Dodaj do ulubionych

Stężenie...

30.06.16, 22:06
"Na stronach internetowych ŚDM oraz parafii, gdzie zatrzymają się pielgrzymi, będzie dostępna darmowa aplikacja zawierająca podstawowe informacje na temat bezpieczeństwa na drogach" poinformował w czwartek minister infrastruktury i budownictwa Andrzej Adamczyk. Podczas konferencji poświęconej działaniom na rzecz edukacji w zakresie bezpieczeństwa na drogach zaprezentowano folder informacyjno-edukacyjny. "Przepis na... bezpieczeństwo w ruchu drogowym" oraz przygotowaną przez Komisję Europejską darmową aplikację "Going Abroad". Aplikacja jest dostępna we wszystkich językach europejskich i można ją pobrać za darmo na każdy telefon, który obsługuje systemy Windows, Android, iOS. Można dowiedzieć się z niej m.in., jakie są ograniczenia prędkości na drogach w Polsce i w innych krajach Unii Europejskiej czy jakie jest dopuszczalne prawem stężenie alkoholu."
Najbardziej podoba się mi to stężenie alkoholu! ;-))

Artykuł opublikowany na stronie:
www.naszdziennik.pl/polska-kraj/161103,przepis-na-bezpieczenstwo.html
Obserwuj wątek
    • genia50 Re: Stężenie... 01.07.16, 09:38
      Ile jest promili w organizmie po 50-ce koniaczku?
      • edekzgredek99 Re: Stężenie... 01.07.16, 10:01
        To zalezy od wagi i metabolizmu pijacego koniaczek
        • genia50 Re: Stężenie... 01.07.16, 10:09
          Pytałam w kontekście wypowiedzi pewnego duchownego,który sugerował publicznie,że po wypiciu 50-ki koniaku można siadać za kierownicą.
          • edekzgredek99 Re: Stężenie... 01.07.16, 10:34
            Duchowny owszem moze polityk owszem tez a zwyczajny szary obywatel nie
            • edekzgredek99 Re: Stężenie... 01.07.16, 10:37
              Dawniej to bylo dobrze. Jak zem byl w partyzantce to po bimberku to normalnie sie wsiadalo i jechalo a to fura a to na oklep a to rowerem i nikt nie lapal i w balonik nie kazal dmuchac
      • wislocki12 "Going Abroad" 01.07.16, 21:06
        Myślę, że uczestnicy Światowych Dni Młodzież są zachwyceni zakresem informacji dostarczanych dzięki aplikacji "Going Abroad"! ;-))
    • genia50 Re: Stężenie... 01.07.16, 21:44
      Wolę już określenie stężenie alkoholu niż np.stężenie pośmiertne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka