Dodaj do ulubionych

Do Hydraulika

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.12, 20:48
Mam pytanie do Fachurki. Jak przepchać rurki? Woda mi słabo ścieka ze zlewu w kuchni. Ostatnio zatrzymała się w zmywarce. Boję się rozbierać kolanka, bo nigdy tego nie robiłam. Chodzi mi o jakieś środki doraźne, by przeczyścić i udrożnić rury. Dziękuję z góry:-)
Obserwuj wątek
    • Gość: praktyk Re: Do Hydraulika IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 07.10.12, 21:48
      W sklepie ze środkami chemicznymi kupić "kreta" tj. środek chemiczny rozpuszczający tłuszcze, włosy itp. Uwaga, to środek bardzo żrący. Zachować środki ostrożności jak na ulotce. Powinno wystarczyć.
      • Gość: zaradna kobieta Re: Do Hydraulika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.12, 21:56
        Dziękuję, nie mam tego w domu, jutro kupię, dobranoc:-)
      • Gość: praktyk Re: Do Hydraulika IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 07.10.12, 22:02
        Jeszcze dodaję. Jak woda stoi w zlewie należy próbować przepchać taką gumą na trzonku, w sklepach gospodarstwa domowego. Dopiero póżniej wsypać kreta. Jak nic już nie pomoże to tylko spółdzielnia i hydraulik. Powodzenia.
        • Gość: zaradna Re: Do Hydraulika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.12, 17:24
          Kupiłam te rzeczy, woda nie stała w zlewie, może jutro się wezmę za przeczyszczenie kolanka, a teraz zrobiłam tak, jak kazałeś. Dziękuję raz jeszcze za pomoc, miłego wieczoru, pozdrawiam:-)
          Mieszkam w prywatnym domu, spółdzielnia odpada, gdy nie dam rady skręcić kolanka, to poproszę brata o pomoc, na razie spróbuję sama. Człowiek się całe życie uczy i...
      • Gość: lol Re: Do Hydraulika IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 07.10.12, 22:09
        Aleś kobicie człowieku doradził...
        Nie jestem hydraulikiem ale jestem zaradny. Kret to środek doraźny, na chwilę. To trzeba rozkręcić i zrobić porządnie. Wymagany jest kawałek faceta a nie chemia w butelce, dla leni ;)
        • Gość: a. Re: Do Hydraulika IP: 80.51.96.* 07.10.12, 22:23
          no ale ona właśnie chciała środek doraźny.Miałam to samo w weekend,pomogła właśnie gruszka i kret.A hydraulik też się przyda by oczyścić to fachowo.
          • Gość: mania Re: Do Hydraulika IP: *.tktelekom.pl 07.10.12, 22:33
            spróbuj wsypać proszek do pieczenia i w lej szklankę octu , efekt murowany ...
            • Gość: zaradna kobieta Re: Do Hydraulika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.12, 07:06
              Dzięki, miłego dnia:-)
        • Gość: Do Lol Re: Do Hydraulika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.12, 07:07
          O,wypraszam to sobie
          ja w domu dużo robię:-)
        • Gość: pol Re: Do Hydraulika IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 09.10.12, 22:05
          ty 'lol" napewno jesteś zaradny, bo lubisz nawet ludziom podrzucać co nieco

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka