Gość: Magda IP: 81.26.8.* 11.02.14, 18:22 Jeśli zgubiłam telefon to policja może go namierzyć i człowieka co mi go ukradł? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Do Magdy Re: Zgubiony telefon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.14, 18:29 Tak, zgłoś to na policję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ig Re: Zgubiony telefon IP: *.wdm.pl 11.02.14, 18:51 Po logowaniach z dokładnością do około 3m może namierzyć lub zablokować numer imei żeby nie można dzwonić. Odpowiedz Link Zgłoś
s0pran0 Re: Zgubiony telefon 11.02.14, 19:29 Chyba sobie żartujesz? Do 3m po GSMie? Pomyliłeś sobie z GPS-em. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ig Re: Zgubiony telefon IP: *.tbg.edge.wdm.pl 11.02.14, 20:49 Jak ma androida to do 3m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ig Re: Zgubiony telefon IP: *.tbg.edge.wdm.pl 11.02.14, 20:55 Pociesze Cię że nie wiem czy zechcą go w ogóle szukać, chyba że przypadkiem np. przy sprawdzaniu u kogoś zatrzymanego IMEI będzie się zgadzał. Musieliby zapytać operatora o logowania a to robią tylko w przypadku poważnych spraw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buka Re: Zgubiony telefon IP: *.free.aero2.net.pl 11.02.14, 21:10 JESLI ZGUBIŁAS...TO NIKT CI GO NIE URADł-to raz; ZNALEZIONE NIE KRADZIONE mowi przyslowie...a przywlaszczenie raczej nie jest u nas karalne. Nie ma chyba przepisu, ze cos co znajdziemy trzeba oddac,to jest chyba tylko dobra ,wolna znalazcy,jego poczucie honoru czy jakas szlachetnosc. Trudno jest udowodnic kradziez jak sie nie przylapalo na goracym uczynku. Ja bym nie oddała wypasionego telefonu...dokumenty,neseser,czy portfel z pieniedzmi-owszem,(nawet milion zl bym oddała),a telefon-rzecz nabyta. Oczywiscie jest tez prawo, ze znalazca ma dostac 10% znaleznego:P <znajoma kiedys oddała i nawet "dziekuje" nie bylo.> Czytalam na roznych forach wlasnie ,ze policja moze niby namierzyc,ale dla zwyklych ludzi sie im nie chce,tymabrdziej gdy telefon nie kosztował np,tysiac zl. Ja na twoim miejscu nie liczylabym na policję,ale zglosilabym operatorowi ,zeby zablokował moj aparat (bo wiadomo ze karte sim znalazca wyrzuca). Kiedy bylo to zagubienie? jaki model??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Buki Re: Zgubiony telefon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.14, 21:45 Nie masz racji a jak udowodnisz, że znalazłaś a nie ukradłaś. Znaleziony telefon trzeba oddać na policję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Buki Re: Zgubiony telefon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.14, 22:02 Masz dziwne poczucie uczciwości, ja z domu wyniosłam inne zasady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ig Re: Zgubiony telefon IP: *.tbg.edge.wdm.pl 11.02.14, 21:10 Podaj model fona to może się znajdą sposoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buka Re: Zgubiony telefon IP: *.free.aero2.net.pl 11.02.14, 23:51 oddałabym pieniadze,dokumenty,kluczki i wszsytko inne... komorka rzecz nabyta,bajer...gdybym znalazła na odludziu raczej bym nie fatygowala sie z szukaniem wlasciciela...Moi rodzice tez tak mowią:) oddałabym tel.osobiie starszej,lub gdyby tam byly wazne mmsy,zdjecia pamiątkowe Gó...arzowi bym nie oddała....jesteś gamoń,twoja strata. jesli znajde telefon w trawie,krzakach ,pustym przystanku...(miejscu gdzie nie ma ludzi ) to to nie jest kradzież...to jest przywłaszczenie.Bo jakby tam byli ludzie to miałbyś prawny obowiązek zapytania czy to nie ich,jak nie zapytasz nikogo, a są ludzie -ewidentna kradziez. Faktycznie niei udowodnisz tej osobie ktora go teraz ma...ani ,ze on ukrADł tel z kieszeni,ani że znalazł w krzakach.Nie ma swiadków-slowo przeciwko slowu. skoro nie mozesz go mieć ty...a policja nie chce nic zadziałać,zablokuj u operatora IMEI. (chyba ze nie masz umowy,paragonu itp). Autorko ,powiedz jaki to model i kiedy go straciłas? może ktoś gdzies sie bedzie chwalic nowym telefonem to ci dam znac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ig Re: Zgubiony telefon IP: *.wdm.pl 15.02.14, 12:59 namierz-go.pl/z?utm_campaign=namierzgo&utm_content=Reklama3_image6&utm_medium=cpc&utm_source=Adkontekst&utm_term=eurosport.onet.pl masz szukacza fonów Odpowiedz Link Zgłoś