Dodaj do ulubionych

Parę pytań do rzecznika...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 08:33
Jakoś cicho się zrobiło z odpowiedziami, a że prasy lokalnej raczej nie
czytuję zatem publicznie pytam Pana Rzecznika Urzędu Miejskiego w Tarnobrzegu:
(merytorycznie, dając szansę obrony najjaśniejszego)
1. Czy i kto poniesie odpowiedzialność za rozburzenie prywatnej własności
(Domku) na osiedlu Sobów z naruszeniem prawa?
2. Czy o tej decyzji wiedział Jan D. Prezydent miasta, czy ją zaakceptował?
3. Czy nasz Prezydent wyjechał na wczasy do Hiszpani na koszt mieszkańców
Tarnobrzega?
4. Czy prawdą jest że wyjazd był sfinansowany ze środków finansowych PUK?
5. Czy osoby winne zaniedbań przy budowie szkoły zaowodowej poniosą
odpowiedzialność?
6. Czy postawienie szkoły na prywatnym gruncie to zwykłe przeoczenie czy też
może działanie zaplanowane do pozyskania pieniążków?
7. Czy prawdą jest że urzędnikom którzy mieli zawarte umowy na czas określony
zmieniano umowy w pośpiechu tak aby zdążyć przed wejściem ustawy o
zatrudnianiu urzędników ( trzeba ogłościć konkurs, etc. )?
8. Czy prawdą jest że zmieniono umowy 16 pracownikom w związku z tą sprawą?
9. Czy prawdą jest że aktualna sytual\cja klubu sportowego SIARKA to też
zasługa naszego Prezydenta i jego długów ZUSowskich?
10. Czy prawdą jest że poprzez nieprofesjonan\lne działania vice Wojtowicza
miasto traci pieniądze z dotacji Unijnych ( rondo przy sądzie )?
11. Czy prawdą jest że Tarnobrzeg jest na szarym końcu jeśli chodzi o
pozyskiwanie środków unijnych?
12. Czy prawdą jest że poprzez zasiadanie naczelnika TiD w komisjach poprzez
sieć wykonawców i tak z kontraktów miejskich korzystała firma męża tejże
Naczelnik( podwykonawca... )?
13. Czy prawdą jest że Prezydent wysyłał ze służbowej komórki SMS w sprawie
łosowania na Kaczyńskiego?
14. Czy możliwe jest że koszt tych SMS to nie 3 zł ale sporo więcej
doliczając darmowe SMS i darmowe minuty przeliczane na SMS?
15. Czy w tym roku przed pomnikiem na 11 listopada prezydent też odczyta
przemówienie wzorowane na przemówieniu Kwaśniewskiego jak już kiedyś bywało?
To jest pierwsze 15 pytań aby nie przemęczać Rzecznika...
Kolejnych 15 przygotuję na następny tydzień przed 10 listopada - myślę że
czasu na odpowiedź wystarczy. W razie czego pomóc może kolega Ant..
Obserwuj wątek
    • Gość: wicek Re: Parę pytań do rzecznika... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 08:43
      Norbert,to ty jesteś dobermanem,z wyglądu czy z charakteru,lustereczko powiedz
      • Gość: DOBERMAN Re: Parę pytań do rzecznika... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 08:46
        Strach musi mieć cholernie duże oczy jeżeli w każdym piszącym wudzi się
        Mastalerza.. A tu pudło!
        • Gość: wanda Re: Parę pytań do rzecznika... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 09:03
          Mastalerz czy nie, wreszcie doczekałam sie konkretów a nie tylko smarowania gównem wyssanym z palca!! Brawo ! Czekam na dalszą pietnastkę.
          Denerwuje mnie ta aureolka którą widzą już nieliczni u pana prezydenta.
          ale WODY to nic nie przebije!!!
    • Gość: asta Re: Parę pytań do rzecznika... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 10:59
      Brawo, ktoś wreszcie konkretnie zaczął pytać! NORBI UCZ SIĘ!
      • jezyk05 Re: Parę pytań do rzecznika... 04.11.05, 11:14
        Dobre pytania...czekamy na odpowiedzi...
        • scapolo Re: Parę pytań do rzecznika... 04.11.05, 11:34
          Ale wytrawny pasztecik!
          Czekam i ja na następne 15 pytań, a zarazem na pierwsze próby odpowiedzi na już
          zadane pytania.
        • Gość: posti Re: Parę pytań do rzecznika... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 11:34
          Norbert, te pytania to chyba e-mailem musisz wyslac, bo rzecznik nie musi
          odpisywac na forum, tak mi sie zdaje :/
          • Gość: DOBERMAN Re: Parę pytań do rzecznika... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 11:56
            Zadałem te pytania publicznie gdyż są - myślę - ważne dla społeczności
            tarnobrzeskiej... Uważam też, że rzecznik jest od tego aby odpowiadać na
            pytania nie tylko prasie, ale i społeczności internetowej, bez względu na treść
            pytań! Chociaż starałem się aby pytania nie były CHAMSKIE lecz dotykały
            problemu...
            I teraz jeszcze jedno do wiadomości wszystkich, a szczególnie otoczenia Pana
            Prezydenta - NIE JESTEM MASTALERZEM, a że wszystko co dotyka Pana Jana jest
            kojarzone z prawdopodobnym pretendentem do fotela Mastalerzem - TO NIE MÓJ
            PROBLEM. Jak wcześniej wspomniałem STRACH ma wielkie oczy i zaczynam się coraz
            bardziej przekonywać, że Mastalerza boją się w ratuszu...
            • Gość: ixman Re: Parę pytań do rzecznika... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 12:10
              ale rzecznik(znany z imienia i nazwiska) komu ma odpowiadać? dobermanowi ?
              pytania są konkretne, ale forma nie do konca wlasciwa
              • Gość: mieszkaniec Re: Parę pytań do rzecznika... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 12:25
                a może ma odpowiedzieć mieszkańcom... ja też jestem ciekawy jakich to
                odpowiedzi udzieli rzecznik. Czy może ma głęboko w d_pie pytającego i innych
                uczestników forum. Mi się wydaje że forum też jest dobrym miejscem na to by
                pochylić się nad problemami tego miasta... Chyba że internauci nie są godni by
                wysłuchać tego co ma ustami rzecznika do powiedzenia prezydent.
                A forma - nie rozumiem zastzrzeżeń jak dla mnie bardzo trafiona!
            • Gość: mieszkaniec Re: Parę pytań do rzecznika... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 10:57
              dobre pytania panie DOBERMAN
              -odnośnie pytania 11 to przypominam sobie, że pan włodarz dostał podwyżkę za
              załatwianie unijnych funduszy.
              -zaś do pytania 5 to przecież komisja badająca tą sprawe przez rok nie znalała
              winnego bo pewnie nie było żadnego podpisu na pozwoleniu na budowe. Pewnie to
              UFO podpisało. A naczelnik stracił stanowisko o jeden stołek niżej.
    • Gość: hejka Re: Parę pytań do rzecznika... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 13:07
      no i w końcu jakieś konkrety, bo obrzucamia kalumniami i błotem mam już
      szczerze dość
      Z niecierpliwością czekam na odpowiedź rzecznika i dalsze pytania
    • Gość: lk Re: Parę pytań do rzecznika... IP: *.sistbg.net / *.sistbg.net 04.11.05, 16:15
      Wszystkie te sprawy / lub prawie wszystkie/przewijały sie przez forum od
      dłuzszego czasu i jak widać nie było, nie ma i nie bedzie żadnej konkretnej
      odpowiedzi. DOBERMAN je uporządkował i chwała mu za to. Tych pytań jest
      mnóstwo. Pomimo tego, że odpowiedzi raczej nie należy się spodziewać, to zadam
      następne.
      1. Ok. 5 lat temu prezydent był na wycieczce w Szwecji sponsorowanej przez
      firmę "Danffos" wraz z prezesami spółdzielń mieszkaniowych i
      właścicielem "Andbudu". Pytanie brzmi, za co ten sponsoring?

