ewulek525 10.07.15, 11:49 Czy pociag "Hetman" nadal kursuje jeszcze z Tarnobrzega czy to juz piesn przeszlosci. Bede wdzieczna za info Ewa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
palacz67 Re: Hetman 10.07.15, 20:30 zamosc.naszemiasto.pl/artykul/do-zamoscia-wrocil-pociag-mozemy-jechac-az-do-szczecina-foto,2674520,artgal,t,id,tm.html Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Hetman 10.07.15, 21:04 Nie rozumiem ludzi, którzy zamiast sprawdzić u źródłą klepią na forum internetowym. A gdyby ktoś napisał, że jest ten Hetman o 6.45, to bez sprawdzenia tej informacji pani Ewo stawiła by się Pani na dworcu o rzeczonej godzinie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Hetman 10.07.15, 21:21 >>Jeden się wymądrza a drugi podpowie:-) jakoś nie potrafię zaakceptować faktu, że internet dla niektórych jest wyrocznią. Ponoć najpopularniejszym nawet lekarzem. Czy komuś, kto potrafi założyć wątek na forum TRZEBA PODPOWIADAĆ jak znaleźć rozkład jazdy? >>Nie wszystko da sie sprawdzic.Czasami ludzie cos dopowiedza,co nie jest napisane lub wytlumaczone. Gieniu, oczywiście, że nie wszystko da się sprawdzić, ale ja nie pisze o wszystkim. Pisze o informacjach, które absolutnie da się sprawdzić. I akurat posty forumowiczów do najwiarygodniejszych w takich kwestiach nie należą. Godzina odjazdu takiego, czy innego pociągu nie wymaga "dopowiedzenia", czy wyjaśnienia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mar1mar1 Re: Hetman 10.07.15, 22:19 @tarzanko okres masz? Daj ludziom pisać o ile robią to w konkretnym celu. Jak chcesz besztać to lej wirtualnie wielonickowego trolla cuchnącego na forum a nie czepiasz się chcących pomóc! Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Hetman 11.07.15, 10:57 >>Jak chcesz besztać to lej wirtualnie wielonickowego trolla cuchnącego na forum a nie czepiasz się chcących pomóc! Namawiasz do ataku na Lechowskiego? niebywałe, już i Ciebie biedny Marmarze dopadł? >>Daj ludziom pisać o ile robią to w konkretnym celu. To publiczne forum, więc nie robię nic złego. Jeśli Twoim celem będzie zrobienie kanapki z pomidorem, to też założysz wątek? ;) >>@tarzanko okres masz? Po pierwsze, to Tarzanie. Już Ci odpowiadałem na pytanie dotyczące mojej płci. Po drugie chyba nie masz zamiaru mnie z tego przesłuchiwać jak z kwestii przynależności do Kościoła? Po drugie, brzmi to dość po seksistowsku, jako chrześcijanin, nie fanatyczny islamista chyba masz szacunek do kobiet ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mar1mar1 Re: Hetman 11.07.15, 15:34 - He, he @tarzanko nie rżnij głupa, dobrze wiesz o jakiego nickowca chodzi, l@echowski nie używa dubli tak jak obecny tutaj śmierdziel! - Robisz, bo wtryniasz się tam gdzie nie trzeba ze swoją zbędną radą. Jak najbardziej gdy będę chciał poczytać jakie ludzie mają pomysły akurat na kanapki z pomidorem. - Jakoś nie za bardzo dowierzam ci z tą płcią, wiele wskazuje na to że zmyślasz w tej kwesti, no chyba żeś deko zniewieściał :)) - A ty chętnie udzieliłeś\aś odpowiedzi, tak chętnie że przez kilka lat nie byłeś/aś w stanie określić swojej wiary - Sexsizm to wymysł kobiet nienawidzących mężczyzn (czyt feministek) i z chrześcijaństwem nie ma nic wspólnego. Katolik powinien szanować kobiety tak jak szanuje i czci Matkę Bożą! Tyle w temacie wymyślonego sexsizmu! Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Hetman 11.07.15, 18:39 >>- He, he @tarzanko nie rżnij głupa, dobrze wiesz o jakiego nickowca chodzi, l@echowski nie używa dubli tak jak obecny tutaj śmierdziel! Nie wiem kogo masz na myśli, natomiast Lechowski, rzeszowski i Americano to już nie dubel a triplet ;) >>- Robisz, bo wtryniasz się tam gdzie nie trzeba ze swoją zbędną radą. Robię dokładnie to samo co Ty. Jesli mam ochotę to zabieram głos... >>Jak najbardziej gdy będę chciał poczytać jakie ludzie mają pomysły akurat na kanapki z pomidorem. Jest spora różnica między założeniem wątku o różnych sposobach dotarcia na wakacje w Małopolsce, a zapytaniem "ludzie, a leci ten pociąg jeszcze?" ;) >>- Jakoś nie za bardzo dowierzam ci z tą płcią, wiele wskazuje na to że zmyślasz w tej kwesti, no chyba żeś deko zniewieściał :)) Myśl co chcesz. Z ciekawości zapytam, co wg Ciebie stanowi o zniewieścieniu? >>- A ty chętnie udzieliłeś\aś odpowiedzi, tak chętnie że przez kilka lat nie byłeś/aś w stanie określić swojej wiary Nadal nie rozumiesz, że to nie brak odpowiedzi, a natarczywe pytanie było niestosowne? >>- Sexsizm to wymysł kobiet nienawidzących mężczyzn (czyt feministek) i z chrześcijaństwem nie ma nic wspólnego. Katolik powinien szanować kobiety tak jak szanuje i czci Matkę Bożą! Tyle w temacie wymyślonego sexsizmu! Więc zaapeluję o katolicki szacunek dla kobiet, a nie upatrywanie jakiejś interpretacji postu w napięciu związanym z miesiączkowaniem. JKM jest Twoim idolem? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mar1mar1 Re: Hetman 11.07.15, 20:38 - Jak to nie wiesz? Przecież tyle razy pisałem kto zacz wielonickowiec?! Nie wierzę że pamięć tak szwankuje!! - Uwierz że żaden dublet a tym bardziej triplet, wiem co piszę :-)) Jest tylko jeden. - Czyżbyś mnie naśladowała?? - Daj spokój, serio? - O...joj...joj...bardzo dużo...chociażby styl wypowiedzi :-) I nie tylko... - Nie ma nic niestosownego w pytaniu o wiarę i przynależność do Kościoła! Albo wierzę i piszę z wnętrza swojej wiary albo nie wierzę i też piszępiszę z wnętrza...niewiary...(Obyś był gorący albo zimny, letni jest jak wymiociny...) - A co takiego "nienaturalnego" jest w kobiecym okresie? Szacunek? Kobiety zawsze zasługują na szacunek, przez wzgląd na to że ponoszą trud miłości i macierzyństwa! Reszta to chore spekulacje i widzimisię niby kobiet! Mikke nie jest i nigdy nie był moim idolem! Panimała? Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Poniał? 11.07.15, 21:19 "Panimała" (z błędem, zresztą) to 1 osoba rodzaju żeńskiego czasu przeszłego od czasownika "ponimat'", czyli rozumieć. Powinno być zatem "poniała?" od "poniat'", czyli "zrozumieć?". Lepiej nauczyć się języka, nawet rosyjskiego, niż popisywać się... ignorancją! Poniał? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Hetman 12.07.15, 09:54 > - Jak to nie wiesz? Przecież tyle razy pisałem kto zacz wielonickowiec?! Nie wi > erzę że pamięć tak szwankuje!! Nie zwracam uwagi na personalne gierki, stąd pamięć zawodzi. > - Uwierz że żaden dublet a tym bardziej triplet, wiem co piszę :-)) Jest tylko > jeden. Marmarze, raczysz żartować, te same stwierdzenia, podpisy, odpowiadanie na wypowiedź pod innym nickiem itd. > - Czyżbyś mnie naśladowała?? Naśladownictwem nazywasz fakt pisania na forum? Marny dowcip. Marniejszy jeszcze z tym natrętnym sugerowaniem płci żeńskiej. > - O...joj...joj...bardzo dużo...chociażby styl wypowiedzi :-) Wskaż choć jeden przykład składni, czy leksykonu typowego dla kobiet. Wskaż choćby jeszcze jeden czynnik, skoro ich tak dużo ;) > - Nie ma nic niestosownego w pytaniu o wiarę i przynależność do Kościoła! No cóż, mamy widocznie inne pojęcie stosowności pytań, jakby nie było bardzo prywatnych. Po drugie, przypomnij sobie w jakim kontekście i w jakim stylu pytałeś. > Albo wierzę i piszę z wnętrza swojej wiary albo nie wierzę i też piszępiszę z w > nętrza...niewiary.. Zawsze pisałem otwarcie, że wierzę. > Szacunek? Kobiety zawsze zasługują na szacunek, przez wzgląd na to że ponoszą > trud miłości i macierzyństwa! Ciesze się, że to piszesz. > Reszta to chore spekulacje i widzimisię niby kobiet! Reszta to ewentualne inne powody zasługiwania na szacunek? Nie rozumiem chyba co masz na myśli. > Mikke nie jest i nigdy nie był moim idolem! Panimała? Rozumiem oświadczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Hetman 12.07.15, 12:55 To może ja zapytam, Lechowski, czy piszesz pod nickiem Rzeszowski? Jeśli nie to przepraszam Cię za mój wpis dotyczący wulgaryzmów, był skierowany do Rzeszowskiego, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Hetman 12.07.15, 13:08 >>To może ja zapytam, Lechowski, czy piszesz pod nickiem Rzeszowski? Jeśli nie to przepraszam Cię za mój wpis dotyczący wulgaryzmów, był skierowany do Rzeszowskiego, pozdrawiam. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Hetman 12.07.15, 13:11 Znam odpowiedź ale chcę ją usłyszeć od Lechowskiego:-) Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Hetman 10.07.15, 21:17 Nie wszystko da sie sprawdzic.Czasami ludzie cos dopowiedza,co nie jest napisane lub wytlumaczone. Odpowiedz Link Zgłoś
peres3 Re: Omnibus 10.07.15, 21:37 ja -tarzan i lechowski to taki forumowy omnibus : znaczenia: rzeczownik, rodzaj męski (1.1) człowiek wszystkowiedzący, specjalista z każdej dziedziny wiedzy (również ironicznie) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Omnibus 10.07.15, 21:45 Wiesz, Peres, niedawno w dużym mieście zaparkowaliśmy auto na płatnym parkingu i nie wiedzieliśmy, co dalej robić. Podeszłam do młodego człowieka, który blisko nas zaparkował auto i poprosiłam go o pomoc. Wytłumaczył mi po kolei, że trzeba wrzucić pieniążka, poczekać na wydruk a potem umieścić go w widocznym miejscu wewnątrz auta. Nigdy nie korzystaliśmy z takiego typu parkingu, pokazał nam automat. Wykazał przy tym dużą cierpliwość, pomimo skwaru. Zawsze warto być człowiekiem... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
peres3 Re: Omnibus 10.07.15, 21:53 palczka67 , dobrze że mi napisałaś o dużych miastach w których są PARKOMETRY HA HA HA.. Teraz jak pojadę furmanką na pchli targ to kupon parkometru koniowi wsadzę (no właśnie gdzie eeeuuuuuuuuu!!!) i tu mam dylemat no.... Idż spać palaczka z córami ( nie koranu)..... hej..... Ps. tak trochę na pół żartem i pół serio wessołego hopppp do łóżka uważaj na córy bo prawo jest po ich stronie ...... Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Omnibus 10.07.15, 21:56 Nie korzystaliśmy nigdy z takiego urządzenia, jestem szczerym i prawdomównym człowiekiem, dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
mar1mar1 Re: Omnibus 10.07.15, 22:21 @peres kolejne "wcielenie" śmierdziela! Ignoruj! Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Parkometr 11.07.15, 01:05 Nie żartuj, naprawdę nie potrafisz skorzystać z parkometru? :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Omnibus 11.07.15, 10:52 >>ja -tarzan i lechowski to taki forumowy omnibus : Pisz co chcesz, ale nie stawiaj mego nicku obok ... tego, proszę :) >>złowiek wszystkowiedzący, specjalista z każdej dziedziny wiedzy (również ironicznie) Taki człowiek w p[przeciwieństwie do mnie nie używa zwrotów typu: "moim zdaniem". Po drugie nie trzeba byc omnibusem, by wiedzieć jak znaleźć rozkład jazdy ... Czy oznaką geniuszu i wywyższania się będzie, jeśli napiszę, że również potrafię znaleźć w internecie nocleg na wakacje? >>Wiesz, Peres, niedawno w dużym mieście zaparkowaliśmy auto na płatnym parkingu i nie wiedzieliśmy, co dalej robić. Podeszłam do młodego człowieka, który blisko nas zaparkował auto i poprosiłam go o pomoc. Robiłaś to po raz pierwszy, nic dziwnego. Ale chyba nie potrzebujesz pomocy przy wypłacie z bankomatu? Tu nie o pomoc chodzi, bo trzeba pomagać, ale o prośbę o pomoc, która bywa niepotrzebna lub poczyniona odruchowo, bo wielu, szczególnie młodych zamiast pomyśleć chwilę odruchowo wrzuca "zapytanie" online. Odpowiedz Link Zgłoś