20.12.12, 16:16
Te słowa skopiowałam z Waszej strony internetowej:

"Drodzy Państwo,

Naszą misją jest wspieranie ludzi, którzy znaleźli się w ciężkiej sytuacji życiowej.

Pomoc społeczna umożliwia przezwyciężanie takich trudnych sytuacji tym, którzy nie są w stanie sami ich pokonać, wykorzystując własne uprawnienia, zasoby czy możliwości.

Naszym mottem są słowa Papieża Polaka: "Człowiek jest wielki nie przez to, co ma, nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym dzieli się z innymi."

MOPR w Tarnobrzegu wspiera potrzebujące osoby w wysiłkach zmierzających do zaspokojenia niezbędnych potrzeb i umożliwia im życie w warunkach odpowiadających godności człowieka. Zapobiegamy także trudnym sytuacjom życiowym przez podejmowanie działań zmierzających do usamodzielnienia osób i rodzin oraz ich integracji ze środowiskiem.

Swym doświadczeniem i wiedzą służą Państwu wszyscy pracownicy tarnobrzeskiego MOPR, dla których istotne jest dobro drugiego człowieka.

Dyrektor MOPR

Elżbieta Miernik-Krukurka"
Chciałam zapytać, czy osoby proszące Was o pomoc przed świętami nie odeszły z pustymi rękami?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jaś Re: Do MOPR IP: *.tktelekom.pl 20.12.12, 17:32
      W PCK od środy wydają paczki dla biednych
      • Gość: znajoma Re: Do MOPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.12, 17:35
        Dziękuję za informację, zaraz napiszę maila do osoby potrzebującej, pozdrawiam, miłego wieczoru:-)
        • Gość: d Re: Do MOPR IP: *.play-internet.pl 20.12.12, 19:11
          dostalam z mopr dary i drzewo na zimie
          • Gość: franek Re: Do MOPR IP: *.tktelekom.pl 20.12.12, 19:46
            To kiedy palisz ognisko ?
            • Gość: M...a Re: Do MOPR IP: 80.50.63.* 20.12.12, 20:00
              Oj niestety odeszły z pustymi rękoma i mieszanymi uczuciami....
          • Gość: iwan Re: Do MOPR IP: *.smsiarkowiec.pl 20.12.12, 20:11
            No widzisz jak miło. A ja muszę zapie...... na dwóch etatach aby utrzymać czteroosobową rodzinę (żona na bezrobociu odchowuje najmłodsze dziecko). Mnie nikt nie da "opału" za friko, przeciwnie spółdzielnia na przyszły rok dowali mi takie stawki, że dzieci będę chyba w dwa koce zawijać. Ale jak człowiek się stara (ma wyższą przeciętną na osobę niż te 541 zł) to dostaje po d...pie. Państwo ma gdzieś ludzi, którzy się starają wiązać koniec z końcem i wypruwają sobie żyły żeby zapewnić swoim dzieciom jako takie warunki. Promowane są lenie oraz cwaniaki, którzy żyją z zasiłków pomocowych. Nie mówię że wszyscy tak postępują, ale jest spora taka grupa. Mimo wszystko wesołych świąt wszystkim naprawdę potrzebującym.
            • Gość: d Re: Do MOPR IP: *.play-internet.pl 21.12.12, 15:28
              masz rację ja w nast. roku też nie dostanę, też pracuje na dwóch etatach, mąż również,a na utrzymaniu dziecko, teście, opłaty za cały dom. Udało mi się tylko dlatego, że mąż chwilowo nie pracował.Zdaje sobie sprawę, że jeśli bym poszła teraz to by mnie wyśmiali...
              • Gość: Zal... Re: Do MOPR IP: *.tktelekom.pl 22.12.12, 13:22
                To ja gratuluję Państwu, że mieszkając w Tarnobrzegu macie dwa etaty. Ja nie mogę dostać nawet części etatu gdziekolwiek, na jakimkolwiek stanowisku (abstrachując od wykształcenia, bo nawet nie śnię, żeby otrzymać zatrudnienie w zawodzie). Z Ośrodka Pomocy Społecznej nie korzystam i korzystać nie będę.Jestem młoda i zdrowa, mogę pracować i tego potrzebuję, a nie....darów-jednorazowergo wsparcia. Są tacy, którzy nie mogą pracować z przyczyn m.in. zdrowotnych, rodzicielsko-wychowawczych-oni potrzebują pomocy z MOPR i im się to słusznie nalezy. Jest mi bardzo trudno....szkoda gadać....Tarnobrzeg mnie wykończył...
                • Gość: figa Re: Do MOPR IP: *.tktelekom.pl 22.12.12, 14:14
                  Jedz do Chicago !!!
                  • Gość: Zal... Re: Do MOPR IP: *.tktelekom.pl 22.12.12, 14:27
                    Jak mi dasz na bilet i żebym przez pierwszy miesiąc nie umarła z głodu, to jadę gdziekolwiek...Gdybym tylko mogła choćby do Rzeszowa bym się przeniosła, albo dojeżdżała...gdy czasem nie ma się na chleb, to ma się trudność z podjęciem decyzji o wyjeździe. Daruj sobie takie egoistyczne, pseudożartobliwe, a już na pewno lekceważące wpisy!
                    • Gość: d Re: Do MOPR IP: *.play-internet.pl 22.12.12, 16:51
                      Dla mnie chcieć znaczy móc. W roku 2013 dostanę 4 PIT z różnych firm, więc nie rozumiem stwierdzenia że " w tbg nie ma pracy" . I wcale nie mam skończonych pięć fakultetów. itp.. a pomoc z MOPR to sprawa osobista. Nie chcesz nie bierz, ale nie płacz, że nie chcą dać, bo sama na własne oczy widziałam jak przyznają zapomogi, może jednorazowe, ale dla kogoś, kto naprawdę potrzebuje dobre i to.
                      • Gość: Zal... Re: Do MOPR IP: *.tktelekom.pl 22.12.12, 18:14
                        d.... powyższym wpisem prezentujesz zero czytania ze zrozumieniem!!!! Błędne wyciągnięcie wniosków z moich wpisów. Weryfikacja na opak. Cóż.
                        • palacz67 Re: Do MOPR 22.12.12, 18:46
                          Dobry wieczór, jak wchodzicie na tarnobrzeskie forum, bo u mnie pojawia się taki komunikat:
                          "Podane forum nie istnieje lub jest niedostępne".
                          Weszłam do tego wątku poprzez pocztę, bo przychodzą mi informacje o nowych wpisach, pozdrawiam, miłego wieczoru:-)
                          • Gość: x Re: Do MOPR IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 22.12.12, 21:11
                            www.gazeta.pl forum tarnobrzeg
                            • Gość: znajoma Re: Do MOPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.12, 21:28
                              Dziękuję za informację, dobranoc:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka