Dodaj do ulubionych

Lepszy,tańszy

19.06.15, 18:39
i polski ale ma jedną wadę.Kierownictwo tego zakładu nie przelewa na tajne konta w Szwajcarii łapówek jak ci z Pendolino
wpolityce.pl/gospodarka/256482-superpociag-z-bydgoskiej-pesy-jest-o-polowe-tanszy-od-pendolino-a-jak-jezdzi-zobacz-test-polskiego-darta
Obserwuj wątek
    • polak1706 Re: Lepszy,tańszy 19.06.15, 18:48
      Polak potrafi, Polaka trafi. Zapewne zaczną się 'schody' i 'siły ciemności' utrudnią jego wprowadzenie na tory.
      • palacz67 Re: Lepszy,tańszy 19.06.15, 19:51
        Pokazywali go wczoraj, chętnie się nim przejadę, spodobał mi się, pozdrawiam. Kilkanaście lat nie jechałam polskim pociągiem, nie licząc metra w Warszawie.
    • wislocki12 PiS jak ZChN... 19.06.15, 22:58
      Jak to kiedyś śpiewał Kukiz? "PiS zbliża się"? A może ZChN? A jaka różnica? ;-))
      • rzeszowski15 Re: PiS jak ZChN... 19.06.15, 23:08
        Dalej bredzisz!.Nawet w pociagach widzisz PiS.Lecz sie!
        • wislocki12 Re: PiS jak ZChN... 19.06.15, 23:15
        • wislocki12 Chodziło mi o Kukiza! 19.06.15, 23:18
          Może wrócisz na ojczyzny łono? Myślisz, że nick "rzeszowski" nobilituje Cię? ;-))
          PS. Chodziło mi o Kukiza! ;-))
          • rzeszowski15 Re: Chodziło mi o Kukiza! 20.06.15, 00:00
            Ja o Pendolino i polskich pociagach a ty o Kukizie!.widzisz w tym jakiś sens,ze o logice nie wspomne?
            • wislocki12 Jaki sens, że o logice nie wspomnę? 20.06.15, 00:12
              Widzę! Widzę, zbliżający się wzorem ZChNu PiS, o czym przecież śpiewał Kukiz! Widzę, jak PiS przekazuje pendolino na złom i kupuje lepsze i tańsze darty z Bydgoszczy, które w grudniu mają wyjechać na tory! Jaki w tym sens, że o logice nie wspomnę? ;-))
    • wislocki12 Wyjadą... w grudniu! 20.06.15, 00:00
      "W grudniu (sic!) w trasę wyjadą nowoczesne pociągi produkowane przez bydgoskie zakłady Pesa. Na torze doświadczalnym w Żmigrodzie trwają próby Darta."
      Cały szkopuł w tym, że pendolino już, od jakiegoś czasu, zresztą, jeździ! Oj, rzeszowski, że o lechowskimi i americano, nie wspomnę! :-))
      PS. Jak podejrzewam, PiS, który wzorem ZChn właśnie zbliża się, niesłuszne pendolino przeznaczy na złom i kupi "lepsze i tańsze" pociągi z Pesy, które wyjadą na tory w grudniu! ;-))
      • rzeszowski15 Re: Wyjadą... w grudniu! 20.06.15, 16:53
        I co z tego,że Pendolino za 3.5 mld zł darowane Włochom już jeździ?.A to,że PiS od jesieni wreszcie przejmie władzę,to dla takich postkomuchów jak ty,to niestety czarna wizja!
        • genia50 Re: Wyjadą... w grudniu! 20.06.15, 20:11
          To dobrze,ze wyjada i to nawet po poludniu,Przydadza sie na kolei, bo kolej ma duze potrzeby.Pendolino to tylko czesc taboru.A jesli chodzi o PiS,to chyba dla wszystkich,a przynajmniej duzej wiekszosci to czarna wizja.
          • polak1706 Re: Wyjadą... w grudniu! 21.06.15, 11:17
            >przynajmniej duzej wiekszosci to czarna wizja.<
            Masz rację, dla zlodziei i kombinatorów to czarna wizja.
            • genia50 Re: Wyjadą... w grudniu! 21.06.15, 12:47
              Zlodzieje i kombinatorzy zawsze sobie poradza,a ja jestem uczciwa i dlatego mam obawy.
              • polak1706 Re: Wyjadą... w grudniu! 21.06.15, 14:46
                Dlatego, zlociutka, PiS ma budować więzienia i wsadzać za kraty.
                Jak myślisz, dlaczego 8 lat temu, przy powtórnych wyborach większość zagłosowała na Partię Oszustów? (Swój do swego lgnie)
                Bo spodziewli się ze po nich przyjdą. Mają niejedno kombinatorstwo na sumieniu, wydają więcej niż podają w deklaracjach podatkowych. Nie o drobnych kombinatorów, często walczących o przetrwanie, chodziło PiSowi a o 'grube ryby' na stołkach. Po tych 10 latach Polska byłaby zapewne inna, lepsza dla przeciętnego Kowalskiego.
                Nie usisz się z powyższym zgadzać.
        • edekzgredek99 Re: Wyjadą... w grudniu! 20.06.15, 20:59
          Jak ten twój PiS przejmie władzę to nastanie w Polsce "Noc Średniowiecza". Kto wie może nawet zapłoną stosy.
          • genia50 Re: Wyjadą... w grudniu! 20.06.15, 21:05
            W swoim zacietrzewieniu nie zdaja sobie sprawy,ze gotuja swoim i cudzym dzieciom zly los,bo my juz wiekszosc zycia mamy za soba(chyba,ze wynajda jakis eliksir) i juz cos przezylismy.
            • edekzgredek99 Re: Wyjadą... w grudniu! 20.06.15, 21:10
              Bo im pani Geniu chodzi tylko o władzę, koryto i stworzenie państwa wyznaniowego.
            • polak1706 Re: Wyjadą... w grudniu! 21.06.15, 11:30
              Masz na myśli PO i dlugi jakie spowodowali, sprzedaną Polskę? Sluszne są twoje obawy.
        • wislocki12 Wszyscy jesteśmy postkomuchami! 20.06.15, 21:13
          Komorowski też był pewny, że wygra! ;-))
          PS. Czy chcesz tego, czy nie, wszyscy jesteśmy postkomuchami! Różnimy się tylko poziomem intelektualnym! ;-))
          • edekzgredek99 Re: Wszyscy jesteśmy postkomuchami! 20.06.15, 21:16
            I siusiakami panie Wisłocki bo podobno lechowski ma obrzezanego
            • rzeszowski15 Re: Wszyscy jesteśmy postkomuchami! 20.06.15, 21:28
              wisłocki pisze
              Komorowski też był pewny, że wygra! ;-))
              PS. Czy chcesz tego, czy nie, wszyscy jesteśmy postkomuchami! Różnimy się tylko poziomem intelektualnym! ;-))

Komorowski i ty!.I cała złodziejska szajka,która w magdalence przejęła władzę od komunistów.czy wszyscy jesteście postkomuchami?.tego nie wiem.Wiem natomiast,że ty nim jesteś a twoje forumowe otoczenie,jak choćby edek zgredek,to żałosne prymitywy.
              • genia50 Re: Wszyscy jesteśmy postkomuchami! 20.06.15, 21:37
                Niektorzy nawet tacy sa zarozumiali,ze mowia iz nie pochodza od malpy i nie wierza w teorie ewolucji Darwina.
              • wislocki12 "Załosny prymityw"? 20.06.15, 22:13
                Muszę Cię z przykrością poinformować, że w Magdalence nigdy nie byłem, niestety! ;-))
                PS. W imieniu wszystkich, że tak powiem, pozwanych, pozwalam sobie podziękować, za kolejną porcję subtelnych komplementów! ;-)
              • ja-tarzan Re: Wszyscy jesteśmy postkomuchami! 21.06.15, 09:13
                >>Wiem natomiast,że ty nim jesteś a twoje forumowe otoczenie,jak choćby edek zgredek,to żałosne prymitywy.

Przecież robią dokładnie to samo co ty. Nawet mniej, bo z przymróżeniem oka, a ty lejesz pogardę bez zawahania.

SIEBIE TEŻ ŻAŁOSNYM PRYMITYWEM OKREŚLISZ?
                • rzeszowski15 Re: Wszyscy jesteśmy postkomuchami! 21.06.15, 09:35
                  Ciebie akurat nie zaliczam do żałosnych prymitywów.ty jestes upierdliwym,zakompleksionym dupkiem.
                  • wislocki12 Dupek bez poczucia humoru! 21.06.15, 11:25
                    Po lekturze tego postu jestem już pewien: "Jesteś upierdliwym, zakompleksionym dupkiem" i... za grosz nie masz poczucia humoru! ;-))
            • polak1706 Re: Wszyscy jesteśmy postkomuchami! 21.06.15, 11:38
              Wisłocka ma szparkę w kroku. Tylko baba może wypisywać takie bzdury. Posiada pierwszy stopień samouwielbienia i fizia na punkcie swojego intelektu.
              • ja-tarzan Re: Wszyscy jesteśmy postkomuchami! 21.06.15, 12:39
                >>Wisłocka ma szparkę w kroku. Tylko baba może wypisywać takie bzdury.

Ocenę ludzi sprowadzasz do szparki w kroku?

... toż nie ciepłe kluski, a lodowaty makaron!!! ;)

Boże, jakiś Ty dzielny .. i męski, łał
                • polak1706 Re: Wszyscy jesteśmy postkomuchami! 21.06.15, 14:49
                  No! I jeszcze dodam, ze jezeli dojdzie do jakiejkolwiek wojny i dostanę broń do ręki to 'pozamiatam' wszystkich moich wrogów. Będzie okazja zrzucić winę na wojennego wroga :-/
                  • palacz67 Re: Wszyscy jesteśmy postkomuchami! 21.06.15, 15:00
                    To ja może zagram, byłam na Jej koncercie nad Zalewem, pozdrawiam:-)
                    www.youtube.com/watch?v=bYZpwWIEOCg
                    • polak1706 Re: Wszyscy jesteśmy postkomuchami! 21.06.15, 15:50
                      Ciebie oszczędzę. Przygotujesz tylko dobre polskie żarcie. Takie jakie jadłem za komuny, bo to w eurokołchozie według ich norm jest rakotwórcze!
                      • palacz67 Re: Wszyscy jesteśmy postkomuchami! 21.06.15, 16:46
                        Dziękuję, że mnie oszczędzisz:-)
                  • ja-tarzan Re: Wszyscy jesteśmy postkomuchami! 22.06.15, 06:26
                    > No! I jeszcze dodam, ze jezeli dojdzie do jakiejkolwiek wojny i dostanę broń do
                    > ręki to 'pozamiatam' wszystkich moich wrogów. Będzie okazja zrzucić winę na wo
                    > jennego wroga :-/

Prowokator ... ;)
                    • polak1706 Re: Wszyscy jesteśmy postkomuchami! 22.06.15, 14:34
                      >Prowokator<
                      Żeby tylko!
                      • wislocki12 Aya RL 22.06.15, 22:11
                        A ja? ;-))
                  • wislocki12 Zgadnij, na kogo zrzucą winę! 22.06.15, 22:14
                    Pod warunkiem, chyba, że wcześniej owi wrogowie Ciebie nie pozamiatają, niestety! Zgadnij, na kogo zrzucą winę! ;-))
                • mar1mar1 Re: Wszyscy jesteśmy postkomuchami! 21.06.15, 17:25
                  Ty też masz @tarzanko szparkę, prawda? Jesteś kobietą jak nic :))
                  • edekzgredek99 Re: Wszyscy jesteśmy postkomuchami! 21.06.15, 19:29
                    Jeśli wszyscy faceci na tym forum mają szparkę to palacz ma siusiaka. A co z lechowskim co podobno ma tylko kawałek?
                  • wislocki12 Szparka 21.06.15, 21:54
                    Ta szparka to chyba jakaś obsesja... Cóż, u sukienkowych to w zasadzie norma, niestety! ;-))
                    • genia50 Re: Szparka 21.06.15, 21:57
                      Zaczelo sie pewnie od piosenki M.Rodowicz.
                  • ja-tarzan Re: Wszyscy jesteśmy postkomuchami! 22.06.15, 06:28
                    > Ty też masz @tarzanko szparkę, prawda? Jesteś kobietą jak nic :))

Obsesja jakaś, czy co?

Tylko nie rób dogłębnej analizy starych postów, bo wyjdę na hermafrodytę.
              • e-zybi Re: Wszyscy jesteśmy postkomuchami! 21.06.15, 13:51
                Kobiecie mogę wybaczyć pisanie bzdur bo chwiejną i zmienną jest, chodź cokolwiek się powie o niej - jest prawdą, mężczyzna winien nie upokarzać i to przemilczeć. Kobieta chce znać prawdę, ale nie chce jej słyszeć ;-)
                • ursi51 Re: Wszyscy jesteśmy postkomuchami! 21.06.15, 14:26
                  Nie bardzo rozumiem tego zainteresowania tym, co człowiek ma poniżej pasa. Zostawcie ten temat religiantom, bo bez tego stracą oni rację bytu. Przecież Kk tylko na tym bazuje.
                  • exbenek Re: Wszyscy jesteśmy postkomuchami! 21.06.15, 18:04
                    Dziwię się wam ze dyskutujecie z rzeszowskim vel lechowskim to ten sam troglodyta z esbecką przeszłością -ale do meritum - PESA z Bydgoszczy to dawny ZNTK- właściciele to ludzie wg troglodyty rzeszowskiego(lechowskiego) ,polaka1706 - "komuchy" które na dodatek ośmieliły się podnieść rękę na "państwowe"!!!! bo kupili bankruta za "parę złotych" -co do "polskości konstrukcji PESY to one są składane z silników niemieckich(MTU)i brytyjskich(Rolls Royce), osprzętu amerykańskiego i kanadyjskiego (Bombardier) i francuskiego(AdTranz - producent Pendolino....:-)) Wg bredni głoszonych przez lechowskiego vel rzeszowskiego vel.....i jemu podobnych - właściciele PESY powinni siedzieć - skoro tak to dlaczego "podpieracie" się PESĄ? To jest "komuszy" zakład ,on nie jest "patriotyczny" on jest " internacjonalistyczny" a chwalene go to obciach ...czyli kolejny raz - jak trzeba to się pochwalimy cudzym , a to cudze w innym miejscu nazywacie ,"żydokomuną,złodziejstwem,szmaciarnią itd ,itd" to nawet nie jest żałosne....
                    • rzeszowski15 Re: Wszyscy jesteśmy postkomuchami! 21.06.15, 18:59
                      Beniu!.Nic z twojego bełkotu nie zrozumiałem.Nie interesuje mnie przynależność partyjna właścicieli PES-y,interesuje mnie polski interes narodowy a w związku z tym uważam,że 40 mln naród powinien produkować własne pociągi,samoloty,czołgi itd.A to,że w wyposażeniu polskich pociągów śa kanadyjskie części,w dzisiejszym świecie kooperacji to rzecz oczywista i normalna.
                      Zapomniałeś opluć Ojca Rydzyka!
                      • wislocki12 Nigdy nie zapominaj! 21.06.15, 21:46
                        Jeżeli nie rozumiesz owego, jak piszesz, "bełkotu Benia", to przeczytaj choćby jeden własny post! Najbardziej podoba się mi to, że nie interesuje Cię przynależność partyjna właścicieli PESy! ;-))
                        PS. Ja, w odróżnieniu od Benia, nigdy nie zapominam o opluciu o. Muchomorka! ;-))
                    • palacz67 Re: Wszyscy jesteśmy postkomuchami! 21.06.15, 19:05
                      Pozwolisz, Benku, że sama będę decydować o tym, z kim rozmawiać, pozdrawiam.
                    • polak1706 Re: Wszyscy jesteśmy postkomuchami! 21.06.15, 19:06
                      Pieniadze z produkcji w PESie, chociaż w części, pozostaną w kraju a pzy zakupie Pierdzielino wyfrunęly w calości. Pamiętaj, że to wyrób gotowy jest najdroższy, dlatego w POlsce w Świdniku produkujemy tylko kadłuby do włoskich śmigłowców a Włosi sami robią resztę.
                      Producent Pierdzielino ma, na 14 sprzedaży swojego produktu w świecie, 13 spraw związanych z przekupstwem (oprócz POlski). Reszty się domyśl i nie fantazjuj.
                    • polak1706 Re: Wszyscy jesteśmy postkomuchami! 21.06.15, 19:27
                      Gwoli ścisłości. Nie zapominaj, że po 1989 roku wiele cennych zakładow doprowadzano do bankructwa by 'swoi' przejmowali je za śmieszne pieniądze. Bankructwo było często fikcyjne i poprzedzone kosztownym remontem. Tak wyglądały działania postkomuny. Wyglądały, bo już niewiele zostalo do sprzedania.
                      • exbenek Re: Wszyscy jesteśmy postkomuchami! 21.06.15, 20:49
                        Lechowski to ze nie rozumiesz to tylko i wyłącznie problem czytania ze ZROZUMIENIEM inni tego problemu nie mają. Ad meritum - porównywanie Agusty i PESY jest nietrafione -Swidnik jest częścią koncernu który konstruuje i produkuje części w swoich fabrykach,zakładam że 75% ,PESA
                        korzysta z produkcji i myśli technicznych innych w 75% - czyli odwrotnie - nie jest to nic złego -vide Korea .Co do waszego "patriotyzmu" szczególnie lechowskiego vel cośtam -Jezeli w jedym poście wychwala PESĘ jako przykład "patriotyzmu" a dwa posty dalej wyzywa twórców tejże PESY od najgorszych-to jest to objaw schizy .
                        Co do doprowadzania do bankructwa - zgoda -przykład NFZ jak zrobić ludzi w konia i na koniec ich wydoić. Ale tak naprawdę to 80% firm po komunie nadawało się do bankructwa . Poza tym na początku 90 lat -kombinowali wszyscy kaczyńscy też -dlatego śmiesznie wygląda to teraz - jedni złodzieje -inni "prawi i sprawiedliwi" - pracuję w paliwach od 22 lat i doskonale pamiętam Glapińskiego i jego ministrowanie za Olszewskiego - wtedy koncesję na obrót paliwami można było kupić za 10 miliardów starch złotych -w 3dni....
                        • exbenek Re: Wszyscy jesteśmy postkomuchami! 21.06.15, 21:01
                          Co do płacenia podatków - to chyba nie wierzycie że jedni są "be"a drudzy "cacy" - vide SKOKI - kasa od Bireckiego nie wyjechała do Luksemburga tylko dlatego że Birecki lubi tamte klimaty . On tam ma statut rezydenta ...... Reasumując wierzycie w to że w PIS o tym nie wiedzieli ,po mojemu tak jak w PO o mirze i zbychu....
                          • genia50 Re: Wszyscy jesteśmy postkomuchami! 21.06.15, 21:14
                            Po co ludziom takie pieniadze?Przeciez do normalnego,dostatniego zycia nie trzeba ich az tyle.Jedynie to na hazard i zakupoholizm,albo w jakis sposob czesc tego wraca na dzialalnosc partii,no bo nie wiem po co tak sie szmacic i tak szkodzic panstwu.
                      • wislocki12 Diamenty 21.06.15, 21:52
                        Chyba jesteś pesymistą. Coś by się jeszcze znalazło, np. PiS z Kaczyńskim, Szydło i Dudą jako diamentami rodowymi na czele! Za pół ceny bym oddał! ;-))
                        • genia50 Re: Diamenty 21.06.15, 22:04
                          Nie znam sie na diamentach,ale zawsze wydawalo mi sie ,ze bardzo blyszcza,a te w.w. wydaja mi sie szare.
              • wislocki12 Te rzeczy też? 21.06.15, 21:40
                To Ciebie jeszcze te rzeczy, mam na myśli ową szparkę, interesują? Chyba żartujesz... ;-))
                • rzeszowski15 Re: Te rzeczy też? 21.06.15, 22:17
                  No i intelektualista wisłocki sprowadził dyskusję o patriotyźmie gospodarczym do ....szparki!
                  • genia50 Re: Te rzeczy też? 21.06.15, 22:32
                    To sie czasami wiaze ze soba.
                  • wislocki12 To marmar, że polaku nie wspomnę 21.06.15, 22:53
                    To nie ja, to marmar, że polaku nie wspomnę! ;-))
                  • wislocki12 Bez przymiotników 22.06.15, 01:31
                    Czy ów "patriotyzm gospodarczy" to taka "polityka historyczna"? No tak, był już realizm socjalistyczny, że o kulturze chrześcijańskiej nie wspomnę! A ja wolę po prostu patriotyzm, politykę, realizm, że o kulturze nie wspomnę! :-))
    • wislocki12 Lepszy,tańszy i bez przelewów 22.06.15, 17:54
      Szanowny Panie Rzeszowski, jak Pan chcesz mieć pociąg dobry, tani i... bez przelewów, to kup Pan sobie trzy pociągi... itd.! ;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka