10.07.15, 11:49
Czy pociag "Hetman" nadal kursuje jeszcze z Tarnobrzega czy to juz piesn przeszlosci.
Bede wdzieczna za info
Ewa
Obserwuj wątek
    • palacz67 Re: Hetman 10.07.15, 20:30
      zamosc.naszemiasto.pl/artykul/do-zamoscia-wrocil-pociag-mozemy-jechac-az-do-szczecina-foto,2674520,artgal,t,id,tm.html
    • polak1706 Re: Hetman 10.07.15, 20:37
      rozklad-pkp.pl/
      • ja-tarzan Re: Hetman 10.07.15, 21:04
        Nie rozumiem ludzi, którzy zamiast sprawdzić u źródłą klepią na forum internetowym.

A gdyby ktoś napisał, że jest ten Hetman o 6.45, to bez sprawdzenia tej informacji pani Ewo stawiła by się Pani na dworcu o rzeczonej godzinie? ;)
        • palacz67 Re: Hetman 10.07.15, 21:11
          Jeden się wymądrza a drugi podpowie:-)
          • ja-tarzan Re: Hetman 10.07.15, 21:21
            >>Jeden się wymądrza a drugi podpowie:-)

jakoś nie potrafię zaakceptować faktu, że internet dla niektórych jest wyrocznią.
            Ponoć najpopularniejszym nawet lekarzem.

Czy komuś, kto potrafi założyć wątek na forum TRZEBA PODPOWIADAĆ jak znaleźć rozkład jazdy?

>>Nie wszystko da sie sprawdzic.Czasami ludzie cos dopowiedza,co nie jest napisane lub wytlumaczone.

Gieniu, oczywiście, że nie wszystko da się sprawdzić, ale ja nie pisze o wszystkim. Pisze o informacjach, które absolutnie da się sprawdzić. I akurat posty forumowiczów do najwiarygodniejszych w takich kwestiach nie należą.
            Godzina odjazdu takiego, czy innego pociągu nie wymaga "dopowiedzenia", czy wyjaśnienia ;)
            • mar1mar1 Re: Hetman 10.07.15, 22:19
              @tarzanko okres masz?
              Daj ludziom pisać o ile robią to w konkretnym celu.
              Jak chcesz besztać to lej wirtualnie wielonickowego trolla cuchnącego na forum a nie czepiasz się
              chcących pomóc!
              • ja-tarzan Re: Hetman 11.07.15, 10:57
                >>Jak chcesz besztać to lej wirtualnie wielonickowego trolla cuchnącego na forum a nie czepiasz się
                chcących pomóc!

Namawiasz do ataku na Lechowskiego? niebywałe, już i Ciebie biedny Marmarze dopadł?

>>Daj ludziom pisać o ile robią to w konkretnym celu.

To publiczne forum, więc nie robię nic złego. Jeśli Twoim celem będzie zrobienie kanapki z pomidorem, to też założysz wątek? ;)

>>@tarzanko okres masz?

Po pierwsze, to Tarzanie. Już Ci odpowiadałem na pytanie dotyczące mojej płci. Po drugie chyba nie masz zamiaru mnie z tego przesłuchiwać jak z kwestii przynależności do Kościoła?

Po drugie, brzmi to dość po seksistowsku, jako chrześcijanin, nie fanatyczny islamista chyba masz szacunek do kobiet ;)
                • mar1mar1 Re: Hetman 11.07.15, 15:34
                  - He, he @tarzanko nie rżnij głupa, dobrze wiesz o jakiego nickowca chodzi, l@echowski nie używa dubli tak jak obecny tutaj śmierdziel!
                  - Robisz, bo wtryniasz się tam gdzie nie trzeba ze swoją zbędną radą.
                  Jak najbardziej gdy będę chciał poczytać jakie ludzie mają pomysły akurat na kanapki z pomidorem.
                  - Jakoś nie za bardzo dowierzam ci z tą płcią, wiele wskazuje na to że zmyślasz w tej kwesti, no chyba żeś deko zniewieściał :))
                  - A ty chętnie udzieliłeś\aś odpowiedzi, tak chętnie że przez kilka lat nie byłeś/aś w stanie określić swojej wiary
                  - Sexsizm to wymysł kobiet nienawidzących mężczyzn (czyt feministek) i z chrześcijaństwem nie ma nic wspólnego. Katolik powinien szanować kobiety tak jak szanuje i czci Matkę Bożą! Tyle w temacie wymyślonego sexsizmu!
                  • ja-tarzan Re: Hetman 11.07.15, 18:39
                    >>- He, he @tarzanko nie rżnij głupa, dobrze wiesz o jakiego nickowca chodzi, l@echowski nie używa dubli tak jak obecny tutaj śmierdziel!

Nie wiem kogo masz na myśli, natomiast Lechowski, rzeszowski i Americano to już nie dubel a triplet ;)

>>- Robisz, bo wtryniasz się tam gdzie nie trzeba ze swoją zbędną radą.

Robię dokładnie to samo co Ty. Jesli mam ochotę to zabieram głos...

>>Jak najbardziej gdy będę chciał poczytać jakie ludzie mają pomysły akurat na kanapki z pomidorem.

Jest spora różnica między założeniem wątku o różnych sposobach dotarcia na wakacje w Małopolsce, a zapytaniem "ludzie, a leci ten pociąg jeszcze?" ;)

>>- Jakoś nie za bardzo dowierzam ci z tą płcią, wiele wskazuje na to że zmyślasz w tej kwesti, no chyba żeś deko zniewieściał :))

Myśl co chcesz. Z ciekawości zapytam, co wg Ciebie stanowi o zniewieścieniu?

>>- A ty chętnie udzieliłeś\aś odpowiedzi, tak chętnie że przez kilka lat nie byłeś/aś w stanie określić swojej wiary

Nadal nie rozumiesz, że to nie brak odpowiedzi, a natarczywe pytanie było niestosowne?

>>- Sexsizm to wymysł kobiet nienawidzących mężczyzn (czyt feministek) i z chrześcijaństwem nie ma nic wspólnego. Katolik powinien szanować kobiety tak jak szanuje i czci Matkę Bożą! Tyle w temacie wymyślonego sexsizmu!

Więc zaapeluję o katolicki szacunek dla kobiet, a nie upatrywanie jakiejś interpretacji postu w napięciu związanym z miesiączkowaniem. JKM jest Twoim idolem? ;)
                    • mar1mar1 Re: Hetman 11.07.15, 20:38
                      - Jak to nie wiesz? Przecież tyle razy pisałem kto zacz wielonickowiec?! Nie wierzę że pamięć tak szwankuje!!
                      - Uwierz że żaden dublet a tym bardziej triplet, wiem co piszę :-)) Jest tylko jeden.
                      - Czyżbyś mnie naśladowała??
                      - Daj spokój, serio?
                      - O...joj...joj...bardzo dużo...chociażby styl wypowiedzi :-)
                      I nie tylko...
                      - Nie ma nic niestosownego w pytaniu o wiarę i przynależność do Kościoła!
                      Albo wierzę i piszę z wnętrza swojej wiary albo nie wierzę i też piszępiszę z wnętrza...niewiary...(Obyś był gorący albo zimny, letni jest jak wymiociny...)
                      - A co takiego "nienaturalnego" jest w kobiecym okresie?
                      Szacunek? Kobiety zawsze zasługują na szacunek, przez wzgląd na to że ponoszą trud miłości i macierzyństwa!
                      Reszta to chore spekulacje i widzimisię niby kobiet!
                      Mikke nie jest i nigdy nie był moim idolem! Panimała?
                      • wislocki12 Poniał? 11.07.15, 21:19
                        "Panimała" (z błędem, zresztą) to 1 osoba rodzaju żeńskiego czasu przeszłego od czasownika "ponimat'", czyli rozumieć. Powinno być zatem "poniała?" od "poniat'", czyli "zrozumieć?". Lepiej nauczyć się języka, nawet rosyjskiego, niż popisywać się... ignorancją! Poniał? ;-))
                      • ja-tarzan Re: Hetman 12.07.15, 09:54
                        > - Jak to nie wiesz? Przecież tyle razy pisałem kto zacz wielonickowiec?! Nie wi
                        > erzę że pamięć tak szwankuje!!

Nie zwracam uwagi na personalne gierki, stąd pamięć zawodzi.

> - Uwierz że żaden dublet a tym bardziej triplet, wiem co piszę :-)) Jest tylko
                        > jeden.

Marmarze, raczysz żartować, te same stwierdzenia, podpisy, odpowiadanie na wypowiedź pod innym nickiem itd.

> - Czyżbyś mnie naśladowała??

Naśladownictwem nazywasz fakt pisania na forum? Marny dowcip. Marniejszy jeszcze z tym natrętnym sugerowaniem płci żeńskiej.

> - O...joj...joj...bardzo dużo...chociażby styl wypowiedzi :-)

Wskaż choć jeden przykład składni, czy leksykonu typowego dla kobiet.

Wskaż choćby jeszcze jeden czynnik, skoro ich tak dużo ;)

> - Nie ma nic niestosownego w pytaniu o wiarę i przynależność do Kościoła!

No cóż, mamy widocznie inne pojęcie stosowności pytań, jakby nie było bardzo prywatnych.
                        Po drugie, przypomnij sobie w jakim kontekście i w jakim stylu pytałeś.

> Albo wierzę i piszę z wnętrza swojej wiary albo nie wierzę i też piszępiszę z w
                        > nętrza...niewiary..

Zawsze pisałem otwarcie, że wierzę.

> Szacunek? Kobiety zawsze zasługują na szacunek, przez wzgląd na to że ponoszą
                        > trud miłości i macierzyństwa!

Ciesze się, że to piszesz.

> Reszta to chore spekulacje i widzimisię niby kobiet!

Reszta to ewentualne inne powody zasługiwania na szacunek? Nie rozumiem chyba co masz na myśli.

> Mikke nie jest i nigdy nie był moim idolem! Panimała?

Rozumiem oświadczenie.
                        • palacz67 Re: Hetman 12.07.15, 12:55
                          To może ja zapytam, Lechowski, czy piszesz pod nickiem Rzeszowski? Jeśli nie to przepraszam Cię za mój wpis dotyczący wulgaryzmów, był skierowany do Rzeszowskiego, pozdrawiam.
                          • ja-tarzan Re: Hetman 12.07.15, 13:08
                            >>To może ja zapytam, Lechowski, czy piszesz pod nickiem Rzeszowski? Jeśli nie to przepraszam Cię za mój wpis dotyczący wulgaryzmów, był skierowany do Rzeszowskiego, pozdrawiam.

;)
                            • palacz67 Re: Hetman 12.07.15, 13:11
                              Znam odpowiedź ale chcę ją usłyszeć od Lechowskiego:-)
        • genia50 Re: Hetman 10.07.15, 21:17
          Nie wszystko da sie sprawdzic.Czasami ludzie cos dopowiedza,co nie jest napisane lub wytlumaczone.
          • peres3 Re: Omnibus 10.07.15, 21:37
            ja -tarzan i lechowski to taki forumowy omnibus :
            znaczenia:
            rzeczownik, rodzaj męski
            (1.1) człowiek wszystkowiedzący, specjalista z każdej dziedziny wiedzy (również ironicznie)
            • palacz67 Re: Omnibus 10.07.15, 21:45
              Wiesz, Peres, niedawno w dużym mieście zaparkowaliśmy auto na płatnym parkingu i nie wiedzieliśmy, co dalej robić. Podeszłam do młodego człowieka, który blisko nas zaparkował auto i poprosiłam go o pomoc. Wytłumaczył mi po kolei, że trzeba wrzucić pieniążka, poczekać na wydruk a potem umieścić go w widocznym miejscu wewnątrz auta. Nigdy nie korzystaliśmy z takiego typu parkingu, pokazał nam automat. Wykazał przy tym dużą cierpliwość, pomimo skwaru. Zawsze warto być człowiekiem... Pozdrawiam
              • peres3 Re: Omnibus 10.07.15, 21:53
                palczka67 , dobrze że mi napisałaś o dużych miastach w których są PARKOMETRY HA HA HA..
                Teraz jak pojadę furmanką na pchli targ to kupon parkometru koniowi wsadzę (no właśnie gdzie eeeuuuuuuuuu!!!) i tu mam dylemat no....
                Idż spać palaczka z córami ( nie koranu)..... hej.....
                Ps. tak trochę na pół żartem i pół serio wessołego hopppp do łóżka uważaj na córy bo prawo jest po ich stronie ......
                • palacz67 Re: Omnibus 10.07.15, 21:56
                  Nie korzystaliśmy nigdy z takiego urządzenia, jestem szczerym i prawdomównym człowiekiem, dobranoc.
                  • mar1mar1 Re: Omnibus 10.07.15, 22:21
                    @peres kolejne "wcielenie" śmierdziela! Ignoruj!
                    • wislocki12 "Śmierdziel" 10.07.15, 23:22
                      ;-))
                    • wislocki12 Śmierdziel? 11.07.15, 00:37
                      A może znak pokoju?
                  • wislocki12 Do bólu... 11.07.15, 01:06
                    Do bólu, zresztą! ;-))
              • wislocki12 Parkometr 11.07.15, 01:05
                Nie żartuj, naprawdę nie potrafisz skorzystać z parkometru? :-((
            • ja-tarzan Re: Omnibus 11.07.15, 10:52
              >>ja -tarzan i lechowski to taki forumowy omnibus :

Pisz co chcesz, ale nie stawiaj mego nicku obok ... tego, proszę :)

>>złowiek wszystkowiedzący, specjalista z każdej dziedziny wiedzy (również ironicznie)

Taki człowiek w p[przeciwieństwie do mnie nie używa zwrotów typu: "moim zdaniem".

Po drugie nie trzeba byc omnibusem, by wiedzieć jak znaleźć rozkład jazdy ...

Czy oznaką geniuszu i wywyższania się będzie, jeśli napiszę, że również potrafię znaleźć w internecie nocleg na wakacje?

>>Wiesz, Peres, niedawno w dużym mieście zaparkowaliśmy auto na płatnym parkingu i nie wiedzieliśmy, co dalej robić. Podeszłam do młodego człowieka, który blisko nas zaparkował auto i poprosiłam go o pomoc.

Robiłaś to po raz pierwszy, nic dziwnego. Ale chyba nie potrzebujesz pomocy przy wypłacie z bankomatu?

Tu nie o pomoc chodzi, bo trzeba pomagać, ale o prośbę o pomoc, która bywa niepotrzebna lub poczyniona odruchowo, bo wielu, szczególnie młodych zamiast pomyśleć chwilę odruchowo wrzuca "zapytanie" online.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka