Dodaj do ulubionych

Pora na Telesfora?

11.10.16, 00:36
"Przyszła pora na uszczelnienie abonamentu.
(...)
Czabański był dopytywany, czy projekt ma zakładać, że każde gospodarstwo domowe jest domniemanym odbiorcą radia i telewizji, a w efekcie opłacać abonament.
– To nie jest jeszcze przesądzone; to jest jeden z wariantów. Ostateczne decyzje jeszcze nie zapadły – odparł. Ocenił jednak, że „jest to interesujący kierunek”.
– Od dawna o tym mówimy, że we współczesnym świecie każdy, kto ma prąd, może być odbiorcą treści mediów publicznych, i to powinniśmy zakładać, szukając punktu wyjścia do ściągania tej opłaty abonamentowej – tłumaczył. Zapowiedział też, że „od stycznia przyszłego roku to uszczelnienie powinno wejść w życie”.
Mam paru znajomych, którzy, od czasów "Solidarności", zresztą, już z samego założenia nie trawią telewizji i w związku z tym nie kupili sobie telewizora, że o niewidomych i niedowidzących nawet już nie wspomnę! Też mają płacić? :-((

Artykuł opublikowany na stronie:
www.naszdziennik.pl/polska-kraj/168063,przyszla-pora-na-uszczelnienie-abonamentu.html
Obserwuj wątek
    • jk471 Re: Pora na Telesfora? 11.10.16, 06:51
      Nie muszą jak udowodnią, że nie mają odbiorników radiowych i telewizyjnych.
      • wscibskamariola Re: Pora na Telesfora? 11.10.16, 09:01
        Nie bądź naiwny,dzisiaj nie mają,a jutro mogą mieć. Ja mam tak z chłopakami, jak nie mam to nie mam, a nieraz drzwi się nie zamykają,tacy nachalni.
        • edekzgredek99 Re: Pora na Telesfora? 11.10.16, 09:49
          Jak to gadaja we wsi: pomarzyc zawsze mozna
          • jk471 Re: Pora na Telesfora? 11.10.16, 11:53
            100/100
        • jk471 Re: Pora na Telesfora? 11.10.16, 11:22
          Podziwiam choć nie b.wierzę, ale jak mówią różne stworzenia boże są.
        • wislocki12 Wielbłąd 11.10.16, 11:53
          I tak mają szczęście - nie muszą udowadniać, że nie są wielbłądami... ;-))
          • jk471 Re: Wielbłąd 12.10.16, 08:26
            Żydami i cyklistami też?
            • wislocki12 I wegetarianie... 12.10.16, 12:12
              To zależy... Od Waszczykowskiego! ;-))
            • smieszekleszek Re: Wielbłąd 12.10.16, 22:49
              Następny anysemita i na dodatek dewot,hi,hi.
      • wislocki12 Chyba nie doczytałeś... 12.10.16, 22:47
        Chyba nie doczytałeś... Na łaskę mogą liczyć tylko nie podłączeni do słupa... ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka