polak1706 23.10.16, 23:34 Merkel powiedziala: wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=18554653&kat=1356&title=Merkel-apeluje-o-pielegnowanie-chrzescijanskich-wartosci Czy to hipokryzja czy jeszcze cosik więcej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wislocki12 Skromność... 23.10.16, 23:42 "Ojciec Merkel był ewangelickim pastorem. Do rozpoczęcia studiów w Lipsku przyszła szefowa niemieckiego rządu mieszkała przy seminarium kierowanym przez jej ojca w Waldhof pod Templinem. Merkel podkreśla przy licznych okazjach, że wartości chrześcijańskie są ważne w jej działalności politycznej." Może nawet wie o Bogu wie więcej niż Ty? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Skromność... 24.10.16, 00:07 Ja nie wiem nic o Bogu. Nie jest mi to potrzebne. Za to wiem co to MECZET i dzikusy islamskie. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Ten typ... 24.10.16, 00:51 No cóż, ten typ tak już ma... ;-) PS Myślę, że warto jednak coś Bogu wiedzieć... Nawet jak się jest ateistą. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Ten typ... 24.10.16, 01:34 Wiem, że jest niesprawiedliwy, bardzo niesprawiedliwy :-( Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: Ten typ... 24.10.16, 04:52 >Ja nie wiem nic o Bogu< >Wiem, że jest niesprawiedliwy, bardzo niesprawiedliwy< Wiem, że nic nie wiem...dobrze, że chodź tyle wiesz, chodź sądzę, że doszedłeś do błędnego wniosku i nie jest to tylko takie bla, bla i jest czymś poparte ;-) Ciekawe co na to palacz67? Myślę, że będzie bardzo rozczarowana...i słusznie :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Ten typ... 24.10.16, 09:31 Ja Boga nie obwiniam,raczej Jego "sługi".Gdy się ich za bardzo słucha,to można wyjść na tym jak Zabłocki na mydle.Jeśli ktoś ma szczęście w życiu i zdarzają mu się w większości dobre przypadki,może się uznać za wybrańca bożego,co mi raczej przypomina pychę.Ja uważam,że nawet jeśli Bóg istnieje,to nie "wtrąca się "w życie ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Ciocia... 24.10.16, 07:42 Jak trwoga to do Boga. Lubię śpiewać kolędy, moje dzieci też znają je na pamięć i nie trzeba im drukować tekstów. Powiem szczerze, że zaskoczyły mnie jej słowa. Nie będzie to proste, przywrócenie wiary w niemieckim narodzie. Mieliśmy okazję to widzieć, gdy po wyborze papieża, Niemca, kościoły u nich świeciły pustkami. Pozdrawiam serdecznie i życzę udanego dnia:-) Dziękuję za podanie linku:-) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Frekwencja 24.10.16, 12:05 Naprawdę uważasz, że to frekwencja w kościołach świadczy o głębi życia religijnego? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pamietamy3322 Re: Ciocia... 24.10.16, 21:15 Makrela to prostaczka. Sama nie potrafi pojąć co robi. Ma jakieś naleciałości z NRD gdzie działała politycznie. Wypuśćmy z więzień morderców, gwałcicieli, złodziei. Będzie po chrześcijańsku. Co nie chcecie? Odpowiedz Link Zgłoś
pamietamy3322 Re: Ciocia... 24.10.16, 22:24 Kiedyś takie działania jak makreli nazywały się zdradą narodową. Szło się siedzieć conajmniej. Ale to nie nasz problem tylko głupich Niemców. Można się tylko z nich śmiać i pukać w czoło. Odpowiedz Link Zgłoś
pamietamy3322 Re: Ciocia... 24.10.16, 22:28 U nas społeczeństwo nie jest przeżarte tym całym chorym lewackim światopoglądem . I żadna partia, która będzie chciała promować islamski nazizm nie wygra wyborów i nie będzie rządziła. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Katolicki nacjonalizm 24.10.16, 22:34 Masz rację, nasze społeczeństwo przeżarte jest zaledwie katolickim nacjonalizmem i dlatego możemy cieszyć się wieczną i bezgraniczną wolnością! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
pamietamy3322 Re: Ciocia... 24.10.16, 22:37 Bo nie chodzi o to żeby komuś na ulicy dać w mordę. Dla mnie taki człowiek jest idiotą, który robi samą szkodę. Takie coś wywołuje skutek odwrotny. Zaraz piszą o tym media, pokazują to w TV. Społeczeństwo zaczyna biadolić. No i skutek jest odwrotny. Społeczeństwo zaczyna lubić islam bo oni tacy biedni ktoś ich bije. Powiem więcej nie mam nic przeciwko jakimś grupkom studentów muzułmańskich w Polsce. Tak było zawsze, przyjeżdźali studiować do Polski różni cudzoziemcy, część nawet zostawała i ok. Ja jestem przeciwko zbrodniczym działaniom polityków takich jak makrela, którzy systematycznie islamizują Europę aby zrobić z Europy kalifat. Wspierają a nawet organizują podbój własnych krajów przez islamskie hordy. I tak ważne jest żeby społeczeństwo wiedziało czym jest islam. Żeby każda partia, która będzie chciała islamizować Polskę jak robią to zdrajcy na Zachodzie. Żeby była staczana w niebyt głosami wyborców. I to jest najważniejsze a nie żeby komuś na ulicy dać w mordę. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Polak Węgier? 24.10.16, 23:02 W zasadzie to się z Tobą zgadzam, ale nie rozumiem, dlaczego Niemców nazywasz w sąsiednim wątku głupimi, Kownacki chce uczyć Francuzów jeść widelcem, Waszczykowski uczy Anglików, jak postępować z polskimi emigrantami? Węgry to jeszcze nie wszystko... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Ciocia... 24.10.16, 23:04 Uważasz,że u nas panuje jakieś lewactwo?U nas jest praktycznie państwo kościelne,chociaż w zapisach jako świeckie.Kościół co tydzień otrzymuje jakieś zwroty majątków(na ludziach się go dorobili),rząd śle bez przerwy jakąś kasę (400tys,na konferencję min.Szyszki),nawet remontują kościoły za unijne dotacje(ochrona zabytków),w tv są wiadomości kościelne,jakby tego było mało nawet filmy i seriale są praktycznie o tematyce religijnej.Kapelani maja extra pensje w każdej prawie instytucji.Jeszcze dojdzie do tego,że dobrowolny przymus chodzenia do kościoła zmieni się w przymus.Okoliczni dewoci tego dopilnują.I tak krk to warstwa społeczna,która po wstąpieniu do U.E.i przemianach wzbogaciła się tak bardzo,że zupełnie nie rozumiem jak można jeszcze jej dokładać.Ludzie niby biedni i nie mają na leki a są za jeszcze większymi luksusami dla krk. Odpowiedz Link Zgłoś
pamietamy3322 Re: Ciocia... 24.10.16, 23:19 Biadolenie o kościele nie ma tu nic do rzeczy jeśli chodzi o islam. To tak jakby ktoś mówił , że mu urwało nogę a drugi, że ma odcisk na palcu. Na szczęście coraz więcej społeczeństwa to rozumie. Wskaźniki idą w górę jak na Węgrzech. Jak w tym refeferendum, który próbował zdyskredytować Wisłocki a zdyskredytował siebie, który pokazał, że Węgrzy zislamizować się nie dadzą. Bo jednak w referendum zagłosowało prawie 40% Węgrów i 95% była przeciwko islamizacji. Brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
pamietamy3322 Re: Ciocia... 24.10.16, 23:26 I właśnie żeby całe społeczeństwo frontalnie postawiło veto islamizacji. Wierzący czy niewierzący, ewangelicy czy chrześcijanie. Odpowiedz Link Zgłoś
pamietamy3322 Re: Ciocia... 24.10.16, 23:29 Oczywiście ewangelicy to też chrześcijanie. Miało być ewangelicy czy katolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 A chrześcijanie to nie chrześcijanie? 24.10.16, 23:40 A chrześcijanie to nie chrześcijanie? Chyba trochę zagalopowałeś się... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Księża na Księżyc 24.10.16, 23:36 Ja to bym najchętniej wszystkich wierzących, bez względu na wyznanie, wystrzelił na Księżyc, ewentualnie na islamski półksiężyc! Księży też! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Ciocia... 24.10.16, 23:32 Zapomniałam jeszcze dodać,że w każdej szkole(niby świeckiej) wiszą krzyże i portrety papieży,aptekarze się klauzulują w sprawie leków hormonalnych,lekarze tak samo,jeszcze wejdzie zakaz całkowity aborcji jak w 7 krajach na świecie,bo ludzie sobie hipokrytycznie tłumaczą,że "w razie czego parę km za granicaą dokonają aborcji "więc sie nie niepokoją.Gorzej jeśli coś się wydarzy i nie będzie można dokonć aborcji za granicą?Albo ciężarna będzie miała komplikacje i nie będzie w stanie ratować się za granicą a w Polsce nie zaczną jej leczyć ,póki bije serce dziecka i umrą oboje?No a najważniejsze,że teraz nikt nikogo nie zmusza do aborcji .Jak kobieta chce może urodzić nawet b.kalekie dziecko a nawet poświecić swe życie.Obecna ustawa jest przecież bardzo restrykcyjna.Kobiety zawsze miały przechlapane,od wieków.Jak uzyskały prawa ,to teraz chce się ich pozbawić,a najdziwniejsze jest to ,że za udręczaniem kobiet stoją też kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
pamietamy3322 Re: Ciocia... 24.10.16, 23:38 Nawet gdyby to i tak wszystko da się zmienić. A islamizacji gdy islam wygra na danym terenie nigdy zmienić się nie da. Warto wiedzieć jak kobiety mają w takim choćby Pakistanie żeby nie farmazolić. I to się u nich nigdy nie zmieni. Nawet za tysiąc lat. Więc w interesie kobiet jest zwalczać islam. Robiłyby to, te mądrzejsze już robią żeby na wieki nie skończyć na czymś w rodzaju kóz. Odpowiedz Link Zgłoś
pamietamy3322 Re: Ciocia... 24.10.16, 23:44 Nawet w najciemniejszym Średniowieczu w Europie nasi żołnierze nie wystawiali kobiet np. na strzały łuczników żeby osiągnąć przewagę. A w islamie po dziś dzień biorą kobiety i dzieci w swoje szeregi żeby osiągnąć przewagę, żeby obca armia zlitowała sie nad ich kobietami i dziećmi. Bo dla nich kobieta czy dziecko płci żeńskiej to śmieć dlatego to robią. Odpowiedz Link Zgłoś
pamietamy3322 Re: Ciocia... 24.10.16, 23:46 Przykład Karbalii. Gdzie islamiści własne kobiety i dzieci wzięli w swoje szeregi żeby Polacy do nich nie strzelali. To wyobraźcie sobie co zrobią z europejskimi kobietami i dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
pamietamy3322 Re: A jednak... 24.10.16, 23:50 Znam historie i widzę co się teraz dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Ciocia... 24.10.16, 23:49 Małe pocieszenie,bo jeszcze zachowały się ruiny i dokumenty z palenia czarownic na naszych ziemiach a 1651 rok to nie średniowiecze.Nie od razu,ale nie jest wykluczone że takie czasy wrócą.Już nieraz mówili "różni" o kobietach,że to czarownice :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Ciocia... 24.10.16, 23:50 ...ruiny ogromnych pieców z dużą przepustowością...miało być Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Ciocia... 24.10.16, 23:57 Mogą też karać bezbożnych:kobiety i mężczyzn,ale tego się ludzie raczej nie obawiają,bo przecież można udawać,pewnie i teraz to robią co niektórzy. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Dzika fobia 24.10.16, 23:45 Przepraszam, że zapytam wprost. Co Cię tak w tym islamie uwiera? Przecież ani oni się tu wybierają, ani my zamierzamy ich zapraszać. I nawet za 100 lat sytuacja tu się nie zmieni, tym bardziej, że to państwo PiSowskie izoluje się od Europy... To naprawdę wygląda mi na jakąś dziką fobię! :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 "Głupi Niemcy" 24.10.16, 22:30 Najlepiej to przekręcić nazwisko, albo po prostu przezwać, jak w piaskownicy... ;-) PS Najbardziej podobają się mi owi "głupi Niemcy". ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pamietamy3322 Re: Ciocia... 25.10.16, 00:01 Niektórzy to już są niereformowalni. Proponuje ich wysłać do islamskiego kraju w celach szkoleniowych. Może wtedy zrozumieją. Mam jednak nadzieje, że większość społeczeństwa to rozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Ciocia... 25.10.16, 00:09 Nie chodzi mi o popieranie islamu,tylko o to,żeby lekarstwem na okrutną religię była inna religia,bo jeśli inna religia tak się wzmocni i zfundamentalizuje,to stanie się trucizną a nie lekarstwem.A jest to możliwe,bo historia o tym mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Z suchym trzaskiem... 25.10.16, 00:25 No właśnie - "Niektórzy to już są niereformowalni." Ręce opadają... z suchym trzaskiem. Proponuję zatem pozostać przy swoim, jakimkolwiek miałoby ono pozostać... PS Nie przesadzasz aby z tym odwoływaniem się do woli społeczeństwa? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś