Gość: mumi IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 02.10.12, 17:33 dostałam wezwanie do zapłaty zaległego abonamentu rtv 1600 zł. da się jakoś z tego wybrnąć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: abonament rtv IP: *.ecatel.net 02.10.12, 17:51 Idź wyrejestruj odbiorniki pod byle jakim pretekstem i po prostu nie płać. Nie podpisywałaś z telewizją żadnej umowy i mogą ci skoczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: abonament rtv 02.10.12, 18:00 POsluchales Tuska to teraz zaplacisz hurtem>niestety nie da sie z tego wybrnac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie PEŁOOOO Re: abonament rtv IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 02.10.12, 20:17 Akurat lechosiu w tym PO ma racje. Chcieli zmian w abonamencie RTV ale pisiorki i tym podobni majacy lechowski poglady nie pozwolili na to. Skoro jest taki kryzys po co nam dwa kanaly TVP - a moze zrobic 1 byloby taniej. Moze nie zatrudniac wielkich dziennikarzy / prezenterow za ogromne pieniadze tylko dac sznase mlodych niech wyplywaja na szersze wody w takiej TVP. A na koniec jedno pytanko dlaczego mamy placic abonament RTV za cos co jest finansowane z naszych pieniedzy ???!!!!! Nie uwazacie ze to jest paranoja. Chyba tylko dlatego, ze mamy tak "swiezo" myslacych lechosiów, kaczorkow itp. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: abonament rtv 02.10.12, 20:40 Chcieli zmian to dlaczego ich nie wprowadzili?.Maja wiekszosc w sejmie i swojego Pą Prezydą.To pisiorki zatrudnily Lisa z gaza 50 tys miesiecznie i teraz jego zona z gaza 30 tys plus 20 tys za audycje poranna!?.Paranoja jest gdy premier wzywa do lamania prawa.Niech go zmieni a Ty zamiast placic abonament, dzieki Tuskowi, ogladajac TVP bedziesz kasowal miesiecznie 200 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: abonament rtv IP: *.play-internet.pl 02.10.12, 20:51 Chyba lechowska nie zajarzyła tematu albo promuje swoja wieczną i dla wszystkich najlepszą po wsze czasy zbawienną ideologię- kto się hu....urodził kanarkiem nie zdech....! Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: abonament rtv 02.10.12, 20:57 Jak piles to nie wsiadaj do samochodu i nie pisz na forum.Jak nie umiesz czytac ze zrozumieniem to raczej milcz anizeli wypisuj brednie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: abonament rtv IP: *.play-internet.pl 02.10.12, 21:07 Jeśli już to piłaś a reszta to szkoda baranom mówić że są baranami! Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: abonament rtv 02.10.12, 21:17 Jestes tak prymitywny ze nawet granie roli kobiety jest ponad Twoj marny intelekt.Po za tym watek jest o abonamencie.Moze sklecisz dwa zdania na ten temat?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burak Re: abonament rtv IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 02.10.12, 22:24 A ty lechosiu zapomniałeś napisać jaką odprawę wziął twoj ulubieniec za rządów Pis. może podasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: abonament rtv IP: 80.51.96.* 02.10.12, 23:33 co do zarobków Hanny Lis to jedna wielka bzdura.Kobieta nie zarabia żadnych dodatkowych 20 tysięcy za poranna audycję!!Ma jedną pensję która obejmuje poranną audycje i Panoramę.Faceci to najwięksi plotkarze.Swoja drogą gdy widzę to określenie Pą Prezydą rzygać mi się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ralokk Re: abonament rtv IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 03.10.12, 20:13 tak, tak, tak i jeszcze raz tak! wywalmy starych redaktorow i dajmy szanse mlodym, miedzyinnymi od tego powinna byc tv publiczna. Ponoc powinna byc tez od promowania kultury, ale ja kultury w "z jak zdrada" czy innych "bitwach na wlosy" nie widze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wezyr Re: abonament rtv IP: *.play-internet.pl 02.10.12, 18:45 finanse.wp.pl/kat,104130,title,Masz-szanse-uniknac-kary-za-nieplacenie-abonamentu,wid,14959495,wiadomosc.html?ticaid=1f462 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rtv Re: abonament rtv IP: *.189.221.50.skyware.pl 03.10.12, 07:53 www.se.pl/wydarzenia/kraj/ustawa-medialna-jednak-weto_102481.html masz Lechosiu poczytaj czemu mamy dalej abonament RTV. Ty taki zorientowany i nie wiedziales dlaczego dalej jest abonament RTV. Po prawdzie teraz mogliby spokojnie do tematu wrocic bo teraz maja swojego prezydenta, ktory pewnie by im nie zawetowal. Choc kto wie, Komorowski podchodzi raczej bardziej apolitycznie to tego co sie dzieje w odroznieniu od swego poprzednika. I jakbys przeczytal wywod ""PEŁOOOO" nie musialbys pisac pierdzin o Lisie i jego zonie. Przeciez gosc proponuje zlikwodowanie jednego kanalu i pozbycie sie Lisow itp., ktorym placi sie krocie a zatrudnienia mlodych ze niewielka czesc tej kwoty. I ktos tu pisale o czytaniu ze zrozumieniem. Ale grunt to bronic kaczek i opluwac jak oni.Gratuluje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: abonament rtv IP: *.adsl.inetia.pl 03.10.12, 08:44 nie płaciłaś abonamentu czy miałaś niedawno wyrejestrowany odbiornik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mumi Re: abonament rtv IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 03.10.12, 18:40 Nie płaciłam abonamentu, tv miałam zarejestrowany. Wezwanie jest za okres od stycznia 2007 do września 2012 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: abonament rtv IP: *.ecatel.net 03.10.12, 20:10 wiadomosci.onet.pl/media/braun-strata-tvp-w-tym-roku-moze-wyniesc-ponad-60-,1,5267233,wiadomosc.html Poczytaj komentarze na dole. Nie musisz płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: abonament rtv 03.10.12, 20:36 Media publiczne funkcjonuja w calej Europie.Jedne sa na niezlym poziomie jak BBC inne jak TVP, oprocz TVP Historia i Kultura w programach I i II nadazaja za komercyjnymi stacjami i konkuruja z nimi idiotycznymi Tancami na lodzie i kretynskimi serialami.Nie znaczy to ze musza rezygnowac ze swojej misji goniac za tania popularnoscia.Wielkim osiagnieciem TVP byl Teatr Telewizji ktory dogorywa na naszych oczach a dla wielu Polakow jest jedyna szansa na kontakt z wielka sztuka. Abonament jest konieczny aby TVP mogla spelniac swoja misje kulturowa i cywilizacyjna.Kwestia jego wysokosci jest do dyskusji.Nie uwazam jednaj ze 10 czy 15 zlotych miesiecznie stanowi ogromne obciazenie dla czesto biednych polskich rodzin. Uzupelniam informacje o Lizowej; www.wirtualnemedia.pl/artykul/zwiazkowcy-tvp-chore-zarobki-hanny-lis-zarzad-lis-tworzy-wizerunek# ... i czekam kiedy TVP pozwie dziennikarzy z Super Expresu twierdzacych ze zarabia dodatkowo 20 tys za program poranny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mumi Re: abonament rtv IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 03.10.12, 20:51 Dlaczego ta menda Lechowski do każdego, nawet neutralnego wątku musi wpleść swoje chore urojenia?. Wszystkim innym dziękuję za podpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burak Re: abonament rtv IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 03.10.12, 20:51 dlaczego lechosiu nie odpowiadasz na pytania ? czyżby amnezja lub niewygodne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nerwowy Re: abonament rtv IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.12, 20:30 Nie płać tego haraczu. Lemingi przecież nie płaca bo posłuchali umiłowanego przywódcy to dlaczego ty masz płacić. Niech to ścierwo upadnie i wtedy będzie fajowo bo zostanie Komitet Centrlny Polskiej Zjednoczonej Platformy Obywatelskiej ze swoimi posiedzeniemi piątkowymi w tokfm o poranku z udziałem I sekretarza towarzysza Żakowskiego oraz towarzyszy; Lisa, Wołka i Władyki, ksywa "jebaka'. Zostanie również melina przy Czerskiej z ojcem dyrekrorem Aaaaadasiem i gnidami typu Stasiński, Kuczyński i Maziarski. Zostanie stara pudernica s2.ifotos.pl/img/olejna2jp_rxqhspr.jpg wypchana botoksem bredząca o "pisuarowskiej telewizji". Z pomocą zawsze przybiegnie wałęsająca się menda Bolek, który ogłosi mobilizacje w jasnej Polsce i wezwie do użycia siły. Lech Wałęsa twierdzi, że polska demokracja przechodzi ciężką próbę. Dlatego wzywa prezydenta i premiera, by "nie pozwolili podpalić Polski" i przygotowali siły porządkowe do zaprowadzenia porządku. Wałęsa wzywa Tuska, by nie pozwolił podpalić Polski. Apeluję do Prezydenta, Premiera i innych osób i struktur demokratycznego państwa, o przygotowanie stosownych sił porządkowych i gotowość do konkretnej i zgodnej z prawem odpowiedzi na te działania, które dziś mogą prowadzić nawet do fizycznej konfrontacji - napisał w specjalnym oświadczeniu Lech Wałęsa - informuje Polskie Radio. Ale i na nich przyjdzie kryska. I wtedy dopiero bedzie naprawdę piękna katastrofa. Dla tych gnid faktycznie katastrofa. Dla nas i Polski spełnienie marzeń i zbawienie. może chcesz wiedzieć co mówił Tusku o tym: Październik 2007 r. To nie jest telewizja publiczna Przestańmy udawać, że płacimy abonament na telewizję publiczną, a ona jest telewizją rządową. Będziemy chcieli wyegzekwować misyjność mediów. Będę zawsze wszystkim mówił kolegom z PO i PSL, że kto rządzi mediami publicznymi, przegrywa wybory. Chcę, żeby wybili sobie wreszcie z głowy to, że muszą być koniecznie w mediach publicznych. Ta ekipa zrobiła z telewizji publicznej rzecz najgorszą, mamy zwyrodnienie w ośrodkach regionalnych. Wszystkich, którzy tak drastycznie nadużyli mediów publicznych do własnych celów politycznych, czeka bardzo surowe rozliczenie. Nie wykluczam, że także w trybie karnym. Nie chcę straszyć prywatyzacją, lecz oczekuję od mediów publicznych misji. Listopad 2007 r. To wyłudzanie pieniędzy Wszystkie dotychczasowe starania, takie jak (...) instytucja abonamentu, mające prowadzić do ochrony mediów publicznych przed nadmiernym upolitycznieniem, okazały się wyłącznie instrumentami - mówię to z pełną odpowiedzialnością - wyłudzania pieniędzy od Polaków na rzecz budowania propagandowej machiny rządowej. Kwiecień 2008 r. Abonament to haracz Abonament radiowo-telewizyjny jest archaicznym sposobem finansowania mediów publicznych, haraczem ściąganym z ludzi; dlatego rząd będzie zabiegał o poparcie prezydenta i opozycji dla jego zniesienia. (...) Nie wyobrażam sobie jednak, aby w finale utrzymać ten niesprawiedliwy, a kosztowny system. (...) Mamy zbyt wiele informacji na temat nieracjonalnego wydawania pieniędzy publicznych, pieniędzy podatnika, jeśli chodzi o media publiczne. Maj 2008 r. To wyjątkowo obłudny system Chciałbym powiedzieć, że nie spoczniemy dopóty, dopóki nie zmienimy tego wyjątkowo obłudnego systemu narzucania haraczu Polakom szczególnie niezamożnym po to, by nieliczna grupa ludzi mogła korzystać z tego materialnie w sposób nieuzasadniony, poza jakąkolwiek kontrolą, i żeby niektórzy najbardziej ambitni politycy wykorzystywali te media publiczne we własnym interesie. Dziś umilowany premier już nie grzmi, a ze spokojem odpowiada, że nie popiera projektu przygotowywanego przez KRRiT. – Nie jestem jego zwolennikiem – mówi tylko Donald Tusk. Zakłada on, że abonament będą płaciły wszystkie osoby, które mają podłączony prąd, czyli w praktyce wszyscy Polacy. Opłatą zostaną objęte także te osoby, które nie mają telewizora, a mają komputer lub choćby telefon komórkowy. www.fakt.pl/Donald-Tusk-o-abonamencie-czesto-zmienia-zdanie,artyk... Dziś nominiowani przez PO w KRRiT uderzają wstydem w niepłacących abonamentu RTV postępowych jewropejczyków znad Wisły. Wszystkie te zabiegi na nic. TVP zamierza wyciągać od nas zaległe (jej zdaniem) świadczenia. O niskich wpływach z abonamentu opowiada też radio, tylko jakoś nikt z płaczących nie przypomina sobie, że w swoim czasie zrobił (lub zrobiła) wszystko, by premierem został facet, wzywający do niepłacenia abonamentu. No to się posłuchali, ciężko Wam dogodzić. Na reklamówki starczyło. Telewizja Polska jest firmą stricte-partyjną, opartą na układach politycznych i towarzyskich, przedstawiającą jeden, konkretny światopogląd i lansującą jeden, bezmyślno-komercyjny styl życia. Jest też firmą, która domaga się od nas pieniędzy, kpiąc z nas w żywe oczy tandetnymi, grającymi wyłącznie na wzbudzaniu kompleksów, reklamówkami. Zamiast zająć się tym, że Polska zajmuje pierwsze miejsce w Europie w liczbie podsłuchów, próbuje wyciągnąć od nas opłatę za niewykonaną usługę. Niewykonaną, bo nie dostarcza nam ani misji, ani informacji Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: abonament rtv 06.10.12, 09:32 Myslisz ze te niedoksztalcone gimbusy plujace na kaczorow przeczytaja to?!.Oni zapamietali ze Tusk uznal placenie abonamentu za haracz bo wtedy jeszcze nie polozyl lapy na KRRiT.Dzisiaj gdy Krasko i Liz dobrze wykonuja swoja propagandowa robote TVP znow wlasciwie wykonuje swoja misje. O zarobkach w TVP i pracownikach Ministerstwa Prawdy w necie ciekawie pisze Ziemkiewicz; Ziemkiewicz za rządów PiS zarabiał kupę kasy w pisowskiej telewizji i państwowej "Rzepie", a teraz go odcięli od pieniążków i dlatego tak krytykuje Tuska. Policzyłem kiedyś z PIT-em w ręku, że w ostatnim roku rządów PiS, prowadząc autorski cotygodniowy program w TVP Info (średnio pół miliona widzów, 10 proc, tzw. udziału i podwojenie w czasie programu widowni tej stacji) oraz program w TVP Historia (też "ciągnący" antenę w górę), wymagający każdorazowo pewnej pracy przy przygotowaniu się do rozmów ze specjalistami od dawnych epok, przez cały rok zarobiłem w tej rzekomo "pisowskiej" firmie tyle, ile małżeństwo Lisów, według informacji prasowych, dostało od niej w niecałe dwa tygodnie. fakty.interia.pl/felietony/ziemkiewicz-mysli_nowoczesnego-endeka/news/fak-czyli-autoportret-w-czerni,1849750 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikita Re: "narut" IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.10.12, 14:17 Przezabawne. Polacy wszedzie na swiecie nie mysla o niczym innym tylko o tym jak zyc na krzywy ryj, oszukiwac, podkradac i obchodzic wszelkie prawo jak tylko sie da. Co to kur//wa za narod !!!, katolicy panie, katolicy ...... Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: "narut" 06.10.12, 16:19 Niejeden utalentowany, wykształcony i profesjonalny w każdym calu aktor dostaje za rolę cząstkę tego co taka lala a la Cichopek, czy maczo a la Mroczek. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: "narut" 06.10.12, 16:20 > Przezabawne. Polacy wszedzie na swiecie nie mysla o niczym innym tylko o tym ja > k zyc na krzywy ryj, oszukiwac, podkradac i obchodzic wszelkie prawo jak tylko > sie da. > > Co to kur//wa za narod !!!, katolicy panie, katolicy ...... Dlatego ty wyjechałeś, by żyć z zasiłku znacznie wyższego niż polskie.... i jeszcze udajesz Żyda, czyżbyś z tego też miał jakieś profity? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seb Re: abonament rtv IP: *.tvtom.pl 25.10.12, 18:31 jebane cioty wyslali mijej mamie to samo co za sku...syny w polsce jest taki ku... dobrobyt jebane złodzieje kablufke placimy wypie...c Odpowiedz Link Zgłoś
mar1mar1 Re: abonament rtv 26.10.12, 01:36 Dzieciaku przystopuj bo jęzor połkniesz! Wybraliście liberalnych durni to teraz milczeć i bulić characze, niech was umiłowani przez was wybrani kopią w dups...aż miło!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja do marmar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.12, 09:02 Wybraliście liberalnych durni.. Jesteś następnym pisiurem, który twierdzi że jest tylko jedna partia która wie wszystko najlepiej, co za porazka zyciowa.. Kaczyński już jest skończony, już widać jak tego jegomościa zaczynają najzwyczajniej w swiecie wszyscy OLEWAĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
mar1mar1 Re: do marmar 26.10.12, 12:59 No i właśnie przez kretynów lemingów takiego pokroju jak ty jest w Polsce jak jest! Ale jak pisałem, wybrali to niech im kopią dups..! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecio Re: do marmar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.12, 14:18 temat o próbie złodziejskiego nabijania kasy dla partyjnej peowskiej telewizji, z lisami za 60 tys miesięcznie, a tu cymbał wyjeżdża na Kaczora. Chory czy opłacany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: do marmar IP: 83.238.199.* 26.10.12, 14:47 "Kaczyński już jest skończony, już widać jak tego jegomościa zaczynają najzwyczajniej w swiecie wszyscy OLEWAĆ! " A wiesz dlaczego tak jest? Bo najlepiej konkurenta myślącego o Polsce i Polakach o ich Sile i Wielkości Państwa ośmieszyć. A że gazety są już w rękach niemieckich a media robią za kasę to dlatego wizerunek tego jegomościa jest taki jaki jest. Pamiętaj że to Kaczyńscy chcieli Polski silnej, mądrej z którą liczył by się każdy kraj. Oni mieli inne zdanie niż ci wszyscy zdrajcy rządzący po 1989roku. Nie w smak to było różnym kombinatorom, a takich w tym kraju większość, dlatego wygrała PO. Pochodzisz PO śmietnikach za chlebem to zrozumiesz. To tylko kwestia czasu. Posłuchaj na początek a resztę poszukaj: www.youtube.com/watch?v=_8JfL4ZX-To Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QUTA3 Re: abonament rtv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.13, 01:02 Jebana banda złodzieji!!Mam TV do oglądania neta i grania w PS3 a kino domowe do systemu 5.1 i czuję się błogo,ale mam w związku z tym płacić abonament?Tylko dlatego ,że mam możliwość odbierania jakże h...owego Piotra Kraśko z wiadomości i oglądać pirdolonych braci Mrok z M-Jak macica?Pierdole!Niech mi odłączą i wypie...ją z abonamentem!Radio - ku... - nawet nie wiem jakie nadają!ODŁĄCZNIE MNIE!!PROSZĘ!!Jak tu nie wyjebać do UK albo jeszcze dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: abonament rtv 22.02.13, 08:08 Chyba jeszcze dalej, bo w tym Twoim UK abonament płacą ;) Pogódź się z tym, że część podatków płaconych przez Ciebie lub Twoich rodziców idzie na coś, z czego nie korzystasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adwokat za co płacić ? IP: 78.9.4.* 29.10.12, 18:15 Za reklamy w radiu i telewizji nie będę płacił a w radiu to jest szał przerywania- co piosenka lub pogadanka reklama i mam tego dość. Nie jeden film już przełączyłem czy nie dokończyłem bo mi go skutecznie zniechęcono . A radio co chwilę przełączam aż do wyłączenia z prądu bo szlak mnie trafia .Jedynym atutem przełączania stacji jest ruch dla zdrowia a dla telewizora mam pilota ,więc wyłączam go słysząc reklamę nawet jak jestem w WC lub w kuchni . Pieniądze z abonamentu zasilą gażę prezesów i pośrednio budżet państwa i dlatego jest gorliwa ostatnio propaganda rządowa i fachowców od szukania pieniędzy w kieszeni podatnika o obowiązku płacenia i straszenie karami . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radiosłuchacz w radiu w kółko to samo IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.11.12, 19:47 W radiu w kółko to samo ,aż mi się robi niedobrze od tych samych wykonawców piosenek i to codziennie te same . Chyba zapomnieli o innych wykonawcach ,zespołach ,starszych i nowych a jeżeli są to sporadycznie lub ich nie ma . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: abonament rtv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.13, 08:13 Dla tych co nie płaca abonamentu - warto wiedzieć 1. Wezwany do zapłaty abonamentu powinny przeczytać Kodeks Spółek prawa handlowego, który stanowi, że abonament jako forma rozliczenia finansowego jest możliwy jeżeli obie strony umowy cywilno-prawnej zaakceptują jej warunki i dojdzie do zawarcia takiej umowy. Telewizja Polska SA jedynie na podstawie takiej umowy może wystąpić do drugiej strony o wypełnienie swojego umownego zobowiązania. Stworzona TVP SA - jest innym podmiotem gospodarczym niż peerelowska TVP i jako osoba prawna powinna takie umowy z odbiorcami swoich programów zawrzeć, gdyż jako Spółka prawa handlowego nie może postąpić inaczej. Żaden posiadacz telewizora w Polsce nigdy nie zawierał umowy ze spółką TVP SA. Ustawa o tzw. abonamencie dotyczyła TVP, która była w PRL-u firmą państwową i która działała na zupełnie innych zasadach, w której obowiązywały ograniczenia płacowe. Ale rządzący się chcieli płacić swoim pupilom krociowe wynagrodzenia to powstała TVP SA jako spółka prawa handlowego mogła już tak działać, biznes - to biznes i co komu do tego, żadne ustawy kominowe już nie obowiązywały. Zapomniano tylko, że ustawa o abonamencie też już ich nie dotyczy i tu popełniono błąd. Reasumując Ci - co płacą datki na TVP SA robią to z przyzwyczajenia oraz z braku wiedzy nie orientują się, że nie muszą tego robić. Rada Nadzorcza TVP Spółka Akcyjna powinna być natychmiast odwołana i postawiona w stan oskarżenia pod zarzutem nienależytego sprawowania swoich funkcji, które są wysoko opłacane, a Zarząd Spółki również za bezczynność i świadome generowanie strat Spółki. Planowane na ten rok straty to ponad 60 mln zł. Pytanie co na to właściciel udziałów - pewnie też liczy na narodową zrzutkę, bo "ciemny" lud jest. 2. No, to szykują się dodatkowe wydatki do Skarbu Państwa: 7 grudnia 2011 pobieranie opłaty radiowo-telewizyjnej kwestionuje Komisja Europejska. System finansowania Telewizji Polskiej jest bowiem niezgodny z unijnym prawem (albo reklama albo abonament!). Komisja Europejska poinformowała, że pobieranie abonamentu radiowo-telewizyjnego przez publiczną Telewizję Polską stoi w sprzeczności z prawem europejskim. Oświadczenie takie przekazała Krajowej Radzie Radiofonii i Telewizji oraz Ministerstwu Kultury i Dziedzictwa Narodowego. Zaznaczyła w nim, że dalsze, nieuzasadnione łamanie przepisów może mieć poważne konsekwencje. Do tego stopnia, że KE może nakazać KRRiT zwrot wszystkich środków pozyskanych z abonamentu. Prawo unijne jest prawem nadrzędnym nad prawem polskim. Jeżeli rząd polski nie dostosuje się do nakazów, będzie można domagać się również odszkodowania za szantaż! 3.Finansowanie spółek z powszechnych danin jest niedozwoloną pomocą publiczną, niezgodną z prawem polskim i unijnym. 4. Poczta Polska nie ma prawa ścigać za nie zapłacony abonament, bo też jest spółką handlową. Równie dobrze można by powierzyć te obowiązki sieci Biedronka. 5. Poczta Polska nie ma prawa do wystawiania tytułów egzekucyjnych (odkąd przestała być "urzędem pocztowym" stając się Pocztą Polską Spółka Akcyjna). Aby ściągnąć "dług" za abonament, musi tak jak każdy podmiot gospodarczy wystąpić do sądu i wykazać, że dług jest wymagalny, a następnie z wyrokiem do komornika. Będziemy Państwu zakładać sprawy w Sądach…….finanse.wp.pl/kat,104130,title,Polacy-wciaz-nie-placa-abonamentu ,wid,15262697,wiadomosc.html?ticaid=1fe82 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: abonament rtv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.13, 08:15 Dla tych co nie płaca abonamentu - warto wiedzieć 1. Wezwany do zapłaty abonamentu powinny przeczytać Kodeks Spółek prawa handlowego, który stanowi, że abonament jako forma rozliczenia finansowego jest możliwy jeżeli obie strony umowy cywilno-prawnej zaakceptują jej warunki i dojdzie do zawarcia takiej umowy. Telewizja Polska SA jedynie na podstawie takiej umowy może wystąpić do drugiej strony o wypełnienie swojego umownego zobowiązania. Stworzona TVP SA - jest innym podmiotem gospodarczym niż peerelowska TVP i jako osoba prawna powinna takie umowy z odbiorcami swoich programów zawrzeć, gdyż jako Spółka prawa handlowego nie może postąpić inaczej. Żaden posiadacz telewizora w Polsce nigdy nie zawierał umowy ze spółką TVP SA. Ustawa o tzw. abonamencie dotyczyła TVP, która była w PRL-u firmą państwową i która działała na zupełnie innych zasadach, w której obowiązywały ograniczenia płacowe. Ale rządzący się chcieli płacić swoim pupilom krociowe wynagrodzenia to powstała TVP SA jako spółka prawa handlowego mogła już tak działać, biznes - to biznes i co komu do tego, żadne ustawy kominowe już nie obowiązywały. Zapomniano tylko, że ustawa o abonamencie też już ich nie dotyczy i tu popełniono błąd. Reasumując Ci - co płacą datki na TVP SA robią to z przyzwyczajenia oraz z braku wiedzy nie orientują się, że nie muszą tego robić. Rada Nadzorcza TVP Spółka Akcyjna powinna być natychmiast odwołana i postawiona w stan oskarżenia pod zarzutem nienależytego sprawowania swoich funkcji, które są wysoko opłacane, a Zarząd Spółki również za bezczynność i świadome generowanie strat Spółki. Planowane na ten rok straty to ponad 60 mln zł. Pytanie co na to właściciel udziałów - pewnie też liczy na narodową zrzutkę, bo "ciemny" lud jest. 2. No, to szykują się dodatkowe wydatki do Skarbu Państwa: 7 grudnia 2011 pobieranie opłaty radiowo-telewizyjnej kwestionuje Komisja Europejska. System finansowania Telewizji Polskiej jest bowiem niezgodny z unijnym prawem (albo reklama albo abonament!). Komisja Europejska poinformowała, że pobieranie abonamentu radiowo-telewizyjnego przez publiczną Telewizję Polską stoi w sprzeczności z prawem europejskim. Oświadczenie takie przekazała Krajowej Radzie Radiofonii i Telewizji oraz Ministerstwu Kultury i Dziedzictwa Narodowego. Zaznaczyła w nim, że dalsze, nieuzasadnione łamanie przepisów może mieć poważne konsekwencje. Do tego stopnia, że KE może nakazać KRRiT zwrot wszystkich środków pozyskanych z abonamentu. Prawo unijne jest prawem nadrzędnym nad prawem polskim. Jeżeli rząd polski nie dostosuje się do nakazów, będzie można domagać się również odszkodowania za szantaż! 3.Finansowanie spółek z powszechnych danin jest niedozwoloną pomocą publiczną, niezgodną z prawem polskim i unijnym. 4. Poczta Polska nie ma prawa ścigać za nie zapłacony abonament, bo też jest spółką handlową. Równie dobrze można by powierzyć te obowiązki sieci Biedronka. 5. Poczta Polska nie ma prawa do wystawiania tytułów egzekucyjnych (odkąd przestała być "urzędem pocztowym" stając się Pocztą Polską Spółka Akcyjna). Aby ściągnąć "dług" za abonament, musi tak jak każdy podmiot gospodarczy wystąpić do sądu i wykazać, że dług jest wymagalny, a następnie z wyrokiem do komornika. Będziemy Państwu zakładać sprawy w Sądach…….finanse.wp.pl/kat,104130,title,Polacy-wciaz-nie-placa-abonamentu ,wid,15262697,wiadomosc.html?ticaid=1fe82 Odpowiedz Link Zgłoś