2. Czy w UM na stanowiska kierownicze można przyjmować ludzi z wyrokami
      sądowymi, a jeśli tak /vide Żwiruk/ to z wyrokami za jakie przestępstwa?

3. Kto pnosi odpowiedziałnośc za zajęcie działki prywatnej pod budowę ronda ul.
      Sienkiewicza i 11 Listopada?

4. Dlaczego nikt nie poniósł żadnej odpowiedzaiałności za wydanie zezwolenia na
      budowę wielkopowierzchniowego marketu Kaufland bez zgody RM?

5. Dlaczego przetargi budowlane wygrywa przeażnie ta sama firma a powykonawcą
      zawsze jest BCJ albo Rejon Dróg Miejskich w zależności od branży?

6. Dlaczego PEC sprzedano francuskiej firmie a spółdzielniom mieszkaniowym nie
      pozwolono budować własnych kotlowni? Kto sponsorował wycieczkę prezydenta wraz
      z przedsrawicielem RM do Francji?

7. Kto poniósł koszty dokumentacji pod budowę Leclerca na terenie dawnego
      Polmozbytu i dlaczego wydano taką decyzję, jeśli część terenu nie jest
      własnością miasta?
      Jak widać pytań jest bardzo dużo. Czy nadejdzie czas kto to wszystko rozliczy?

• Gość: propa Re: Parę pytań do rzecznika... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 17:44
        Jeśli to już kampania wyborcza na za rok to mam w nosie taką taktykę walki o
        stołek prezydenta. Niedobrze sie robi na taką reakcje (na skan w temacie
        Mastalerza?). Propaganda jak za PRL-u
        A wątek rozpoczął jakiś były dziennikarz, bo tylko jemu mogłoby przyjść
        szukanie odpowiedzi u rzecznika, nie u Dziubińskiego
        • Gość: wiesław Re: Parę pytań do rzecznika... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.05, 07:58
          Pytanie 11 jest zasadne.Przez 1,5 roku funkcjonowania w UE Polska wykorzystała
          jedynie 3,2 % środków pomocowych przyznanych przez Brukselę na lata 2004-
          2006.Musimy się tego uczyć.
    • Gość: pytający Re: Parę pytań do rzecznika... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.05, 10:12
      ja też mam parę pytań do rzecznika. 1. Na czyj koszt Norbi M. jeździł służbową
      bryką do Rzeszowa? 2. Czy wtedy podczas pełnienia funkcji rozmawiał z komórki
      tylko służbowo? 3. Czy rzecznik udostępni nam bilingi N.M? 4. Czy prawdą jest,
      że wtedy N.M nie pozyskał ani centa z UE? Józiu, forumowicze czekają... (pytań
      mam więcej)
      • Gość: lekarz Re: Parę pytań do rzecznika... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.05, 11:07
        Ty chłopie zdrowy jesteś - nie ten adres. Skąd Michali ma to wszystko wiedzieć?
        Chyba że jest u Norbiego na etacie ( cichym )...
        Lepiej zatem nie broń w ten sposób rzecznika i jego pana
    • Gość: panika !!! Re: Parę pytań do rzecznika... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 16:37
      Kolejny dowód na to iż na słowo mastalerz ( ale wydaje mi się że na jakiekolwiek inne niż dziubiński również ) w UM trzęsą się każde portki - od sprzątaczki po kierowników wydziałów. W tej instytucji każdy musi być umoczony skoro jakakolwiek krytyka jaśniepanującego wywleka w następnym poście stek wyzwisk od czerwonych świń , czerwonej zarazy, komuchów itp. jakby to tylko komuniści byli winni całemy złu tego świata.
      Swoją drogą ciekaw jestem ilu dzisiejszych przedstawicieli prawej strony polityki leżało nadżumionych w machowie czy jeziórku po okazyjnych libacjach razem z tymi, których dzisiaj tak straszliwie nienawidzą
      • skrybek Re: Parę pytań do rzecznika... 05.11.05, 16:43
        myślę że p. Mastalerz bardzo by chciał żeby gdziekolwiek ktoś się bał jego
        osoby. Większość tematów rozpoczynanych na tym forum odnośnie prezydenta ma
        charakter atakujący. Natomiast odpowiedzi odnoszące się do p. Mastalerza
        posiadają raczej namiastkę szyderczą powiązaną z politowaniem. Myślę że to
        raczej wyraz kultury tkwiącej w grupach popierających te 2 rózne obozy
        politczne
        • jezyk05 Re: Parę pytań do rzecznika... 05.11.05, 16:51
          Mysle, ze kazdy urzednik juz sie boi...JAK ZADAJE SOBIE TYLE TRUDU NA FORUM...
          • Gość: maja Re: Parę pytań do rzecznika... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 17:19
            Mastalerza można obsmiać, ale bać się? On mi przypomina Muminka, tylko chorego
            na władze
            • Gość: zez Re: Parę pytań do rzecznika... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.05, 17:42
              Golik i tak go przekreci
            • Gość: konrad Re: Parę pytań do rzecznika... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.05, 18:07
              mi przypomina Leszka Bubla, chociaż widzialem go tylko w gazecie
          • Gość: ga Re: Parę pytań do rzecznika... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 11:05
            no dobrze miastem żądzić powinien mijscowy mieszkaniec a nie przywieziony w
            teczce jakiś obcy
            • paulini5 Re: Parę pytań do rzecznika... 06.11.05, 11:15
              Mam kolejne pytanie do pana rzecznika
              Czy prawdą jest że w zeszłym miesiącu prezydent Dziubiński nie podpisał umowy o
              dostępie do morza? Wydaje mi się, że była to duża szansa dla Tarnobrzega.
              • Gość: lk Re: Parę pytań do rzecznika... IP: *.sistbg.net / *.sistbg.net 07.11.05, 15:20
                Ucz się chłopie geografii to może się dowiesz, że Tarnobrzeg leży nad Wisłą, a
                Wisła wpada do Bałtyku, więc już Tarnobrzeg od zarania dziejów ma dostęp do
                morza. Więc nie rozumiem co ma jeszcze podpisywać. Głupi jakiś, czy co?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka