Dodaj do ulubionych

Pakiet wolności

12.12.20, 21:01
"Minister Czarnek przedstawił w środę pakiet wolności akademickiej, czyli projekt nowelizacji ustawy Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce, mającej zapewnić wolność nauki.
(...)
Są już pierwsze komentarze dotyczące pakietu. Portal onet.pl zamieścił artykuł, w którym autor twierdzi, iż " zdaniem wielu przedstawicieli środowisk uniwersyteckich umożliwi głoszenie poglądów niezgodnych z nauką". - Ideologizacja uczelni i budowanie “nowej nauki” - mówią, cytowani przez Onet, członkowie Inicjatywy Wolnej Nauki. Oczywiście padają słowa o próbie wpływania na autonomię uczelni."
A opinie od proboszcza będą wymagane? ;-)

niezalezna.pl/368839-naprawde-boicie-sie-wolnosci-minister-czarnek-odpowiada-na-krytyke-swojego-pakietu
Obserwuj wątek
    • genia50 Re: Pakiet wolności 13.12.20, 20:41
      Ciekawe czemu ci mocno wierzący leczą się u lekarzy , którzy mają wiedzę a nie leczą się tylko wiarą i modlitwą.
      • a.sdf.gh.kl Re: Pakiet wolności 13.12.20, 21:06
        Wiara ma ich wzmocnić duchowo, a nie fizycznie. Poza tym to w człowieku wiara czyni cuda, dlatego wymyślono lek PLACEBO :-(
        • genia50 Re: Pakiet wolności 13.12.20, 21:23
          Ale sam wiesz, że to inny rodzaj wiary niż ta którą nam na siłę wciskają od urodzenia.
          • a.sdf.gh.kl Re: Pakiet wolności 13.12.20, 21:26
            Jakoś nikt mi niczego nie wciska :-( Jeżeli jesteś wierząca to powinnaś przyjąć nauki i zasady kościoła, a jeżeli nie, to co cię to interesuje? Oddal się, nie czepiaj się, żyj swoim życiem :-(
            • genia50 Re: Pakiet wolności 13.12.20, 21:38
              Jak mam się "odczepić" skoro jestem "liczona" i w moim imieniu również finansuje się kościół.Skoro raz mnie ktoś przyniósł w beciku i ochrzcił, to nie ma przeproś.
              • a.sdf.gh.kl Re: Pakiet wolności 13.12.20, 22:12
                Możesz oficjalnie wystąpić jak jeden z byłych polityków :-(
                • genia50 Re: Pakiet wolności 13.12.20, 22:16
                  Spróbuję, może mi się uda, bo do niedawna nie było to możliwe. Nie tylko jeden z polityków.
                  • a.sdf.gh.kl Re: Pakiet wolności 13.12.20, 22:18
                    Nikt nie będzie robił przeszkód. Twoja wola, skoro tak cię kościół kłuje :-(
                    • wislocki12 Re: Pakiet wolności 13.12.20, 22:43
                      Raczej uwiera... :-(
            • wislocki12 Re: Pakiet wolności 13.12.20, 21:46
              Może i masz rację, ale nie rozumiem, dlaczego moje dziecko ma siedzieć podczas lekcji na schodkach na korytarzu, dlaczego mam brać urlop w czasie szkolnych rekolekcji i dlaczego Jezus ochrzczony został na własne życzenie w i to dopiero w 30. roku życia?
              PS "Oddal się, nie czepiaj się, żyj swoim życiem." O ile pamiętam, to nie tak dawno deklarowałeś, że jesteś niewierzący! :-(
              • a.sdf.gh.kl Re: Pakiet wolności 13.12.20, 22:12
                Co ma piernik do wiatraka?
                • wislocki12 Re: Pakiet wolności 13.12.20, 22:45
                  Jak to co? Mówisz jak sam Popiełuszko, że o JP II nawet nie wspomnę! ;-)
                • e-zybi Re: Pakiet wolności 13.12.20, 22:59
                  Wiatrak może się spierniczyć😉
                  • a.sdf.gh.kl Re: Pakiet wolności 13.12.20, 23:05
                    www.youtube.com/results?search_query=p%C5%82on%C4%85cy+wiatrak
                    • wislocki12 Re: Pakiet wolności 13.12.20, 23:27
                      A jeśli może, to na pewno się spierniczy, czyli co ma wisieć nie utonie! ;-)
        • wislocki12 Re: Pakiet wolności 13.12.20, 21:36
          Trzeba tylko uwierzyć... A na cuda to raczej nie liczyłbym! Placebo to to zwyczajna autosugestia. ;-(
          • a.sdf.gh.kl Re: Pakiet wolności 13.12.20, 22:13
            No widzisz! Ty zrozumiałeś, a genia jakoś pojąć nie może :-(
            • genia50 Re: Pakiet wolności 13.12.20, 22:47
              To raczej ty nie zrozumiałeś mnie.
              • a.sdf.gh.kl Re: Pakiet wolności 13.12.20, 23:07
                A co tu jest do zrozumienia? Komplikujesz najprostsze sprawy :-(
            • wislocki12 Re: Pakiet wolności 13.12.20, 22:47
              Właśnie! Ale uwierzyć to zbyt wiele - jestem racjonalistą, niestety! ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka