Dodaj do ulubionych

Jak w Totolotku?

22.09.16, 23:27
"Badacze IPN wytypowali prawdopodobne miejsce pochówku gen. Augusta Fieldorfa „Nila” na powązkowskiej Łączce. Od kilku dni trwają prace ekshumacyjne Żołnierzy Wyklętych w kwaterze na Łączce. – Rozpoczynamy trzeci etap, który, jak mam nadzieję, doprowadzi do tego, że odnajdziemy kolejne szczątki ludzi zabitych w okresie stalinizmu – mówi prof. Krzysztof Szwagrzyk, wiceprezes IPN. – Jestem dobrej myśli – podkreśla badacz."
Wytypowali? Jak w Totolotku? Fajnie! ;-))
PS Też jestem dobrej myśli! ;-)

Artykuł opublikowany na stronie:
www.naszdziennik.pl/polska-kraj/166995,blizej-nila.html
Obserwuj wątek
    • edekzgredek99 Re: Jak w Totolotku? 23.09.16, 09:49
      A ja niestety nie
    • pamietamy3322 Re: Jak w Totolotku? 23.09.16, 20:27
      Brawo !!! Może w końcu po tylu latach oddany zostanie hołd pomordowanym w walce o wolną Polskę z sowieckim okupantem. Przypomnę w walce z kilkuset silniejszym przeciwnikiem. Oddajmy im hołd katowanym, pomordowanym.Bo jak nie teraz to kiedy?
      • pamietamy3322 Re: Jak w Totolotku? 23.09.16, 20:29
        Walczyli z Niemcami oddając życie w nierównej walce. Katowani na Pawiaku, mordowani w Oświęcimiu. Potem katowani i mordowani przez sowietów, ubeków najczęściej wiadomego pochodzenia. To chociaż teraz to im się należy. Godny pochówek.
        • pamietamy3322 Re: Jak w Totolotku? 23.09.16, 20:32
          Taki brat Michnika. Stalinowski morderca Polaków siedzi sobie w Izraelu pobiera dwie emerytury w tym polską. A jego ofiary, którzy walczyli w tak nierównej walce o wolną Polskę leżą niewiadomo gdzie. I nie o to tylko tu chodzi. Chodzi o to żeby jak najwięcej ludzi wiedziało o co to chodzi. Żeby się o tym mówiło.
        • wislocki12 Tamtym jest już wszystko jedno... 23.09.16, 21:01
          Podejrzewam, że bardziej na tym zależy żywym, przynajmniej niektórym... Tamtym jest już wszystko jedno... ;-))
          • pamietamy3322 Re: Tamtym jest już wszystko jedno... 23.09.16, 21:06
            Pewnie jak umierali skatowani, wyzywani od zdrajców i faszystów to chcieliby żeby kiedyś Polacy znali prawdę. Wtedy nie dało się bo jak. To chociaż teraz.
            • wislocki12 Dzikie żarty 23.09.16, 22:31
              Może i masz rację, ale co to ma wspólnego z grzebaniem w ludzkich szczątkach... i to typowanych! To jakieś dzikie żarty, chyba... :-((
              PS Naprawdę chciałbyś, aby ktoś kiedyś grzebał się w twoich szczątkach?
          • genia50 Re: Tamtym jest już wszystko jedno... 23.09.16, 21:15
            Ja zamiast bogatego grobowca wolałabym,aby ewentualni fundatorzy podarowali mi coś fajnego za życia,jeśli już chcieliby mi się za coś odwdzięczyć....
      • wislocki12 Bez przesady! 23.09.16, 20:58
        Może i masz rację... Ale żeby sprawiedliwość czynić przy pomocy metod rodem z Totolotka? A na dodadek dzielić zmarłych na godnych i niegodnych wspólnej mogiły? Bez przesady! :-((
      • wislocki12 Pośpiech? 23.09.16, 21:04
        Masz rację - trzeba się śpieszyć! ;-)
        • pamietamy3322 Re: Pośpiech? 23.09.16, 21:06
          Im szybciej tym lepiej. Dość czekania.
          • pamietamy3322 Re: Pośpiech? 23.09.16, 21:07
            Każdy Polak powinien znać prawdę.
            • pamietamy3322 Re: Pośpiech? 23.09.16, 21:11
              Lekcji historii powinno być więcej z ukierunkowaniem na odfałszowywanie historii i zwróceniem uwagi na rzeczy, które każdy Polak powinien znać jak również powinien być moduł otwierający ludziom oczy na obcecną politykę jak np. NWO, imigranci itd.
              • wislocki12 Nobla nie dają 23.09.16, 22:37
                Masz rację, najważniejsza jest historia, religia i... teorie spiskowe! ;-))
                PS Szkoda tylko, że w żadnej z tych dziedzin Nobla nie dają! ;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka