nanuna 11.09.08, 13:23 wyprałam je w pralce i wszystko w porządku - nie rozkleiły się, tylko jak zaczęły schnąć pokazały się żółte zacieki - jak sie tego pozbyć? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
truscaveczka Re: Białe tenisówki 11.09.08, 13:40 Też tak kiedyś się wkopałam - zacieki usunęłam bielinką. A moim zdaniem po prostu za wolno schły - później prałam i suszyłam w pełnym słońcu upał i było ok. Odpowiedz Link
agatha-christie Re: Białe tenisówki 11.09.08, 14:02 A ja pamiętam, że białe tenisówki czyściło siś pastą do zębów. Pasta była tylko biała. Odpowiedz Link
agawa70 Re: Białe tenisówki 11.09.08, 21:39 Dokładnie tak. Jak tenisówki schną intensywnie jak to ma miejsce na słońcu to plam nie będzie. Fajnie schną też przy wietrznej pogodzie - ogólnie chodzi o to by wierzch sechł na tyle szybko by wilgoć ze środka nie nadążała podsiąkać do wierzchu. Jak schną długo to wierzch podsycha a z wewnątrz wilgoć wyciska na powierzchnię jakieś kleje, apretury itp rzeczy które wewnątrz buta tkwią. No i są plamy. Odpowiedz Link