Dodaj do ulubionych

Prorok, cy co?

12.08.16, 22:20
Informacja sprzed dwóch dni:
"Prezes PiS stanowczo. „Wyrok” TK ws. nowej ustawy nie zostanie opublikowany.
Jutro Trybunał Konstytucyjny ma ogłosić „wyrok” w sprawie konstytucyjności nowej ustawy o TK. Do sprawy odniósł się Jarosław Kaczyński. – Chodzi nie tyle o Trybunał w ogóle, ale o ostatnie działania Trybunału, które trzymają się niestety linii, która została przyjęta jakiś czas temu, i które sprowadzają się do tego, że TK nie uznaje obowiązującego prawa – wytłumaczył prezes Prawa i Sprawiedliwości podczas konferencji prasowej.
Prezes PiS odniósł się do jutrzejszego „wyroku”, który dotyczy nowej ustawy o Trybunale Konstytucyjnym. "
No tak, premier na urlopie, prezydent nie zabiera głosu, a prezes już wie! Jakiś prorok, cy co? ;-))
PS. A jednak wyrok? ;-))

niezalezna.pl/84515-prezes-pis-stanowczo-wyrok-tk-ws-nowej-ustawy-nie-zostanie-opublikowany
Obserwuj wątek
    • edekzgredek99 Re: Prorok, cy co? 13.08.16, 13:19
      Jaki tam panie prorok to cwaniak kuty na cztery lapy. Jak to wszystko panie pierdyknie to przecie nie bedzie na niego. Wszystko panie bedzie na rzad premiera i prezydenta. A on bedzie czysciutki tylko niestety brzydko waniajacy.
      • wislocki12 I komu tu wierzyć? 13.08.16, 23:11
        Pisowcy twierdzą, że to prywatna opinia (w sprawie TK), a prezes twierdzi, że to wyrok (jednak), który nie będzie opublikowany? I komu tu wierzyć?
        • polak1706 Re: I komu tu wierzyć? 14.08.16, 20:49
          TK do likwidacji a leśne dziadki TAM zasiadające na emerytury 2000zł. Za co? ONI już wiedzą za co.
          Przy emeryturze tej wysokości rozum sam wraca na swoje miejsce. Rozumie się wówczas naród i państwo dla którego dobra powinno się pracować.
          • wislocki12 Rozumieć naród i państwo 14.08.16, 21:50
            Może i masz rację, ale myślę, że gdybyś zdał maturę, skończył studia prawnicze, został sędzią, zdał parę egzaminów zawodowych mógłbyś z czystym sercem nazwać sędziów TK "leśnymi dziadkami"... :-((
            PS. Wybacz, ale tak prostackiej i chamskiej opinii dawno nie czytałem. Nawet na tym forum... :-((
            PS2. Zgadnij, ile zarabia i ile chciałaby zarabiać pani premier, aby "rozumieć naród i państwo dla którego dobra powinno się pracować"?
            • polak1706 Re: Rozumieć naród i państwo 15.08.16, 17:23
              >PS. Wybacz, ale tak prostackiej i chamskiej opinii dawno nie czytałem. Nawet na tym forum... :-((<
              Nie ma większego chama nad wisłockiego12 "pana". Nie wybaczaj mi :-(
              • wislocki12 To tylko tak, dla jaj... 15.08.16, 21:16
                To tylko tak, dla jaj! ;-))
              • wislocki12 Wybaczam 15.08.16, 21:18
                Nie należy mylić siły argumentowania z chamstwem... ;-))
            • palacz67 Re: Rozumieć naród i państwo 15.08.16, 17:56
              Witaj, Wislocki, napisałeś kiedyś o mnie, że jestem najgłupszą osobą w internecie. Nie wybielaj się kosztem innych. Nie będę więcej rozwijać tego tematu, bo jestem pogrążona w żałobie i nie mam siły na to, by pisać dłuższe wypowiedzi. Niemniej spójrz czasem na siebie krytycznie i oceń obiektywnie swoje zachowanie. Pozdrawiam i życzę udanego wieczoru.
              PS Andrzej (poeta) powiada: "Zawsze winny jest ktoś inny". Zastanów się nad tymi slowami.
              • wislocki12 "Zawsze winny jest ktoś inny" 15.08.16, 21:23
                Wyrazy współczucia!
                PS Zastanowiłem się: naprawdę, to nie ja jestem winny, że jesteś taka, jaka jesteś... :-((
            • polak1706 Re: Rozumieć naród i państwo 15.08.16, 20:23
              Tu masz o leśnych dziadkach
              www.youtube.com/watch?v=5KJCTVq4IXM
              a dalej jeszcze więcej
              www.youtube.com/results?search_query=Rzepli%C5%84ski
              ciekawy materiał o tych "wysoce wykształconych"
              • wislocki12 Leśne dziadki z PiS? 15.08.16, 21:35
                Z przyjemnością będę kontynuował z Tobą tę dyskusję, pod warunkiem jednak, że oprócz materiałów agitatorskich, przedstawisz swoje kompetencje merytoryczne do wypowiadanie się na temat Trybunał Konstytucyjnego (kserokopie nie są konieczne). ;-))
                PS. Mam wrażenie, że całkiem zapomniałeś, że członkami TK są również przedstawiciele PiS... Też "leśne dziadki"? ;-))
          • wislocki12 Lista płac Macierewicza 15.08.16, 12:48
            "147,6 tys. zł dla kancelarii adwokackiej, 34 tys. zł za trzymiesięczny monitoring anglojęzycznej prasy, czy 21 tys. zł dla Sławomira Cenckiewicza za „wydawanie opinii dotyczących reformy archiwów wojskowych”. Na liście płac MON za usługi analityczno-doradcze znajdują się doradcy zespołu smoleńskiego, weryfikatorzy WSI i ludzie związani z Antonim Macierewiczem.
            (...)
            Na liście płac znalazł się też historyk Sławomir Cenckiewicz. W przeszłości pracował w IPN jako historyk, obecnie jest członkiem kolegium IPN i dyrektorem Centralnego Archiwum Wojskowego. Za „wydawanie opinii dotyczących reformy archiwów wojskowych” MON zapłacił mu w tym roku 21 tys. zł."
            Ten TK przy MONie to mały Pikuś... ;-))
      • polak1706 Re: Prorok, cy co? 14.08.16, 20:54
        Cwaniak wyjechał do Brukseli, bo dla niego polskość to była nienormalność. Mam nadzieję że "była" bo kiedy TAM naoglądał się ciapatych na ulicach to może zmienił zdanie ryży zdrajca?
        wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Ryszard-Legutko-dla-Do-Rzeczy-krew-sie-leje-a-oni-wciaz-to-samo,wid,18462004,wiadomosc.html?ticaid=1178c4
        Tak czy inaczej, będzie w Eurokołchozie prorok Mohamed i meczety w krajobrazie.
        • wislocki12 Bezhołowie 14.08.16, 22:03
          Chyba czegoś nie zrozumiałeś. Chodziło mi o to, że prezes (Kaczyński, bez żadnej funkcji państwowej), wypowiada opinie pozostające w gestii premiera (Szydło) i prezydenta (Duda) bez konsultacji z nimi. To mi wygląda na jakieś bezhołowie... :-((
          PS. Wolałbym mieć za sąsiada muzułmanina niż europosła Legutkę... ;-))
          • polak1706 Re: Bezhołowie 15.08.16, 17:17
            A wiesz, że za PO ktoś inny POciągał za sznurki? Może miał nawet swoich przedstawicieli za oceanem?
            Tak więc dobrze, że Kaczyński trzyma łapę na Państwie jak prokurator na małolacie.
            >PS. Wolałbym mieć za sąsiada muzułmanina niż europosła Legutkę.<-wiedziałem żeś kolejny do poderżnięcia gardła.
            • wislocki12 Polska jak małolat? 15.08.16, 20:31
              No tak, Polska jak małolat, a Kaczyński... prokurator? Czy Ty myślisz, gdy piszesz? ;-)
              PS. Nie mógłbyś być mniej tajemniczy w sprawie przedstawicieli PO za oceanem? Obawiasz się inwigilacji Polaków w Internecie? ;-))
              PS2. Legutko też podrzyna? To może być! :-((
              • polak1706 Re: Polska jak małolat? 15.08.16, 20:56
                pst! POcichutku POwiem ci że Radek Sikorek ze swojo staro tam mieszajo do dzisiaj! Tyko nikomu ani mru, mru! Zaplecze jego TAM jest jeszcze większe.
                • wislocki12 "Tyko nikomu ani mru, mru!" 15.08.16, 21:14
                  Może i masz rację, ale nie rozumiem, dlaczego prezydent Duda i minister Macierewicz tak ofiarnie zabiegali o obecność pancernego batalionu amerykańskiego, że o tarczy rakietowej nie wspomnę, w Polsce, co im się zresztą udało. Może to był błąd? ;-)
                  PS. Zapomniałeś wspomnieć o pochodzeniu p. Appelbaum! ;-))
                  • polak1706 Re: "Tyko nikomu ani mru, mru!" 16.08.16, 13:25
                    żydówa z krwi i kości. To przecież żydostwo miesza nie tylko w Polsce.
                    • wislocki12 "Żydostwo miesza" 16.08.16, 20:25
                      Jak prezydentowa, że Matce Bożej nawet już nie wspomnę? Masz rację, "żydostwo miesza"! ;-))
                    • wislocki12 Nie będzie... 16.08.16, 22:01
                      "Interesuję się od dawna kulturą żydowską, jakiś czas temu kupiłam sobie naszyjnik z małym symbolem gwiazdy Dawida - abstrahując od mojej sympatii do kultury żydowskiej po prostu podoba mi się wizualnie. Nosiłam go jakiś czas ale potem zamieniłam go na inny. Dziś rano ponownie go przypadkowo zobaczyłam na swojej szafce i postanowiłam ponownie założyć i udałam się do pracy obsługiwać klientów banku.
                      Wchodzi do banku klient, wstaje i go witam. Mężczyzna w średnim wieku. Patrzy się na mnie, nawet nie powiedział dzień dobry tylko od razu zaczął tonem pełnym pogardy: Co Pani ma na szyi?! Proszę to zdjąć, zdejmij to natychmiast! Ja (w głębokim szoku): Słucham? Niczego nie zdejmę. "Klient": Pracuje Pani w banku! To nie jest miejsce na afiszowanie swojej religijności!" (...) Czy jeśli nosiłabym mały krzyżyk lub Matkę Boską zareagował by Pan tak samo? "Klient" - Proszę założyć i zdjąć to coś, co teraz Pani ma, to się Pani przekona. NIE BĘDZIE MNIE ŻYDÓWKA OBSŁUGIWAĆ, niech obsłuży mnie koleżanka obok."
                      To pewnie był jakiś twój kolega... :-((

www.fronda.pl/a/marta-brzezinska-nie-bedzie-mnie-obslugiwac-zydowka,76955.html
                      • polak1706 Re: Nie będzie... 16.08.16, 22:42
                        Myślę wisłocki że masz za dużo wolnego czasu.
                        • wislocki12 Czas i przestrzeń 17.08.16, 21:26
                          Może i masz rację, ale i Ty jakby mniej udzielasz się na trasach rowerowych... ;-)
              • palacz67 Re: Polska jak małolat? 15.08.16, 21:20
                PPS
                • wislocki12 Jak Ty to robisz? 15.08.16, 21:39
                  Już nie jesteś pogrążona w żałobie? Cieszę się! Jak Ty to robisz? ;-)
                  PS Już raz Ci tłumaczyłem, a Tobie ciągle ten PPS w głowie... :-(
                  • palacz67 Re: Jak Ty to robisz? 16.08.16, 05:56
                    Czułam, że nie powinnam tu o tym pisać. Masz serce z kamienia, nie chcę niczego od Ciebie, kończę z Toba rozmowę.
                    • e-zybi Re: Jak Ty to robisz? 16.08.16, 06:06
                      Kończ! wstydu oszczędź...;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka