mar1mar1 14.03.16, 10:52 Podpisywać ludziska, czas zrobić porządek z komuszym tworem jakim jest TK! www.citizengo.org/pl/33494-referendum-w-sprawie-rozwiazania-trybunalu-konstytucyjnego-w-polsce?tc=fb&tcid=20634733 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wislocki12 Wystarczy Dekalog 14.03.16, 11:16 Ja to bym jeszcze i Konstytucję rozwiązał! Wystarczy Dekalog! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki15 Re: Wystarczy Dekalog 14.03.16, 12:21 Masz rację wislocki12, komusza konstytucja do ścieku. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Wystarczy Dekalog 14.03.16, 12:24 Witaj, Mar, podpisałam petycję, pozdrawiam Was serdecznie i życzę dużo zdrówka:-) Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Wystarczy Dekalog 14.03.16, 12:26 Ciebie tez do scieku. A wode spuszcze trzy razy dla pewnosci. Kurdupel z Antkiem kraj rozpie...ja a tobie ruski agencie w to graj Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Petycja! 14.03.16, 12:27 Sploniedz w ogniu piekielnym zdrajco Polski Odpowiedz Link Zgłoś
ex_po Re: Petycja! 14.03.16, 12:42 Edek, ochłoń i nie popisuj się, choć nie wiem czy głupotą można się popisywać? Odpowiedz Link Zgłoś
exkol Re: Petycja! 14.03.16, 13:30 Odpowiem ci cytatem z Juliana Tuwima, pasuje do edkazgredka jak ulał: ----- "Próżnoś repliki się spodziewał Nie dam ci prztyczka ani klapsa. Nie powiem nawet pies cię jebał, bo to mezalians byłby dla psa." ------ Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Petycja! 15.03.16, 09:07 Powtarzasz sie. Blysnij inteligencja jesli ja masz i sie nie powtarzaj wiecej bo to nudne bo juz to bylo na forum Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Tylko do brydża 14.03.16, 12:42 Czasem odnoszę wrażenie, że mar1mar1, wislocki15 i palacz67 to trzy w jednym. A polak1706 tylko do brydża... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
exkol Re: Tylko do brydża 14.03.16, 13:21 Nie popisałeś się wislocki12, jest nas więcej i na dodatek jak widzę po nickach też z twojej sfory. Zdrajcy czy zmądrzeli? Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Na najbliższym drzewie... 14.03.16, 23:58 Może i takich jak Ty jest więcej i dlatego szkoda, że kompletnie nie rozumiecie, o co w tym wszystkim chodzi. Jeżeli bowiem nie będzie Trybunału Konstytucyjnego to Kaczyński będzie mógł przeprowadzić przez Sejm wszystko, co mu się tylko zamarzy, łącznie z tym, że takich jak Ty można będzie bez wyroku powiesić na najbliższym drzewie! :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Po co taka partia? 14.03.16, 12:48 Masz rację, po co ludziom Trybunał Konstytucyjny, skoro rządząca partia ignoruje uchwaloną w ogólnonarodowym referendum Konstytucję? :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Dwa razy tyle! 14.03.16, 23:50 A na manifestacji KODu w Warszawie było co najmniej dwa razy tyle! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
ex_po Re: Petycja! 14.03.16, 12:41 Też zaliczam się do "ludzisk" więc podpisałem i rozesłałem link do wielu znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Waszczykowski i... pośpiech 14.03.16, 13:02 Szkoda tylko, że Waszczykowski zaprosił Komisję Wenecką... Pewnie zapomniał, że pośpiech wskazany jest tylko przy łapaniu pcheł... :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
wislocka12 Re: Petycja! 14.03.16, 12:45 Podoba mi się, oczywiście podpisałam. Rzepliński WON! i zabierz na śmietnik historii swoich kamratów wybranych przez PO, SLD, PSL i zdaje się jednego z Samoobrony. Tam jest wasze miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Jaki jest PiS, każdy widzi... 14.03.16, 12:51 No właśnie, cały PiS! A jak trzeba było to Kaczyński w ogóle nie brzydził się Lepperem. Nawet stworzył z nim koalicję, za co Lepper zapłacił później życiem, niestety! ;-(( Odpowiedz Link Zgłoś
kl1945 Re: Petycja! 14.03.16, 13:14 Otrzymałem email od znajomego z Tarnobrzega w sprawie petycji i podpisałem bo tak trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Petycja! 14.03.16, 13:20 Chceta zeby kaczka robila co chciala? Glupole jedne jeszcze wam kaczyzm bokiem wyjdzie. Wspomnicie moje slowa Odpowiedz Link Zgłoś
exkol Re: Petycja! 14.03.16, 13:18 Słuszna sprawa, podpisałem i rozsyłam do znajomych nie tylko Polsce. Brawo mar1mar1! Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Petycja! 14.03.16, 13:46 Mar jest bardzo mądrym człowiekiem, znam Go osobiście. Cieszę sie, że tyle osób na tym forum zareagowało na Jego prośbę, pozdrawiam Was serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
smieszekleszek Re: Petycja! 14.03.16, 17:53 Mgr. napisała<Cieszę sie, że tyle osób na tym forum zareagowało na Jego prośbę, pozdrawiam Was serdecznie.> Aż tyle, ogrom, trudno zliczyć. Hi, hi. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Toczka, toczka, zapiataja... 14.03.16, 22:15 Ciekawe, czy ktokolwiek w to uwierzy? Chyba, że w tę kropkę... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 "Go"? 14.03.16, 22:22 Pewnie nawet nie wiesz, że tylko o zmarłych należy pisać per "Go". Ale skąd o tym wiedzieć zwykłemu mgr, ale za to bez kropki, zresztą? :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
smieszekleszek Re: "Go"? 14.03.16, 22:52 Musisz nauczyć się po francusku, bez tego nie podchodzić, hi, hi. Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Petycja! 15.03.16, 08:59 Taki madry jak pani? Jak to gadaja we wiosce ciagnie swoj do swego Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Petycja! 14.03.16, 21:10 Jak za 2,3 lata nie będa łamane prawa i nie bedzie totalitaryzmu,to może wiecej ludzi podpisze,ale teraz jak nie wiadomo co bedzie pod rządami PiS to radziłabym sie wstrzymać.Przynajmniej ja nie podpiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Karp i... Wigilia! 14.03.16, 22:11 Przypominasz mi karpia, który cieszył się, że już wkrótce Wigilia! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Karp i... Wigilia! 15.03.16, 09:09 Panie a daj pan spokoj niech kacze syny podpisuja. Kazda rewolucja w pierwszej kolejnosci zjada wlasne dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Petycja! 15.03.16, 14:06 >>referendum-w-sprawie-rozwiazania-trybunalu-konstytucyjnego-w-polsce A kto będzie patrzył rządzącym na ręce, gdy w któryś wyborach wygra SLD? ;) Czy wg Ciebie tez będa mogli uchwalać co chcą? Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Petycja! 15.03.16, 15:25 Panie toz Kaczka nam druga Bialorus szykuje Odpowiedz Link Zgłoś
mar1mar1 Re: Petycja! 15.03.16, 19:34 SN powinien przejąć to co powinien robić a czego nie robi skompromitowany dziadek rzepliński i cała klika upolitycznionych darmozjadów (ponad 20 tys na łebka) Zaś sędziowie SN powinni być wybierani w wyborach przez naród. Lepszej perspektywy nie widzę aby zatrzymać złodziei i zdrajców którzy przez 8 lat okradali polaków i wyprzedawali majątek narodowy a teraz robią wszystko żeby podzielić i skłócić ludzi! A TK idealnie się do tego nadaje! Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Petycja! 15.03.16, 20:23 Nie chodzi o Rzeplińskiego,bo on w tym roku kończy kadencję i zastąpi go ktoś inny. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Prezes jak naród? 15.03.16, 21:39 No tak, naród już raz wybrał - PiS i Dudę! A prezes wybrał Szydło i rząd. A może lepiej, żeby prezes od razu wybrał Sąd Najwyższy? Będzie oszczędniej! :-(( PS. Czy Ty naprawdę wiesz, o czym piszesz? "Sąd Najwyższy powołany jest do: Sprawowania nadzoru nad działalnością sądów powszechnych i wojskowych w zakresie orzekania – jest to tzw. nadzór judykacyjny (art. 183 ust. 1 Konstytucji). Do środków służących wykonywaniu takiego nadzoru służą: rozpoznawanie kasacji oraz innych środków odwoławczych, podejmowanie uchwał rozstrzygających zagadnienia prawne – zgodnie z art. 39817 § 1 Kodeksu postępowania cywilnego – jeżeli przy rozpatrywaniu skargi kasacyjnej wyłoni się zagadnienie prawne budzące poważne wątpliwości, wówczas Sąd Najwyższy może odroczyć wydanie orzeczenia i przekazać sprawę do rozstrzygnięcia powiększonemu składowi tego sądu. Uchwały interpretacyjne Sądu Najwyższego nie mają waloru powszechnego obowiązywania – jeśli nie uzyskały rangi zasady prawnej, to formalnie wiążą tylko w sprawie, w związku z którą zostały podjęte, Rozpoznawania protestów wyborczych oraz stwierdzania ważności wyborów do Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej i Senatu Rzeczypospolitej Polskiej oraz wyboru Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej, a także ważności referendum ogólnokrajowego i referendum ws. Konstytucji RP. Rozstrzygania nadzorczego w stosunku do samorządów zawodowych: adwokatów, radców prawnych oraz notariuszy. Opiniowania ustaw i innych aktów normatywnych. Rozpatrywania skarg kasacyjnych na orzeczenia Trybunału do Spraw Sportu przy PKOl. Sąd Najwyższy może także wykonywać inne czynności przekazane przez ustawy." Odpowiedz Link Zgłoś