Dodaj do ulubionych

Autostrada do Wrocławia

IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 07.01.13, 19:35
Chcę jadąc z Tarnobrzega do Wrocławia skorzystać z autostrady. Jak dojechać do autostrady by minąć np. Kraków. Podobno uruchomiono dalsze odcinki A4. Pytam bo jak jechałem kilka miesięcy temu z Wrocławia to nawigacja wpuściła mnie do Nowej Huty w godzinach szczytu a później prowadziła mnie przez jakieś wioski z ograniczeniem do 50 km/godz. Z góry dziękuję dyżurnym wesołkom co to lubią sobie poużywać, zajmijcie się kimś innym.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Autostrada do Wrocławia IP: *.inowroclaw.mm.pl 07.01.13, 19:42
      Tu się dowiesz
      www.gddkia.gov.pl/
      • lechowski51 Re: Autostrada do Wrocławia 07.01.13, 20:06
        Nie wjezdzasz do N.Huty tylko za Pobiednikiem Wielkim skrecasz w lewo na doge 75 w kierunku Brzeska i nia dojezdzasz do autostrady a potem juz ....prosto do Wrocławia.
        • Gość: yogi Re: Autostrada do Wrocławia IP: *.130.113.36.nal-net.dk 07.01.13, 20:19
          Z Tarnobrzega do Mielca w Mielcu na Tarnów, Na rondzie w Lisiej Górze na prawo i za jakieś 6 kilometrów w jazd na nową A4,częściowo jest ruch po jednej stronie ale ograniczenie do 132 ton,
          W niedzielę bez ciężarówek 1,55 na bramkach w Balicach
          • Gość: yogi Re: Autostrada do Wrocławia IP: *.130.113.36.nal-net.dk 07.01.13, 20:20
            miało być do 12 ton
          • Gość: ania Re: Autostrada do Wrocławia IP: *.flash-net.pl 07.01.13, 20:42
            w Lisiej Górze chyba skręt w lewo, na Tarnów i przed Tarnowem jest ten wjazd
            • Gość: inspektor gadżet Re: Autostrada do Wrocławia IP: *.tktelekom.pl 07.01.13, 22:09
              zumi.pl opcja wyznacz trasę i masz drogi i numerki oraz miejscowości.
          • Gość: inspektor gadżet Re: Autostrada do Wrocławia IP: *.tktelekom.pl 07.01.13, 22:32
            dobrze że mój traktor ma tylko 129 ton
          • Gość: podróżnik Re: Autostrada do Wrocławia IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 26.10.13, 17:43
            Wczoraj w telewizji Rzeszów podali, że przed 1 listopada będzie już autostrada do Rzeszowa. Jadąc z Tarnobrzega w kierunku Opola jechać tak jak kiedyś, czyli na Tarnów do ronda w Lisiej Górze czy jakoś inaczej?
        • Gość: @lechowski51 Re: Autostrada do Wrocławia IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 07.01.13, 22:26
          Bardzo dziękuję.
        • wislocki12 Słowa i... ubiór 26.03.15, 20:43
          Masz rację, abp Michalik przypomina błazna nie tylko wypowiedziami, ale też swoim błazeńskim kostiumem, niestety! ;-))
          • kl1945 Re: Słowa i... ubiór 27.03.15, 06:41
            Nie zgubił się Pan, Panie wisłocki12? Gdzie Rzym a gdzie Krym, tu jest o autostradzie A4.
    • nom73 Re: Autostrada do Wrocławia 07.01.13, 22:34
      Przez Jędrzejów - Częstochowę masz 390km,

a jadąc A4 masz 450km, ale czas przejazdu podobny. :-)
      • Gość: podróżnik Re: Autostrada do Wrocławia IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 08.01.13, 06:39
        Często jeździłem przez Jędrzejów ale b.długo trwał remont drogi Staszów Chmielnik i wtedy trzeba było jeździć przez między innymi Pacanów, Busko i inne małe miejscowości. Trasa jest oczywiście krótsza ale jedzie się długo bo tereny zabudowane wydłużają czas jazdy a stan dróg szczególnie na kielecczyźnie jest koszmarny. Dlatego więc chciałbym jechać trochę dalej ale znacznie szybciej. Więc ta dorada nom73 podoba mi się umiarkowanie.
    • Gość: wiking Re: Autostrada do Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.13, 09:01
      Jak jedziesz do Wrocławia to chyba warto już skorzystać z autostrady, bo na krótszych trasach niekoniecznie. Odradzam jazdę przez Jędrzejów, Częstochowę - w Częstochowie jest remont na "1" i tam tylko z godzinę możesz stracić jak nie wiesz jak objechać bocznymi drogami. Poza tym możesz sporo po tych wsiach i miasteczkach wyłożyć na mandaty. Jadąc z Tarnobrzega na Mielec, Tarnów (trasa dobra, dość szybka) po 90 km między Lisią Górą a Tarnowem wjeżdżasz na autostradę - co prawda ze 30-40 km to tylko jedna nitka (do Szarowa), ale Tirów nie ma, psów, kotów i ludzi, ruch płynny 90-100 km/h, a potem no to już jak się trafi na bramkach też zdarzają się chwile postoju i na śląsku również. Masz w zasadzie komfort jazdy - płatne od Krakowa do Katowic chyba 18 zł, i od Gliwic do Wrocławia chyba też podobna kwota. W tej sytuacji chyba również nie warto korzystać z "nadwiślanki " - krajówka chyba nr 79 i przed Krakowem, przed Nową Hutą zjeżdzać w kierunku na Niepołomice do Szarowa na autostradę bo lepiej już jechać nią od Tarnowa.
      • kl1945 Re: Autostrada do Wrocławia 26.03.15, 18:32
        Czy chcąc jechać do Wrocławia A4 można już jechać Mielec-Dębica-A4? Nawigacja Automapa pokazuje nadal przez Lisią Górę wjazd na A4. Proszę o odpowiedź tych co znają temat.
        • multimarcin Re: Autostrada do Wrocławia 26.03.15, 19:32
          Tak da się wjechać na autostradę w Dębicy. Przed wjazdem do Dębicy skręcasz w lewo na wjazd na autostradę.
          • kl1945 Re: Autostrada do Wrocławia 26.03.15, 20:36
            Dzięki za szybką odpowiedź.
    • Gość: gatsby Re: Autostrada do Wrocławia IP: *.free.aero2.net.pl 26.10.13, 17:58
      Nic się nie zmieniło w kwestii jazdy do Wrocławia z TBG - do Tarnowa i dalej autostradą. Otworzą na wszystkich świętych odcinek Rzeszów - Dębica, ale odcinek Dębica Tarnów będzie otwarty dopiero na początku 2015r. Po otwartym odcinku będą więc na razie jeździć szczawie w BMW żadni wrażeń. Od Rzeszowa w drugą stronę do Jarosławia też dopiero od wiosny 2015r. będzie można jechać, a na otwartym odcinku od Jarosławia do Radymna możesz bez większego ryzyka w klasy pograć.
      • Gość: gość Re: Autostrada do Wrocławia IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 26.10.13, 18:31
        No tak, 12 ton, czyli nowobogackich 4x4 nie wpuszczają?
      • Gość: podróżnik Re: Autostrada do Wrocławia IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 26.10.13, 22:30
        Dzięki gatsby. Tak myślałem ale wolałem się upewnić.
        • Gość: mmm Re: Autostrada do Wrocławia IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 27.10.13, 19:12
          W sumie droga na Jędrzejów i potem wjazd na A4 w Katowicach to nie jest zly pomysl. Sam tak jezdzilem i bylo ok. Nie wiem jak teraz ale wtedy przy okazji unikalo sie wszelkich oplat za te "autostrady"
          • nom73 Re: Autostrada do Wrocławia 27.10.13, 21:01
            Ostatnio jechałem na Śląsk i stałem 25 min. w Balicach na bramkach. Z powrotem na CB mówili, żeby nie pchać się na A4, bo był wypadek i duży korek. Na A4 wjechałem więc dopiero w Krakowie za bramkami w Balicach i dalej A4 na Tarnów i Mielec. Tak więc jak się trafi, bo różnie to bywa. ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka