Dodaj do ulubionych

A zapytam!

IP: *.play-internet.pl 22.02.13, 22:32
Może ktoś z was wie czym się zajmuje i gdzie dokładnie mieści się firma PHU INVERS non omen pani I.Kołek
Zostałem skierowany telefonicznie poprzez firmę bazę lub podfirmą z Krakowa do tej firmy na naszym terenie w związku z istniejącym problemem ktory mnie dręczy od paru tygodni! ponoć firma znajduje się na ul Sienkiewicza 159 -byłem tam ale nikt nie potrafił mi powiedzieć gdzie ta firma jest i czy jest wirtualna czy faktycznie istnieje, nadmienię iż jest to jedyna firma istniejąca w krs ktora mnie interesuje pod względem wielu czynnikow-i co tu gadać jest najbliżej a koszty są znikome
Szukałem pytałem nikt o tej firmie nic nie wie pani z firmy bazy z Krakowa nie chciala udostępnić nic więcej poza adresem -swoją koślawą drogą doszedłem że to firma p.Kołek-może wiecie gdzie ten twór znajść,może słyszeliście gdzie to jest!
Tak na marginesie powiem że to firma zajmująca się recyklingiem wszelkich odpadow
Dajcie cynk!
Obserwuj wątek
    • Gość: Tosiek Sopranski Re: A zapytam! IP: 74.63.112.* 23.02.13, 03:20
      Ciekawe, TKM zawarło umowę najmu we wrześniu 2012 (na czas nieokreślony) z firma(document pdf strona 5),

www.tkmrp.pl/download/Zezwolenie_TKM_Recykling_zbieranie_Tarnobrzeg.pdf
      a dopiero potem, w październiku wystąpiło o zezwolenie na zbieranie odpadów. Decyzja została zatwierdzona pozytywnie 15 listopada, a opłata uiszczona 26 listopada. Decyzja będzie obowiązywać 10 lat, do 2022. Szybko i sprawnie.
      • Gość: wkurzony podatnik Re: A zapytam! IP: *.205.113.136.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.02.13, 15:17
        jestem pod wrażeniem, gdyby UM w Tarnobrzegu tak samo traktował wszystkich przedsiebiorców, to w tym mieście nie byłoby bezrobocia, ale jak ktoś nie jest znajomym królika to kilka lat czeka na zezwolenie... i nie wiadomo o co chodzi.
    • Gość: saviano kubki i plastik IP: 74.63.112.* 23.02.13, 03:28
      Akurat wczoraj Nad Wisłą informowało o “przetargu na odbiór i zagospodarowanie odpadów komunalnych z terenu Gminy Tarnobrzeg odbieranych od właścicieli nieruchomości. Termin składania ofert mija 3 kwietnia br. Umowa z wykonawcą obowiązywać będzie od 1 lipca br. do 31 grudnia 2015 roku.” Tylko do 2015?
      A to taki kawał drogi do Tbg, ile benzyny i CO2 (tak w trosce o ekologię), i opłaca się?
      Najem już jest, decyzja pozytywna jest. A ile flaszek nad jeziorem ...u huhu. I kubkow z piwem
      Powodzenia! La Piovra. Rybka psuje się od głowy. A tak sobie bełkoczę, impreza wczoraj była.
    • Gość: wujek Gugel rycykling z wyszukiwarki IP: 74.63.112.* 23.02.13, 03:35
      Ekstra info
      Ze strony
      docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:V2NXhY7g2JgJ:mzkb-b.samorzady.pl/att/%3Fid%3D68f61ac3f00d003f62d64a48491504b0+&hl=en&gl=us&pid=bl&srcid=ADGEESjtwtqaxEZAe54TwyN_xpyCQ8ABh1pE1pmW2FOxpmMr3cIK2stjV943faW1g817L6Vn--TX_3-b03ifbma5JSAsv23Eys_XbMevsnpcFkeJaZnIyeuxPDMOR9G0lpTKf4e4rUiN&sig=AHIEtbRU08NdgkLMZ__9R9mlsqud4P_t9A
      Miejski Zakład Komunikacyjny, Bielsko-Biała

1. WYKONAWCY, KTÓRYCH OFERTY ODRZUCONO:

Zadanie Nr 1 i 4
      1.1. EKO-SERVICE Sp. z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka komandytowa, ul. Szpitalna 80C, 32-500 Chrzanów.
      Uzasadnienie:
      art. 89 ust. 1 pkt 1 ustawy Pzp: „oferta jest niezgodna z ustawą”;
      art. 89 ust. 1 pkt 2 ustawy Pzp: „treść oferty nie odpowiada SIWZ, art. 89 ust. 1 pkt 8 ustawy Pzp: „oferta jest nieważna na podstawie odrębnych przepisów”, w szczególności przepisów art. 3 ust. 3 pkt 22 ustawy
      z dnia 27 kwietnia 2001r. o odpadach (tekst jednolity: Dz. U. z 2010r., Nr 185, poz. 1243 z późn. zm.),
      art. 24. ust. 4 Pzp: „ofertę Wykonawcy wykluczonego uznaje się za odrzuconą.

Zadań Nr 11, 12, 13, 14 i 16
      1.2. TKM RECYCLING POLSKA TOMASZ KUZYNOWSKI , 58-100 Świdnica, ul. Kanonierska 11/3.
      Uzasadnienie:
      art. 89 ust. 1 pkt 4 Pzp: „oferta zawiera rażąco niską cenę w stosunku do przedmiotu zamówienia”;
      art. 90 ust. 3 ustawy Pzp,: „Zamawiający odrzuca ofertę wykonawcy, (...) jeżeli dokonana ocena wyjaśnień wraz z dostarczonymi dowodami potwierdza, że oferta zawiera rażąco niską cenę w stosunku do przedmiotu zamówienia”;
      art. 89 ust. 1 pkt 6 ustawy Pzp: „oferta zawiera błędy w obliczeniu ceny”;
      art. 89 ust. 1 pkt 8 ustawy Pzp: „oferta jest nieważna na podstawie odrębnych przepisów”, w szczególności przepisów ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług Dz.U. z 2004r., Nr 54, poz. 535
      z późn. zm.) oraz ustawą z dnia 5 lipca 2001r. o cenach (Dz.U. z 2001r., Nr 97, poz. 1050 z późn. zm.).
      • Gość: Gość Re: rycykling z wyszukiwarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.13, 09:38
        I wszystko jasne...
      • Gość: kiki Re: rycykling z wyszukiwarki IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.02.13, 23:24
        Jesteś WIELKI!!!
    • Gość: ciekaw Re: A zapytam! IP: *.stalowa.pilicka.pl 23.02.13, 11:49
      ciekawe kto w Tarnobrzegu wygra przetarg?
      • Gość: misiek szczekanie IP: *.flash-net.pl 23.02.13, 14:47
        co to, nie ma odporu?. Przecież to szczekanie mlecznej ekipy.
        • Gość: malkontent Re: szczekanie IP: *.tktelekom.pl 23.02.13, 15:32
          jak wygra spółka z Tarnobrzegu będzie ujadanie Mlecznych sierot że po znajomościach że układy itd.. jak wygra spółka z poza Tbg. będzie ujadanie Mlecznych sierot że kapitał odpłynie że przedsiębiorca zatrudni sobie swoich ludzi z poza granic Tbg. itd. że to praca powinna być dla tubylców Mlecznych itd.. Jak nie zrobi magistrat tak zawsze wyjdzie na żle dla Owsikowych Mlecznych gnojków ha ha ha ..
    • Gość: Wernyhora dedukcja drogi Watsonie IP: 67.159.36.* 23.02.13, 16:18
      Czy w tej okolicy jest tylko jedno, słuszne miejsce na składowanie odpadów?
      A ty, mieszkaǹcu płać i płacz, i ucz się jak lody kręcić. Znacie takie powiedzenie:
      "you have to pay to play"? Nie zapominajcie o Nagnajowie? Dwie osobne sprawy?
      • Gość: kola Re: dedukcja drogi Watsonie IP: 88.135.213.* 23.02.13, 16:23
        Mądrość polega na tym wedle mego zdania, aby nie odpowiadać na głupie pytania.

Nie zaszkodzi jednak krótki wic z sentencją :-)

-Panie PISdzielski,dlaczego Pan ugryzł Pana ZaPISdziałego w oko??
        -Nie ugryzłem! Ten idiota sam się ugryzł w oko!
        -Jak mogłem to zrobić?! Oko jest przecież nad ustami!
        -No właśnie! Jak miałby to zrobić?
        -Może stanął na krzesło!

Ludzka złośliwość i głupota nigdy nie będzie miała nic wspólnego z logiką.
      • Gość: Też proxy Jeśli a ^ b=>c IP: 67.159.36.* 23.02.13, 16:48
        Wg. logiki, gdy ktoś, kto chce uchodzić za mądrego i nie chce odpowiadać na ,,głupie” pytania, kliknie jednak na link ,,odpowiedz”, to znaczy, że udzielił jednak odpowiedzi na pytanie? Tzn, co? Mądry jest?
    • Gość: seba Re: A zapytam! IP: *.play-internet.pl 23.02.13, 18:09
      Ja pierdzielę z głupiego dla was pytania a ważnego dla mnie zrobił się wątek polityczny -czy na tym forum można o coś zapytać nie budząc wulkanu głupoty?
      -normalnym dziękuję za odpowiedź,- zresetowanym i nastawionym na opcje polityczne i widzącym wszędzie podtekst polityczny zyczę normalności!
      • Gość: mieszkaniec Re: A zapytam! IP: *.flash-net.pl 23.02.13, 19:10
        politycznie czy też nie, podwyżka o 150% i tak nas dopadnie. Po to wprowadzono takie prawo, żeby w perspektywie kilku lat zostały na rynku tylko firmy niemieckie i austriackie. A przy okazji władza lokalna też się pożywi, bo przez nią będzie przechodzić kasa, więc coś tam sobie na boku uszczknie.
      • Gość: @seba Re: A zapytam! IP: 95.154.230.* 23.02.13, 20:27
        Trudne czasy, seba. Powodzenia w interesach.
    • Gość: gość Re: A zapytam! IP: 74.63.112.* 23.02.13, 21:51
      a jak się nazywa ta firma z Krakowa?
      • Gość: Kolek w płocie Re: A zapytam! IP: *.szybszyinternet.pl 23.02.13, 22:46
        Ale jaja. To Kołki dają po zaworcach. No tak TKM Pani Kołek co? PO pomaga? oby Pani nie skończyła jak kolega Marszałek Karapyta. Będę śledził wszystkie przetargi w Polsce po, jeżeli ta firma wygra a Prezydentem, Burmistrzem, Wójtem będzie działacz PO to będę wysyłał wnioski do ABW i CBA o sprawdzenie przetargu i koneksji partyjnych.
        • Gość: punkt skupu Re: A zapytam! IP: 67.159.36.* 23.02.13, 23:13
          ja tam jestem za sortowaniem. Byle uczciwie!
    • Gość: niekumaty Re: A zapytam! IP: 67.159.36.* 24.02.13, 16:08
      Czy ktoś umie wrzucić tego linka z umową na forum echa?
      • Gość: kinga Re: A zapytam! IP: *.play-internet.pl 24.02.13, 17:52
        Nikt nie może bo po tym zapytaniu strona nagle się popsuła! i nie ma dostępu do info o zgodzie na ten preceder!
        • Gość: jest Re: A zapytam! IP: 95.154.230.* 24.02.13, 19:32
          Nie, link działa. Poza tym, myśę, że to ogólnie dostępna informacja. Można zrobić zdjęcie komórką.
          • Gość: assange Re: A zapytam! IP: 95.154.230.* 24.02.13, 19:59
            Też mam dyżur i późno chodzę spać.
    • Gość: totu? Re: A zapytam! IP: *.smsiarkowiec.pl 24.02.13, 16:44
      Sienkiewicza 159 to ta duża działka tuż pod wiaduktem za torami przy dużym nowym parkingu?
      • Gość: prorok Re: A zapytam! IP: *.flash-net.pl 24.02.13, 17:15
        ten asfalt i parking to powstał tak jakoś sam z siebie, przy okazji budowy wiaduktu, na prywatnej działce pani wymienionej na wstępie. Przyda się jak ulał. jak ta firma, którą gdzieś tam w Polsce powykluczali z przetargu ze względu na brak wiarygodności, wygra u nas przetarg na wywóz śmieci. Wtedy nie 150% ale 200% czeka nas podwyżka.
    • Gość: Nieposłuszny obywa Re: A zapytam! IP: 66.90.101.* 24.02.13, 18:53
      A może by tak rozesłać informację o przetargu do różnych firm w kraju? Może zdarzy się cud i ktoś z zewnątrz wejdzie na lokalny rynek śmieci.
      Historia i życie uczą nas, że na świecie tak już jest: kto ma kasę, ten ma władzę. Wystarczy wypuścić pyskatego pajaca na stanowsko, a samemu robić jako szara eminencja. Jak się ma jeszcze dostęp do informacji, gdzie?, co?, jak? za ile?, to kasa sama płynie. We Włoszech można kupić głosy wyborcze (za komórkę, obietnicę pracy, ale za kurę jeszcze nie, hehehe) taka tam już desperacja. Przecież więcej jest uczciwych i porządnych ludzi, to dlaczego dają się wystrychnąć na dudka? I tak w historii zawsze koǹczy się to rewolucją. Kandytatkę na Maryśkę Antoninę wybieramy? (teoretycznie, oczywiście)
      • Gość: cwkhjs Re: A zapytam! IP: *.smsiarkowiec.pl 24.02.13, 22:09
        w Bielsku stanęło do przetargu 12 firm, to kokosowy interes chociaż śmierdzi
        • Gość: makiawel Re: A zapytam! IP: 67.159.5.* 24.02.13, 23:40
          pecunia non olet czyli pieniądz nie śmierdzi, powiedział ponoć cesarz Wespazjan, gdy opodatkował szalety w Rzymie. Cysorz to mo klawe życie......
    • Gość: julek Re: A zapytam! IP: 67.159.5.* 24.02.13, 21:14
      ostro dzisiaj. Byle ludzie nie czytali. Mam czas.
    • Gość: pdf Re: A zapytam! IP: 67.159.5.* 24.02.13, 21:51
      ktoś uparcie chce zepchnąć wątek na dalsze miejsce. Mleko rozlane, dokument w sieci, ludzie mają internet i potrafią poszukać.
    • Gość: strach dla naszych tbg IP: 67.159.5.* 24.02.13, 22:14
      www.tokfm.pl/blogi/instytut-obywat/2013/02/bauman_strach_to_uczucie_poddanych_nie_obywateli/1
    • Gość: hucpa kasa IP: 67.159.5.* 25.02.13, 04:09
      piosenka motto:
      Rodowicz ,,Kasa"
      Bo trzeba mieć nadzieję,
      że biznes się opłaci,
      że będzie z niego zysk,
      a firma nic nie straci.
      Bo to co nas podnieca,
      to się nazywa kasa,
      a kiedy w kasie forsa,
      to sukces pierwsza klasa.
      www.youtube.com/watch?v=qwJPBdBkPng
    • Gość: Don Pedro dotacje szybko IP: 66.90.101.* 25.02.13, 16:52
      Dotacje dla firm – ostatni dzwonek!
      Autor p. Okularczyk
      www.collect.pl/publikacje/dotacje-dla-firm-ostatni-dzwonek
      Fundusze Strukturalne Unii Europejskiej to jedno z najbardziej pożądanych przez polskich przedsiębiorców źródło finansowania inwestycji. Na przestrzeni ostatnich kilku lat pozwoliły dziesiątkom tysięcy małych i średnich firm zrealizować projekty budowy nowych fabryk, zakładów produkcyjnych, uruchomienia innowacyjnych linii technologicznych czy zakupu nowych maszyn i urządzeń. Dzięki środkom unijnym sektor prywatny stworzył wiele nowych miejsc pracy, poszerzył wachlarz nowoczesnych usług i produktów, wzmocnił strumień eksportu. Do końca 2010 roku setki milionów euro wsparły polski sektor MSP. Jednak przewidziane dla przedsiębiorców środki są już na wyczerpaniu. Dlatego 2011 będzie praktycznie ostatnim rokiem w okresie unijnego budżetowania 2007-2013, w którym firmy będą mogły ubiegać się o wsparcie z funduszy europejskich na realizację własnych projektów. Warto prześledzić, na jakie projekty, bądź jakie przedsięwzięcia, można będzie jeszcze pozyskać wsparcie.
    • Gość: dofinansowanie Re: A zapytam! IP: *.ecatel.net 25.02.13, 20:44

Małe średnie i duże polskie przedsiębiorstwa, które działają w branży recyklingu odpadów mogą pozyskać środki na rozwój swojej działalności, na unowocześnienie linii technologicznych czy rozbudowę parku maszynowego. Firmy mogą pozyskać również wsparcie na dostosowanie swojej przedsiębiorstwa do wymagań dyrektyw unijnych.
      W ramach wszystkich 16 Regionalnych Programów Operacyjnych Województw mikro, małe i średnie przedsiębiorstwa mogą aplikować o dofinansowanie swoich inwestycji proekologicznych mających na celu usprawnić proces odzysku i przetwarzania odpadów. Firmy mogą liczyć na dofinansowanie od 30% do nawet 70% wartości przedsięwzięcia w zależności od lokalizacji inwestycji (województwo) oraz wielkości podmiotu. Zarządy województw mogły dowolnie ustalić maksymalną kwotę dofinansowania stąd w województwie śląskim jest to kwota „jedynie” 750 tyś PLN , zaś w Małopolsce nawet 2 mln PLN na przedsięwzięcie. Projekty mogą dotyczyć bezpośrednio rozbudowy czy modernizacji przedsiębiorstw, które prowadzić będą do wprowadzenia nowych bądź ulepszonych produktów i usług na rynek.
      Polskie firmy branży zajmujące się odzyskiem surowców oraz przetwarzaniem odpadów mogą również ubiegać się o współfinansowanie przedsięwzięć, które umożliwią im wdrożenie nowych zaawansowanych technologii recyklingowych. Szczególnie jeżeli technologie, które zamierzają zastosować, stosowane są na świecie nie dłużej niż 1 rok. Firmy mogą starać się o wsparcie do 40 mln PLN, a jeżeli jednocześnie kreować będą nowe miejsca pracy (minimum 400) nawet do 160 mln PLN, w ramach Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka, który współfinansuje przedsięwzięcia polegające na wdrażaniu w przedsiębiorstwach innowacyjnych technologii, w tym również proekologicznych wykorzystywanych w nowoczesnym recyklingu.
      Dla przedsiębiorców, którzy prowadzą działalność w zakresie odzysku i unieszkodliwiania odpadów innych niż komunalne przewidziano w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko odrębne działanie 4.6 w ramach którego, firmy mogą modernizować bądź tworzyć instalacje do odzysku, recyklingu lub unieszkodliwiania odpadów. Wsparcie na poziomie maksymalnie 20 mln PLN z pewnością zachęci wielu przedstawicieli z branży recyklingowej chcących rozwijać i unowocześnić swoje przedsiębiorstwo do ubiegania się o dotację .
      • Gość: niko Re: A zapytam! IP: *.ecatel.net 26.02.13, 01:55
        Hrabia Zorz
        www.youtube.com/watch?v=XvAwziD3r0c
      • Gość: czarno Re: A zapytam! IP: *.smsiarkowiec.pl 26.02.13, 19:49
        to ładnie brzmi, ale ja źle wróżę małym a nawet średnim firmom w branży śmieciowej, bo według mnie nie wytrzymają konkurencji z dużymi, może nawet rodem spoza Polski - tych stać nawet na stosowanie cen dumpingowych aż do wykoszenia rodzimej konkurencji. A dodać do tego powszechne w naszym kraju kolesiostwo - jak tu inwestować nawet w najbardziej ekologiczne rozwiązania?
    • Gość: cyyyyt Re: A zapytam! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 26.02.13, 21:50
      ???
    • Gość: wezyr Re: A zapytam! IP: *.play-internet.pl 28.02.13, 15:58
      Seba pleyowcu nie pytaj bo niedlugo staniesz się wrogiem miasta i zaczną ci się pojawiać dziwne zaległości w płatnościach podatku bądź nieuregulowanych sprawach sprzed paru lat-hehehe -wywiadownia dziala jak nikt w tym mieście! pan nie pozwoli sobie na skazę majestatu -przechodzilem to rok temu jak wysłałem pismo do urzędu z paroma sprawami z ktorymi w świetle prawa się nie zgadzam strasząc powództwem cywilnym-polubiłem już tego pana co doręcza mi kolejne pisma z urzędu -to jest jakieś trzy razy w miesiącu-ale poszedlem na skroty zatrudnilem adwokata z woj.Świętokrzyskiego i myślę że pogonię tych wszystkich co chcą się szybko dorobić na decyzjach pana! i wydzwięk tego będzie dostępny dla wszystkich taki jest mój plan -pokażę jak to działa! chytry plan doradców pana i osobiście jego niedlugo padnie tak myślę !
      Poza tym myślę iż mamy wladzę w mieście tak niezrównoważoną że wszystkiego można się oczekiwać !-i dla mnie to jest chore!
      • Gość: koks Re: A zapytam! IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 02.03.13, 00:31
        Trzymam kciuki. Powodzenia!
      • Gość: wkurzony podatnik Re: A zapytam! IP: *.stalowa.pilicka.pl 02.03.13, 13:56
        ciekawy watek. Ciesze się, że zostali w tym miescie ludzie z kregosłupem.
        Życzę wytrwałości i szczęścia- zapewniam, że uczciwych ludzi w Tarnobrzegu nie brakuje, ale od lat musza wybierać między dżumą a cholerą.
    • Gość: cytat Re: A zapytam! IP: *.ecatel.net 07.03.13, 17:04
      o i tak czasem bywa
      www.tvn24.pl/prezes-miejskiej-spolki-podejrzany-o-ustawienie-przetargu,310460,s.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka