Gość: ola IP: *.smsiarkowiec.pl 21.12.12, 09:18 Na stronie TDk widzę, że HOBBIT będzie w kinie już 28 grudnia w 3D! Suuuuuuuuuuuuuper! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Hura! 3D w TeBegie IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 21.12.12, 09:21 Przecież to prowizorka takie "kino" w TDK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaman Re: Hura! 3D w TeBegie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.12, 17:35 No i cena biletów idzie w góre. Owszem będzie 3D ale dla pustej sali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kot Re: Hura! 3D w TeBegie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.12, 11:31 3D tylko z dubbingiem :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dino Re: Hura! 3D w TeBegie IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.12.12, 15:17 Z dubbingiem na razie tylko Hobbit. Taka wersja. Inne filmy nie muszą takie być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tebeesiak Re: Hura! 3D w TeBegie IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.12.12, 15:50 widziałeś jakiś film w 3D z napisami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dino Re: Hura! 3D w TeBegie IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.12.12, 15:59 "Avatar" był z napisami. Widziałem w Rzeszowie. Na pewno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Hura! 3D w TeBegie IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.12.12, 13:04 Trudno niektórym dogodzić. Miasto wzięło na siebie to zadanie kiedy prywatni przedsiębiorcy zlikwidowali kino, rada miasta na wniosek Prezydenta przekazała pieniądze na zakup projektora 3D i dalej mało ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Hura! 3D w TeBegie IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.12.12, 22:26 Wszystko fajnie tylko to jest udawanie prawdziwego kina. Kino w TDK nie ma atmosfery kina , w kinie nie chodzi tylko o projektor ale o sale , wykończenie ,krzesła, ta sala była projektowana do czegoś innego a nie na kino. W małej Nowej Dębie jest kino 3d do którego aż przyjemnie jest wejśc i usiąść nie mówiąc już o rzeszowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuck of Re: Hura! 3D w TeBegie IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.12.12, 22:39 To jedź do Nowej Dęby. W ogóle wyjedź z Tebegu jak Ci się tutaj nie podoba. Świat jest duży, nie musisz się marnować w jakiejś dziurze i płakać że tu jest do dupy a gdzie indziej jest lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dino Re: Hura! 3D w TeBegie IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.12.12, 14:16 Wiesz co "xxx", głupstwa piszesz. Nie ma atmosfery kina w TDK? Byłem na "Pokłosiu", bo chciałem zobaczyć ten głośny film. Kupiłem bilet (podobnie jak ze 30 innych osób), siadłem wygodnie gdzie chciałem, fotel obszerny, dupa nie bolała, film obejrzałem w komfortowych warunkach, było ciemno, na ekranie ostro, głośniki OK, jak się skończył wyszedłem zadowolony. Atmosfera? Że nie śmierdziało popkornem? O co chodzi? Poszedłem na film. Zapłaciłem dwa razy taniej niż w dużym mieście. Np. w Krakowie, w Multikinie, bilet kosztuje 22 zł (w weekend 24). W TDK - 12, na 3D będzie 18. Przeraża? Atmosfera będzie jak ludzie będą chodzić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: Hura! 3D w TeBegie IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 25.12.12, 12:19 na tym forum 99% będzię niezadowolnonych że nie ma 3d a jak założą to 99% będzie niezadowolonych że jest. Zawodem z największymi perspektywami w tym kraju jest psychiatra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dino Re: Hura! 3D w TeBegie IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 25.12.12, 15:04 Dla pełnej informacji dodam tylko, że "Hobbit" jest wyświetlany w 7 (tak! siedmiu) wersjach: z napisami 2D i 3D, z dabbingiem w 2D i 3D, oraz z prędkością 48 lub 24 klatek na sekundę, i jeszcze to samo w wersji IMAX 2D i 3D. Ale "xxx" i tak żadnej z tych wersji nie zobaczy, bo ściągnie gó...aną kopie z netu i obejrzy na gó...anym laptopie 15 cali... Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Hura! 3D w TeBegie IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 25.12.12, 23:07 Tak się składa że byłem w tym roku w kinie w rzeszowie (Millenium Hall), Nowej Dębię i w tarnobrzegu w TDK więc porównanie mam. Wiec niech nie odzywają się ci co byli tylko w TDK bo gó....o wiecie. Jak byłem z synem w tarnobrzegu to był chyba luty 2012 to tak było zimno że do fotela przymarzliśmy (na polu było około -10 wtedy ). Czy według ciebie to są komfortowe warunki. Pojedź sobie do głupiej Dęby jak cie na Rzeszów nie stać a zrozumiesz różnice. Kino sala z odpowiednią akustyką,wyciszone, ściany pokryte specjalnym materiałem, odpowiednie rozłożenie głośników z dzwiękiem, ekran na całej ścianie a nie jakaś rozwijana płachta, itp, itd. samo zmienienie projektora na 3D nic nie zmieni. Sala w TDK była projektowana do czegoś innego a nie na kino i kinem nigdy nie bedzie , to tylko marna imitacja kina. Zmienił się dyrektor TDK to chce się Mastalerzowi odwdzięczyć że go wybrał od taka przysługa koleżeńska którą sobie nasz prezydent wcześniej czy później przypisze jako swój sukces. chcieliście 3D to macie tylko z malucha nigdy nie zrobi się mercedesa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Hura! 3D w TeBegie IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 30.12.12, 02:21 Drogi xxx - znawco od siedmiu boleści - sala widowiskowa w TDKu głównie służyć miała do organizowania widowisk (jak sama nazwa wskazuje), gdybyś jednak nie wiedział co to takiego są widowiska, to informuję, że w tej kategorii pojęciowej będą mieściły się np. sztuki teatralne oraz koncerty ale także filmy. Dlatego jednak może ona również służyć (i służyła przez wiele lat) jako sala kinowa. Akustyka na tej sali jest świetna, sala jest odpowiednio wytłumiona, dźwięk bardzo ładnie się rozchodzi, nie ma żadnych odbić ani innych niepożądanych "efektów specjalnych", no ale może tobie słoń na ucho nadepnął więc i nie jesteś w stanie tego zauważyć. Ja jestem muzykiem to i słyszę. Z synem byleś tam na filmie w lutym 2012? chciałbym zauważyć, że teraz jest koniec grudnia 2012, w międzyczasie zmodernizowano ekran, aparaturę dźwiękową, a od dwóch dni można oglądać filmy 3D . Fotele są dosyć wygodne ale pewnie wolałbyś model typu "prezes zarządu" albo "łoże cezara"... cóż musisz się wybrać gdzie indziej bo TDK nie jest ekskluzywnym kinem dla szczególnie nadzianych gości. Z jednym się zgodzę - w zimie często zimno tam bywało ale to wynika pewnie raczej z oszczędności dyrekcji w prowadzeniu placówki. Pomimo wszystko nigdy tam nie zmarzłem - może dlatego, że nie siedziałem tam w podkoszulku (a jak chce iść do sauny to idę do sauny a nie do kina :) Rozumiem, że kolorek się nie podoba? Cóż - to kwestia gustu... Owszem TDK to dom kultury a nie kino. Ale skoro kino Wisła padło (a to akurat nie jest zasługa Mastalerza tylko braku zainteresowania mieszkańców tą formą spędzania czasu) to dobrze, że w TDKu ktoś się tym zajął, i że udało się pozyskać salę widowiskową parę razy w tygodniu na parę godzin żeby puścić jakiś film, i dobrze że zmodernizowano ją pod tym względem. Jest jaka jest - na pewno nie jest to ósmy cud świata. Przymusu jednak nie ma - nie chcesz to nie przychodź - jedź do Nowej Dęby albo gdzie tam chcesz. Co do twojej wypowiedzi": "pojedź sobie do Nowej Dęby jak cie na Rzeszów nie stać..." to jest ona żenująca. Rzeczywiście koszty dojazdu do Rzeszowa i ceny biletów do tamtejszych kin są tak wysokie że mało kogo na to stać :-D (chyba tylko takich nadzianych krezusów jak ty :-P Musisz być bardzo dumny z siebie, że pojechałeś do kina do samego miasta wojewódzkiego Rzeszowa do Millenium Hall (och! ach! - mdleję!!! od razu widać żeś człowiek światowy:-P Weź się chłopie puknij czasami sam wiesz gdzie :-P :-D :-D Na koniec powiem ci jeszcze ze nie byłe w Rzeszowie na filmie w Millenium Hall ani w Nowej Dębie (w cośtaminnego Hall), z porządnych kin znam za to taki fajny kompleks w Warszawie na Sadybie (Cinema City, IMAX czy jakoś tak, nie pamiętam dobrze) Owszem jest to kino znacznie lepsze niż w TDK ale to nie znaczy że mi się kino w TDKu zupełnie nie podoba i że będę z tego powodu płakał na forum albo leczył swoje kompleksy jeżdżąc sobie po dyrektorze TDKu, prezydencie albo po innych forumowiczach i pokazując jak mi to moje ego wyrosło że się już niedługo pewnie w owym sławetnym Millenium Hall nie zmieści :-P Nie wiem czyś ty z Tebgu czy z innej dziury ale powiem ci jedno: nie pasi ci kino w TDK to nie chodź tam, idź (pojedź) gdzie indziej, czy ktoś cie zmusza się tu męczyć? P.S. Pojawiają się czasem na forum narzekania że miasto (samorząd) porządnego kina nie zrobi. Samorząd nie ma prawnej możliwości prowadzenia działalności gospodarczej nastawionej na zysk. Tylko prywatny przedsiębiorca może otworzyć tego typu działalność. I może kiedyś się taki pojawi - o ile ludzie będą chodzić do kina. Póki co jest u nas w mieście TDK który przy okazji swojej działalności prowadzi również kino, i chwała mu za to bo w ogóle by tu kina nie było. A jak się to ci xxx nie podoba to jedź sobie do Milenium Hall, wspomnianej Nowej Dęby albo... ja polecałbym ci ten kompleks na Sadybie (jeżeli cię na to stać ;-) A jak jesteś taki dziany to sam zrób tu kino twoich marzeń - jak będzie takie dobre to pewnie przyjdziemy i zarobisz sobie na biletach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Hura! 3D w TeBegie IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 30.12.12, 22:32 Drogi kolego po twoich słowach "Samorząd nie ma prawnej możliwości prowadzenia działalności gospodarczej nastawionej na zysk" stwierdzam że jesteś jednym z wielu pracowników darmozjadów w tym mieście którzy żyją sobie spokojnie z naszych podatków. Każda działalność gospodarcza w tym gminna powinna być z założenia nastawiona na zysk lub chociaż powinna się bilansować. Jeżeli do wszystkiego będziemy dokładać a w tarnobrzegu nasz kochany prezydent dokłada do niemal wszystkiego to nasze miasto(państwo) wcześniej czy później szlak trafi. Bo ile można podnosić podatki czy zaciągać kredyty żeby spłacić poprzednie kredyty. Teraz miasto dołożyło do kina 3D a w przyszłym roku będzie dokładać do jego funkcjonowania bo jak napisałeś ludzie w TBG zapewne nie rzucą się szturmem żeby zapełnić kino. No ale co to ciebie obchodzi. Jak mówi przysłowie państwo- urzędnik zawsze się wyżywi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Hura! 3D w TeBegie IP: *.mtm-info.pl 30.12.12, 23:11 To dlaczego nie wybrałeś się na WPiA na UJ-ocie lub UW i nie zostałeś urzędnikiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Hura! 3D w TeBegie IP: *.flash-net.pl 25.12.12, 20:50 Super -nareszcie będzie można zobaczyć film w dobrej jakości, czekam niecierpliwie na Hobbita a maruderzy niech oglądają na laptopie, bo i tak nikt im nie dogodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Hura! 3D w TeBegie IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 29.12.12, 23:18 No i jak po premierze czy wszyscy są szczęśliwi bo jakoś ucichło. Albo wam się nie podobało albo wam szkoda było na bilet :) Dziękujemy ci Norbercie dałeś nam kino a sobie bal Sylwestrowy w Zamku Dzikowskim. Nawet jakbym chciał sobie pójść na ten Bal bo mnie stać i mam kaprys to nie mogę bo nie należę do wybranych wodza. My mamy imitację kina i bal na placu czerwonym w kasku ochronnym a oni bal w zamku dzikowskim z pieczonymi prosiakami. Czy tego chcieliśmy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Hura! 3D w TeBegie IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 30.12.12, 02:27 Tutaj jest mowa o kinie a nie o balu. Spadaj zatem z tą gadką na inny wątek koleś. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Hura! 3D w TeBegie 30.12.12, 10:02 > Tutaj jest mowa o kinie a nie o balu. Spadaj zatem z tą gadką na inny wątek kol > eś. Zaraz wpadną forumowe Robin Hoody i zaczną biadolić ile to kasy Mastalerz dołożył na to 3D, czyli zmarnował zamiast rozdać biednym ... choć skoro do tej pory nie wpadli, to może pomimo nędzy ten wydatek im się podoba ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ese Re: Hura! 3D w TeBegie IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 30.12.12, 09:44 mam prośbę, nie karmcie tego pieprzonego frustrata, który zapewne wali gruchę, bo jego żona jest w jego mniemamniu imitacją sex-bomby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Hura! 3D w TeBegie IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 30.12.12, 22:39 Zanim zaczniesz się wypowiadać w tym wątku to proponuje ci odwiedzenie kina w TBG razem ze swoim chłopczykiem tam są takie fajne dwuosobowe miejsca dla kochających inaczej. Tylko wybierz sobie taki seans żeby była pełna sala to się w tłum wtopicie. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś