IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 17.02.14, 19:40
co jest z kablówką*nie mogę ustawić jedynki,polsatu, tvn w HD
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: kablówka IP: *.free.aero2.net.pl 17.02.14, 19:51
      u mnie to samo
    • Gość: 800 Re: kablówka IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 17.02.14, 19:57
      były jakieś zmiany , dodali parę nowych kanałów i trzeba zrobić wyszukiwanie od nowa.

ja mam pytanie do expertów. czy to normalne że po nowym automatycznym wyszukiwaniu kanałów w tv LG ustawia mi wszystko od 800 ? znaczy pierwszy kanał Tvp1 zamiast pod 1 na pilocie mam pod 800, Tvp2 pod 801 itd :/ muszę wszystko przerzucać ręcznie :( a w innym Tv tej samej marki po automatycznym wyszukiwaniu wszystko OK, Tvp1 pod 1 na pilocie itd.

To jest wada jakaś fabryczna mojego egzemplarza czy po prostu niektóre telewizory tak mają ?
    • Gość: gizmo Re: kablówka IP: *.play-internet.pl 17.02.14, 20:15
      Przecież pisali wszędzie że nastapi zmiana kolejności kanałów więc w czym problem -jest to uzależnione od dodawania kanałów i redukcji innych a jak problem jest to wystarczy ponownie zrobić wyszukiwanie kanałów a jak to nie pomoże jest tzw tel awaryjny do kablówki może coś z łączem ale na pewno nie ustawią kanałów bo to nie ich rola
      • Gość: ... Re: kablówka IP: *.free.aero2.net.pl 17.02.14, 20:24
        ...tak ale u mnie znajduje wszystkie kanały cyfrowe są w wykazie a jak włącze np TVP1 to brak sygnału i kilka jeszcze innych Telewizor LG
    • Gość: proboszcz Re: kablówka IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 17.02.14, 20:24
      Na Samsungu OK, na LG nie mam koło 15 kanałów z początku, reszta jest. Nie wiem o co chodzi, może ktoś pomoże? Zrobiliśmy nawet reset do ustawień fabrycznych.
      • Gość: PMtbg Re: kablówka IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 17.02.14, 21:05
        Jest pewien problem w niektórych LG bo nie mam możliwości ręcznej zmiany szerokości pasma. Wystarczy tylko z 8 zmienić na 7 i wszystko działa. Jak masz taką możliwość to dostrój ręcznie i zmień wartość tej szerokości na 7.
        • Gość: proboszcz Re: kablówka IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 17.02.14, 21:58
          Nie mam takiej opcji. TV wykrywa programy na kanałach 5 i 6 ale twierdzi, że nie może ich pokazać. Od TV trwam wszystko śmiga jak ta lala.

Help!
          • Gość: PK Re: kablówka IP: *.ip.netia.com.pl 18.02.14, 12:54
            Mam to samo. Jaki masz model TV? Ja mam monitor z wbudowanym dekoderem TV. Do wczoraj mi wszystkie kanały pięknie odbierało. Niestety od rana mam dokładnie to samo. Pierwszych 14 programów na kanałach 6 i 7 nie ma. To znaczy, wykrywa je, jest nawet w Guide program aktualny ale ma błąd w wyświetlaniu. Zaraz chyba zadzwonię do Teskomu i zapytam co z tym zrobić. Jak się dowiem to poinformuję.
            • Gość: proboszcz Re: kablówka IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 18.02.14, 18:34
              No i? U mnie dalej to samo... kurna ich mać.
              • Gość: PMtbg Re: kablówka IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 18.02.14, 18:51
                U mnie o dziwo po popołudniu wszystkie programy na LG zaczęły latać, a niewiele brakowało abym zmieniał firmware w telewizorze.
                • Gość: proboszcz Re: kablówka IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 18.02.14, 19:25
                  Ja wgrałem nowy wczoraj. Nic to nie dało. Dzisiaj po tym jak napisałeś sprawdziłem jeszcze raz i nic. Dałem strojenie automatyczne...i załapało wreszcie!
    • Gość: . Re: kablówka IP: *.free.aero2.net.pl 17.02.14, 21:00
      .
    • Gość: tele echo 15.02: Zmiany w konfiguracji MUX 1 i MUX 3 IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 17.02.14, 22:37
      www.satkurier.pl/news/96653/1502-zmiany-w-konfiguracji-mux-1-i-mux-3.html
      • Gość: proboszcz Re: 15.02: Zmiany w konfiguracji MUX 1 i MUX 3 IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 17.02.14, 22:47
        thx cpt. obvious

Jak do jutra nie zadziała tak jak działało wcześniej to wezmę tv pod pachę i zaniosę do prezesa, niech ustawi. ;)
        • Gość: dino Re: 15.02: Zmiany w konfiguracji MUX 1 i MUX 3 IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 17.02.14, 23:18
          Co do naziemnej (MUX1 czy inne) to nie wiem. Ale w kablówce TSM wszystko jest zgodnie z obietnicą. Niestety wymagało to (TV LG) automatycznego strojenia, który popieprzył mi wszystkie wcześniejsze ustawienia (kolejność) programów. Coś, za coś. Jeśli macie LG to po wciśnięciu "strojenie automatyczne" wybierzcie "antenta" (nie kablówka) i strojenie "cyfrowe". A potem pól godziny na ustawienie takiej numeracji kanałów jak chcecie. Jest więcej HD. Jest więcej w ogóle. Dzięki TV TSM.
          • Gość: carmen Re: 15.02: Zmiany w konfiguracji MUX 1 i MUX 3 IP: 93.154.184.* 18.02.14, 03:22
            Jaki jest sens płacenia za kablówkę przy darmowej ofercie naziemnej tv dvbt?Zapyziała tv TSM praktycznie od 20 lat bez zmian.Ja im już podziękowałam,mam teraz 22 kanały za darmo i o wiele lepsza jakosc odbioru. I 70 zł w kieszeni,bo internet ...ale to temat do innej rozmowy.
            • Gość: TSM Re: 15.02: Zmiany w konfiguracji MUX 1 i MUX 3 IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 18.02.14, 08:41
              Jakie są kanały sportowe w naziemnej? Prawie żadne bo trudno uznać ofertę sportu w TVP za wystarczającą. Kibice siatkówki muszą niestety mieć Polsat Sport.
            • Gość: Pyza Re: 15.02: Zmiany w konfiguracji MUX 1 i MUX 3 IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 18.02.14, 10:33
              Zapyziały to ty jesteś, bo to wynika z treści twojej wypowiedzi. Carmenku.
    • Gość: gizmo Re: kablówka IP: *.play-internet.pl 18.02.14, 13:10
      Ludzie ale pierniczycie to że nie macie kanałów to nie wina spółdzielni ona zgodnie z umową wysyła sygnał, to od waszych odbiorników i wiedzy zalezy,napomknę też że od pakietu też to zalezy bo sa zmiany w pakietach,powtarzam jesli macie problem w kazdej spółdzielni jest tel do interwencji w sprawie TV możecie zadzwonić nikt tutaj wirtualnie nie ustawi wam odbiornika!!!
      Miłego ogladania!
      • Gość: pączek w masle Re: kablówka IP: *.free.aero2.net.pl 18.02.14, 13:42
        Większosc korzystających to emeryci,( jak to w Tarnobrzegu)którzy nie są zbyt biegli w ustawianiu kanałów.Tylko techniczną indolencją można tłumaczyc fakt braku masowego odłączania się od kablówki.Oglądają w większosci seriale,trwam itp ,a to wszystko jest na telewizji bezpłatnej.
        • Gość: 69-2m Re: kablówka IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 18.02.14, 14:39
          Jestem emerytem od 2005 roku i wypraszam sobie uwagi takiego pączka w maśle(pewnie margaryna). Jestem studentem Uniwersytetu 3 Wieku i nie zauważyłem żeby ktoś z moich kolegów a szczególnie koleżanek miał problem z obsługą telewizorów, komputerów czy innych urządzeń elektronicznych. Trzeba mieć niewiele lat albo mało oleju w głowie by pieprzyć tak bez sensu. Oglądanie szkła kontaktowego i kabaretów w mendiach polskojęzycznych może krzywić ogląd polskich emerytów. Przyjdź na otwarte spotkanie Uniwersytetu Trzeciego Wieku gdziekolwiek ale najlepiej w Tarnobrzegu bo tu najbliżej. Zobaczysz piękne emerytki i dostojnych emerytów, którzy mogliby cię zdziwić swoją wiedzą a przede wszystkim kultura i ogładą. Wstydź się!!
          • Gość: pączek w masle Re: kablówka IP: *.free.aero2.net.pl 18.02.14, 14:48
            Brak oleju i pieprzenie bez sensu-coś nie bardzo z tą kulturą i ogładą.Proponuję dodatkowe sympozjum... Nie chcialem nikogo obrazic,tylko uważam,że jest wielu rencistów i emerytów, dla których każdy grosz się liczy.
            • Gość: 69-2m Re: kablówka IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 18.02.14, 15:05
              Czego nie zrozumiałaś(eś), że twoja Mama, Tato, Babcia, Dziadek są godni Twojej miłości a często wyrozumiałości? Ty też będziesz taka(i).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka