Gość: Tarnobrzeżanin IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 28.12.12, 17:21 Jak wyżej................... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ja-tarzan Re: Straz Miejska 28.12.12, 17:54 Co jak wyżej? "Straz Miejska"? ... no błąd ortograficzny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldona Re: Straz Miejska IP: *.play-internet.pl 28.12.12, 21:13 Jeśli by to zależało od mojej skromnej osoby a nie będzie i nie jest bo nie jestem harcerzem to bym zlikwidował! i dał pieniądze na dodatkowe patrole policji-w końcu ma większe prawa i powiedzmy ma większą flotę i jak się dzwoni nie jest akurat w Wielowsi i czas przyjazdu w porownaniu do straży jest jak niebo do ziemi na ktorej zyjemy -no ale kolega Norbi i kolega Robi krzywdy sobie nie zrobią! Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Straz Miejska 29.12.12, 07:29 > A więc nie zwracaj uwagi drugiemu, ponieważ czynisz to samo co każdy. Drogi Tarnobrzeżaninie, Wyłączyłeś myślenie - na chwilę mam nadzieję i gdy ponownie popatrzysz na swój post, to zrozumiesz, że literówka w wyrazie "Straż" to tylko forma zwrócenia uwagi na błąd innego rodzaju. Analogicznie do forumowicza, który napisał "pomidor". Pełna treść Twojej wiadomości rozpoczynającej wątek brzmi: "Straż Miejska - jak wyżej". Taki przesadzony nieco skrót myślowy, stąd reakcja ... oczywiście ironiczna, nie złośliwa. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niepełnosprawny Re: Straz Miejska IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 29.12.12, 17:58 Nie wiem po co oni są? Bardzo często nie mogę korzystać z przywileju parkowania, gdyż miejsca są zajęte przez pojazdy osób nieupoważnionych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byk Re: Straz Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.12, 19:44 "tarnobrzeżanin" piszemy z małej litery:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byk Re: Straz Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.12, 19:46 małą literą:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jałówka Re: Straz Miejska IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 29.12.12, 20:18 Czy post byczku dotyczył poprawności pisania? Nie pasuje to się wyłącz. Co jeden to lepszy polonista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Jałówki Re: Straz Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.12, 20:32 Byk skończył filologię języka obcego i też czasem się pomyli:-) No! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moni Re: Straz Miejska IP: *.adsl.inetia.pl 29.12.12, 18:40 Myślałem, ze w Tarnobrzegu nie ma staży miejskiej. Już od kilku lat nie widziałem ich na ulicy, że ich już dawno zlikwidowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Straz Miejska IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 29.12.12, 20:23 Co gorsze że jest SM, nawet oglosili nabór - chyba po to żeby się opieprzać, prawdopodobnie nie wyczerpany limit płacowy w Urzędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Straz Miejska IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 29.12.12, 21:00 Policyjne ambicje straży miejskiej 18 gru, 12:48 Jerzy Dziewulski / Przegląd Fot. Anna Jarecka / Agencja Gazeta Jeśli strażnicy miejscy będą mogli wystawiać mandaty za nadmierną prędkość, to zajmą się tylko tym. Ocena pracy straży miejskiej przez Najwyższą Izbę Kontroli nie pozostawia najmniejszych złudzeń. To już nie jest straż miejska, tylko straż drogowa – stwierdzili inspektorzy. Ja powiem więcej: to straż nawet nie drogowa, ale komercyjna. Zgodnie z ustawą straż miejska miała się zajmować sprawami porządkowymi w szerokim tego słowa znaczeniu. Natomiast samorządy wpadają co pewien czas na pomysł rozszerzenia uprawnień strażników. A to o prawo używania pałek czy broni palnej, a to o nowe zadania. Szczególnie zaś o zadania związane z kontrolą ruchu na drogach. Kiedy otrzymałem do zaopiniowania – jeszcze jako poseł – jeden z pierwszych takich projektów, powiedziałem: nie. Bo zdawałem sobie sprawę z tego, jakie ta decyzja będzie miała skutki. Oświadczyłem wówczas na sali plenarnej: „Jeżeli dacie państwo strażnikom miejskim takie uprawnienia, to pierwsze, co zrobią, to zejdą z dotychczasowych miejsc służby i staną na krawężniku”. To wynika z doświadczenia tych, którzy planując służbę, musieli zawsze uwzględniać zachowania ludzi wykonujących stawiane im zadania. Jeżeli zatem w obowiązkach służby będzie kontrola osiedli, skwerów i parków, a także kontrola ruchu drogowego – choćby w minimalnym zakresie – to WSZYSCY pozostawią inne zadania i wyjdą „na krawężnik” kontrolować ruch drogowy. Tam jest bowiem możliwość natychmiastowego osiągnięcia sukcesu w postaci wymaganej przez przełożonego liczby mandatów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Straz Miejska IP: *.smsiarkowiec.pl 30.12.12, 14:54 Jeśli ogłosili nabór to się zgłoś, może cie przyjmą i przestaniesz bazgrolić co ci ślina na język przyniesie. Zobaczysz co robią, czy są potrzebni, czy też nie i nie będziesz zazdrościł. To będzie najlepsze wyjście. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Straz Miejska IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 30.12.12, 15:08 Odezwała się obrończyni ucieśnionych. Ciekaw jestem o twój punkt siedzenia? Jak chcesz to będę walił z grubej rury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Straz Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.12, 00:56 A ja uważam, że są potrzebni. Przynajmniej gnojarstwo pijące pod blokiem przeganiają... Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Straz Miejska 31.12.12, 08:23 > A ja uważam, że są potrzebni. Przynajmniej gnojarstwo pijące pod blokiem przega > niają... Przeganiają? Gdzie i kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: Straz Miejska IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 31.12.12, 13:18 >Gó...arstwo przeganiają<w które miejsca? Z miejsca na miejsce? Odpowiedz Link Zgłoś