasz ten frazes o analfabetyźmie a teraz do swojej maleńkiej wojenki chcesz wciagnąć i innych uczestników tego forum. Skorzystaj z rady nikity, nie odpisuj i nie komentuj bo mówiąc delikatnie ,ośmieszasz sie a i ośmieszasz tych którzy piszą w tym samym języku. Na słowa nie dasz rady nikicie kimkolwiek on jest.
                                          • Gość: kris Re: wesolutko IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 10.05.12, 18:06
                                            A niby dlaczego mam nie pisać? Polemika z niedouczonym tłukiem jest wyjątkowo łatwa i przyjemna. Zero wysiłku, a może pomogę mu tym w decyzji o pójściu do szkoły . Dobry uczynek- czyż nie?. Człowiek jest skrajnie zakompleksiony, trzeba mu pomóc, on swoimi postami wręcz prosi o pomoc dla siebie i swojego przybocznego gladyska. Jestem z wami. "jakbycotopiszta"
                                • mar1mar1 Re: a jednak 10.05.12, 18:21
                                  Zapomniałeś dopisać siebie no i @rea też ostatnio dołączyła...
                                • mar1mar1 Re: a jednak 10.05.12, 18:42
                                  Przesadzasz, nikt ci flaczków pruł nie będzie bo i po co?
                                  A że czasami napiszą co sądzą o twojej personie, toż to przecież twoja zasługa, tego chyba oczekujesz prowokując w/w do takich zachowań.
                                  Inna inszość to to że dają się prowokować...
                            • mar1mar1 Re: a jednak 10.05.12, 18:48
                              Jak pisałem jesteś bardzo biedna co widać po twojej pisaninie!
                              Tylko tyle potrafisz? Szydzisz z tego czego nie rozumiesz i nie pojmujesz przez swoją głupotę!
                              Dowodów na istnienie Boga jest cała masa tylko tacy jak ty nie chcą ich uznać!
                              Natoniat dowodów na nieistnienie Boga nie ma wcale, ludzie twojego pokroju kpią i ośmieszają wiarę i Boga ale pamiętaj że to wszystko do czasu!
    • Gość: nikos Re: czy ? IP: *.cdma.centertel.pl 08.05.12, 10:04
      Misja spełniona i naprawdę Ci sie udało. Ale tak to juz jest że obok nas żyją też ułomni. A my niestety musimy z tą ich ułomnością zyc.
      • Gość: nikita Re: czy ? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.05.12, 13:09
        nikos - masz racje. Ja wprawdzie nie zyje "wokol was" ale ulomnych macie bez liku. To forum jest przykladem.
        • Gość: k Re: czy ? IP: *.play-internet.pl 08.05.12, 13:49
          Nikita, poczucie spełnienia misji w tak absurdalnie głupich sprawach mają osoby chore psychicznie. Ja na twoim miejscu bym się tak nie cieszyła...
          • Gość: rea Wielebny mar marze... IP: *.toya.net.pl 10.05.12, 19:54
            W naszej cywilizacji nie ma już przymusu kochania Boga, tak jak nie ma już przymusu wierzenia w niego... Póki co jeszcze nie ma, chociaż tacy, jak Ty usilnie do tego przymusu dążycie i marzy Wam się ustwodawstwo na wzór państw islamskich, gdzie za niewiarę w Allaha skazuje się na karę śmierci. Bóg (Jahwe) , jakkolwiek jego nieistnienia nie da się udowodnić, jest bardzo, ale to bardzo nieprawdopodobny.

" Tłum to nagromadzenie miernoty, nigdy zaś inteligencji ". ( La Bone )
            • mar1mar1 Re: Wielebny mar marze... 10.05.12, 20:35
              A może rzeczywiście takie ustawodastwo byłoby dobre :)
              W końcu przestalibyście ośmieszać religię i wierzących. Różnej maści aktorzyny i ludziki "jadą" ile wlezie na Kościół i wierzących ale gdyby było jak w islamie to już dawno w porach mieliby pełno ze strachu - ty pewnie też :))
              Tchórzliwe cwaniaczki gó..o warci ale jacy to są cool, bo wyśmiewają to, czego nie rozumieją!
              Szkoda śliny żeby splunąć na takich...
              • Gość: nikita Re: Wielebny mar marze... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.05.12, 21:05
                marmar - powiadasz ze jest duzo dowodow na istnienie boga.

Podaj tylko jeden.
                • mar1mar1 Re: Wielebny mar marze... 10.05.12, 21:09
                  Ty!
                  • Gość: nikita Re: Wielebny mar marze... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.05.12, 21:47
                    mamar - zabawny jestes , jak wiekszosc tych domoroslych filozofow.

Zaczalem ten idiotyczny watek z nadzieja ze medrcy tego forum natychmiast zauwaza ze to jedna wielka sciema, podpuszczenie i manipulacja. mialem nadziejz ze nikt i nic tu nie napisze. A patrzcie panstwo. Towarzystwo na wyscigi udowadnia ze tarnobrzeskie forum to jednak dom wariatow.

Jestem pelen szacunku dla tych forumowiczow ktorZy nie daja sie wciagac w ten chocholi taniec, idiotyzmow i glupotu. Kris robi w tym tancu za powrósło (pewnie biedak nie wie co to takiego )

• Gość: kris Re: Wielebny mar marze... IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 10.05.12, 22:03
                      Ale cię wkurzam wsiowy głupku i bardzo się z tego cieszę. Zdecydowanie poprawiasz mi humor. Pisz dalej, proszę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka